kardas Opublikowano 23 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2010 (edytowane) Panowie, kto spotkał się z takimi artefaktami? Powstają przy przewijaniu stron góra/ dół. Dziś zainstalowałem 10.51 i TO się pojawiło. Ten po lewej od strzałki myszki, ten drugi od winampa. Poza tym wsio ok. @Orgiusz Co do obrazków - mam dziwną teorię związana z providerem. A raczej niewywiązywaniem się z umowy. U mnie też czasem nie ładują się obrazki, korzystam z Play'a i najczęściej dzieje się to na allegro. Co do niewczytywania się filmików z youtuba i błędu "An error occured. Please try again later." ja przeinstalowałem flash playera i jest ok. PS: wróciłem do 10.10 Edytowane 23 Marca 2010 przez kardas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 23 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2010 Panowie, kto spotkał się z takimi artefaktami? Powstają przy przewijaniu stron góra/ dół. Dziś zainstalowałem 10.51 i TO się pojawiło. Ten po lewej od strzałki myszki, ten drugi od winampa. Jakiś dziwny ten problem, ale nie jesteś sam. Co do obrazków na Allegro, to zazwyczaj nie pojawia się ten pierwszy, ale wystarczy poklikać po miniaturkach i pierwszy zaskoczy. Pomaga też odświeżenie strony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4dziK Opublikowano 23 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2010 (edytowane) Co do niewczytywania się filmików z youtuba i błędu "An error occured. Please try again later." ja przeinstalowałem flash playera i jest ok. wyrzuciłem opere, flasha i wszystkie katalogi z nią związane. zainstalowałe od razu 10.51. ten problem się rozwiązał. ale mam przy okazji kilka pytań... tym razem filmy działają, ale chyba coś się nie ładuje do konca na YT. po prawej powinien być box z info o użytkowniku, nie ma go, za to mam jego nazwę po lewej (chyba nie czyta jakiegoś css). po za tym w górnej części strony nie mam paska nawigacyjnego. opera w ogóle tego nie ładuje. nie mam tego też w IE na tym komputerze. może to tylko jakiś nowy design strony?. na lapie jednak, gdzie również mam już nową operke wszystko jest po staremu. dodam od razu, że nie jestem zalogowany na YT na laptopie. co do artefaktów, u mnie póki co nie zaobserwowałem. i jeszcze taka sprawa. w 10.10 po najechani kursorem na ikonę opery na pasku zadań win7 pojawiała się tylko miniatura aktualnie oglądanej karty. obecnie jest tak jak w ie, tzn. po najechaniu pojawiają się miniaturki wszystkich otwartych kart, z których trzeba wybrać tą która nas interesuje. czy można wrócić do poprzedniego stanu obsługi miniatury przez opere, ale tak by ustawiania dal innych programów również nie zostały zmienione? jeśli nie to czy przynajmniej dało by się zrobić tak, że gdy kliknę w tą ikonę to od razu włączy się ostatnio przeglądana karta? Edytowane 23 Marca 2010 przez R4dziK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czullo Opublikowano 23 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2010 czy komus tez sie zle wyswietla glowna strona purepc pod opera ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 23 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2010 Zdefiniuj "źle się wyświetla". Najlepiej za pomocą jakiegoś screena. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 26 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2010 Czy u was też na Win7 otwarte karty w Operze widoczne są również na pasku zadań? Da się to jakoś wyłączyć? We wcześniejszej wersji, niezależnie od ilości otwartych kart, na pasku zadań widniała tylko ikonka Opery. Obecnie wygląda to tak: 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 26 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2010 Wklej sobie to w pasek adresu: opera:config#UserPrefs|UseWindows7TaskbarThumbnails Przestaw opcję i sprawdź. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 26 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2010 (edytowane) Działa jak ta lala :) Dzięki! ------------------ Kolejny problem - Opera nie otwiera u mnie linków przesłanych via Tlen, mail, itd. Edytowane 27 Marca 2010 przez BLANTMEN 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 28 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2010 Koledzy, macie to samo co ja? Na allegro dosłownie co chwilę mnie samo wylogowuje. W tym sensie, że gdy np. po kliknięciu na "Dodaj do obserwowanych" prosi o zalogowanie, loguję się, jest ok. Za 5 sekund wchodzę w Moje Allegro i znowu prosi o login. Chcę usunąć przedmiot z listy Niekupione i znwowu prosi o zalogowanie. Loguję. Wciskam usuń i znowu każe się logować. Cookisy już usunięte, ale nic nie pomogło. Z kolei na YT mam ten problem, że gdy pojawią się jakieś cookies z tej strony to wyświetla błąd "Wystąpił błąd. Spróbuj ponownie później". Usuwam cookies i jest ok. Otwieram następny filmik i znowu ten sam błąd. Usuwam cookies i jest ok. Otwieram następny i znowu błąd. Dopiero zakazanie akceptacji cookies daje rezultat w postaci braku błędu, no ale bez nich ciężko korzystać ze stron i strony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 28 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2010 Kolejny problem - Opera nie otwiera u mnie linków przesłanych via Tlen, mail, itd. Przy zamkniętej Operze? Na allegro dosłownie co chwilę mnie samo wylogowuje. W tym sensie, że gdy np. po kliknięciu na "Dodaj do obserwowanych" prosi o zalogowanie, loguję się, jest ok. Za 5 sekund wchodzę w Moje Allegro i znowu prosi o login. Chcę usunąć przedmiot z listy Niekupione i znwowu prosi o zalogowanie. Loguję. Wciskam usuń i znowu każe się logować. Cookisy już usunięte, ale nic nie pomogło. Z kolei na YT mam ten problem, że gdy pojawią się jakieś cookies z tej strony to wyświetla błąd "Wystąpił błąd. Spróbuj ponownie później". Usuwam cookies i jest ok. Otwieram następny filmik i znowu ten sam błąd. Usuwam cookies i jest ok. Otwieram następny i znowu błąd. Dopiero zakazanie akceptacji cookies daje rezultat w postaci braku błędu, no ale bez nich ciężko korzystać ze stron i strony. Przy Allegro u mnie pomaga właśnie wyczyszczenie ciasteczek dla witryny. Na Youtube nie mam z kolei problemów. Sprawdź jakie masz ustawienia: CTRL + F12 -> Zaawansowane -> ciasteczka - powinno być "akceptuj ciasteczka". W Preferencjach dla tych witryn tez powinno być to zaznaczone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4dziK Opublikowano 28 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2010 (edytowane) Z kolei na YT mam ten problem, że gdy pojawią się jakieś cookies z tej strony to wyświetla błąd "Wystąpił błąd. Spróbuj ponownie później". Usuwam cookies i jest ok. Otwieram następny filmik i znowu ten sam błąd. Usuwam cookies i jest ok. Otwieram następny i znowu błąd. miałem ostatnio ten sam problem na 10.10 (zgłaszałem go tu). też probowałem różności z cookisami, ale pomogło dopiero odinstalowanie opery, plugina z flashem i całkowite wyczyszczenie pozostałych po operze katalogów. zainstalowałem po tym 10.51 i o ile nie mam już problemu z odtwarzaniem, to YT wygląda tak. Edytowane 28 Marca 2010 przez R4dziK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 28 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2010 Przed chwilą przeinstalowałem operę, po wyczyszczeniu wszystkich katalogów itp. Z allegro się "naprawiło", YT niet. Odznaczyłem teraz akceptację cookies i jest ok. Zobaczymy za jakiś czas, bo podobno przebudowują YT i to dlatego takie cyrki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 28 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2010 Ja siedzę na 10.10 bo jakoś 10.50/10.51 mi nie spasowały... tzn różnic brak (in minus), 10.50/10.51 szybsze... ale jakoś tak nie wiem; Wolę 10.10. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 30 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2010 (edytowane) Mam mega problem, poszukuje właśnie silnika do swojego trupa i na allegro nie wyświetla mi zdjęć w większości aukcji. Niektóre są ale 98% nie. Za to miniaturki przy tytule aukcji i na liście przedmiotów pokazują się bez problemu. Grafika całej strony też. Ale zamiast powiększonej foty z miniatury mam sam box "obrazek" i nawet "kopiuj link" nie działa (chciałem samą fotkę otworzyć w zakładce) i nic nie wkleja, pusto... Ciasteczka wywalone, nie pomogło, co dalej? PRZYKŁAD Przykładowa aukcja, nie mam real fotki silnika. Cała reszta grafiki jak zdjęcia z ich sklepu, jest w porządku. Edytowane 30 Marca 2010 przez Havoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matas Opublikowano 30 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2010 Mam mega problem, poszukuje właśnie silnika do swojego trupa i na allegro nie wyświetla mi zdjęć w większości aukcji. Niektóre są ale 98% nie. Za to miniaturki przy tytule aukcji i na liście przedmiotów pokazują się bez problemu. Grafika całej strony też. Ale zamiast powiększonej foty z miniatury mam sam box "obrazek" i nawet "kopiuj link" nie działa (chciałem samą fotkę otworzyć w zakładce) i nic nie wkleja, pusto... Ciasteczka wywalone, nie pomogło, co dalej? PRZYKŁAD Przykładowa aukcja, nie mam real fotki silnika. Cała reszta grafiki jak zdjęcia z ich sklepu, jest w porządku. Ucieło Ci linka. Ja mam dokładnie to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 30 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2010 (edytowane) Przy zamkniętej Operze? (...) Tak, ale już sobie poradziłem. Gdyby ktoś miał podobny problem: Ustawienia > Preferencje > Zaawansowane > Programy > Szczegóły > Wybieramy protokoły HTTP i HTTPS. Co do ucinania linków do