KWS89 Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Problemy pierwszego swiata. Czujniki parkowania w Mercedesie GLA nie wyłapują kutej bramy. #jakżyć 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Wydaje mi się, że to Ty źle interpretujesz ten przepis, bo dopuszcza on jazdę dwóch rowerów obok siebie po jezdni, nawet gdy tego pobocza nie ma.Owszem - na pustej drodze. Jednak, gdy jakieś auto dogania rowerzystów, to ten bliżej osi jezdni powinien spadać do krawędzi. Problem w tym, że on jedzie dalej obok i ma wywalone, bo przecież może. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Z tego co ja wiem, jest taka jazda dopuszczalna, ale gdy jedzie jakieś auto powinni jechać wtedy jeden za drugim. Mogą jechać koło siebie gdy nic nie jedzie i nikomu nie zawadzają. A są tacy co jak jedzie auto - to jeden jedzie środkiem drogi a drugi poboczem. A propo jazdy środkiem http://www.kochamrowery.pl/2013/08/bezpieczenstwo-kierowcy-jazda-srodkiem-pasa.html 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Problemy pierwszego swiata. Czujniki parkowania w Mercedesie GLA nie wyłapują kutej bramy. #jakżyćKupić 15 letni prestiż ze śmigłem. Tam czujnik łapie nawet zwykłe ogrodzenie z siaty. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Znowu się zacznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2015 A propo jazdy środkiem http://www.kochamrowery.pl/2013/08/bezpieczenstwo-kierowcy-jazda-srodkiem-pasa.html Stosując tą ciekawą zasadę, jadąc samochodem mogę przyspieszyć lub sygnalizować zamiar skrętu w lewo, jeśli uznam, że gość za mną będzie próbował mnie wyprzedzić "na trzeciego"? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Problemy pierwszego swiata. Czujniki parkowania w Mercedesie GLA nie wyłapują kutej bramy. #jakżyć Problemy pierwszego świata c.d.: Jak schłodzić wodę w basenie, bo dochodzi do 30*C w te upały? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2015 To proste. Zatrudnić stado imigrantów, którzy będą trzymać liście palmowe, chroniąc wodę przed tymi plebejskimi promieniami UV. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Stosując tą ciekawą zasadę, jadąc samochodem mogę przyspieszyć lub sygnalizować zamiar skrętu w lewo, jeśli uznam, że gość za mną będzie próbował mnie wyprzedzić "na trzeciego"? Jak dla mnie możesz:) wrzuć potem filmik jak cię nagra jakiś radiowóz/społecznik z kamerką i daj znać ile pkt dostałeś:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Jak dla mnie możesz:) wrzuć potem filmik jak cię nagra jakiś radiowóz/społecznik z kamerką i daj znać ile pkt dostałeś :)Jeśli zacznę przyspieszać zanim zjedzie na lewy pas, to niech spada - nie zauważyłem jego kierunku i już. Swoją drogą, że czasami tacy rajdowcy nie wrzucają kierunków. W sumie mogę zacząć przyspieszać jak dobije do zderzaka. Natomiast kierunek mogę sobie wrzucić nawet jak on będzie miał już wrzucony - mogę szukać jakiegoś adresu i może mi się wydawać, że to tutaj - potem się rozmyślić. Problemy pierwszego świata c.d.: Jak schłodzić wodę w basenie, bo dochodzi do 30*C w te upały?1. Basen w cieniu. 2. Rozkładana wiata. 3. Wrzucać kostki lodu. 4. 30 stopni to nie jest dużo? BTW: Basen nie ma zbyt wiele wspólnego z codziennością za kółkiem, chyba że ten basen zamontowany jest w limuzynie, kamperze lub autobusie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2015 (edytowane) 30*C w basenie i 20*C w kranie. Ja mam zimna wode z kranu +30*C, jak wziać zimny prysznic PANIEEEOjciec uczyl "nigdy przed, nigdy za"http://wiadomosci.wp.pl/gid,17770089,gpage,3,img,17770140,kat,1342,title,Tragiczny-wypadek-w-Mszczonowie,galeria.html Edytowane 11 Sierpnia 2015 przez Aurora001 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Ojciec uczyl "nigdy przed, nigdy za" http://wiadomosci.wp.pl/gid,17770089,gpage,3,img,17770140,kat,1342,title,Tragiczny-wypadek-w-Mszczonowie,galeria.html Owszem. Jak widzę za sobą tira, to zdarza mi się nawet zjechać na przystanek, by go przepuścić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Ale jak to za sobą? Tira można widzieć za sobą najwyżej przez te kilka sekund po wyprzedzeniu, inaczej co najwyżej przed sobą ;) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Jeśli zacznę przyspieszać zanim zjedzie na lewy pas, to niech spada - nie zauważyłem jego kierunku i już. Swoją drogą, że czasami tacy rajdowcy nie wrzucają kierunków. W sumie mogę zacząć przyspieszać jak dobije do zderzaka. Natomiast kierunek mogę sobie wrzucić nawet jak on będzie miał już wrzucony - mogę szukać jakiegoś adresu i może mi się wydawać, że to tutaj - potem się rozmyślić. 1. Basen w cieniu. 2. Rozkładana wiata. 3. Wrzucać kostki lodu. 4. 30 stopni to nie jest dużo? BTW: Basen nie ma zbyt wiele wspólnego z codziennością za kółkiem, chyba że ten basen zamontowany jest w limuzynie, kamperze lub autobusie. https://video-fra3-1.xx.fbcdn.net/hvideo-xfp1/v/t42.1790-2/11019053_1017658744946007_384653771_n.mp4?efg=eyJybHIiOjUwMCwicmxhIjo1MTJ9&rl=500&vabr=278&oh=096ff17c44346927d600c8ac48bd129e&oe=55CA13E6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Ale jak to za sobą? Tira można widzieć za sobą najwyżej przez te kilka sekund po wyprzedzeniu, inaczej co najwyżej przed sobą ;)Jak jest ograniczenie do 70 i ograniczenie do 50 za 500m, ja mam na blacie 80, a on 90, bo ma obce blachy, pustą naczepę, nie ma ogranicznika i generalnie ma wywalone, to bardzo szybko dojeżdża mi do zderzaka i jest za mną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Narzekasz na sprzatanie samochodu po jezdzie z ofiara. Jesli to bylo zdarzenie drogowe to z OC sprawcy/poszkodowanego zwrocic Ci powinni za profesjonalne sprzatanie/przywrocenie do stanu poprzedniego. To był mój współpracownik, ja leciałem osobówką z Garwolina, on wracał tirem z Rosji, mieliśmy się spotkać pod Mławą. Miałem mu przekazać kwity, on miał zapiąć drugą naczepę i z powrotem na wschodnią granicę w kolejkę się ustawić. Zasnął za kierownicą 20km od miejsca gdzie mieliśmy się spotkać. Problemy pierwszego swiata. Czujniki parkowania w Mercedesie GLA nie wyłapują kutej bramy. #jakżyć Trzeba było kupić gulfa, w gulfie wszystko wyłapuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2015 (edytowane) Problemy pierwszego świata c.d.: Jak schłodzić wodę w basenie, bo dochodzi do 30*C w te upały?Zakop kilkadziesiąt metrów rury pod ziemią oraz pompę i podłącz ten skomplikowany system do basenu. W ten sam sposób możesz zrobić darmową klimatyzację domu, jeśli w rurze zamiast wody będzie powietrze wlatujące do domu oraz umieścisz wentylator zamiast pompy. Należy się 50zł. Edytowane 11 Sierpnia 2015 przez Gatsby Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2015 (edytowane) Problemy pierwszego swiata. Czujniki parkowania w Mercedesie GLA nie wyłapują kutej bramy. #jakżyć tak mi się skojarzyło :D https://www.youtube.com/watch?v=_47utWAoupo Edytowane 11 Sierpnia 2015 przez dumpmuzgu 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Nie no. Aż tak źle nie jest. Po prostu muszę kręcić szyją przy przestawianiu z jednego garażu do drugiego... I na szczęście- nie ma tego systemu antykolizyjnego, bo przeczuwam że działający narobił by wiecej szkody niz pożytku. Kret- co do Gofra, toż mam Golfa incognito. Leona- i czujki działają jak trzeba. W roboczym Yeti Ojca też banglają. W upie nie ma, bo i po co. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Nie wiem, opowiedz mi więcej o tym. Ja akurat mam rower w cenie twego prestiżu, więc mnie to nie dotyczy :) Kup ferrari, dziw się że nie możesz podjechać pod swoją stodołę bo za niskie zawieszenie. Do miasta tylko trekking. Powiedz to mojej byłej bmw, która wiozła rannego z wypadku. Pół dnia nie moje na doczyszczenie tego syfu. Kiepskie porównanie, bo chodzi o jazdę po drodze publicznej, jaką jest DDR pojazdem dopuszczonym do ruchu jakim jest rower szosowy. Nikt nie ma pretensji, że szosówka nie da się jeździć w terenie. Jakoś tym rowerem poza miasto trzeba dojechać. Równie dobrze wytłumaczeniem stanu dróg mogłoby być: na mławskie ulice tylko Merc G na oponach allterrain lub Sławkowy samurai. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Ja akurat mam rower w cenie twego prestiżu, więc mnie to nie dotyczy :)Laguna nie ma prestiżu, ma tylko niezły wygląd i słaby zawias. Ergo: mnie też nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Nie no. Aż tak źle nie jest. Po prostu muszę kręcić szyją przy przestawianiu z jednego garażu do drugiego... I na szczęście- nie ma tego systemu antykolizyjnego, bo przeczuwam że działający narobił by wiecej szkody niz pożytku. Akurat ten system w xc60 jest bardzo OK. Parę razy uchronił mnie przed wjazdem w dupę, gdy zgodnie z samochodami obok ruszałem na światłach i kierowniczka przede mną po chwili postanowiła się zatrzymać, a ja byłem "zamyślony". System ten działa dobrze jakie kierowca nie próbuje sam się ratować. Co do sytuacji na tym filmiku, to prawdopodobnie kierowca spanikował i dał po pedałach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Testowali model bez tego systemu... idioci ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Owszem. Jak widzę za sobą tira, to zdarza mi się nawet zjechać na przystanek, by go przepuścić. Mistrzu, Ty tak na poważnie, czy jaja sobie robisz? 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Spalanie 4,8 w benzyniaku samo się nie wykręci. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Mistrzu, Ty tak na poważnie, czy jaja sobie robisz?Poważnie. Robię coś źle? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2015 albo spoważniałem albo nauczyłem sie jezdzic bo spalanie od dluzszego czasu mam 14-14,5l/100km ;Dwczesniej ponizej 17 nie schodzilem :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Moze wreszcie ganiasz na rozgrzanym silniku [: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Raczej wbija się w ruch PSJ po zwiększeniu mandatów. No i obecny okres urlopowy = mniej deptania aby sprawnie pojechać w mieście. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Finchy Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2015 albo zwyczajnie zdziadział :blurp: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...