Klaus Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zainstalować w kompie, postawić lub sklonować system. Używać komputer. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo91 Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Czy w przypadku aktualizowania fimware dysków Cruciala z tego : http://www.crucial.com/usa/en/support-ssd-firmware wystarczy wypalić ten obraz na płycie i zrestartować system? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Nie tyle zrestartować system co odpalić kompa z pendrive z programem ładującym firmware. Na pendrive będzie ci wygodniej niż z płytą ale jak wolisz tak to też może być. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kristian Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2015 (edytowane) już 95zł :> http://www.morele.net/dysk-ssd-intel-dysk-ssd-intel-530-mlc-80-gb-msata-6-gb-s-ssdmceaw080a401-644053/ 5lat gwarancji. Jeszcze cztery dni temu był w tej cenie. Wczoraj sprawdzałem i było już ok. 160 zł., a dzisiaj ponad 302 zł. :icon_exclaim: :?: 8-O Edytowane 7 Sierpnia 2015 przez Kristian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zygfryc Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Ostatnio jak opuścili cenę było podobnie, wydaje mi się że pewnie za dużo wyprzedali, więc podnieśli na chwile cene. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zainstalować w kompie, postawić lub sklonować system. Używać komputer. a propo klonowania czy ghost starczy do sklonowania wszystkich partycji z lapka (recovery) czy potrzebna jest inna magia ? na stacjonarce działa dobrze ale z lapka nie robiłem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAU Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2015 ghost jest przestarzaly, jak mozesz to upgrade'uj do Acronisa, z nim nie ma problemow 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2015 No właśnie, Ghosta używałem jakieś 4-5 lat temu i wtedy działał ale proces przenoszenia trwał wieki w porównaniu z Acronisem. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2015 (edytowane) dzięki panowie, wobec tego spróbuje Acronisem P.S. w dyskach najbardziej wydajnych umieściłbym: http://www.morele.net/dysk-ssd-sandisk-extreme-pro-ssd-sata3-240-gb-speed-550-520mbs-iops-100-90k-sdssdxps-240g-g25-652189/ który jest za 569zł oferuje 10 lat gwary, czyli klepie plextora pro i zbliża się do samsunga pro ;) Edytowane 9 Sierpnia 2015 przez TSRules Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koen1 Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Witam, chcę zmodernizować starego lapka płyta główna intela (mostek południowy Intel 82801IM (ICH9 - M)). Czy jest sens kupować Crucial MX200 250 GB pod Sata 2 czy będzie zauważalna różnica w wydajności względem Crucial BX100 250 GB, i tak ogólnie czy w przeciągu 5 lat lepiej będzie się sprawował warunkach domowych? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2015 O ile nie planujesz teraz zmiany na nowszy sprzęt to nie ma tutaj większego sensu dopłacać bo wydajność będzie bardzo zbliżona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koen1 Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2015 dzięki, tak myślałem że nie ma sensu dopłacać ok 60zł jak i tak sata 2 tego nie wykorzysta a na zmiany sprzętu nie przewiduje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Już nie chodzi o samo Sata II a i wydajny dysk zawsze jest szybszy od wolnego ale w twoim przypadku różnicy byś nie zauważył. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Wkońcu się przemogłem i zakupiłem pierwszy SSD ,Crucial BX100 250GB i powiem ,że był to najlepszy zakup części do kompa od kilku lat :grin: Teraz muszę zrobić porządek z twardzielami (zostawię 2 najcichsze ), i będzie git. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2015 (edytowane) no bo tak jest, jakbym miał wybierać procek, dysk, ram czy karta to wybrałbym SSD jako pierwszy do zmiany w kompie, bo klasyczny HDD to najsłabszy segment w PC Edytowane 11 Sierpnia 2015 przez TSRules Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2015 ssd dał odczuwalny przyrost szybkości i wbrew pozorom zostawiłem oba samsungi F2G bo ich nie słychać! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Jak mówisz 175zł kosztuje SSD 60 GB, to moim zdaniem warto dołożyć te 30zł i kupić 128GB Sandisk SDSSDP-128G-G25. Dysk SSD 60 GB (realnie niecałe 56GB) jest po prostu mały jak na dzisiejsze czasy, a kupno dysku ponad 2x większego i droższego o marne 30zł jest chyba opłacalnym wyborem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2015 to juz najlepiej Transcend SSD370 był ostatnio za 219 z wysyłką, teraz poleciał trochę wyżej albo lekkie używki ja poniżej 200zł wyhaczyłem praktycznie nowego plextorka 128 (wcześniej znajomemu i3 s1150 za trochę ponad 300) trzeba cierpliwie jak na rybach ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoshi89 Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2015 (edytowane) Czy ktoś wie, gdzie w Polsce można zakupić 6000szt dysków Samsung 850 Evo 250Gb? Firma za granicą potrzebuje takiej ilości. Obdzwoniliśmy hurtownię i jedyne co mogą nam zaoferować to 1000szt, na resztę trzeba czekać bardzo długo. Może jakieś porady od forumowiczów, gdzie można zaopatrzyć się w taką ilość? :grin: Edytowane 12 Sierpnia 2015 przez yoshi89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modoc Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Ilość hurtowa. W dosłownym tego znaczeniu. Chyba trzeba będzie ogołocić paru dostawców. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Spróbuj popytać w Incom, AB, Action to są duże hurtownie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Albo u wyżej wymienionych albo od razu u polskiego dystrybutora tych SSD . PS. Nie lepiej zamówić te SSD w kraju gdzie znajduje się zamawiająca je firma ? Może to wyjść taniej np. z powodu mniejszych kosztów transportu . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Tak patrzę na tę tabelkę i moim zdaniem zamiast Goodrama C40 wartoby było wstawić Silicon Power S60 60GB. Wydajniejszy a droższy o raptem 15-20zł (za swojego płaciłem 175zł w x-kom). Miałem wcześniej C40 tyle, że 30GB i jest spoora różnica. Jak porównujesz 30GB do 60GB to naturalnym jest że jest szybszy. 30GB to były mega kastraty! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2015 (edytowane) ostatecznie klonowanie zrobiłem "EASEUS Todo Backup Free" prozaiczna sprawa nacisnięcie jednej ikony i wskazanie dysku źródłowego i docelowego (działa z GPT), 5 minut i po sprawie Edytowane 14 Sierpnia 2015 przez TSRules Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endymion Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Szybka piłka: ADATA SP920 256GB Premier Pro 388zł czy może warto dołożyć do Plextora M6S Series 256GB 469zł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Ja bym brał plextora :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AudiAWX Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Ja też. Zastanawiać to się można czy Samsung czy Plextor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
USB Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Pytanie na szybko - czy dyski Cruciala mają na opakowaniu jakąś plombę, aby można było poznać czy pudełko było już otwierane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2015 (edytowane) Mój SSD miał plombę z kodem kreskowym, niemniej jednak jeżeli masz obawy czy SSD był używany zobaczysz to w smart. Poza tym dysk był w zamkniętym opakowaniu z folii metalizowanej (wewnątrz pudełka). Z kolei SSD mSATA był w plastikowym blistrze/pudełku bez plomby. Edytowane 26 Sierpnia 2015 przez adashi 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
USB Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Tak, wiem że w smarcie to zobaczę, ale wolałbym jutro odbierając dysk ze sklepu od razu to zweryfikować niż później być zaskoczonym :)Dzięki za szybką odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...