Havoc Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2016 Sorry ale jak ktoś jest na działalności gospodarczej to sam się prosi o ruchanie. O sp z.o.o czy fundacjach to nie słyszeli? A jak źle że za księgowego trzeba płacić (bo przecież krąży mit że sp. z.o.o taka droga) to zawsze można kombinować w rajach podatkowych :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 19 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2016 Ciekawa uwaga co do przyszłości T.Lisa :) https://youtu.be/wSBCcZiwokE?t=8m25s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 19 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2016 To im Korwin pojechał na debacie. krótko i zwięźle :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agr Opublikowano 19 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2016 (edytowane) Edytowane 19 Stycznia 2016 przez agr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 19 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2016 Umowy śmieciowe to wcale nie jest nic zlego, tak dlugo jak rynek i ludzie sa na tyle dojrzali, żeby z tego odpowiedzialnie korzystać. Ja jestem w UK 2,5 roku i od poczatku pracuje jako LTD Company, czyli jednoosobowa firma jako inżynier na budowach. Tylko, że w UK jest to w budownictwie bardzo popularne, bo po prostu zarabia sie prawie 100% wiecej w porownaniu do pracy na umowę, to po pierwsze. A po drugie, rynek jest na tyle dojrzały, że teoretycznie mogą mnie wykopać dzisiaj bez żadnego wypowiedzenia, ale w praktyce nikt sie tak nie traktuje. Jak sie umówisz na 6 miesiecy, to szansa, że będziesz pracował mniej, jest raczej zerowa (chyba, że sam zaczniesz w ch... grać), a raczej bedziesz pracowal wiecej. A problemem w PL jest to jak sie ludzie traktują i to, że Polska jest ciągle dzikim zachodem jeśli o rynek pracy chodzi. Polska po prostu nie jest gotowa na umowy śmieciowe, bo pracodawcy za bardzo tu dymają ludzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 19 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2016 A czego ty oczekujesz po ponad 100 latach rozbiorow, przejscia przez nasze ziemie francuzikow i rozbudzenia nadzieji, toczenia walk 1 i 2 WS na naszym terytorium, kolejnych zaborach i jeszcze czerwonej zarazie? Polskosc byla i jest nadal zwalczana od blisko 250 lat (1 rozbior). Nie mowiac juz o wczesniejszym przekupywaniu przez obce mocarstwa poslow itd. Najwieksza nasza bolaczka jest przekupnosc i kombinowanie (nie widzimy nic zlego w kradziezy, braniu lapowek itp). Dodatkowo sami wmawiamy sobie, ze jestesmy gorsi od innych, a wcale tak nie jest. Co do debaty o Polsce... poczytalem wpisy na gezeta.pl i to co niektorzy tam pisza w komentarzach to powinni ich od razu do lasu i zywcem zakopywac, s<span style='color: red;'>[ciach!]</span>y**now antypolakow... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilokush Opublikowano 19 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2016 Umowy śmieciowe to wcale nie jest nic zlego, tak dlugo jak rynek i ludzie sa na tyle dojrzali, żeby z tego odpowiedzialnie korzystać. Ja jestem w UK 2,5 roku i od poczatku pracuje jako LTD Company, czyli jednoosobowa firma jako inżynier na budowach. Tylko, że w UK jest to w budownictwie bardzo popularne, bo po prostu zarabia sie prawie 100% wiecej w porownaniu do pracy na umowę, to po pierwsze. A po drugie, rynek jest na tyle dojrzały, że teoretycznie mogą mnie wykopać dzisiaj bez żadnego wypowiedzenia, ale w praktyce nikt sie tak nie traktuje. Jak sie umówisz na 6 miesiecy, to szansa, że będziesz pracował mniej, jest raczej zerowa (chyba, że sam zaczniesz w ch... grać), a raczej bedziesz pracowal wiecej. A problemem w PL jest to jak sie ludzie traktują i to, że Polska jest ciągle dzikim zachodem jeśli o rynek pracy chodzi. Polska po prostu nie jest gotowa na umowy śmieciowe, bo pracodawcy za bardzo tu dymają ludzi. No tak ale to w Anglii. U nas czy to na śmieciówce czy na umowie o pracę mogą Cię wywalić z dnia na dzień. Tak jak mówisz. W Anglii jest jakaś kultura i zasady. U nas jest Meksyk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 19 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2016 (edytowane) Korwin http://youtu.be/xfgLbJ6IaSg Iwaszkiewicz http://youtu.be/ih1niRcTpYk w UE podczas obgadywania Polski przez federastów. Co ciekawe, frakcja Nigela Faragea, do której został przez Korwina wysłany Iwaszkiewicz udzieliła w tej sposobności głosu polskiemu posłowi, który się wypowiadał w jej imieniu. Edytowane 19 Stycznia 2016 przez maxymili 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 19 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2016 Co ciekawe, z kontraktami jest tez problem w Hiszpanii od czasu kryzysu. Nie mowiac o drugiej patologi w tej kwesti - oficjalne zatrudnianie na pol etatu przy pracy na caly. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilokush Opublikowano 19 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2016 (edytowane) Wyborcza - szczyt robienia z mózgu wody. Takiej propagandy jeszcze nie było :lol: https://www.facebook.com/wyborcza/videos/10153572407253557/?pnref=story Edytowane 19 Stycznia 2016 przez Kilokush 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2016 O sp z.o.o czy fundacjach to nie słyszeli? A jak źle że za księgowego trzeba płacić (bo przecież krąży mit że sp. z.o.o taka droga) to zawsze można kombinować w rajach podatkowych :) 1. A ile Twoim zdaniem płaci się za księgowość w spółce z o.o.? Tak, jest droga i to nie mit. 2. W sp. z o.o. przy dużych dochodach wpadasz na drugi próg podatkowy 3. Dywidenty są podwójnie opodatkowane, a zawsze jakieś wypłacać trzeba żeby skarbówka się nie czepiała. Same wady jak widać. Lepsza już jest sp z o.o. sp. k. bo możesz się opodatkować liniowo i jest trochę bezpieczniejsza w przypadku fuck up'u. Ale za to rosną znowu koszty księgowości. O fundacjach chętnie posłucham, ale interesuje mnie tylko praktyka która nie zakończyła się wyciąganiem o 6.00 rano z domu lub postępowaniami skarbowymi, a nie sucha teoria która nie działa w naszych warunkach. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilokush Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2016 (edytowane) 1. Jak ktoś nie miał nigdy telefonów punkt 8 od ZUSu czy skarbówki, uruchomionego komornika bo walnąłeś się na parę złotych w ZUSie lub mandatu od skarbówki za spóźnienie się 1 dzień z deklaracją VAT to takich rzeczy nie zrozumie ;) Edytowane 20 Stycznia 2016 przez Kilokush Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2016 Ja znałem jednego cwaniaczka co prowadził fundację i dostał 2 lata wczasów w miłym towarzystwie za kratami. Sam zresztą tam doskonale pasował i pewnie się odnalazł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agr Opublikowano 21 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2016 http://fakty.interia.pl/polska/news-byly-polityk-po-zlapany-przez-cba-na-goracym-uczynku-moze-za,nId,2022542 "Polityk Po złapany przez CBA na goracym uczynku". 200tys kary za wziecie 150tys lapowki, to ma byc wyrok?Moze dla kogos zarabiajacego minimalna krajowa, ale nie dla polityka.A 20tys dla 'Izraelczyka' za przekupstwo na 150tys zl to jest juz smiech na caly swiat.Burkina Faso nas nawet wysmieje. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 21 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2016 Ajwaj, ktoś beknie za te 20 kafli. Jak śmiał! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 21 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2016 http://fakty.interia.pl/polska/news-byly-polityk-po-zlapany-przez-cba-na-goracym-uczynku-moze-za,nId,2022542 "Polityk Po złapany przez CBA na goracym uczynku". 200tys kary za wziecie 150tys lapowki, to ma byc wyrok? Moze dla kogos zarabiajacego minimalna krajowa, ale nie dla polityka. A 20tys dla 'Izraelczyka' za przekupstwo na 150tys zl to jest juz smiech na caly swiat. Burkina Faso nas nawet wysmieje. Łapówki są oczywiście karygodne i sędziowie minęli się z powołaniem. Powinni pracować w sierocińcu jak ich tak litość męczy. Natomiast prawdziwą przyczyną korupcji jest system, system, w którym o wszystkim decyduje urzędnik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@nita Opublikowano 21 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2016 Przynajmniej widać czyjego interesu broni peło i jej nowoczesny ściek. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 21 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2016 (edytowane) 1. A ile Twoim zdaniem płaci się za księgowość w spółce z o.o.? Tak, jest droga i to nie mit. 2. W sp. z o.o. przy dużych dochodach wpadasz na drugi próg podatkowy 3. Dywidenty są podwójnie opodatkowane, a zawsze jakieś wypłacać trzeba żeby skarbówka się nie czepiała. Same wady jak widać. Lepsza już jest sp z o.o. sp. k. bo możesz się opodatkować liniowo i jest trochę bezpieczniejsza w przypadku fuck up'u. Ale za to rosną znowu koszty księgowości. O fundacjach chętnie posłucham, ale interesuje mnie tylko praktyka która nie zakończyła się wyciąganiem o 6.00 rano z domu lub postępowaniami skarbowymi, a nie sucha teoria która nie działa w naszych warunkach. Nie zrozumcie mnie źle, rzucam tylko że da się, a to że trzeba to zrobić mądrze to już inna sprawa. A "optymalizatorem podatków" nie jestem, więc też się nie chcę nadmiernie mądrować. Ale powiedz, droga księgowość, hmm... dajmy na to 1000zł m-cznie za księgowość +korzyści płynące ze spółki vs. DG i ZUS. Sorry ale 1 wygrywa, no chyba że na słowo "dotacja" robi się komuś aż mokro. Kto z dużymi dochodami płaci podatki w Polsce lub