AveVanHell Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Mylisz się w całym tym wątku ,który z resztą śledze od kiedy powstał ,gdyż właśnie w tym czasie nabyłem SB Audigy2 OEM , jest tylko jedno podobne pytanie i żadnej odpowiedzi na nie . :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 (edytowane) Ja nie pisze o tym wątku tylko o klyk sam niedawno szukałem tematów o audigy i kilka się przewinęło. EDIT: Jak najbardziej działa, on jest do wyszukiwarki :P Edytowane 30 Grudnia 2006 przez -=KAX=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AveVanHell Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Popraw bo nie dziala link :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 (edytowane) Nie działa ten link. Edytowane 30 Grudnia 2006 przez razor1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 (edytowane) Ehhh widze, ze używanie szukajki boli co niektórych... <_< http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=2020092 Pierwsze lepsze z brzegu, a wyszukiwarka znalazła o wiele więcej tematów o podłączaniu panela przedniego.... Opisane sa tam piny we wtyczce, bez dorobienia odpowiedniej wtyczki albo dolutowania się wiec nie obejdzie, mam nadzieje, że chodzi o to.... Edytowane 30 Grudnia 2006 przez -=KAX=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AveVanHell Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Dzięki ale nie o to chodzi . Chodzi o wyjscia audio. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 (edytowane) Sory faktycznie nie doczytałem tematu, który znalazłem.... http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...l=przedni+panel WCC :] Edytowane 30 Grudnia 2006 przez -=KAX=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwierzak07 Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zainstalowalem stery Kx do tej karty i nie wiem jak je teraz odinstalowac.Nie ma nic w odoaj usun programy a jak wlacze cos tam w program files to nic to nie daje.Prosze o porade I jeszcze jedno.Znalzl ktos dzialajace stery do tej muzycznej pod Viste?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawrych Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 Witam Mam problem z sound blaster audigy. A mianowicie zakupiłem tą własnie kartę oraz głośniki creative 6.1. Dźwięk wszystko ok ale jeżeli podłącze mikrofon i chce go podgłosić do głośniki zaczynają piszczeć i buczyć :( Co to może być? czy to może być wina sterowników? pozdrawiam, gawrych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popej Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zainstalowalem stery Kx do tej karty i nie wiem jak je teraz odinstalowac.Nie ma nic w odoaj usun programy a jak wlacze cos tam w program files to nic to nie daje.Prosze o poradeNie wiem, czy to dotyczy wszystkich wersji, ale te ostatnie to instalują w menu startowym opcję odinstalowania. Możesz też znaleźć katalog kX w "program files", uruchomić program "setup" lub "kxsetup" i wybrać opcje "remove" Dźwięk wszystko ok ale jeżeli podłącze mikrofon i chce go podgłosić do głośniki zaczynają piszczeć i buczyć :( Co to może być? czy to może być wina sterowników?Jeżeli chcesz śpiewać przez głośniki to rzeczywiście, tak to działa :-) Jeżeli chcesz nagrywać z mikrofonu, to wycisz mikrofon w centralnej części miksera, bo tam jest właśnie odtwarzanie przez głośniki i ustaw w prawym okienku miksera nagrywanie z mikrofonu. Być może także ma wpływ opcja "nagrywanie bez monitorowania", to się pojawia po kliknięciu w mały czerwony plusik nad suwakiem poziomu nagrywania, jeżeli wybierzesz jako źródło nagrywania "analog mix". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawrych Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 Nie wiem, czy to dotyczy wszystkich wersji, ale te ostatnie to instalują w menu startowym opcję odinstalowania. Możesz też znaleźć katalog kX w "program files", uruchomić program "setup" lub "kxsetup" i wybrać opcje "remove" Jeżeli chcesz śpiewać przez głośniki to rzeczywiście, tak to działa :-) Jeżeli chcesz nagrywać z mikrofonu, to wycisz mikrofon w centralnej części miksera, bo tam jest właśnie odtwarzanie przez głośniki i ustaw w prawym okienku miksera nagrywanie z mikrofonu. Być może także ma wpływ opcja "nagrywanie bez monitorowania", to się pojawia po kliknięciu w mały czerwony plusik nad suwakiem poziomu nagrywania, jeżeli wybierzesz jako źródło nagrywania "analog mix". Śpiewać to nie chce bo by rodzice mnie wymeldowali :) Chodzi mi o skype'a. Nawet jak ten mikrofon wycisze i podgłaszam głośniki to coś takie występuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popej Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 Chodzi mi o skype'a. Nawet jak ten mikrofon wycisze i podgłaszam głośniki to coś takie występuje.Próbowałeś ustawień miksera, które sugerowałem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawrych Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 nie probowalem jeszcze. Dzieki wielkie za rade, jak zobacze co i jak to sie odedzwe. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 Nie widzę tematu dotyczącego tylko Audigy 2ZS, więc zapytam tutaj, czy są jakieś sterowniki które polecacie i są godne uwagi? (chodzi o wydobycie z karty jak największej jakości dzwięku). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bunioslaw1 Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 (edytowane) mam wielki problem z kartą Audigy 2 ZS ... a dokładnie to z mikrofonem .... Do karty mam podłączone głośniki Logitech X-530 i mam taki problem ponieważ jak podłącze mikrofon do wejśćia to Zaczyna wszystko buczeć !! Wielki huk dodam żę na Widnows Vista było ok nic nie buczało .... i teraz nie wiem w czym jest problem sprzęt jak w podpisie ! Wogóle bez podłączonego mikrofonu i podkręceniu głośników na MAX jest wyraźny szum po wyciszeniu mikrofonu wszystko działa ... :| dodam że na VISTA DZIAŁAŁO więc port musi być dobry z karty Proszę o pomoc jeśli ktoś miał coś takiego aha dodam żę sterowniki oficjalne z Creative. .. na Vista również były oficjalne PRoblem rozwiązałem ........ okazało się że miąłem ustawione odtwarzanie z mikrofonu :| hehe dlatego tak buczało . Edytowane 19 Marca 2007 przez bunioslaw1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hello Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2007 Witam. Odtwarzacz Media Source Player dołączony do Audigy2 ma zablokowany Graphic Equalizer znajdujący się w menu TOOLS. Czy jest sposób na uaktywnienie korektora? Pytam, bo ustawienia Advanced EQ jakoś do mnie nie trafiają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 troche to stary temat ale mam problem gdyz chcialem wymienic mojego leciwego juz live ;-) na cos co wspomoze w dekodowanie dzwieku z gier wybor ogranicza sie w zasadzie do Audigy 2 OEM ew Audigy 4 OEM (na inne ZS szkoda mi kasy) co bedzie lepszym wyborem i jakie ew roznice ?? miedzy jednym a drugim ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Procesor DSP w audigy 4 jest ponoc nowszy. Widzialem nawet kiedys jakis test gdzie A4 mial o całą jedna klatke [lol] wiecej na włączonym eax'ie od a2. A ale tak prawde powiedziawszy to bierz te ktora mozesz kupic taniej... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 tak glownie wlasnie zalezy mi na odciazaniu Procka ale tez ciekawa sprawa jest JAKOSC dziweku i efekty dziwiekowe przetworniki a4 chyba jednak moga byc lepsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Sa lepsze... ale w A4 pro ;) A wersji oem sa identyczne jak w A2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 http://allegro.pl/item223531684__creative_...y_2_sb0350.html Co możecie powiedzieć o tej aukcji? Dużo przedmiotów, cena atrakcyjna a mało chętnych. To jest ZS? Nie wiem czy SB0350 wychodził w zwykłej A2 czy również w A2 ZS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 (edytowane) Tak to ZS, ale jest to wersja OEM, wiec bedziesz musial uzywac zhackowanych stereownikow bo na oryginalnych karta nie bedzie dzialac. PS Niby czemu cena jest taka atrakcyjna? Edytowane 11 Sierpnia 2007 przez Paolo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zakładałem, że jeśli bym kupił A2 ZS to i tak wgrałbym Youp-paxy. Wczoraj na aukcji A2 ZS poszła za 200 zł a następna aukcja jest już powyżej 175 zł, dlatego uważam, że cena jest atrakcyjna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Cześć . Da się połączyć 2 karty muzyczne tak : SB głośniki i reszta a integra z Abita front panel ? Pytanie rodzi się dlatego ponieważ nie wiem jak podłączyć front panel do mojego SB KLIK (temat o innym SB ale nie chce zakładać nowego tematu ) Czytałem już tematy google itp ale wprost nie potrafię sobie poradzić :( Proszę o jakąś pomoc . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Tak to ZS, ale jest to wersja OEM, wiec bedziesz musial uzywac zhackowanych stereownikow bo na oryginalnych karta nie bedzie dzialac. PS Niby czemu cena jest taka atrakcyjna? :blink: - ja miałem wersję oem audigy 1 i nie musiałem używać "zhackowanych" sterowników ... LOL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 A jakbys kupil tamte o ktorej byla mowa, to bys musial... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BezbronnyPL Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Witam. "Osochodzi" z tymi zhakowanymi sterami? Czy można zainstalować po prostu stery do Audigy 2+ jakichś standardowy mixer/panel(tak miałem w Audigy1) czy żeby uzyskać pełną funkcjonalność wer. ZS trzeba instalować zmodyfikowane? Pytam się , ponieważ zastanawiam się czy brać sb240 czy sb350.Rożnica w cenie 10zł jest do przełknięcia, ale jakbym miał walczyć z zainstalowaniem sterów, to raczej wolałbym tego uniknąć(nie mam czasu na długotrwałe babranie się ze sprzętem) . Dodam ,że wystarczy mi ->sterownik +mixer .Nie zależy mi na żadnej dodatkowym oprogramowaniu,liczę na dobry dźwięk i EAX bo Realtec ALC850 przestał mi wystarczać(trochę za szybko pozbyłem się Audigy 1) . Osobiście wolałbym SB350(lepsze komponenty na PCB?). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zwyczajnie, zamiast sterownikow Creative instalujesz stery Youp-Pax. Nie ma z tym zadnego babrania ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BezbronnyPL Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 (edytowane) No niby tak ,ale co z oryginalnymi sterami ? Bo wolałbym stery oryginalne , a dopiero po obczajeniu co i jak (jakość dźwięku ,EAX) mógłbym się pobawić czymś mniej oficjalnym.No chyba ,że są rzeczywiście bezproblemowe i wszystko na nich działa(a nie jak na KX-albo jakość albo EAX). Bo kupić sprzęt, na którym nie można zainstalować oficjalnych sterów, jakoś kłóci się ze zdrowym rozsądkiem.Najgorsze ,że nie wiem czy sb240 czy sb350 :? No trochę poczytałem i te..paxy nie są złe.Ciekawe tylko czy jak bym nagle zapragnął Visty to będę mógł cieszyć się kartą(zapobiegliwie zassałem Alchemy do Audigy2) na tych sterach czy to ustrojstwo (alchemy) działa tylko na oficjalnych? B-) B-) Edytowane 18 Sierpnia 2007 przez BezbronnyPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Człowieku to są identyczne stery, mają tylko dodaną obsługę kart OEM, których oryginalne stery nie widzą. Niczym innym się nie różnią. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...