Errorx Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 Albo lepiej ver OEM ;) w szarym kartonie albo torebce foliowej. Albo bez opakowania. Ci co wiedza co wart i tak kupia ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 Kiedy mozna sie spdziewac jaks testow i gdzie ? Moze na PurePc.pl ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 (edytowane) cos mi podpowiada ze się niedługo sporo opinii o nowym fanderze posypie w tym temacie ;) Edytowane 11 Czerwca 2006 przez forest kila zbila Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 no mi też się tak zdaje :D Ja coś tam na pewno naskrobie o nowym Fanderku :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macr0n Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 cos mi podpowiada ze się niedługo sporo opinii o nowym fanderze posypie w tym temacie ;) dokladnie sa juz oficjalnie dostepne: http://zenfist.pl//cP/114_115/fander.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 cos mi podpowiada ze się niedługo sporo opinii o nowym fanderze posypie w tym temacie ;) Tez tak mysle ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 o wreszcie sa... chyba troche sie spoznili ;> a mialy byc pod koniec maja dobrze czytam opis.. ? nie ma regulatorka obrotow :lol: za co oni 50zl ciagna :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 Nie no chyba ma, a przynajmniej na fotkach widac ten "cycek" ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 aa jest.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 Jest! Naucz się czytać! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 co nie zmienia faktu ze przy 67cfm robi 23db a taki xilence przy 68cfm wydziela 21db =D a jest 2.5 raza tanszy misiek bylem pierwszy :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 co nie zmienia faktu ze przy 67cfm robi 23db a taki xilence przy 68cfm wydziela 21db =D a jest 2.5 raza tanszy Te smieszne dane producentow mozesz sobie wsadzic.... sam wiesz gdzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 no patrz ;) moje 420w jest 3 czy 4 razy droższe od 650w qteca ;) ciakwe czemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 eeee :D ma ktos cos do mojego 505W XD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 Panowie na temat, najlepiej jakieś konstruktywne wypowiedzi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 (edytowane) Panowie na temat, najlepiej jakieś konstruktywne wypowiedzi ;) Konstruktywnie powiadasz... :-| i w dodatku na temat :? . No dobra postaram sie <_< Prawdopodobnie jutro bede miał w łapach nowego fanderka 120 w wersji białej :D edit Dlaczego biały fander ma naklejke od wersji czarnej :lol: ? http://zenfist.pl/images/_core/335_05.jpg Fander FX120-B Edytowane 11 Czerwca 2006 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 TAK :) udalo sie wstawic juz DZIS, powiem ze sa rewelacyjne!!!! POLECAM no i zapraszam... ;) wkrotce testy :D cena tez jest rewelacjna :razz: :blink: mijają kolejne dni, a testu ni ma :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 cena tez jest rewelacjna :razz: :blink: mijają kolejne dni, a testu ni ma :? i teraz odpowiedz sobie na pytanie... chcesz miec gowniany test na odpierdziel? ja takiego czegos nie zamieszcze na serwisie... jak bedzie zrobiony dobrze to bedzie ;) spokojnie to nie piekarnia ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fazi86 Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 A bedziesz w tym tescie porownywal fandera do jakichs innych wiatraczkow? Jesli tak to bedzie s-flex w porownaniu? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 ja chetnie bym zobaczył w tym teście zawarda, cena dużo niższa i dobre parametry, na zachodnich forach też już jest znany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 A jaka jest roznica miedzy starym a nowym fanderem 92mm? Tak patrzac po danych technicznych to znikoma a cena daje sie we znaki.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 Dla ciszy i wydajności przeboleję te wyższe ceny, w komplecie jest już regulator obrotów oraz porządna gwarancja na wypadek awarii. Szkoda tylko, że zamiast śrubek nie ma kołeczków takich jak przy Zalmanie F3 :wink: Niby drobiazg, ale przydatny. I tak będę musiał kupić jakiś wentyl 120x120 do Ninja'y na lato i do obudowy 92x92 na zamianę. Sam jestem ciekaw testu, fajnie gdyby był oprócz nowego Fandera 120x120: - stary Fander 120x120 - Zalman F3 - Akasa 120x120 Black - Papst 4112 120x120 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 (edytowane) Pierwszy :D Mam tego fanderka, wersja 120mm biały :D . Pudełeczko jest jakie jest, troszeczke imho tandeta ten cieniutki plastik podchodzi - jednak nie zwracam na to uwagi i tak bedzie lezalo i sie kurzyło. Wiatraczek wizualnie ładniutki, wygladu opisywac nie bede...... bo co tu opisywac :D. Fander jak fander. Łożysko chodzi naprawde rewelacyjnie, w porownianu do innych markowych śmigiełek i starego fandera mozna zauwazyc roznice gołym okiem. Na max rpm słychac go wyraznie, <7v jest bardzo, ale to bardzo fajny. Duzo bardziej przeszkadza mi arctic czy stary fander @ 5v. Tyle jesli chodzi o zalety. Czas na wady :D Wentylator wpada w cholerne wibracje :-| . Na 12v ma duza ochote spacerowac po powierzchni na ktorej jest postawiony. Nie wiem czy taki mi sie trafil, czy kazdy tak ma. Po obnizeniu napiecia sytuacja znacznie sie poprawia. Druga sprawa to okablowanie oplot na kabelkach bardzo szybko sie niszczy (dotkniecie paznokciem, jak i kazde zagiecie pozostawia widoczny slad). Rozniez sposob przymocowania potencjometru jakos mnie nie przekonuje - boje sie ze zaraz odpadnie :D Generalnie jestem na + (słownie plus) po ok godzinie obcowania z tym wiatraczkiem. Po zamianie arctica TC 80x80 @ ~6v na fanderka różnica jest odczuwalna (w kompie mam jeden wentylatorek, ktory dziala tylko pod obciazeniem, w idle jest totalnie pasywnie :D ). Oceniam go 8/10 - dwa punkty zabrane za wibracje, niskiej jakosci okablowanie, oraz tandetne pudło :D To narazie wszystko, jak sie dłuzej nim pobawie i zauwaze jakies ciekawe rzeczy to dam znac. Sorki za mnogosc bledow - gramatycznych jak i sladniowych, ale prawie nic w nocy nie spalem i jestem "ciutek" zmeczony :D . pozdro edit Bardzo ładnie prezentuje sie w czarnym zasilaczu z czarnymi oplotami oraz bialutkimi molexami :D Edytowane 13 Czerwca 2006 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 No to w takim razie już wiem który wentyl wyląduje w moim Taganie U15 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 no i tu moje pytanie : za co wkoncu placimy 50zl !? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 (edytowane) A ja widze porównanie tak jęsli chodzi o 92mm: NoiseBlocker BlackSilent XE2 92mm AKASA AMBER 92 mm COOLINK VS9 Y.S-TECH 92mm i wcale w tym gronie Fander nie musi byc najlepszy..... Edytowane 15 Czerwca 2006 przez JejoX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 A ja widze porównanie tak jęsli chodzi o 92mm: NoiseBlocker BlackSilent XE2 92mm AKASA AMBER 92 mm COOLINK VS9 Y.S-TECH 92mm i wcale w tym gronie Fander nie musi byc najlepszy..... I jeszcze porownac do starego fandera. Jestem ciekaw czy nowy jest wart takiej roznicy cen. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzps Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zastanawialem sie przy 39 pln, przy 49 pln wybiore jakis zamiennik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 Jeden mały tip - cena wyjściowa nie jest ceną jaką trzeba zapłacić. Zazwyczaj sprzedawcy są elastyczni i można się porozumieć w kwestii kwoty satysfakcjonującej obydwie strony transakcji. Zenfist jest znany z elastyczności i podejścia do klienta.. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koti Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 Wątpie , żeby obniżyli cenę o 20% (tak jak dawniej) przy zakupie 1-2 wentyli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...