obrazków z aukcji - u mnie ten sam objaw. Aukcja posiada zdjęcia, a widzę jedynie pusty box z tytułem 'Obrazek' Edytowane 30 Marca 2010 przez BLANTMEN 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saYmanik Opublikowano 30 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2010 Koledzy, macie to samo co ja? Na allegro dosłownie co chwilę mnie samo wylogowuje. W tym sensie, że gdy np. po kliknięciu na "Dodaj do obserwowanych" prosi o zalogowanie, loguję się, jest ok. Za 5 sekund wchodzę w Moje Allegro i znowu prosi o login. Chcę usunąć przedmiot z listy Niekupione i znwowu prosi o zalogowanie. Loguję. Wciskam usuń i znowu każe się logować. Cookisy już usunięte, ale nic nie pomogło. mam identycznie i jest to dość irytujące.Ciasteczka poczyszczone i ustawiona opcja "akceptuj ciasteczka".Opera 10.51 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derdi Opublikowano 30 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2010 mam identycznie i jest to dość irytujące.Ciasteczka poczyszczone i ustawiona opcja "akceptuj ciasteczka".Opera 10.51 U mnie pomogło Ustawienia-Wyczyść historię przeglądania (uwaga zamknie Wam karty). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 31 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2010 zainstalowałem po tym 10.51 i o ile nie mam już problemu z odtwarzaniem, to YT wygląda tak. To jest nowy wygląd YT, od dziś bodajże włączony dla wszystkich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4dziK Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2010 To jest nowy wygląd YT, od dziś bodajże włączony dla wszystkich. hehehe, teraz juz wiem. u mnie nalozylo sie to z instalacja nowej wersji i myslalem ze w tym problem :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Nie macie problemów na forum z wyświetlaniem awatarów? Od dwóch dni co wchodze na ppc większość się nie wyświetla. Jak odświeżę to sie zazwyczaj pojawiają. Cache opróżniać czy coś nie tak z przeglądarką? wer. 10.51 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czullo Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2010 opera ma problem z obrazkami podobnie jak z miniaturkami na allegro. taka juz jej prypadlosc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4dziK Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2010 opera ma problem z obrazkami podobnie jak z miniaturkami na allegro. taka juz jej prypadlosc ja mogę dołożyć jeszcze problemy z czytaniem pdfów w oknie przeglądarki oraz systematyczne zwiechy. śmiało mogę powiedzieć, że chyba tym razem chłopakom coś nie wyszło :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Nie macie problemów na forum z wyświetlaniem awatarów? Od dwóch dni co wchodze na ppc większość się nie wyświetla. Jak odświeżę to sie zazwyczaj pojawiają. Cache opróżniać czy coś nie tak z przeglądarką? wer. 10.51 Też tak mam i niewiem własnie czy to przypadłość opery czy może jakies problemy z forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2010 No to chyba jednak nie forum. Mnie sie to zaczęło mniej więcej od 10.51. Na 10.50 nie było tego na pewno. Chyba że to zbieżność czasu tylko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czullo Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2010 na firefoxie, chrome avatary dzialaja dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2010 to zdecydowanie operka bo mi niewczytało dziś avatarów z innego forum :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArreatPL Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Wyczyśćcie folder opery w moich dokumentach. To nic dziwnego że najnowsza Opera probując działać na ustawieniach starej - wariuje ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2010 (edytowane) Ja nie mam żadnego problemu z forami. Co do czyszczenia folderu z ustawieniami (C:\Users\nazwa użytkownika\Appdata(ukryty folder)\Roaming\Opera). Mój pamiętający jeszcze czasy opery 9.5 miał prawie 10mb. zachowałem pliki od speed diala i zakładek. Wywaliłem folder z ustawieniami. Uruchomiłem operę żeby odtworzyła pliki. Po wrzuceniu plików speed diala i zakładek, mojej ulubionej skórki i zrobieniu pełnej rekonfiguracji do moich ustawień, ten sam folder ma 2.7mb. Chyba warto czasem pozbyć się śmieci. PS. korzystam z 10.52 build 3344 z my.opera.com/desktopteam. Ja nie widzę różnicy, bo żadnych problemów nie mam, ale od 10.51 ciągle pracują nad poprawianiem bugów, więc warto spróbować Edytowane 6 Kwietnia 2010 przez Sysak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Czy u was też losowo wyłącza się automatyczne sprawdzanie pisowni? Wg ustawień opcja jest aktywna, ale czego bym błędnie nie napisał i tak się nie podświetla. Pomaga wyłącznie wyłączenie i ponowne włączenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...