Skocz do zawartości
Gość Pacific

Coś Nie Tak Z Forum

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie na drugiej przeglądarce zaczaiłem, że nie bangla mi przełączenie skóry dla niezalogowanego.

Daje się co prawda przełączyć z surface na ipboard, ale to jednorazowa zmiana i po wejściu w dowolną nową stronę z powrotem jest surface.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polska trudna jenzyk

Witaj ...,

Niniejsza wiadomość jest automatycznym powiadomieniem o operacji wykonanej na Twoim post

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie na drugiej przeglądarce zaczaiłem, że nie bangla mi przełączenie skóry dla niezalogowanego.

Daje się co prawda przełączyć z surface na ipboard, ale to jednorazowa zmiana i po wejściu w dowolną nową stronę z powrotem jest surface.

Generalnie dla niezarejestrowanego ma być tylko surface z maksymalną ilością reklam ;)

Polska trudna jenzyk

Sam wiesz jak kijowo wyglądają tłumaczenia w ipb i że nie wiedzą, że istnieją takie dziwne języki gdzie rzeczownik się odmienia ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak w obecjen wersji wlaczyc obserwacje tematu? w niektorych tematach mam ladny button "wylacz obserwacje tematu" ale za chiny nie moge znalesc w temacie nieobserwowanym miejsca w ktorym moglbym to zrobic. kiedys z tego co pamietam bylo "opcje tematu" czy jakos tak zaraz obok szukajki. O 10.1 i CleanCut.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie chciałem napisać, że na skóce CleanCut nie ma przycisku "Obserwuj temat". W pewnym momencie zrobiło mi się tak, że w niektórych tematach miałem ten przycisk, a w niektórych nie. Potem już w ogóle nie go nie było. Myślałem, że to coś z ustawieniami konta, ale wystarczyło zmienić skórkę i przycisk wrócił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś wie dlaczego nie mogę edytować swoich postów na FF v3.6.4 ? Najnormalniej w świecie nie ma przycisku do zatwierdzania zmian, związku z czym musiałem tego dokonać na IE8 co mnie raczej zmartwiło ;/

Skórka: Light

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś wie dlaczego nie mogę edytować swoich postów na FF v3.6.4 ? Najnormalniej w świecie nie ma przycisku do zatwierdzania zmian, związku z czym musiałem tego dokonać na IE8 co mnie raczej zmartwiło ;/

Skórka: Light

Pokaż zrzut ekranowy, u mnie ok na FX 3.6.4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz otwarty box Emotikony - zamknij go X-em w górnej części. Było już wcześniej ;)

Hym klikanie w ten krzyżyk (rozumiem lewy górny róg) nic nie daje, znaczy klikam i nic się nie dzieje ;/

EDIT:

Ok udało się, klikanie w krzyżyk nic nie daje ale włączenie Box'a z Emotikonami i jego wyłączenie "magicznie sprawiło" iż klawisz zapisu się pojawił. Problem polega na tym iż tą czynność muszę powtarzać za każdym razem jak chce jakiś post edytować (np. ten i teraz) ;/

Edytowane przez Mardok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To już chyba wina skórki forumowej..

Na szybko sprawdziłem inne skórki i cholera wszędzie mam to samo, na niektórych było widać górny kawałek klawiszy ale nigdy całych. Nie wiem czemu ale zawsze jak dam edycje mam ten kawałek box'a od emotikon u góry przez co klawisze od zapisu/anulowania są niewidoczne. Co ciekawe na IE8 nie ma tego problemu, może coś mi się w FF namieszało, z resztą z byt mała "pierd-oła" aby walczyć, nic mi się nie stanie jak sobie kliknę w ikonkę od box'a emotikon aby mi się klawisze pojawiły, po prostu na początku mocno się zirytowałem jak nie mogłem zapisać swoich zmian z powodu braku klawisza ;)

EDIT:

O kurcze właśnie się dowiedziałem że "pierd-oła" to przekleństwo ;)

Edytowane przez Mardok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdzałem na Safari (skóry IP.Board i Light) i ten problem nie występuje. Najwyraźniej jest coś nie tak konkretnie na Twojej instalacji FireFoxa - może to dobra okazja wypróbować czegoś z WebKitem? Duża część popularnych pluginów FF ma swoje odpowiedniki ;)

Co do 'ciach!ły' to najwyraźniej filrt jest ustawiony w postaci 'ciach!*'. Wątpie, żeby chodziło o to konkretne słowo mimo tego, że nie jest szczególnie eleganckie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdzałem na Safari (skóry IP.Board i Light) i ten problem nie występuje. Najwyraźniej jest coś nie tak konkretnie na Twojej instalacji FireFoxa - może to dobra okazja wypróbować czegoś z WebKitem? Duża część popularnych pluginów FF ma swoje odpowiedniki ;)

Co do 'ciach!ły' to najwyraźniej filrt jest ustawiony w postaci 'ciach!*'. Wątpie, żeby chodziło o to konkretne słowo mimo tego, że nie jest szczególnie eleganckie.

Usunięcie wszystkich ciasteczek dla "forum.purepc.pl" naprawiło problem, trzeba było tylko dojść do tego że to wina mojego FF.

Natomiast co do wyżej wymienionego słowa wybacz iż uraziłem twoje poczucie estetyki tak mało elegancki słownictwem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te opcje znajdowały się w ustawieniach (główne ustawienia -> Wyszukiwanie). W tej chwili wyświetlanie jest "jako forum" i jako przykład wystarczy "nowa zawartość". Wyświetlanie "jako lista" pokazywało tylko temat (+ mniejsza ścieżka z działami) oraz informacje o ostatniej wypowiedzi, bez zbędnych dla mnie informacji o autorze tematu czy liczbie wypowiedzi.

Różnice pokaże na screenach:

Wyświetlanie jako lista (to czego nie ma)

lista

Wyświetlanie jako forum (tak jest)

forum

Niedobre IPB usunęło to całkowicie i o ile nie pojawi się jakiś dodatek, to nie będzie :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak w temacie...

nie wydaje wam się że troche ten czas oczekiwania jest nieco przydługi? rozumiem jeszcze antyflood podczas pisania postów... jakoś to się przeżyje, ale podczas wyszukiwania wyrażeń to juz jest paranoja.

np wpisze sobie "komputer" i zapomne wpisac "PC" musze czekac 120 sek

chyba że ten czas ma za zadanie zniechęcenie uzytkowników do korzystania z wyszukiwarki bo napewno ( przynajmniej na mnie )to działa - wtedy rozumiem to i nie mam do tego żadnego ale...

...ale spróbuj cokolwiek wyszukać i chociaż raz bez nerwów przeczekać te 120 sek na wyszukanie kolejnej frazy - polecam.

Nie znam się za bardzo na IPB i jego szybkości, ale taki czas oczekiwania ma chyba za zadanie odciążyć troszkę forum. 120 sek to faktycznie troszkę długi odstęp, ale że rzadko korzystam z wyszukiwarki i tylko jak szukam czegoś konkretnego. To mnie to akurat tak nie przeszkadza. Też troszkę marudziłem w tym temacie, ale głównie o szybkość działania forum. Naprawdę te czy inne duperele mniej mi przeszkadzają niż mulenie forum. A od jakiegoś czasu widzę wyraźną poprawę w szybkości wczytywania forum. Mam nadzieję, że tak będzie przez cały czas, bo na obecną chwilę pracuje mi się bardzo komfortowa. Podziękował!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Harry Lloyd

Żeby nie było - nie rzucam sie, nie atakuje, informuje o bugu (zapewne).

Mianowicie chodzi o podpis. Jeśli cały podpis obejme się centrowaniem, to na środku znajdzie się tylko pierwsza linijka. Nie było tak wcześniej, może da sie to poprawić. Skórka Pure-Red jak coś.

Centrowanie całości w temacie działa ok, tylko w podpisie nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...