Dijkstra Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2014 Chrome to golas + rozszerzenia - taka filozofia i tak jest dobrze. Wole sobie wybrać rozszerzenia z 5-30 dostępnych i stracić na to kilka minut, niż walczyć z funkcjonalnością wbudowaną w przeglądarkę, która mi nie odpowiada i nie ma alternatywy. Poza tym obiektywne fakty są takie, że chrome w tym momencie jest najlepszą przeglądarką - w sensie najwydajniejszy silnik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zulik_ Opublikowano 15 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2014 (edytowane) Stawiałem nowy system u znajomej na laptopie Sony Vaio VGN-NS30E i mam taki problem. Po zminimalizowaniu Chroma nie chce się "powiększyć". Zwykle mija kilka minut zanim się otworzy, czasem trzeba go zamknąć. Wygląda to tak, że po zminimalizowaniu widać tylko w lewym górnym rogu kawałek przeglądarki i nie można nic z tym zrobić. Myślałem że to wina sterowników grafiki - przeinstalowane i nic, Chrome przeinstalowany 3 razy też nic. Chwilowo pomysłów mi brak. Zaznaczam że problem pojawił się po instalce na czystym systemie, więc jakieś śmiecie czy spyware odpadają. Macie jakieś sugestie? Edytowane 15 Września 2014 przez zulik_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 12 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2014 Panowie, mam od jakiegos czasu problem z filmami na jutubie ogladanymi przez Chrome. Odnosze wrażenie, ze sa lekko szarpane, a i przy tych szarpnieciach dzwiek potrzaskuje. Tak jak by procesor nie wyrabiał, ale kiedys zdecydowanie tak nie bylo. Poza tym, to jak otworze te filmy w IE to smiga jak złoto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 12 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2014 Odtwarzasz przez Flasha czy HTML5? :) @Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 12 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2014 A nie mam zielonego pojecia, jak to sprawdzic ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 12 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2014 https://www.youtube.com/html5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 12 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2014 Mam info "Obecnie używasz odtwarzacza HTML5, gdy tylko jest to możliwe." Jak to zmienic na flasha ewentualnie do sprawdzenia ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 12 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2014 Mimo wszystko sprawdź, czy wideo, które Ci szarpie, to flash, czy html5. Klikasz na filmie prawym przyciskiem myszy i widzisz po opcjach, które tam są. Jeżeli jest to html5, to w chrome://gpu sprawdź, czy wszystkie enumeracje GPU są na zielono, a jeżeli nie, spróbuj w chrome://flags zmienić pierwszą opcję ( Zastąp listę renderowania programowego) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D.rek Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2014 czołem Mam problem z filmami youtube - tymi w oryginalnym serwisie jak i osadzonymi na stronach int. Otóż mimo dodatku SmartVideo for Youtube i ustawieniu jakości HD w fimach, ani na serwisie ani na stronach int, na których osadzone są filmy z Youtube, jakość filmu nie zmienia się automatycznie (jest 480p) Problem mam od kwietnia, cierpliwie czekałem na aktualizacje (zarówno dodatku jak i chrome) ale nic nie pomogło. Obydwa programy mam w najnowszej wersji. Proszę o pomoc, lub wskazanie godnego następcy SmartVideo (by obsługiwał filmy osadzone z serwisu) Na FF w/w rozszerzenie działa bez problemu :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2014 Możesz ewentualnie sprawdzić Magic Actions 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2014 Google w końcu naprawiło zżeranie baterii w laptopach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D.rek Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2014 Możesz ewentualnie sprawdzić Magic Actions To samo co z SmartVideo - nie działa z osadzonymi filmikami, co jest dla mnie problemem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 17 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2014 Co jest nie tak z tą komendą?"C:\Program Files (x86)\Google\Chrome\Application\chrome.exe" --disk-cache-dir="E:\Cache" --disk-cache-size=94371840 Udało mi się przenieść cache na ramdisk linkami symbolicznymi, bo powyższe całkowicie nie działa. Liczne próby, reinstall chrome (x64) itd. Nic nie pomogło na przestrzeni kilku tygodni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojeczny Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2014 mam problem z Chrome. Mianowicie, nie bangla mi przy próbach ładowania gdziekolwiek. Problem pojawia się wszędzie tam gdzie potrzebny jest ssl. Wszystkie strony z https nie działają. Opera i FF hulają, IE wykazuje podobne zachowania jak Chrome. Jakieś pomysły? Czyściłem wszystkie ustawienia, usuwałem chrome, ale to nie daje rezultatu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2014 (edytowane) http://www.purepc.pl/oprogramowanie/chrome_bedzie_oznaczac_nieszyfrowane_witryny_jako_niebezpieczne Chrome będzie oznaczać witryny bez SSL jako niebezpieczne? Edytowane 21 Grudnia 2014 przez KaszaWspraju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 25 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2014 Siema. Postawilem świeży system na jednym PCie (Windows 7) i mam problem z filmami 1080p 60fps na youtube (720P lata OK), niemiłosiernie szarpia, doslownie maja chyba z 1-2FPS i proc ma 100% użycia. Sprzetowo komp raczej daje rade, E6600 + GTX 460, na gorszym lapie smiga jak zloto. Z tego co widze na necie, to duzo osob ma z tym problem - https://www.google.pl/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=chrome%201080p%2060fps%20problem- i przewalajace sie rozwiazanie, to wylaczenie wspomagania GPU, tyle ze u mnie to nie zadzialalo niestety. System swiezy, sterowniki najnowsze, nie mam pomyslu co moze byc nie tak. Z gory dzieki za porade. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal6191 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2015 Witam Ostatnio zauważyłem że dziwne rzeczy dzieją i mi się z przeglądarką Google Chrome otóż podczas załadowania strony google.pl to te zakładki u góry np. grafika są po polsku ale jak coś wyszukam to wtedy pojawia się po angielsku ?? Dryga dziwna rzecz to taka że nie mogę poprać żadnego pliku przez przeglądarkę. Próbowałem duże pliki i małe i to samo było. Jedynie co zobaczyłem to bardzo małe pliki pobieraj się ale w popranych pokazuje się dopiero po pobraniu i to pobieranie trwa kilka minut :( Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaJeCkO Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2015 Witam.Mam problem z odtwarzaniem filmów na YT, chodzi o to że czasem zamiast filmu jest w oknie czarny ekran (nie na wszytkich ) Przeinstalowałem przeglądarkę, flash playera tez. chociaż "używam html5 gdy tylko jest to możliwe" z dodatków to adblock i stylish (czarne tło na YT, ale bez niego tez to jest popsute) Windows 8.1 chrome Wersja 40.0.2214.94 m Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasper414 Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2015 Chrome'a jak najbardziej polecam każdemu, chodzi dużo szybciej od innych przeglądarek a tym bardziej niż IE które już doprowadzało mnie do szału. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2015 Chrome coraz bardziej odskakuje Firefoxowi http://www.w3schools.com/browsers/browsers_stats.aspTakie coś jak np pełna obsługa Youtube w html5 powinno być dla twórców rzeczą priorytetową. Podobnie jak stabilność i szybkość działania. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glaniu Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Hej Czy istnieje jakiś dodatek który wyróżni mi otwartą aktualnie karte bardziej niż seryjne rozwiązanie? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logimen Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2015 To samo co z SmartVideo - nie działa z osadzonymi filmikami, co jest dla mnie problemem. Ja uzywam Auto HD for Youtube. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 18 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2015 Doradzi ktoś jak najmniejszy i najlżejszy dodatek, którym mógłbym pobrać z danej strony masowo pliki np. wszystkie z rozszerzeniem *.pptx? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParDez Opublikowano 6 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2015 (edytowane) Witam ! Mam zainstalowaną przeglądarkę chrome na laptopie i tu żadnych problemów. Dzisiaj zainstalowałem na PC i pojawiły się problemy. Gdy ustawię sobie wszystkie opcja dostosowując do siebie, zamknę przeglądarkę i otworzę ponownie jest OK. Natomiast po czyszczeniu CCleaner po otworzeniu chrome muszę ustawiać wszystko od nowa. Z IE 10 tego nie miałem, z firefox też nie. Sądzę że wina leży po stronie przeglądarki, bo nigdzie nie mogę znaleźć opcji zapisz ustawienia. Poza tym w laptopie jest automatyczna funkcja czyszczenia chrome po jej zamknięciu, na PC też nigdzie nie mogę znaleźć opcji. Już poradziłem sobie. Winien był program CCleaner, odinstalowałem i zainstalowałem inną wersję. Tera działa automatyczne czyszczenie przeglądarki po jej zamknięciu. Edytowane 6 Października 2015 przez ParDez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logimen Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2015 To jakas nowa funkcja Chrome'a, ze po otwarciu filmu z YT w nowej karcie nie odtwarza z automatu tylko czeka az sie przelaczy na dana karte ? Jak to wylaczyc ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deserted Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2015 (edytowane) Siedzicie na oryginalnym Chrome? Wypróbujcie sobie CentBrowser. Przeglądarka oparta na Chromium z wieloma przydatnymi funkcjami. Dostępne są wersje 32 i 64 bitowe, także portable > http://www.centbrowser.com/ lub http://www.centbrowser.com/forum/showthread.php?tid=340&pid=1403 Edytowane 21 Listopada 2015 przez deserted Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AnnaAnna Opublikowano 22 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2015 Mam problem. Otóż często korzystam z rozszerzenia Google Translate w przeglądarce, a ostatnimi czasy przy próbie tłumaczenia tekstu pojawił mi się komunikat o błędzie i prośba o spróbowanie później. Czy wiecie co może być tego przyczyną? Ewentualnie czy znacie inne rozszerzenia do GC, które Was nie zawiodły i jesteście z nich zadowoleni? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deserted Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2015 ImTranslator: Translator, Dictionary, TTS https://chrome.google.com/webstore/detail/imtranslator-translator-d/noaijdpnepcgjemiklgfkcfbkokogabh?utm_source=chrome-app-launcher-info-dialog XTranslate https://chrome.google.com/webstore/detail/xtranslate/gfgpkepllngchpmcippidfhmbhlljhoo?utm_source=chrome-app-launcher-info-dialog Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomix96 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2015 Korzystam z Chrome od długiego czasu ponieważ jestem zadowolony z synchronizacji zakładek z telefonu i w drugą stronę jednak od jakiegoś czasu zaczyna mnie irytować jeden problem. Gdy włączę komputer a następnie Chrome pierwsza strona uruchamia się dobrych kilka sekund. Z czasem pojawia się napisasz, że brak odpowiedzi i gdy klikam "zaczekaj" strona się włącza. Nie jest to problem XXI wieku ale trochę irytuje. Czy można coś z tym zrobić? Reinstalacja Chrome nie pomogła. System: Win. 8.1 Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2015 Za wolny komp? Wczoraj oglądałem takie coś na MSI Wind U100 z jednordzeniowym atomem. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...