nie korzysta że spółki matki i córek? Dobrze pewnie wiesz, że da się opodatkowania uniknąć, jeszcze raz, z głową. Idąc tropem takim, że to są wady, to powiedziałbym, że większe ma nawet samo życie w Polsce ;-) Edytowane 21 Stycznia 2016 przez Havoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 21 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2016 Oświęcim i rak w jednym, nie wiem co zje co: http://www.zelaznalogika.net/janusz-korwin-mikke-w-strasburgu-czyli-podrecznikowy-przyklad-manipulacji-w-wydaniu-gazeta-pl-oraz-wpolityce-pl/ 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 21 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2016 tvn na żywo nie kłamał :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilokush Opublikowano 22 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2016 :lol: 4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 22 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2016 Nie zrozumcie mnie źle, rzucam tylko że da się, a to że trzeba to zrobić mądrze to już inna sprawa. A "optymalizatorem podatków" nie jestem, więc też się nie chcę nadmiernie mądrować. Ale powiedz, droga księgowość, hmm... dajmy na to 1000zł m-cznie za księgowość +korzyści płynące ze spółki vs. DG i ZUS. Sorry ale 1 wygrywa, no chyba że na słowo "dotacja" robi się komuś aż mokro. Kto z dużymi dochodami płaci podatki w Polsce lub nie korzysta że spółki matki i córek? Dobrze pewnie wiesz, że da się opodatkowania uniknąć, jeszcze raz, z głową. Idąc tropem takim, że to są wady, to powiedziałbym, że większe ma nawet samo życie w Polsce ;-) W teorii wszystko się da, w praktyce na prawdę dla zwykłego człowieka z ulicy jakiekolwiek większe próby ominięcia opodatkowania źle się kończą. W sp. z o.o. też wypada płacić zus, choćby przez zatrudnienie się na umowie na najniższą krajową, bo bez tego zaraz Cię urzędnik jeden z drugim do pionu szybko postawi jak będzie miał gorszy dzień. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilokush Opublikowano 22 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2016 http://prawicowyinternet.pl/islamski-imigrant-pobil-matke-z-dwojka-malych-dzieci-bo-powstrzymala-go-od-kradziezy-ubogacona-szwecja-wita/ Ścierwo to mało powiedziane. 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 22 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2016 W teorii wszystko się da, w praktyce na prawdę dla zwykłego człowieka z ulicy jakiekolwiek większe próby ominięcia opodatkowania źle się kończą. W sp. z o.o. też wypada płacić zus, choćby przez zatrudnienie się na umowie na najniższą krajową, bo bez tego zaraz Cię urzędnik jeden z drugim do pionu szybko postawi jak będzie miał gorszy dzień. A tu wcale nieprawda. Jesteś udziałowcem spółki, ale nikt nie każe Ci być ani jej właścicielem (w sensie porównania do własności w działalności gospodarczej) ani pracownikiem. Choć oczywiście, że zatrudniając siebie samego wychodzisz najkorzystniej, bo wypłacasz honorarium zamiast dywidendy (tej złej podwójnie opodatkowanej). Zresztą, optymalizacja podatkowa to dziś temat rzeka a firm (w tym wielu idiotów i oszustów) jeszcze więcej. Ja tam nie praktykuję i tak, wolałem wyjechać. Gdyby nie ostatnie zmiany to może bym dalej rozpatrywał powrót do PL z kapitałem, ale kwestie podatku bankowego, gruntów, umów śmieciowych, itd., skutecznie popsuły mi moje długoterminowe plany inwestycyjne. Więc żegnaj Polsko ;] 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 23 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2016 Polecam: http://www.youtube.com/watch?v=Bpnc7hkE6sM 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agr Opublikowano 24 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2016 NowoczesnaPOrazka: https://www.youtube.com/watch?v=513VZaI00ns 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@nita Opublikowano 24 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2016 Co się dziwić..to są ludzie oderwani od prawdziwej rzeczywistości.Oni żyją w innym świecie. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agr Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2016 Mlodzi, wyksztalceni z duzych miast: https://www.youtube.com/watch?v=2gdG40uslq0 6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2016 (edytowane) jednak na starość człowiek wcale nie staje się mądrzejszy. tragedia. swego czasu na takie babcie mówiło się pisiory. a tu proszę. zonk! starcie takich bojówek było by ciekawe :D Edytowane 25 Stycznia 2016 przez dumpmuzgu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@nita Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2016 Jaki człek sie rodzi taki z reguły umiera...łysy,bez żębów,słaby....reszta wiadomo jak widać po powyższym przykładzie. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...