Cavior Opublikowano 16 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2010 Działa, dzięki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 17 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2010 (edytowane) Nie macie przypadkiem problemów z flashem na stronach? Chodzi mi głównie o filmy YT - kiedy jest ich więcej, niż hmm... 3-4. Objawia mi się to tym, że przy przewijaniu strony flashe hmm... "falują", przesuwają się z dość dużym lagiem, tak jakby ich framerate z normalnego zmieniło się na 5fps. Qrde, na screenie nie wychodzi, a filmu nie mam jak nagrać. O, wiem jak to opisać: Tak się przesuwały okna w win xp, zanim zainstalowało się stery do grafiki. Edytowane 17 Grudnia 2010 przez m4r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 17 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2010 Po raz n-ty próbuję się przekonać do opery. Wie ktoś jak zwęzić pasek zakładek, gdy jest po lewej stronie? Oraz jak rozwiązać problem nie wczytywania favicon (na pasku zakładek - niektóre są, niektóre nie)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 17 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2010 Zauważyłem, ze zmieniło się działanie przycisku Back (poprzednia strona), otóż wcześniej było tak, że Opera wczytywała poprzednią strone migiem (brała za cache, albo coś), a teraz łączy się z serwerem i ciągnie stronę poprzednią. Ktoś wie czy da się to wyłączyć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 17 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2010 Po raz n-ty próbuję się przekonać do opery. Wie ktoś jak zwęzić pasek zakładek, gdy jest po lewej stronie? obrazek Oraz jak rozwiązać problem nie wczytywania favicon (na pasku zakładek - niektóre są, niektóre nie)? AD 1. Jedynie można dać wyświetlanie tylko ikonki, ale nie wiem czy to przyniesie skutek przy umieszczonych wyszukiwarkach. Ja mam tylko ikonki i jest wąski na ich szerokość + troszkę pixeli po bokach. AD 2. A odwiedzałeś te strony? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 17 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2010 1. Skutek jest taki, że nie da się nic wpisać. 2. Oczywiście :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 17 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2010 Ad. 1. Nie do końca rozumiem, co rozumiesz przez "zwęzić" (sorry, lekki kat w pracy :s). Możesz mu zmieniać szerokość (łapiesz myszakiem za krawędź), ale teksty się nie skalują, tylko je obcina i rzuca wielokropek. Wygląda to mniej- więcej tak: 1. złożony do 4px belki i dostępny po kliknięciu przy samej krawędzi ekranu. Dla mnie to najwygodniejsze rozwiązanie i tego się trzymam od zawsze. Btw, zakładki trzymam w głowie, a nie w przeglądarce, więc wybaczcie defaultowe ;] 2. ikonki 3. wąski 4. "normalny" (taki mam po kliknięciu belki z pkt. 1.) 5. szerszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 17 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2010 @m4r: pasek zakładek (Tab bar) a nie panel ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 17 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2010 Back on Fx. Pure Opera, a Allegro działało po rusku, pierwsze zdjęcia się nie wyświetlały, trzeba było kliknąć drugie, a potem znowu pierwsze. Czasem klikanie w jakiekolwiek hiperłącza nie reagowało. I parę takich tam mniejszych... Za to w Fx4b wpadli na genialny pomysł usunięcia (nie wyłączenia!) paska stanu. :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mystery Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2010 zauważyłem u siebie problem z ładowaniem plików PDF oraz ich ściąganiem. Spotkał się ktoś z tym samym? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2010 Jakiego programu używasz do przeglądania PDFów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japa Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2010 (edytowane) Dobrze działają wam gesty myszy ? W poprzednich wersjach mały ruch w dół i miałem otwartą stronę na nowej karcie. Taraz muszę wykonać tak na oko ze trzy może cztery razy dłuższy ruch myszą. Zdjęcia na stronach allegro też znowu nie wyświetlają się za pierwszym razem. Edytowane 18 Grudnia 2010 przez japa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2010 zauważyłem u siebie problem z ładowaniem plików PDF oraz ich ściąganiem. Spotkał się ktoś z tym samym? Żadnych problemów. Otwieram FoxiReader. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 19 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2010 Wie ktoś jak zmusić te adblocki do działania? Bo już od alfy poza tym, że pojawia mi się ikonka z której rozwija się menu, które na nic nie reaguje, to nie wydają się cokolwiek robić... ;-) Próbowałem czystych instalek opery, nowych wersji itp itd i zero efektu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 19 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2010 Sysak ustawiłeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 19 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2010 Ustawiłem 500, wuja to dało i w ogóle czemu nie działa out of the box i nawet czysta instalacja nie pomaga? :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mystery Opublikowano 19 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2010 w sumie mam zainstalowanego Foxt Readera i Adobe Readera. W wersji 10 otwierało normlanie, a teraz nie bardzo chce. Chyba usune adobe :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 19 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2010 (edytowane) Ustawiłem 500, wuja to dało i w ogóle czemu nie działa out of the box i nawet czysta instalacja nie pomaga? :mur: w sumie ostatnio coś się pozmieniało w Extensionach i trzeba by poczekać na aktualizacje.. Ja ustawiłem 1024, choć wcześniej na 500 też działało.. @mystery z PDF-Xchange Viewer działa znakomicie. Edytowane 19 Grudnia 2010 przez stivo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2010 Kliknąłem coś takiego jak "Przenieś pasek zakladek do paska narzędzi" i ulubione karty z nad paska adresu przeniosły mi się pod. Czyli tak jak jest to w czystej instalce. Jak to zmienić z powrotem? Zapisane są na pewno, bo gdy w opcjach wyglądu zahaczykuje pokazywanie ukrytych pasków to widać również klona zakładek nad paskiem adresu. Schrzanili imho ukrywając taką opcję. A pytam w sumie z ciekawości bo tak chyba dla mnie będzie lepiej, za często zamiast przejść na inną zakładkę to klikałem w skrót i ładowałem inną stronę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2010 Akurat znalazłem coś na temat - klik O to chodzi, Havoc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2010 Dzięki :) [przy prawej krawedzi nawet nieźle wygląda :) ] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2010 (edytowane) Stało się. Opera zaczęła mnie- największego fanboya wkurzać. Adblock nie działa, po dłuższym używaniu wyłączanie nie ubija procesu i trzeba go samemu wyłączać z menadżera zadań żeby móc znów włączyć przeglądarkę, flash nie jest w 100% płynny i miarka przebrała się jak bez powodu nie chciało mi otworzyć wiadomości w facebooku. Sprawdziłem safari i to w ogóle nie to, oraz Firefoxa 4.0b8 i jest fajny, ale to też jeszcze w tej fazie nie przeglądarka na codzień. Przesiadłem się na Chrome'a + Adblock + Speed Dial i o dziwo jest... idealny. Jedyny malutki minus jak dla mnie w porównaniu do opery to że choć strony otwiera tak samo szybko, to sam program nie wydaje się tak błyskawicznie szybki. Nie skreślam opery, ale na razie nie będę jej używał. Edytowane 21 Grudnia 2010 przez Sysak 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2010 Cos Cie ona nie lubi :P Nie zarejestrowalem zadnego z wymienionych problemow. A z innej beczki: mozecie polecic ktores rozszerzenie do pomniejszania za duzych obrazkow? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2010 Do obrazków nie znalazłem jeszcze ciekawego rozszerzenia, dlatego wciąż korzystam ze skryptu UserJS -> http://dl.dropbox.com/u/2061520/dp_nhcd-img-szr_5.js Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2010 Cos Cie ona nie lubi :P Nie zarejestrowalem zadnego z wymienionych problemow. A z innej beczki: mozecie polecic ktores rozszerzenie do pomniejszania za duzych obrazkow? Make it so. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2010 Wie ktoś jak wyłączyć podpowiedzi googla w pasku wyszukiwania? Wkurza mnie to niemiłosiernie, bo wcina się przed ostatnio wpisywane frazy, jak na obrazku - chodzi o to, żeby wyłączyć element w czerwonej ramce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2010 Bodajże trzeba będzie wyedytować plik search.ini. Sprawdź czy usunięcie czegoś takiego pomoże: Suggest Protocol=JSONSuggest URL=http://clients1.google.com/complete/search?q={SearchTerm}&client=opera&hl=pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2010 Niet, nie działa. :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
USB Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2010 Niet, nie działa. :-| A który search.ini edytowałeś? Powinieneś ten X:\Program Files\Opera\locale\pl\search.ini Zakładając, że używasz polskiego języka w Operze. Oraz jak rozwiązać problem nie wczytywania favicon (na pasku zakładek - niektóre są, niektóre nie)? Trzeba w opcjach zakładki wklepać poprawny adres danej strony internetowej. Też niedawno mi zniknęła np favicona naszej-klasy, bo miałem tam podany adres www.nasza-klasa.pl a już od jakiegoś czasu jest nk.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2010 Oka, czas się przeprosić z Operą. Syn marnotrawny powraca, bo jednak O jest lepsza niż to zamulające niestabilne padło googla. :P 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...