Skocz do zawartości
Gość Pacific

Coś Nie Tak Z Forum

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli ktoś jest zainteresowany to na:

http://forum3.purepc.pl jest testowa instalacja nowego silnika forum z przeniesioną bazą sprzed kilku dni, więc można się logować loginem i hasłem takim jak na rzeczywistym forum.

Oczywiście to są wczesne testy, masę rzeczy nie działa, działa źle, inaczej czy dziwnie. Mogą być pady zupełne, wyłączenia, spowolnienia i takie tam - testujemy różne rzeczy.

Migrować będziemy na pewno, ale nie jest to kwestia tygodni tylko raczej miesięcy. Fajnie będzie zrobić to w 3 kwartale, ale jeśli będzie to 4Q to też tragedii nie będzie.

Wiele rzeczy jest w nowej wersji wreszcie zrobione sensownie i nie trzeba do podstawowych funkcjonalności dokładać masy haków i cudować, żeby jako-tako działało, co mnie osobiście bardzo cieszy, gdyż obniża ilość własnych poprawek które trzeba supportować (a mamy ich bardzo dużo poczynając od silnika wyszukiwania który jest zupełnie inny od tego z domyślnej dystrybucji przez system raportów kończąc na pewnych usprawnieniach moderacyjnych).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proszę o ustawienie testowego w 3.0, bo nie ma gdzie potestować pisania.

Można pisać gdzie się chce, spokojnie, nikt nie będzie warnów z tego tytułu wystawiał (chyba, że testowych ;).

Rzeczywiście testowe na testowym forum nie działa, nawet nie wiem czemu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Forum i wortal ledwo zipią - tylko u mnie, czy jakaś awaria?

Nie zauważyłem problemu na monitoringu. Czy możesz potwierdzić czy nadal problem występuje i jeśli tak to prosiłbym o więcej danych:

* dokładna godzina przynajmniej jednej próby wejścia

* IP

* mile widziany traceroute/mtr

adblock tymczasowo włączony, można się zaje*ać, gdy wszystkie zakładki stoją w jednym miejscu: "oczekiwanie na ad.purepc.pl"

Patrząc po stratach na ostatnich hopie do Ciebie to albo masz spory problem z łączem, albo torrenty lecące na max'a ;)

Zobacz proszę przy nieco mniejszym obciążeniu łącza ;>

EDIT:

Ponieważ są skargi na ad.purepc.pl dodałem dodatkowe monitorowanie bazy danych na partycji który "napędza" ten serwer. Wyniki raczej późnym wieczorem, musi być jakiś większy ruch, żeby coś z nich dało się sensownego wyczytać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Google padlo, na chwile wstało i znowu własnie padło.... w dodatku w najgorszym mozliwym momencie.

Bez ABP nie idzie w tej chwili przeglądarki uzywac bo na kazdej stronie stoi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdaję sobie z tego sprawę, ale jaki jest sens dalej to ciągnąć? Każdy się wypowiedział i niech temat pójdzie do archiwum czy gdzie tam uważacie..

Tu nie ma czego ciągnąć i ciągnięte nie będzie. Dlatego też i temat jest zamknięty.

Po prostu została przedstawiona ostateczna decyzja odnośnie sporu.

A temat zostanie, jako nauczka i instrukcja obsługi dla przyszłych ewentualnych bojowników o wolność i demokrację. ;]

I na tym koniec. W tym temacie również. ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam a mi sie stalo takie cos ze jest pierwsz post a pod nim jakby zbior wszystkich postow

- - zzizzy Ech... Weź tego BloodIrona - co ma czerwone PCB d... 10 kwi 2009, 11:16

- - maxymili Co do pcie2.0 to daje tyle, że jest większe napi... 10 kwi 2009, 11:36

- - qos taa ;] bios jest - http://www.biostar-usa.com/app/... 11 kwi 2009, 11:27

- - Gi3r3k Brałbym P5Q-E, do kupienia w granicach 500zł. N... 11 kwi 2009, 11:39

- - qos P5Q-e ma niestety problemy z wysokim FSB. Teraz zn... 15 kwi 2009, 19:11

- - maxymili W 3850 264mb była zauważalna. W 4870 512 i fullh... 16 kwi 2009, 15:05

- - qos Tak wiec p35 odpada Rozgladajac sie za plytami w... 20 kwi 2009, 15:58

- - Fredek Hmm generalnie X38 to bym nie brał, jakoś specja... 21 kwi 2009, 21:29

- - golojg różnica między pci-e 1.1 a 2.0?? hmm jakieś 1-... 21 kwi 2009, 21:44

- - qos No i udało sie - teraz mam wybór - ta DFi na p35... 8 cze 2009, 23:31

|- - qos bump! Pomózcie 14 cze 2009, 12:09

- - buziaczek weź dfi dk p45 t2rs plus, sam mam taką i mogę �... 14 cze 2009, 12:48

- - mobot ja bym polecil p5b dlx [allegro] ew premium [esc].... 14 cze 2009, 14:13

- - qos No teraz dla mnie w grze pozostały Te dwie DFI - ... 14 cze 2009, 15:09

|- - buziaczek p45 jest wykonane w niższym procesie technologicz... 14 cze 2009, 15:30

Jak zrobic aby normalnie byly wszystkie posty widoczne?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...