Skocz do zawartości
Jin*

Seriale

Rekomendowane odpowiedzi

Wg. mnie nie było znów tak źle. Mimo tego, że to zapchajdziura, to przynajmniej była sensowna, bez bzdurnych tekstów/zwrotów akcji i z fajnymi ujęciami :P

Ale jak fabuła zaraz nie zaskoczy, to będzie krucho...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SGA:

» Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "spoiler"
No nieeeee, teraz nasza wesola ekipa bedzie walczyc z Borgiem :lol:. Ciekawe, czy do pomocy zwerbuja Weir-replikantke czy tez moze klingonow :lol:
7+/10
Imo słaby ep ;s

» Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "ad spoiler"
Tez sie usmialem jak zobaczylem ta rase ktora ich atakowala ;d odrazu skojarzenie z Borg'iem, ciekawe czy kiedykolwiek jeszcze ich uswiadczymy ;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:ploom:

Ale odcinek całkiem fajny. Na tle poprzednich to wręcz arcydzieło ;]

Końcówka tylko taka na doczepkę - ale to w zasadzie standard już. A Teyla to rośnie na taką Zosie-samosie :lol:

I info dla marudzącego admina SGJ:

Carson Beckett wróci niedługo ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, w koncu jakiś fajny odcinek SGA. Oczywiscie tredycyjnie nic nie wniósł do głównego wątku (właściwie to jakie tu jest główny wątek? :lol:) ale przynajmniej był ciekawy. Generalnie troche sie zawiodłem na atakujących, raz ze brakowało mi "We are the Borg" :lol:, a dwa ze to tylko tak przypadkiem wpadli sobie postrzelać :P Myślałem że to jakaś nowa strona konfliktu a tu [gluteus maximus] :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem że wybiegam daleko w prztyszłość, ale po tytule ciekawie zapowiada sie SGA 5x10 "First Contact" Czy tylko ja tu widze powiazanie ze Star Trekiem?

Hmm.. cos jest na rzeczy ;p w dodatku plot do tego epa mowi o tym ze pojawi sie nowy wrog ;pp byc moze to te borgi z ostatniego epa ;d

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem że wybiegam daleko w prztyszłość, ale po tytule ciekawie zapowiada sie SGA 5x10 "First Contact" Czy tylko ja tu widze powiazanie ze Star Trekiem?

Skoro spaceshipa już ściągnęli.... :lol2:

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to też w sumie juz od dawna :lol2: (W pierwszej chwili nie załapałem skrótu, który teraz napisałes, chociaz jego pamietam z voyagera).

Od 4 odcinków ledwie, więc nie tak znów od dawna :P

Picardo mi się zawsze będzie kojarzył z voyagerem. Zagrał tam po prostu świetnie, była to moim zdaniem najciekawsza postać z całego serialu. Imho będzie zdecydowanie ciekawszym dowódcą niż Samantha Tejping czy jak jej tam :lol2:

I jeszcze mi się przypomniało, jak to stargate:

wzorował się na farscape

I na star treku

:lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy na tvp leca powtorki housa?

edit: chodzi mi czy odcinki, ktore sa emitowane od pon do srody po 20, maja swoje powtorki np. w sobote rano ;]

edit2: i czego znow leci pierwsza seria, skoro leciala juz druga?

Edytowane przez dzej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy na tvp leca powtorki housa?

tak. tvp2 20:10

dokładnie, to dziś był S01E19

edit2: i czego znow leci pierwsza seria, skoro leciala juz druga?

Pewnie powtarzają 1 i 2 sezon podczas wakacji, żeby potem już po puścić 3. (?) Edytowane przez studenc1k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tada.wav:

Po nakręceniu Razora ekipa zajmująca się tworzeniem uniwersum Battlestar Galactica rozpoczęła prace nad kolejnym filmem opowiadającym i rozwijającym wątki mniej znane lub w ogóle nie poruszane w serialu. Tym razem nowy dwugodzinny film, który ma trafić na ekrany telewizyjne dopiero w 2009 roku (według zapowiedzi przed premierą finałowych odcinków serialu) skupi się na losach trzech postaci - Cylona nr 1 - Cavil'a, Sama Andersa oraz Galena Tyrol'a.

Film zostanie osadzony w czasach przed wydarzeniami znanymi z miniserii BSG, a więc przed atakiem Cylonów na 12 Kolonii. Reżyserią ma zając się sam Edward James Olmos znany z roli admirała Adamy, zaś scenariusz napisze Jane Espenson. Nie znamy jeszcze tytułu, wiadomo jednak, że zdjęcia mają ruszyć w Vancouver w Kanadzie jeszcze tego lata. Podobnie jak w przypadku Razora po emisji w SciFi Channel film trafi na DVD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przegladnalem kilka ostatnich stron tematu i nie widze zeby ktos wymienil The Shield polski tytul - Świat Gliniarzy ja obecnie ogladam i polecam.

Wiem, ze sporo jest juz seriali o glinach, ale ten jest moim zdaniem najlepszy z nichjuz 6 serii za nami, niebawem 7 seria.

'Detektyw Vic Mackey to szef elitarnej jednostki specjalnej do walki z przestępczością. Członkowie jego grupy muszą czasem działać na granicy prawa, a nie rzadko poza nim. Mackey nie zawaha się walczyć z przestępcami ich własnymi metodami.'

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesienią na TVN bedzie Dexter.

Ciekawe tylko przez ile lat będzie lecial pierwszy sezon i o której godzinie(jak supernatural czy smallville które pojawiają się i znikają co jakis czas i emisja jednego sezonu trwa ~1.5 roku :lol2: ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kojarzy ktos jakies fajne seriale SCfi tylko aby bylo pare sezonow :P na dzien dzisiejszy mam obejrzane juz: SG1, SGA, BSG, Babylon 5 (ktos widzial??).

nie mam czesto co w pracy robic wiec ogladam, mysle czy nie zaczac ogladac Star Treka tylko musialbym wiedziec w jakiej kolejnosci bo nie mam zielonego pojecia :)

co do SGA 5 sezonu jeszcze nie ogladalem, poczekam az bedzie caly i machne za jednym zamachem :P ale poprzednie 4 sezony byly swietne mam nadzieje ze 5 za bardzo nie zepsuja :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi