yogibeer Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2010 Grimlock, dzięki za informację ale ta metoda nie działa ;/ Chyba, że muszę to zrobić na koncie admina komputera a nie na koncie domenowym .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2010 Na koncie admina musisz uruchomić Edytor rejestru lub Edytor rejestru + "Uruchom jako administrator". Akurat sprawdzałem na Viście Ultimate i Sevenie Enterprise ale na wersjach Home też to powinno zadziałać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogibeer Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2010 Faktycznie trzeba było odpalić w trybie administratora. Działa na W7 pro Dziękuje za pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ancient Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2010 Mam pytanko czy około 30% użycie procesora przez svchost.exe na win 7 64 professional jest normalne czy z czymś może być problem? Nie zaobserwowałem tego cały czas, ale przy bezczynności lub podczas pracy w internecie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2010 Przeważnie jest 0% użycia i ok 35MB zajętej pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2010 Mam pytanko czy około 30% użycie procesora przez svchost.exe na win 7 64 professional jest normalne czy z czymś może być problem? Nie zaobserwowałem tego cały czas, ale przy bezczynności lub podczas pracy w internecie. Sprawdz czy ten proces faktycznie jest svchostem, sprawdz czy nie jest odpalany czasem z innego katalogu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2010 Dokładnie, swego czasu był to popularny wirus o identycznej nazwie co proces systemowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ancient Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2010 Wirus to chyba nie jest, przynajmniej na pewno nie sam plik svchost.exe, odpala się z odpowiedniego katalogu i przeskanowany też został. Konkretniej jest to wystąpienie Local Service And No Impresion, a jeszcze konkretniej usługa upnphost. Co dziwne(a może normalne? ) jest to jedyna usługa w danej chwili wykorzystująca procesor na ok 15%, gdzie drugie 15%?? Ponowne uruchomienie usługi pomaga i wykorzystanie procesu wraca do zera. Pozostaje tylko pytanie czym taki takie zdarzenie jest spowodowane? Podgląd zdarzeń czysty. :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serekzolty Opublikowano 24 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2010 (edytowane) Skoro usługa jest związana z upnp to może jakieś urządzenie w sieci korzysta z zasobów na Twoim kompie? Edytowane 24 Grudnia 2010 przez Serekzolty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 24 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2010 (edytowane) Odkad mam SSD uzywam AHCI zamiast RAIDu i teraz w trayu mam ikonke bezpiecznego odlaczania sprzetu. Da sie zrobic tak aby windows nie listowal mi sprzetow podlaczych przez sata jako bezpieczne do odlaczanie? Wyglada na to ze zainstalowanie Intel RST przywrocilo normalna sytuacje. BTW: Po zainstalowaniu wszystkich aplikacji i ustawieniu wszystkiego tak jak to zawsze robie wyszedl problem taki ze windows przestal mnie automatycznie logowac, pojawia sie ekran wyboru uzytkownika i musze wybrac swoj profil mimo tego ze nie mam hasla ani nie wlaczalem czegos takiego. Wygooglowalem jak to naprawic ale czy wie ktos czemu wogole dochodzi do takiej sytuacji? Ok, problem rozwiazany winne bylo VMware, zablokowalem uzytkownikowi __vmware_users__ mozliwosc logowania sie lokalnie i jest jak powinno byc. :) EDIT: Po kilku godzinnej walce z dziwnymi freezami stwierdzilem ze Windows Update to zlo, zainstalowal mi jakies sterowniki do ATK110 ktore wlasnie owe freezy powodowaly. :( Edytowane 25 Grudnia 2010 przez kuebk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fumfel20 Opublikowano 1 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2011 Mam pytanie, wie ktos dlaczego IE8 i IE9Beta nie pamięta wcześniejszej sesji jak np. opera albo firefox? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 1 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2011 Bo to kiepska przeglądarka w porównaniu do konkurencji? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 1 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2011 Mam pytanie, wie ktos dlaczego IE8 i IE9Beta nie pamięta wcześniejszej sesji jak np. opera albo firefox? IE9 Beta pamięta sesję... jak się przeglądarka zawiesi ^^ Po uruchomieniu pojawia się button na dolnym pasku "Restore Session". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fumfel20 Opublikowano 1 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2011 Bo to kiepska przeglądarka w porównaniu do konkurencji? Ale na temat cos napiszesz? Bo Twoje odczucia mnie nie interesują 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 1 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2011 Czy dla Ciebie trzeba pisać jeszcze wyjaśnienie, co do zdania rafy? Kiepska = brak funkcjonalności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ZlyUser Opublikowano 1 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2011 (edytowane) Sam jestes brak funkcjonalnosci. Edytowane 1 Stycznia 2011 przez ZlyUser Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fumfel20 Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2011 Sam jestes brak funkcjonalnosci. o to mi chodziło, dzieki! ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sadbre Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2011 Witam!Chciałbym na nowo zainstalować Windowsa 7 bo troszkę rzeczy powymieniałem w komputerze,dużo instalowałem no i ogólnie chyba już wolniej działa bo ma ponad 1,5 roku... i teraz moje pytanie bo chiałem wykonać nową czytsą instalacje.Czy STEAM na innej partycji będzie działać czy trza będzie na nowo to wszystko ściągać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2011 Nigdy tak nie probowalem, dla bezpieczenstwa zawsze mozesz zrobic backup gier korzystajac z tego steamowego narzedzia i po reinstalce przwyrocic. Wtedy na pewno zadziala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2011 (edytowane) Spokojnie powinien Steam się uruchomić , tylko ponownie podasz hasło i coś tam dociągnie na początku. Edytowane 2 Stycznia 2011 przez KaszaWspraju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2011 Istnieje jakis program ktory by na bierzaco monitorowal zmiany w rejestrze i pokazywal/zapisywal do pliku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2011 (edytowane) http://technet.microsoft.com/pl-pl/sysinternals/bb896653 Edytowane 8 Stycznia 2011 przez YogiCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
USB Opublikowano 11 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2011 Co zrobić jeśli system przechodzi w stan wstrzymania podczas pobierania plików? Mam na myśli konkretnie program uTorrent - mam w nim zaznaczoną opcję żeby nie przechodził w stan uśpienia jeśli są aktywne torrenty, ale to nic nie daje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 11 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2011 Wyłącz uśpienie na czas ściągania. Panel sterowania-opcje zasilania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwierzak07 Opublikowano 11 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2011 Mam takie pytanko. CZy w siodemce jest mozliwosc ustawinia: 2 konta obydwa adminstratora, zeby nie bylo tam problemow z jakims doinstalowaniem programow, Na jednym koncie zainstalowane programy niewidoczne dla drugiego i tak samo z plikami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
USB Opublikowano 11 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2011 Wyłącz uśpienie na czas ściągania. Panel sterowania-opcje zasilania. Trochę słaba opcja :) Sęk w tym, że np idąc spać chciałbym zostawić włączonego kompa żeby coś ściągnąć, ale nie chcę żeby przez całą noc był włączony i pobierał prąd. Taki niby nowoczesny system, a nie potrafi wykryć że jest ruch sieciowy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 11 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2011 Co zrobić jeśli system przechodzi w stan wstrzymania podczas pobierania plików? Mam na myśli konkretnie program uTorrent - mam w nim zaznaczoną opcję żeby nie przechodził w stan uśpienia jeśli są aktywne torrenty, ale to nic nie daje. W takim razie pomysł: uruchamiaj utorrenta jako administrator, może większe uprawnienia pozwolą mu sprawniej zarządzać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 11 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2011 A to w utorrencie nie ma opcji wylacz komputer po zakonczeniu pobierania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
USB Opublikowano 12 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2011 W takim razie pomysł: uruchamiaj utorrenta jako administrator, może większe uprawnienia pozwolą mu sprawniej zarządzać. Niestety to również nie pomaga. A to w utorrencie nie ma opcji wylacz komputer po zakonczeniu pobierania? Ano jest, ale nie uśmiecha mi się za każdym razem kiedy będę chciał zostawić kompa na noc wchodzić do panelu sterowania i zmieniać opcje zasilania. Przydaje mi się automatyczne usypianie, więc nie chciałbym z tego rezygnować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 12 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2011 A ja mam inny problem z trybem uspienia w tym systemie. Po wyjsciu z tego stanu w systemie znika mi drugi dysk (pod IDE), musze ponownie uruchomic komputer zeby sie ponownie pojawil. Wie ktos o co tu chodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...