Neo_x Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2009 (edytowane) Witam... dostalem PW o dosc dziwnej tresci o 20:22.. od: Usunięty użytkownik, Guests. Jest w tym troche prawy czy to po prostu spam?! Szczerze to cos link do ankiety mi nie pasuje... bo z tego co sie orientuje to Marco nie bawilby sie w darmowe strony z ankietami... Witam serdecznie,Nasz system wykrył, że najprawdopodobniej blokujesz reklamy na forum dyskusyjnym.Zależy nam na Twojej opinii co skłoniło Cie do takiej decyzji. Chcemy lepiej zrozumieć naszych użytkowników, tak by dopasować ofertę forum do Waszych oczekiwań.W związku z tym zwracam się z serdeczną prośbą o wypełnienie bardzo krótkiej ankiety na temat reklam na forum dostępnej pod adresem:http://webankieta.pl/ankieta/(ciach)Wypełnienie ankiety nie powinno Ci znająć więcej niż 60 sekund.Z góry dziękuje w imieniu całego zespołu forum za Twoją opinię.----------------------------------------------------------------Ankieta jest anonimowa i nie pozwala zidentyfikować autora odpowiedzi.W przeciwieństwie do niektórych serwisów w Polsce NIE mamy zamiaru blokować dostępu, karać, strofować ani w inny sposób krytykować użytkowników blokujących reklamy. Respektujemy Wasze prawo do wpływania na to co oglądacie na ekranach Waszych komputerów.----------------------------------------------------------------Forum jest utrzymywane wyłacznie z reklam. Zgodnie z obietnicą złożoną w 2006 roku nie przyjmujemy do emisji jakichkolwiek inwazyjnych form reklamy takich jak pop-up, reklamy z automatycznie uruchamianym dźwiękiem czy latające nad stroną warstwy z reklamą. Współpracujemy jedynie z wybranymi parnerami dostarczającymi reklamy którzy podzielają nasz pogląd na reklamę w internecie.----------------------------------------------------------------Forum PurePC.pl to jedno z największych polskojęzycznych forów w sieci. Baza danych o wielkości około 3 GB, kilkanaście GB załączników i ponad 1 TB (1000 GB) ruchu miesięcznie wymaga odpowiedniej infrastruktury do utrzymania sprawnego działania. Jeśli chcesz wspomóc rozwój serwisu rozważ wyłaczenie programu blokującego wyświetlanie reklam już teraz!Pozdrawiam,marco - Marek Pieróg Edytowane 17 Kwietnia 2009 przez marco Zamaskowanie URLa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Nie jesteś sam, też to dostałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Nie wiem jak jest ale ankieta przypomniała mi bym forum PPC dodał do zaufanych w adblock [; . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2009 (edytowane) Ankieta jest prawdziwa. Wiem to "odgórnie". Marco bawiłby się w darmowe ankiety :) bo tak jest łatwiej. Polecam wypełnić. Przyda się w rozbudowie PPC. Gdy dodacie PPC do zaufanych stron, zobaczycie, iż nie ma żadnych natarczywych reklam, jak na większości innych witryn. Edytowane 16 Kwietnia 2009 przez djsilence Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2009 hymm - ja nawet nie zauważyłem ze je blokuje ;] .. fakt coś pustawo było ;] ->Odblokowane ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Darmowe ankiety są fajne bo ich stworzenie zajmuje 2 minuty :) Samo jej wypełnienie nie powinno zająć nikomu więcej niż 60 sekund, a wyniki będą dla nas bardzo przydatne. Oczywiście po zakończeniu podzielimy się nimi. (PS. pozwoliłem sobie zedytować Twój post i usunąć url'a - chciałbym, żeby wypełniały tylko osoby które otrzymały PM) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proofit Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Dałem zielone światło forum.purepc.pl :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Ale po co blokować te dwa bannery na górze, skoro w zupełnie niczym nie przeszkadzają? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Ale po co blokować te dwa bannery na górze, skoro w zupełnie niczym nie przeszkadzają?Nikt przecież raczej nie blokuje celowo purepc.pl tylko po prostu wszystkie reklamy. Odblokowałem, co mi szkodzi. Ale PM nie powinna być anonimowa, przed potwierdzeniem tutaj myślałem, że to jakiś spam a user został już usunięty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Ale po co blokować te dwa bannery na górze, skoro w zupełnie niczym nie przeszkadzają?NAwet nie zauwazylem tych reklam....reklamy to sa na wp.pl jak nie idzie nic zrobic a X ucieka jak zajączek:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Ale po co blokować te dwa bannery na górze, skoro w zupełnie niczym nie przeszkadzają?Czesc osob nie robi tego celowo , a broni sie przed spamem z innych stron. Wiekszosc pewnie ma dodane wyjatki do adblockow czy flashblockow , nie pekaj. Wracajac do tematu - widziales moze F1 Intela albo Pentagrama na PCL? Takie cos to ludzie beda z premedytacja blokowac. Pentagram zazynal kompa do tego stopnia , ze system przestawal byc responsywny (LOL , to tylko flasz) , zas Intel wyl silnikiem F1 na maxa... To wyjatki , ale takie cos wlasnie ludzie blokuja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Ok, odblokowałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Ale PM nie powinna być anonimowa, przed potwierdzeniem tutaj myślałem, że to jakiś spam a user został już usunięty.marco podpisal sie na dole PMki z imienia i nazwiska ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 marco podpisal sie na dole PMki z imienia i nazwiska ;)Po pewnym temacie w administracyjnym to nie ufam podpisom w postach/PM. Poza tym "Użytkownik usunięty" zasugerowało jakieś podszywanie się... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Jakbym miał FF to czemu nie na Operze sprawa nie jest taka prosta, usunięcie odpowiednich pozycji, żeby nie blokowało reklam na PPC = tysiąc reklam na innych stronach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 (edytowane) jedna tresciwa pmka i 76,32% userów odadblockowało forum purepc :D Edytowane 17 Kwietnia 2009 przez meeron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Pozostałe 23,68% skasowało bez namysłu PM-kę uznając ją za spam, a co najmniej 1 użytkownik chciał dodatkowo zbanować nadawcę... :ploom: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Nie dostałem takiej PMki. Niemniej jednak reklamy blokuję. Wkurzają mnie wszelkiego typu bannery, na których wyświetlanie się nie zdecydowałem, z reklamami google na czele. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Wkurzają mnie wszelkiego typu bannery, na których wyświetlanie się nie zdecydowałem, z reklamami google na czele. Czy możesz rozwinąć wypowiedź? Co Cie dokładnie wkurza w bannerach, jak powinno wyglądać "decydowanie" i gdzie w sieci możesz decydować. Z góry dziękuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Jako, że sam używam funkcji blokowania reklam, to dodam coś od siebie... Piekielnie denerwujące są reklamy, które są nakładką na stronę i nie stanowią jej części (szczególnie Flash). Do tego denerwujące są reklamy, które są mocno wplecione w treść strony w ten sposób, iż przez nie uwagę można na nie kliknąć w przekonaniu, że to integralna część strony. Reklamy wg mnie powinny znajdować się w wydzielonym na to miejscu. Takim miejscem w przypadku portalu może być: - górna część strony (gdzieś obok logo lub zamiast niego) - dolna część strony (stopka w stylu: "Nasi sponsorzy: X, Y, Z") - boczna część strony (mała nienatarczywa animacja pod menu) Denerwujące wybitnie jest przeładowanie strony dużymi animacjami flash, często niedopasowanymi kolorystycznie do strony, z szybkimi i błyskającymi kolorami tęczy animacjami. W przypadku forum myślę, że nie przeszkadzała by mi widziana na wielu forach "pani kontekstowa" np co 10-15-20 postów z piękną dziewczyną w avatarze. Analogicznie dla płci pięknej byłby "pan kontekstowy". Reasumując: O ile animacja obok loga PPC (na forum) mi nie przeszkadza, o tyle reklama pomiędzy menu i treścią forum jest przesadzona. Szerokość może być, ale wysokość to bym dał przez pół. Na stronie głównej portalu nie stwierdziłem denerwujących reklam. Jednaj przy wejściu w artykuł drażni mnie ta sama reklama wyświetlana w 2 różnych postaciach bardzo blisko siebie. Tą z prawej można by przenieść pomiędzy "Najnowsze artykuły" i "Najnowsze tematy" albo jeszcze niżej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr^_^max Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Również odblokowałem, co kilka dni kliknę, mimo braku zainteresowania reklamowanym produktem. To nie forma lizania tyłka, tylko reakcja na odpowiednio napisaną prywatną wiadomość. Zamaskowane "wypie****** jeśli blokujesz" na pclabie (temat na forum) nie przekonuje mnie do tego stopnia, że przynajmniej na ich forum nadal reklamy będę blokował... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wallec Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2009 odblokowałem - teraz wam się będzie hajs zgadzać :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2009 na portalu zmienią się trochę miejsca reklamowe lecz to na początku czerwca. Wiadomo, że blokując reklamy blokujecie zyski z nich dla redakcji co może się równie dobrze przełożyć na jego stratę doprowadzając do braku rentowności i zamknięciu serwisu. Jedna mała decyzja może zakończyć działanie wielu serwisów, które starają się być opiniotwórcze i przystosowywać się do waszych gustów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2009 (edytowane) Choć to sprawia, że forum wygląda bardziej onetowo/Neo: To jednak da się z tym żyć. Od tego forum zyskałem tyleż wiedzy, że spokojnie mogę taką cenę zań zapłacić. Cieszę się, że nie nie jest to "SAAY SOMETHIN", lub inne dźwiękowe. Dziękuję, że dotrzymujecie obietnicy w kwestii reklam jakie wpuszczacie do serwisu. Edytowane 18 Kwietnia 2009 przez djsilence Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Czy możesz rozwinąć wypowiedź? Co Cie dokładnie wkurza w bannerach, jak powinno wyglądać "decydowanie" i gdzie w sieci możesz decydować. Z góry dziękuję. Decyduję włączając lub wyłączając adblocka i/lub modyfikując wpisy w etc/hosts :) Wkurza mnie zaś to, iż często nie są związane z tematyką prowadzoną na forum. Poza tym animacja gdzieś obok rozprasza uwagę. Oczywiście rozumiem iż reklamy są na bardzo wielu stronach (ba, ja mam na swoich wrzucone) i trzeba się z tym pogodzić. Niemniej jednak, nie mam zamiaru wyłączać Adblocka. Bo i po co, skoro dzięki niemu przeglądanie internetu staje się wygodniejsze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Decyduję włączając lub wyłączając adblocka i/lub modyfikując wpisy w etc/hosts :) Wkurza mnie zaś to, iż często nie są związane z tematyką prowadzoną na forum. Poza tym animacja gdzieś obok rozprasza uwagę. Przesadzasz i tyle... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cebix Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Bez tego forum nie wiem, czy zlozylbym takie komputery jakie zlozylem od 4 lat. Odblokowalem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 tez odblokowalem mimo, ze nie dostalem PMki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 16 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2009 Romku, jakies wieści w kwestii efektu jaki odniosła ankieta? Jakieś decyzje i plany ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 16 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2009 Romku, jakies wieści w kwestii efektu jaki odniosła ankieta? Jakieś decyzje i plany ? Wydaje mi się, że mylisz osoby. Ankieta była skierowana wyłącznie do użytkowników forum i redaktor naczelny portalu nie ma z nią nic wspólnego. Dane jeszcze nie zostały przetworzone, cierpliwości ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...