Skocz do zawartości
cavarr

Ati Radeon Hd 2900pro/xt/xtx

Rekomendowane odpowiedzi

No po prostu cudotwórcy !! :lol2:

Osobiście nie wierzę w aż tak duży skok wydajnościowy, ale może pozytywnie mnie zaskoczą i wydajność w nowym CoH rzeczywiście wzrośnie przynajmniej o te 15% dla pojedynczej karty, bo co jak co, ale nowy CoH w DX10 wygląda obłędnie zwłaszcza mapki podczas burzy, ale framerate jest wtedy strasznie niski.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko będzie ładnie, pięknie jeśli nie zaczną się testy z AA :lol2:

bedzie z AA i bez AA.GF juz skonczylem testowac,wlasnie sprawdzam OC radka,narazie mencze GPU doszlem do 830,jak na PRO zajebiscie.A test na Katalikach 7.10.

rozdzialki 1280x1024,1680x1050,1920x1200 panoramiczne rozdzialki dlatego ze masa ludzi kupuje 22 i 24 LCD panoramy.Tam gdzie niewyrabiaja 1024x768.

Testowy GF jest do sprzedania,jak ktos chetny lisytacja trwa.

http://allegro.pl/item254214697_leadtek_px...me_geforce.html

jak narazie 760zl

Update mam ustalone taktowania testu 845/1030

orginalnie 600/925

Radek tez zostanie wystawiony na aukcje po tescie 900zl.Jak widze uwas go calkowicie brak.

Dla informacji to ta sama karta z dzisiejszego newsa

http://www.tcmagazine.com/comments.php?sho...391&catid=2

Edytowane przez ChrisG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasiłka spokojnie da radę, ale ja bym poczekał na RV670, które za chwilę wyjdzie. Wtedy to nawet ta zasiłka na CF starczy.

edit

A swoją drogą, to ciekawe, jak to się opinia o niesłychanej prądożerności R600 zakorzeniła :lol2:

Edytowane przez MariuszDW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zalezy od reszty konfiga ale R600 ciągnie swoje niezaprzeczalnie.

Jak już pisałem kiedyś mam na stałe podłączony miernik poboru mocy z sieci.

Z monitorem szczytowo dochodzi do 470W z gniazdka! Odejmując zużycie monitora 60W to mamy 410W samej jednostki. Zakładając maksymalnie jakieś 80% obciążenia zasilacza (żeby się nie grzał i cicho pracował) daje to 512 czyli rozsądne minimum dla konfiga jak mój to 520W zasiłka.

Więc te 450W może być ok ale zależy co tam w środku jeszcze siedzi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no jak ktos "gra" tylko w 3dmarka06 to miod....tylko szkoda ze w grach dostaje tak po d... od gf88' no i mega zal ze mimo ogromenej przepustowosci pamieci jeszcze bardziej dostaje po d... z wlaczonym AA. Ogolnie zalowa karta , sadze ze nowy gf8800gts z 256bit pamieciami bedzie znacznie lakomszym kaskiem jesli oczywiscie w podobnej cenie (ale watpie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no jak ktos "gra" tylko w 3dmarka06 to miod....tylko szkoda ze w grach dostaje tak po d... od gf88' no i mega zal ze mimo ogromenej przepustowosci pamieci jeszcze bardziej dostaje po d... z wlaczonym AA. Ogolnie zalowa karta , sadze ze nowy gf8800gts z 256bit pamieciami bedzie znacznie lakomszym kaskiem jesli oczywiscie w podobnej cenie (ale watpie)

Napewno nie pod Vista :D

XP jak wiadomo musi ustapic miejsca Viscie chociaz dlatego ze DX10,a sami zobaczycie jestem w 80% skonczony z testami.

gf8800gt

2950

popatrzcie na przedzial cenowy gdzie te karty maja sie znalesc,racjonalnie myslacy czlowiek zobaczy ze niemoze to zastapic 8800gts640 i 2900XT,papier papierem a jak w praktyce sie okaze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy proszę o pomoc mam taki problem,do nie dawna miałem wynik w 3dmarku06 9850 a teraz 6561 ,dodam że przeinstalowałem system wgrywałem różne stery i to samo ,w grach przy frapsie nie zauważyłem spadku wydajności

http://img136.imageshack.us/my.php?image=beztytuuuh9.jpg

Dołączona grafika

Edytowane przez DarekW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

robiłem podgląd na drugim monitorze i zegary przestawiają sie prawidłowo, tylko wyniki w 3dmark są przekłamane na sterach 7,10 w STALKER jest jeszcze więcej Fps niż kiedyś było, a jeszcze jedno osiem dni temu zmieniłem dysk na ten 16 mb cechy przed wymianą 3d marki działały prawidłowo

Edytowane przez DarekW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdź ustawienia jakości obrazu w sterownikach. Może coś jest włączonone czego wcześniej nie było.

Ustaw wszystko na wydajnść i przetestuj jeszcze raz.

Coś cicho o nowych sterach a spodziewałem się zalewu postów :)

Nikt nie testował?

Edytowane przez rafa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam przetestowane tylko WiC na tym zabójczym benchu.

Na poprzednich sterach bez AA średnio 22fps, na tych nowych z AAx4 - 24fps, AAx2 - 25fps, AAx0 - 25fps.

Na DX10 jest mniej więcej 30fps tam, gdzie na DX9 jest 40fps

Edytowane przez MariuszDW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi