Jump to content
lspider

Polityka i politycy

Recommended Posts

http://www.wykop.pl/ramka/2412254/gazeta-wyborcza-publikuje-bledne-dane-nt-kwot-wolnych-od-podatku-w-ue/

Z powiązanych o Piotrze Skwirowskim:

Skończyłem filozofię, po drodze studiowałem też na polonistyce. Tak się jakoś złożyło, że na początku lat 90. wylądowałem w Ministerstwie Finansów, gdzie próbowałem komputeryzować urzędy skarbowe. [...] Znajomi do dziś śmieją się, że gdybym nie odszedł z Ministerstwa Finansów, losy komputeryzacji polskich podatków potoczyłyby się inaczej. Już dawno mielibyśmy to za sobą?
Tak się złożyło, że filozof polonista komputeryzował urzędy skarbowe w Ministerstwie Finansów. NO JAK <span style='color: red;'>[ciach&#33;]</span>...

"Znajomi do dziś śmieją się"
-od dziś również nieznajomi

Nie wiadomo, smiac sie czy plakac...

niezłe [ciekawa koncepcja tej na podsłuchu]

ale ciekawą masz zakładke: Rozwój broni termojąd...     ;) tak niewinnie to brzmi - może jakiś link  :banana:   bo to pasuje tak do tego tematu

Trochę ot, ale ostatnio czytam atominfo.pl

Wytłumaczcie mi skąd Komorowski który właściwie nic konstruktywnego nie zrobił przez ostatnie 5 lat ma takie poparcie jakie ma?

Bo w TV mówią, że jak wygra ktokolwiek inny to nie będzie niczego. Czytaj: małżeństw homo, ścieżek rowerowych i pieniędzy za siedzenie na [gluteus maximus] i nic nie robienie. Nic nie będzie!

• Upvote 3

Wytłumaczcie mi skąd Komorowski który właściwie nic konstruktywnego nie zrobił przez ostatnie 5 lat ma takie poparcie jakie ma?

- kolorowe słupki pokazują, że ma poparcie więc ma, na wuj drążyć temat?

- no przecież nie zagłosujesz na tego oszołoma-katola z PiS!1111jedenjeden

- no przecież nie zrobił nic złego oj tam oj tam

- nie ma na kogo głosować

- zagłosuję na niego bo ma największe szanse że wygra, a nie jakieś smutne 2%, siara poprzeć jakiegoś planktonowego kandydata

Z największymi partiami jest tak samo - złodzieje, idioci, krętacze i mafia, ale powiedzieli w telewizorze, że Krul Korwin chce zabrać kobietom prawo głosu i zagazować inwalidów, a w ogóle Kaczyński znów chce wieszać wszędzie krzyże i trzeba coś z tym zrobić zanim obudzimy się w katolandzie. Kaczyński z kolei mówi, żeby zlustrować i zweryfikować oraz wyjaśnić Smoleńsk, bez tego nic. Między jednym a drugim ugrupowaniem różnice są kosmetyczne, programowo taka sama czerwona zaraza i kastrowanie resztek przedsiębiorczości w społeczeństwie, bo Polacy mają być tanią siłą roboczą a nie konkurencją dla szeroko pojętego Zachodu.

Poza tym ci wszyscy dranie rozdymając administrację do kosmicznych rozmiarów zyskali półmilionową rzeszę wiernych wyborców wśród otłuszczonej kasty użendniczej - ci bezużyteczni, pozbawieni sensownych kwalifikacji ludzie zagłosują na tego, kto daje im pracę, to pewne. Reszta i tak się nie ruszy z domów, frekwencja będzie jak zwykle ledwo ponad 40%, interes nadal się kręci dopóki jest jeszcze co kraść. No.

Wyjaśniłem wystarczająco obszernie? To należy się 50 zł.

• Upvote 3

O nie! Nie ma kasa-bubu dla pracowników Urzędów i budżetówki. Sen partii lewicowych spełnił się w Grecji, tylko robić nie ma komu na wypłaty dla urzędasów. Na szczęście są w UE więc nasz kasa na nich pójdzie.

http://biznes.onet.pl/wiadomosci/ue/grecja-nie-ma-na-wynagrodzenia-dla-budzetowki/smdjt

Ojej, socjalizm nie jest samożywny i ekonomicznie wydolny? A to ci dopiero. Po straszliwych eksperymentach i doświadczeniach z komunizmem w XX wieku nadal zdumiewa mnie, że są ludzie wierzący w marksistowskie brednie o powszechnej równości społecznej.

• Upvote 3

Wersja według TVN. Pierwsze zdanie: "Na filmie sytuacja wygląda groźnie a według Policji jeden z pseudokibiców miał przyznać się, że chciał rzucić w Prezydenta Komorowskiego krzesłem".

http://fakty.tvn24.pl/ogladaj-online,60/probowal-rzucic-krzeslem-w-komorowskiego-incydent-podczas-wiecu,522548.html

Film z zatrzymania

Tak. Kampania Prezydenta PO. Bush wygrał wybory straszeniem o broni masowego rażenia w Iraku, której nie było. Rosja od dawien dawna straszy swoich obywateli USA. To u nas straszy się Rosją bo jak wiadomo w sytuacji zagrożenia nikt nie chce zmieniać rządu.

• Upvote 1