Skocz do zawartości
aerial

Fander 92mm / 120mm (13.9db / 15.1db) ?

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie na temat, najlepiej jakieś konstruktywne wypowiedzi ;)

Konstruktywnie powiadasz... :-| i w dodatku na temat :? . No dobra postaram sie <_<

Prawdopodobnie jutro bede miał w łapach nowego fanderka 120 w wersji białej :D

edit

Dlaczego biały fander ma naklejke od wersji czarnej :lol: ?

http://zenfist.pl/images/_core/335_05.jpg

Fander FX120-B

Edytowane przez MaSell

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cena tez jest rewelacjna :razz: :blink:

mijają kolejne dni, a testu ni ma :?

i teraz odpowiedz sobie na pytanie... chcesz miec gowniany test na odpierdziel?

ja takiego czegos nie zamieszcze na serwisie... jak bedzie zrobiony dobrze to bedzie ;)

spokojnie to nie piekarnia ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla ciszy i wydajności przeboleję te wyższe ceny, w komplecie jest już regulator obrotów oraz porządna gwarancja na wypadek awarii.

Szkoda tylko, że zamiast śrubek nie ma kołeczków takich jak przy Zalmanie F3 :wink: Niby drobiazg, ale przydatny.

I tak będę musiał kupić jakiś wentyl 120x120 do Ninja'y na lato i do obudowy 92x92 na zamianę.

Sam jestem ciekaw testu, fajnie gdyby był oprócz nowego Fandera 120x120:

- stary Fander 120x120

- Zalman F3

- Akasa 120x120 Black

- Papst 4112 120x120

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwszy :D

Mam tego fanderka, wersja 120mm biały :D . Pudełeczko jest jakie jest, troszeczke imho tandeta ten cieniutki plastik podchodzi - jednak nie zwracam na to uwagi i tak bedzie lezalo i sie kurzyło.

Wiatraczek wizualnie ładniutki, wygladu opisywac nie bede...... bo co tu opisywac :D. Fander jak fander.

Łożysko chodzi naprawde rewelacyjnie, w porownianu do innych markowych śmigiełek i starego fandera mozna zauwazyc roznice gołym okiem. Na max rpm słychac go wyraznie, <7v jest bardzo, ale to bardzo fajny. Duzo bardziej przeszkadza mi arctic czy stary fander @ 5v.

Tyle jesli chodzi o zalety. Czas na wady :D

Wentylator wpada w cholerne wibracje :-| . Na 12v ma duza ochote spacerowac po powierzchni na ktorej jest postawiony. Nie wiem czy taki mi sie trafil, czy kazdy tak ma. Po obnizeniu napiecia sytuacja znacznie sie poprawia.

Druga sprawa to okablowanie oplot na kabelkach bardzo szybko sie niszczy (dotkniecie paznokciem, jak i kazde zagiecie pozostawia widoczny slad). Rozniez sposob przymocowania potencjometru jakos mnie nie przekonuje - boje sie ze zaraz odpadnie :D

Generalnie jestem na + (słownie plus) po ok godzinie obcowania z tym wiatraczkiem. Po zamianie arctica TC 80x80 @ ~6v na fanderka różnica jest odczuwalna (w kompie mam jeden wentylatorek, ktory dziala tylko pod obciazeniem, w idle jest totalnie pasywnie :D ). Oceniam go 8/10 - dwa punkty zabrane za wibracje, niskiej jakosci okablowanie, oraz tandetne pudło :D

To narazie wszystko, jak sie dłuzej nim pobawie i zauwaze jakies ciekawe rzeczy to dam znac. Sorki za mnogosc bledow - gramatycznych jak i sladniowych, ale prawie nic w nocy nie spalem i jestem "ciutek" zmeczony :D .

pozdro

edit

Bardzo ładnie prezentuje sie w czarnym zasilaczu z czarnymi oplotami oraz bialutkimi molexami :D

Edytowane przez MaSell

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja widze porównanie tak jęsli chodzi o 92mm:

NoiseBlocker BlackSilent XE2 92mm

AKASA AMBER 92 mm

COOLINK VS9

Y.S-TECH 92mm

i wcale w tym gronie Fander nie musi byc najlepszy.....

Edytowane przez JejoX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja widze porównanie tak jęsli chodzi o 92mm:

NoiseBlocker BlackSilent XE2 92mm

AKASA AMBER 92 mm

COOLINK VS9

Y.S-TECH 92mm

i wcale w tym gronie Fander nie musi byc najlepszy.....

I jeszcze porownac do starego fandera. Jestem ciekaw czy nowy jest wart takiej roznicy cen.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeden mały tip - cena wyjściowa nie jest ceną jaką trzeba zapłacić. Zazwyczaj sprzedawcy są elastyczni i można się porozumieć w kwestii kwoty satysfakcjonującej obydwie strony transakcji. Zenfist jest znany z elastyczności i podejścia do klienta.. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi