Mogiel Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 (edytowane) Tak btw to Tinker oznacza również naprawiacz kotłów, druciarz, a nawet uwaga! partacz. http://www.translate.pl/odp.php4?direction=1&word=tinker http://portalwiedzy.onet.pl/tlumacz.html?q...ng-auto&x=0&y=0 Serio ciężko jest wybrać pomiędzy druciarzem, twardą informacją, senną technologią (techniką), a czystym PCtem. Edytowane 1 Maja 2006 przez Mogiel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.W.A.T Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 a gdzie swoje propozycje moge wsyylac? mozna jakis mail? pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 wysylanie nie jest juz mozliwe ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Propozycje mozna bylo do wczoraj. Zes sie obudzil :wink: Ech nie chce sie wypowiadac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Jako, że pracowałem jako konsultant. Jedna rzecz tutaj nie została zrozumiana przez nowych adminów. Po pierwsze forum jak i serwis jest spuścizną po tweak.pl 50 tysięcy użytkowników ma utrwalone w swoim systemie nerwowym skojarzenie (podkręcenia, tweak, overclocking). Mimo, że nie podkręcają, wchodzą na to forum dla innych tematów jak i na odwrót, ale zostało pewne połączenie utrwalone w mózgu. Teraz admini mają nową wizję, bez oc albo przynajmniej nie tak jak ostatnio. Kogo to obchodzi jak kto ma wizje, licza sie oczekiwania innych, klientow. Po drugie, nazwy podane są śmieszne i tragiczne z punktu marketingu. Mój były mentor mówi, że jeśli wymyślasz "słowo które ma sprzedawać, musi być dobrze kojarzone". nie komentuje tych nazw, bo sa poprawne, ale tragiczne i umniejszaja inteligencji pozostalych uzytkownikow. Po trzecie. To co właściciel danej firmy sobie mysli jest malo istotne. Liczy sie klient i co podkreslam 'oczekiwania jakie ma'. Gdyby serwis powstawalby od nowa, bez spuscizny tweak, admini mogli by robic co chca. Tutaj sa tysiace oczekiwań, ktore admini musza spelnic. moje nazwy przykladowo; PCextreme.pl; OverBench.pl; PCHardware.pl (to sa nazwy wymyslone przez moich konsultantow). Nie może być nazwa zaczynająca się od T, bo robicie reklame, a od P kojarzy sie juz pure oraz PC. wiec wielkich zmian w móżgu nie ma. nie spotkalem dobrych informatykow ktorzy znaliby sie na marketingu i handlu (znajdzice jakies biuro konsultingowe lub firme reklamowa, najlepiej duza bo tansza i wieksze doswiadczenie). Bo widzę, ze wyjdzie z tego kiszka nawet z tak duza baza mailingowa. Głównym duchem bylego tweka i uruchomionego tweaka jest duch podkrecania, jesli zostanie zabity bo imho nowych adminów wizja jest inna, to niech sobie zakladaja nowy serwis z nowa wizja, bez tychze ludzi ktorzy tutaj pisza. Widzialem ambitnych wlascicieli firm, ktorzy mowili, pan sie nie zna zrobie jak ja uwazam za stosowne, to sobie rob, to nie moja pieniadze. Dlatego tak czesto jak pan "x" sprzedaje firme "y" , pan "z" nie moze poprawic wynikow sprzedazy a czesto firma ponosi kleske! Ja wiem dlaczego. Dlatego tweak bedzie dobrym serwisem po 5 lat na rynku moze dluzej utrwalił dość mocno pewne skojarzenia. Tak samo jak PO kojarzyl sie z inteligencja, to jest reklama i kotwice jakie zarzucal przez ponad 7 lat TUSK wsród uczelni i studentow. Ok koncze, bo przewazne rzeczy ktore pisze i daje sie za darmo sa olewane. Pozdrawiam I zycze jak najlepiej adminom Podkresle Uwarunkowania, oczekiwania klientów, duch firmy, misja firma. Ludzie nie lubią zmian i zmianom żadko się podporządkowują. Bardzo cięzko będzie wam z nowa nazwa osiagnac to samo co Tweak, przy uwadze ze Tweak znowu wystartuje. Jeszcze podkresle ludzie nie lubia zmian jeszze jak ida w gorszym kierunku. Aaa napisze to wam za darmo: Odniesiecie sukces gdy zbudujecie markę na czymś takim: Serwis ......... (z oc,extreme,bench w nazwie) jest Ewolucja serwisu Tweak. To proste nie jest zmianą, nie jest czymś nowym, jest Ewolucją (każdy z nas lubi jak wychodzi wersja 1.1 lub uprade). Powodzenia ja też podpisuje się pod tym 4 łapami... Niestety widać zę konkurs wyszedł mało profesjonalnie i wyniki są jakie są :? Trzeba było zostawić adminom to co "admińskie", a konkursem powinne zajać sie osoby pracujące w reklamie, firmach konsultingowych itp.. Na pewno wyniki były by ciekawse i bardziej profesjonalne. Jak widac nazwy zaproponowane prze z 1 osobę znająćą temat są duuuuuuzo lepsze niż zaproponowane/wybrane przez adninów. Gdyby posstał sztab 3-4 takich profesjonalistów od marketingu to aż strach pomysleć B) Na razie niestety administracja idzie w zaparte i do upadłego będzie bronić swoich nienajlepszych propozycji. Trudno- nazwa nie jest najważniejsz, ale ważna i miło by było by była dobra... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Dobrze drodzy userzy zacznijmy od początku. Już kolejny raz nie będę tego pisał tylko napiszę 1 (słownie jeden) raz abyście zrozumieli. Ludzi, którzy nie potrafią czytać moich wypowiedzi będę obdarowywał regulaminowymi punktami. Głupio mi jest, że Romek, który załatwił fajną i drogą obudowę na konkurs, widzi jak narzekacie na nazwy, na wasze gadanie, że nazwa zła, że nie pasuje i w ogóle. Jestem też zaskoczony, iż proponujecie nazwy podobne do tweaka, a to oznacza, że chyba regulaminu nie czytaliście.Crosis mi głupio teraz przed firmami, bo cały trud jaki włożyłem w organizację i przygotowanie poszedł do kosza, ponieważ kilka osób stwierdziło, że zbojkotują konkurs bo to nie po ich myśli. Gratulacje Panowie, w takim tempie to za miesiąc wszyscy z firm nas oleją i zostaniecie faktycznie z swoimi postami lecz w koszu bo forum zamkniemy, bo nie będzie sensu go prowadzić dla ludzi, którzy nawet nie potrafią przeczytać 9 punktów regulaminu, tylko nadal walą idiotyzmy typu Tweak-Revolucja.pl Chciałem zamknąć ten temat, bo już wystarczająco napsuliście mi krwi od wczoraj. Stwierdziłem jednak, że i tak to nie ważne bo konkurs się zakończy, nazwa większością głosów zostanie wybrana a temat ten zostanie usunięty. Co do zakresu tematu portalu to wtajemniczeni wiedzą co będzie ciekawego się na nim znajdowało z tematyki OC. Zaskoczycie się i to bardzo miło, lecz wasze słowa bardziej utrwalają mnie w przekonaniu, że lepiej będzie wam u Lisa ponieważ nie będzie tam moderacji, nie będzie sprzątania, nie będzie zaangażowania w istnienie dalej forum. Jeśli tak bardzo chcecie to przecież macie wolną droge, my nadal będziemy się rozwijać i nie poprzestaniemy na nazwie, dalej będzie logo, będą konkursy z firmami, testy nowych procesorów (AM2 za jakiś czas), więc warto moim zdaniem być z nami. A teraz słowa na koniec, aby wszyscy potrafili je rozkodować: 1. proszę nie podawać nazw innych niż te, które są w ankiecie. 2. ankieta nie zostanie powtórzona ani nie zostaną zmienione nazwy. 3. osoby, które nadal nie będą czytać tekstu pisanego co do regulaminu zostaną obdarowani punktami. 4. wolno się tu wypowiadać lecz tylko o nazwach w ankiecie. 5. regulamin jest jednoznaczny, nie wolno już zmienić nazw i proszę nawet o to nie prosić. Ciekawe ile osób to przeczyta, założe się, że już 3 post będzie łamał regulamin :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 (edytowane) echm ja tylko w kwestii formalnej : jak się rejestrowałem na Tweak.pl ... jakby to napisać .. sama nazwa i treści budziły respekt ... serio od zarejestrowania do pierwszego posta trochę siedziałem cicho... taki trochę strach ... a taka nazwa purepc... hmmm no własnie taka jest ona elo-młodziezowa .... może to nie jest źle ale tutaj jest gro powaznych ludzi którzy uważali i nadal uważają że nazwa musi być mocna i w pięciu znakach graficznych oddawać zawartość forum .. i to jest fakt .. tak jak pisał niko2003 nazwa musi się spodobać klientom <konsumentom, uzyszkodnikom> forum a nie administracji ... sorry ale prawa rynku są niezmienne ... zresztą .. rację mają i administratorzy, którzy jakby nie patrzeć musieli coś wybrać i do tego zapłacić za to .. respect dla nich .. niko2003 ... szkoda że nie da się zarejestrować domeny za friko bo overbench.pl własnie mi się skojarzyło z mocną nazwą która mówi o czym się pisze na forum ... w przewadze zresztą, szkoda ze taka propozycja jesli była to przepadła bo podejrzewam że większość by się pod nią podpisała :D @romek ... byłeś szybszy w edycji i zamieszczeniu posta :D RE5PECT Edytowane 1 Maja 2006 przez PC_Speaker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Jak dla mnie to te nazwy nie są za specjalne :-| ale nie tylko nazwą człowiek żyje :wink: Najważniejsze żeby ludzie zostali Ci sami, bo jak odejdą to lipa ... A jak oni będą to serwis może nawet nazywać się fiufiu.pl bo z tą ekipą i tak tworzymy najlepsze forum o komputerach i wszystkim co z nimi związane w Polsce :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 ... Co do zakresu tematu portalu to wtajemniczeni wiedzą co będzie ciekawego się na nim znajdowało z tematyki OC. Zaskoczycie się i to bardzo miło, lecz wasze słowa bardziej utrwalają mnie w przekonaniu, że lepiej będzie wam u Lisa ponieważ nie będzie tam moderacji, nie będzie sprzątania, nie będzie zaangażowania w istnienie dalej forum. Jeśli tak bardzo chcecie to przecież macie wolną droge, my nadal będziemy się rozwijać i nie poprzestaniemy na nazwie, dalej będzie logo, będą konkursy z firmami, testy nowych procesorów (AM2 za jakiś czas), więc warto moim zdaniem być z nami. ... no to trochę nie kumam - kto to są Ci wtajemniczenie i czy to ma być forum/serwis dla nich ?? jakoś o zawartości (planowanego) portalu temaru nie wypatrzyłem ... moze jakiś nierozgarnięty jestem Jak na razie to słyszę same groźby i oskarżenia w stronę użytkowników ... będzie zamordyzm ? Gdzie mogę przeczytać jak TO ma wszystko wyglądać ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 (edytowane) szkoda że nie da się zarejestrować domeny za frikoSzkoda, że nie da się zrobić tak, aby każdy mógł sobie wpisać w przeglądarce własną, wymyśloną domenę i ładowało by się nasze forum... Innymi słowy szkoda tak gadać. bo overbench.pl własnie mi się skojarzyło z mocną nazwą która mówi o czym się pisze na forumA mi "bench" kojarzy się z benchmark.pl i z ławką w parku, więc odpada. Każdemu co innego się podoba... ale tutaj jest gro powaznych ludzi którzy uważali i nadal uważają że nazwa musi być mocna i w pięciu znakach graficznych oddawać zawartość forumMówisz między innymi o sobie? IMO Jeśli nie wybierzecie czegoś w stylu "moj-komputerek.pl" (a nie wybierzecie, bo nie ma takiej opcji), to jest ok. PurePC zacznyna uciekać do przodu i generalnie nie będzie wielkim zaskoczeniem wygrana tej nazwy. Edit: Sorry za rozmiar i kolor, ale z debilami nie da się pracować... -------------------------------- Dla pytających kolejny raz czemu nie daliśmy 10 czy nawet 20 nazw. Prosty przykład matematyczny: 1 domena .pl koszt: 73,40 zł brutto 3 domeny .pl w konkursie koszt: 220,20 zł brutto 10 domen .pl w konkursie koszt: 734 zł brutto 20 domen .pl w konkursie koszt: 1468 zł brutto A teraz z czystym sercem, kto mi powie, że ma od ręki jako student do wyłożenia powiedzmy 730 zł, aby tylko wybrać jedną domene a za inne i tak zapłacisz, ale nie będą ci potrzebne. -------------------------------- Autor: romek Swoją drogą można było wybrać .com lub .net za połowę ceny, ale teraz to już po kwiatkach. Edytowane 1 Maja 2006 przez ULLISSES Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 widze, ze niektorzy nie potrafia chyba czytac (patrz post romka) @romek nie masz sie co wsciekac o nazwy. poprostu sporo ludzi uwaza, ze sa nietrafione i nie spelniaja ich oraz innych oczekiwan. ale bedzie co bedzie i tak zostane nawet z nazwa z d..y :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Dobrze drodzy userzy zacznijmy od początku. Już kolejny raz nie będę tego pisał tylko napiszę 1 (słownie jeden) raz abyście zrozumieli. Ludzi, którzy nie potrafią czytać moich wypowiedzi będę obdarowywał regulaminowymi punktami. Crosis mi głupio teraz przed firmami, bo cały trud jaki włożyłem w organizację i przygotowanie poszedł do kosza, ponieważ kilka osób stwierdziło, że zbojkotują konkurs bo to nie po ich myśli. Gratulacje Panowie, w takim tempie to za miesiąc wszyscy z firm nas oleją i zostaniecie faktycznie z swoimi postami lecz w koszu bo forum zamkniemy, bo nie będzie sensu go prowadzić dla ludzi, którzy nawet nie potrafią przeczytać 9 punktów regulaminu, tylko nadal walą idiotyzmy typu Tweak-Revolucja.pl Chciałem zamknąć ten temat, bo już wystarczająco napsuliście mi krwi od wczoraj. Stwierdziłem jednak, że i tak to nie ważne bo konkurs się zakończy, nazwa większością głosów zostanie wybrana a temat ten zostanie usunięty. Co do zakresu tematu portalu to wtajemniczeni wiedzą co będzie ciekawego się na nim znajdowało z tematyki OC. Zaskoczycie się i to bardzo miło, lecz wasze słowa bardziej utrwalają mnie w przekonaniu, że lepiej będzie wam u Lisa ponieważ nie będzie tam moderacji, nie będzie sprzątania, nie będzie zaangażowania w istnienie dalej forum. Jeśli tak bardzo chcecie to przecież macie wolną droge, my nadal będziemy się rozwijać i nie poprzestaniemy na nazwie, dalej będzie logo, będą konkursy z firmami, testy nowych procesorów (AM2 za jakiś czas), więc warto moim zdaniem być z nami. A teraz słowa na koniec, aby wszyscy potrafili je rozkodować: 1. proszę nie podawać nazw innych niż te, które są w ankiecie. 2. ankieta nie zostanie powtórzona ani nie zostaną zmienione nazwy. 3. osoby, które nadal nie będą czytać tekstu pisanego co do regulaminu zostaną obdarowani punktami. 4. wolno się tu wypowiadać lecz tylko o nazwach w ankiecie. 5. regulamin jest jednoznaczny, nie wolno już zmienić nazw i proszę nawet o to nie prosić. Ciekawe ile osób to przeczyta, założe się, że już 3 post będzie łamał regulamin :/ a wy (moderacja) nadal swoje wielcy nie ugięci którzy to mają nad wszystkim władzę i nigdy się nie mylą. bravo romek pięknie pokazałeś w tym poscie jak szanujesz użytkowników i liczysz się z ich zdaniem na temat nazwy portalu do tego jeszcze straszysz punkcikami lol i oczywiście jak by tego było mało musiało pojawić się te słowo „zamykamy” standardowy teks moderatora w każdym drażliwym temacie o/na forum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ur6aN Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 (edytowane) a ja jestem za purepc.pl już się przyzwyczaiłem! Znowu zmieniać przyzwyczajenia?;) Edytowane 1 Maja 2006 przez Ur6aN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efyr Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Niko2003 w pełni popieram :icon_exclaim: Do każdej nazwy się przyzwyczaicie. Jeśli ktoś jest (był) tutaj tylko dlatego, że nazwa domeny była taka, a nie inna, to "gratuluję".Tak, my się przyzwyczaimy, bo wiemy co jest na forum. Ale zrozum, że ludzie szukający na google nie znający jeszcze forum BARDZO DUŻĄ WAGE przywiązują do nazwy. Każdy tak robi, nawet nieświadomie. Nazwa jest pierwszą wizytówką danej firmy, w tym wypadku portalu. Nie mając innych informacji tylko na niej budijesz na początku swoją wiedze, na skojarzeniach, które Ci się nasuwają. Dlatego nazwa jest bardzo ważna, aby przyciągnąć nowych uczestników, którzy mogą się stać po pewnym czasie filarami forum. Musi być pozytywnie kojarzona i z odpowiednim tematem. A jeżeli chodzi o poztywne skojarzenia, to niestety jak widzisz z wypowiedzi ludzi praktycznie nikt ich nie odnotował Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 (edytowane) Uspokojcie sie z tymi nazwami juz :) teraz wam sie wydaje ze "To ja moglem wygrac przeciez te nazwy sa do [gluteus maximus] moglem tez cos wymyslic w tym stylu jak bym wiedzial" ale teraz to juz jest po ptokach Wiec dajcie sobie na luz bo robicie obore ;) w oczach innych portali-ze nie mozemy sie dogadac Acha czy jakby nie bylo nagrody to tez byscie sie tak sprzeczali ? i wyslali swoje zgloszenie :) pzdr PS: O ja widze jaki mam numer uzytkownika i ile postow :* i u innych tez widze WOW :D Edytowane 1 Maja 2006 przez KaxxL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FenX Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Hmm faktycznie .. takie dno wybraliście :/.... Nazwa takiego serwisu powinna być krótka a nie jakies dream abdziewie .. prosto i na kazdy ciekawy temat www.hi-mod.pl Pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczak80 Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Nie narzekać i tak będzie purepc po głosach widać mi tam sie podoba chociaż sam wybrałem inne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Co do samego wyboru domen - na początku wybraliśmy około 20 które były wolne i dużo z nich zawierało słowo oc. Daliśmy je naszej zaprzyjaźnionej grupie testowej tj kilkunastu osobom, żeby wskazały te które im się najbardziej podobają. Praktycznie wszyscy wskazywali na te które widzicie, jeszcze pchardware otarło się o eliminacje ale odpadło z 2 powodów: zbitka pchardware i aż 10 znaków. IMHO szkoda bo mi się podobało ;> aha przenieście chociaż dział Extremalne Podkręcanie na początek sprzętowego - wkurza mnie szukanie go gdzieś pod koniec - pomiędzy Elektroniką a Alternatywne platformy (pare razy nie trafiłem mad.gif ), a i archiwum chyba można pożegnać (2003 icon_biggrin3.gif) ja jestem na tym forum z sentymentu i dla śledzenia poczynań kilku osób, jeżeli zmieni się jakoś mocno profil, albo pojawi się mnóstwo agresywnych reklam, albo odejdzie pare lubianych przeze mnie osób - to i ja zniknę ... Z przeniesieniem ekstremalnego - czemu nie, pomysł mi się podoba. Może generalnie jakoś wydzielić część oznaczoną jako podkręcanie, żeby bardziej się wyróżniała. Napewno będziemy chcieli na ekstremalnym zrobić pare zmian, żeby było ono o ekstremalnym podkręcaniu a nie trafiały się tam posty z tym nie związane (krótko zamysł: nowe tematy tylko dla starej gwardii, wszyscy inni uzytkownicy będą mogli pisać ale dopiero po zatwierdzeniu ich tematu). Nie będe też ukrywać, że wszystkim maniakom chcemy dać i różne fajne customizowalne rankingi, i za darmo miejsce na fotki ich osiągnięć i mały programik do weryfikowania coniektórych rekordów. Tak więc napewno nie zaniedbamy tego działu. Co do reklam - ekhm widzisz jakąkolwiek na forum ;) ? Przypomnieć co było kiedyś? Teraz chyba nie ma żadnych wyskakujących banerów na pół strony, ani żadna podstrona nie zaczyna do Ciebie przemawiać jakimiś dziwnymi odgłosami ;> Powiedzcie mi czy to co mówione było wcześniej że będzie konkurs na logo, czy jest to oficjalna informacja ?? Bo zaczał bym sie już bawić nad logiem PurePc icon_biggrin3.gif Konkursy na pewno będą, ale raczej nie na logo. Ale myśle, że będziecie zadowoleni, bo postaramy się jeszcze jakieś nagrody dołożyć. moje nazwy przykladowo; PCextreme.pl; OverBench.pl; PCHardware.pl (to sa nazwy wymyslone przez moich konsultantow). Nie może być nazwa zaczynająca się od T, bo robicie reklame, a od P kojarzy sie juz pure oraz PC. wiec wielkich zmian w móżgu nie ma. Powiem szczerze - mi się Twoje propozycje podobały. Naszej grupie testowej nie. Zwłaszcza PCHardware której główną wadą była długość. Tak btw to Tinker oznacza również naprawiacz kotłów, druciarz, a nawet uwaga! partacz. http://www.translate.pl/odp.php4?direction=1&word=tinker http://portalwiedzy.onet.pl/tlumacz.html?q...ng-auto&x=0&y=0 Co do partacza. Za reference jeśli chodzi o język angielski uznaje słowniki cambridge i ew. longmana a nie jakieś cuda pisane przez polskich autorów. Gwarantuje, że w żadnym słowniku języka angielskiego znaczenia partacz nie znajdziesz ------------------------ A teraz bardzo bym prosił o ostudzenie emocji. Naprawde cieszymy się, że Wam zależy co można wnioskować z odezwu i tego ile emocji budzi każda zmiana. Tak naprawde to miło słyszeć i widzieć, że ileś osób twierdzi "nam nie jest wszystko jedno" i za to dziękuje i mam nadzieje, że mimo wszystko nie zawiedziemy Waszych oczekiwań. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Ale zrozum, że ludzie szukający na google nie znający jeszcze forum BARDZO DUŻĄ WAGE przywiązują do nazwy. Każdy tak robi, nawet nieświadomie. Nazwa jest pierwszą wizytówką danej firmy, w tym wypadku portalu. Nie mając innych informacji tylko na niej budijesz na początku swoją wiedze, na skojarzeniach, które Ci się nasuwają. Dlatego nazwa jest bardzo ważna, aby przyciągnąć nowych uczestników, którzy mogą się stać po pewnym czasie filarami forum. Musi być pozytywnie kojarzona i z odpowiednim tematem. A jeżeli chodzi o poztywne skojarzenia, to niestety jak widzisz z wypowiedzi ludzi praktycznie nikt ich nie odnotował 1) Owszem. Tylko dla mnie zarówno PurePC jak i DreamTech są dobre. Pierwsza jest w pewien sposób tajemnicza (takie mam odczucie), a druga jest... jak by to powiedzieć.. spektakularna. 2) Myślę, że jednak 50 tysięcy userów nam starczy. Do tego około 7 rejestracji dziennie (afaik tyle było przedwczoraj) to też nadmiar szczęścia. Rejestruje sie każdy, bo mu sie niby nazwa podoba. A potem w statystykach jest user z 2003 roku i postów 0. Takim ludziom to my podziękujemy. Hmm faktycznie .. takie dno wybraliście :/.... Nazwa takiego serwisu powinna być krótka a nie jakies dream abdziewie .. prosto i na kazdy ciekawy temat www.hi-mod.pl 1) Może jakiś nienormalny jestem, ale ta nazwa za chol..inex nie kojarzy mi się z PC i OC. Samo "hi" kojarzy mi się z "anime" (japonskie kreskówki), a "mod" z modami do gier FPP/FPS. 2) Poza tym było wyraźnie powiedziane: Koniec z nowymi propozycjami nazw! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Co do samego wyboru domen - na początku wybraliśmy około 20 które były wolne i dużo z nich zawierało słowo oc. Daliśmy je naszej zaprzyjaźnionej grupie testowej tj kilkunastu osobom, żeby wskazały te które im się najbardziej podobają. Praktycznie wszyscy wskazywali na te które widzicie, jeszcze pchardware otarło się o eliminacje ale odpadło z 2 powodów: zbitka pchardware i aż 10 znaków. IMHO szkoda bo mi się podobało ;> ... no i mamy tajemniczą kilkunastoosobową grupą testową (ciekawe czy są zarejestrowani na forum :D) ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 no i mamy tajemniczą kilkunastoosobową grupą testową (ciekawe czy są zarejestrowani na forum :D) ... Wiesz jak to jest, za pomocą badań statystycznych można udowodnić wszystko ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Dobra czytam i czytam i może w końcu sie wypowiem. Konkurs tworzony po to by dać Wam możliwość małego wkład w tworzenie nowego wortalu i forum. Zaczęliśmy od konkursu z nagrodą. Chłopaki napisali regulamin, przykro nam ze część userów dalej nie potrafi przeczytać kilku punktów regulaminu ze zrozumieniem. Zgłoszeń przyszło dużo ale co z tego jak 80% z nich nie spełniało podstawowych kryteriów. 1. Kto będzie chciał wklepywać 15 znaków jako nazwę 2. Miało nie być słowa Tweak mimo to wiekszość to propozycje typu: "protweak", "new-tweak" itd 3. Cześć z domen była poprostu juz zarezerwowana 4. Pojawiały sie nawet zgłoszenia z polskimi znakami Może i nazwy nie są powalające, ale takowych poprostu było mało albo były pozajmowane. Mój faworyt także odpadł. Zdradzę iż było to HCPC (hardcorePC) Proszę Was uspokójcie sie bo tak jak pisałem cały konkurs był stworzony po to byście mogli mieć wkład w powstawanie wortalu. Nagroda miała to tylko uatrakcyjnić a teraz całość zamienia sie w jedna wielka kłótnię. Czy lepiej by było abyśmy wymyślili jakąś nazwę i ją poprostu zmienili? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 ... Sorry, ale o ile znam angielski (a trochę znam), słowo "pure" oznacza "czysty" (np pure gold - czyste złoto), więc nie bardzo rozumiem odniesienie do konsol. Wg mnie jest wprost przeciwnie. ... Pól strony argumentów i to trzeci post s kolei a ty się przyczepiłeś do mało istotnego skojarzenia… Smutne… Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 (edytowane) [blebleble...] Może i nazwy nie są powalające, ale takowych poprostu było mało albo były pozajmowane. Mój faworyt także odpadł. Zdradzę iż było to HCPC (hardcorePC) Proszę Was uspokójcie sie bo tak jak pisałem cały konkurs był stworzony po to byście mogli mieć wkład w powstawanie wortalu. Nagroda miała to tylko uatrakcyjnić a teraz całość zamienia sie w jedna wielka kłótnię. Czy lepiej by było abyśmy wymyślili jakąś nazwę i ją poprostu zmienili? Dobrze mówisz !! :] Szkoda że tej nazwy nie ma w ankiecie :( Poza tym nazwa to rzecz 2rzędna. Edytowane 1 Maja 2006 przez v.e.n.o.m Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 (edytowane) @ marco co do dlugosci nazwy, co powiesz na http://www.xtremesystems.org/ ? (14 znakow) I nie mow, ze nikomu sie nie chce wklepywac tak dlugiej nazwy. :> Ja na tweaka przyszedlem tylko, aby zdobyc i podzielic sie wiedza na temat o/c. Na oslej duzo nie pisze, bo wole jednak pogadac z ludzmi na zywo na jakies ciekawe tematy a o kreceniu moge sie dowiedziec juz w bardzo specyficznym gronie - na forum. Tak samo inne dzialy typu fotografia itp. wole wejsc na dedykowany serwis i tam dowiedziec sie czegos od specjalistow. Gl. specjalizacja tweaka jest o/c, jak wskazywala pierwotna nazwa i mysle, ze tak zostanie. Nazwa nie jest wazna w tej chwili dla nas, starych forumowiczow, ale pomyslmy o potencjalnych forumowiczach, widzac te same bazy danych przyjda na tweak.pl czy pure.pl ? o_o" Edytowane 1 Maja 2006 przez ath Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 benchmark.pl tez ma duzo znakow, a jest czesto odwiedzanym serwisem. Dlugosc znakow nie ma znaczenia, bo i tak wiekszosc ludzi wchodzi z linka z wyszukiwarki, potem dodaje do ulubionych i po klopocie. Nazwa ma sie kojarzyc z tym co tu robimy, a nie z plynem do mycia naczyn ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 (edytowane) Tak jak powiedział @ath nazwa dla starych forumowiczów jest bez znaczenia. Więc po co wypowiadamy się na temat nazwy ? Ważne jest to żeby nie zmienił się klimat i ludzie. Tylko adminów i moderatorów swoim narzekaniem denerwujecie :[ Edytowane 1 Maja 2006 przez v.e.n.o.m Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Tłik - kwik kojarzy sie komus z hodowla swin?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Nie jestesmy az tak spaczeni ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Tłik - kwik kojarzy sie komus z hodowla swin?? oui, oui :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...