Rikki Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2008 (edytowane) Czy to normalne???? Że tyle zajmuje folder windows???? [img.]http://img382.imageshack.us/img382/2904/windowsso3.jpg[/img] Vista Home SP1 od HP + wszystkie aktualizacje na dzień dzisiejszy. Norma, u mnie 10GB, bez SP1. Edytowane 19 Czerwca 2008 przez Venom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2008 Vista Ultimate X86 SP1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2008 17,5 GB (bajtów: 18 891 639 280) :ploom: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 20 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2008 (edytowane) Instalka dosyć świeża (ma kilka dni dopiero) + sp1 Tak btw. czy jest jakaś szansa na polskojęzyczną wersje Speech Recognition? Imho to fajna sprawa, nawet samo przeglądanie forum jest w miarę przyzwoite. Tylko trochę głupio jeśli otwieram polskie liniki wymawiając je zgodnie z angielską wymową. Dla przykładu, aby cofnąć strone w polskim Firefoxie trzeba powiedziec "Łstetsh" (zamiast wstecz :D) Mimo wszystko to działa, lecz polska wersja tego oprogramowania była by przyjemniejsza w obsłudze. Edytowane 20 Czerwca 2008 przez Miazga82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 21 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2008 @Mardok Jak to zrobiłeś???? Mam jeszcze problem ze zmniejszeniem partycji systemowej. Ma ona rozmiar 150gb a czego jest zajęte jakieś 30gb, czyli wolnego jest 120gb. Tym windowsowym menadżerem mogę ta partycje pomniejszyć o jakieś 60gb dlaczego tylko o tyle? Istnieje jakiś inny lepszy darmowy program? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 21 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2008 @Mardok Jak to zrobiłeś???? vLite. Mam jeszcze problem ze zmniejszeniem partycji systemowej. Ma ona rozmiar 150gb a czego jest zajęte jakieś 30gb, czyli wolnego jest 120gb. Tym windowsowym menadżerem mogę ta partycje pomniejszyć o jakieś 60gb dlaczego tylko o tyle? Istnieje jakiś inny lepszy darmowy program? Ja do tego celu używałem Paragon Partition Manager v8.5, nie jest darmowy ale za to nie było żadnych problemów z tego typu operacjami. Zresztą gdzieś widziałem Trial 30dni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrjancy Opublikowano 21 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2008 Jedno ale, jak system 32bit to pójdzie, w przypadku 64bit trzeba zrobić Live CD w programie Paragon - wiadomo z autopsji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 22 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2008 (edytowane) Premium 64 bit walcze ze sterownikami do live 5.1...... te z 1strony z FAQ nie rozwiazuja mojego problemu, aktualizacje wszystkie zainstalowałem, zadne kx czy inne stery pod viste nie chca podejsc... :blink: Zainstalowałem jakies zmodowane do X-fi i bsody mam...wrrrr Edytowane 23 Czerwca 2008 przez HeatheN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bareu Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2008 W XP po pobraniu aktualizacji w C:\Windows były ukryte foldery z tymi aktualizacjami zaczynające się bodaj od $, które można było usunąć. gdzie tego szukać w Viscie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2008 W XP po pobraniu aktualizacji w C:\Windows były ukryte foldery z tymi aktualizacjami zaczynające się bodaj od $, które można było usunąć. gdzie tego szukać w Viscie? C:\Windows\SoftwareDistribution\Download Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Elviso26 Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 Darmowy CCleaner gdy zaznaczysz czyść deinstalatory hotfixów kasuje automatycznie zawartosc tego folderu... POZDRO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 Hej Uzytkuje Viste od prawie roku i ogolnie jestem bardzo zadowolony, ale od poczatku jedna rzecz nie daje mi spokoju. Pragne i pozadam jednego elementu z interfejsu XP a mianowicie Chodzi mi o przycisk X sluzacy do usuwania zaznaczonej wlasnie pozycji. Da sie to w Viscie przywrocic ?? Moze sie znajdowac ggdziekolwiek, abym nie musioal tylko zuwac PKM lub klawisza DEL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 Wrzuc sobie skrót do kosza na panel ulubionych z lewej to wystarczy przeciągnięcie pliku/folderu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 Wrzuc sobie skrót do kosza na panel ulubionych z lewej to wystarczy przeciągnięcie pliku/folderu. Jest to jakies rozwiazanie, ale raczej z kategorri tymczasowych i na siłe. Niemniej dziękuje za porade Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 http://www.howtogeek.com/howto/windows-vis...-up-button-too/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 Wystarczylo dodac do tego jeden plugin i jest to o co mi chodziło. Dziękuje Ci serdecznie !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 mam problem, to samo działo się na 32 bitach i teraz na 64. na 32 bitach miałem folder aaa, zrzucałem do niego dane z pendrive'a, zeby je posegregować, zrobiłem to i wywaliłem folder. Co jakiś czas się przywracał, na 64 bitach tak się dzieje juz z dwoma folderami, jeden ukryłem to dzisiaj znów. Nie ważne co z nim robie, wywalam, kopiuje , zmieniam nazwe itp, co jakis czas na pulpicie pojawia się folder o tej nazwie jaką miał wczesniej. co z tym zrobic? czasem folder pojawia się na moich oczech, nie ma go i nagle ciach jest nie wiadomo skąd. wnerwia mnie to. jak temu zaradzic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 mam problem, to samo działo się na 32 bitach i teraz na 64. na 32 bitach miałem folder aaa, zrzucałem do niego dane z pendrive'a, zeby je posegregować, zrobiłem to i wywaliłem folder. Co jakiś czas się przywracał, na 64 bitach tak się dzieje juz z dwoma folderami, jeden ukryłem to dzisiaj znów. Nie ważne co z nim robie, wywalam, kopiuje , zmieniam nazwe itp, co jakis czas na pulpicie pojawia się folder o tej nazwie jaką miał wczesniej. co z tym zrobic? czasem folder pojawia się na moich oczech, nie ma go i nagle ciach jest nie wiadomo skąd. wnerwia mnie to. jak temu zaradzic? egzorcyzmy :lol2: a powaznie ja chyba mam podobny problem z gg, skopiowalem folder gg caly z kontaktami itd, a teraz co jakis czas gg mi wysypuje profile i tworzy jeden z jakims numerem (nie znajomym) a moje i zony wywala, przywraca jakby jakis stary folder. GG 76 wrrrrrrr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 dokładnie, mam folder na pulpicie, były w nim fotki, powiedzmy, ze nazywał się foty, przeniosłem go całego, razem z zawartością, do folderu z Pictures (ang vista) i niby ok, po jakims czasie znów mam ten folder foty na pulpicie, ale jest pusty. moge z nim kombinowac i tak to nic nie daje, np zmienie nazwe to i tak po jakimś czasie pojawi sie kolejny folder o nazwie foty :-( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misyo Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2008 Panowie POMOCY! Pewbie było o tym milin razy ale nie mogę sobie z tym poradzić. Od kilku dni mam kompunikat ze vista mi sie kończy.... Czytałem, szukałem... nawet activatora uruchamiałem... i nic... bardzo proszę o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w-u-j-e-k Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2008 Właśnie zostałem nowym użytkownikiem Visty wersja Home Premium:) Proszę trochę wyrozumiałości jakby to było głupie pytanie;) Mam pytanko : W 3dmarku 2006 po przeprowadzeniu testu ,żeby mógł pojawić się wynik , 3dmark musi być podłączony do internetu.Czy to jest konieczne ? W Systemie XP włączałeś -> przeprowadzało test -> pokazywało wynik i wsio..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2008 To nie wina Visty, tylko nowszą wersję smarka zainstalowałeś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w-u-j-e-k Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2008 A jest jakaś starsza wersja , która nie potrzebuje łączenia z netem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evocati Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2008 Panowie POMOCY! Pewbie było o tym milin razy ale nie mogę sobie z tym poradzić. Od kilku dni mam kompunikat ze vista mi sie kończy.... Czytałem, szukałem... nawet activatora uruchamiałem... i nic... bardzo proszę o pomoc. Jesli masz oryginalna wersje to dzwon na infolinie albo aktywuj jeszcze raz, jesli pirata no to sory ..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Elviso26 Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2008 Właśnie zostałem nowym użytkownikiem Visty wersja Home Premium:) Proszę trochę wyrozumiałości jakby to było głupie pytanie;) Mam pytanko : W 3dmarku 2006 po przeprowadzeniu testu ,żeby mógł pojawić się wynik , 3dmark musi być podłączony do internetu.Czy to jest konieczne ? W Systemie XP włączałeś -> przeprowadzało test -> pokazywało wynik i wsio..... musisz mieć odblokowaną wersję 3dmarka 06 by miec wynik od razu na ekranie zaaz po skonczonym tescie.. jezeli masz wersje FREE to musisz sie laczyc z netem i stronką ORBa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w-u-j-e-k Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 Ktoś pisał ,że zainstalowałem nowszą wersje 3dmarka , a jest jeszcze możliwość ściągnięcia starszej wersji ? Domyślam się ,że ta starsza wersja ,nie potrzebuje łączenia z netem..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evocati Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 Przez tydzien chwale sobie Viste, dzisiaj sie to zmienilo. Vista wykrywa pendriva (datatraveler 4gb) ale nie moze znalezc do niego sterownikow (:lol:) przez co nie moge nawet na niego wejsc. Ktos moze pomoc ? Org. Vista Ultimate 32bit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 Przez tydzien chwale sobie Viste, dzisiaj sie to zmienilo. Vista wykrywa pendriva (datatraveler 4gb) ale nie moze znalezc do niego sterownikow (:lol:) przez co nie moge nawet na niego wejsc. Ktos moze pomoc ? Org. Vista Ultimate 32bit Apropo tego Kingston'a : http://forum.purepc.pl/temat/Dyski-twarde-...Problem/255559/ Jak widać wielu użytkowników ma z nim problemy nie tylko na Viście. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evocati Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 Apropo tego Kingston'a : http://forum.purepc.pl/temat/Dyski-twarde-...Problem/255559/ Jak widać wielu użytkowników ma z nim problemy nie tylko na Viście. To nie dotyczy mojej ztuki, na Ubuntu, XP, Xp SP2 i 98 lanie smiga jedynie Vista jakies glupie problemy robi. Vista wyswietlila info ze trzeba poprawke zainstalowac, ale co z tego jesli wybralem poprawke na system 32 bit a przy instalacji twierdzi ze to nie do tego systemu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 kilka postów temu pisałem o pojawiającym sie folderze. Wpisałem w szukajke rejestrową jego nazwe i wywaliłem jeden klucz, który tą nazwę zawierał. Od rana folder się nie pojawia, mam nadzieję, że tak zostanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...