zalOst Opublikowano 20 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2012 http://www.youtube.com/watch?v=Vs7kix6_8Ks Ashley fotomodelka... jak ona znajdzie czas żeby uratować wszechświat? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 21 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2012 (edytowane) Grałem w demo na PS3 i w sumie grało się całkiem przyjemnie. Grafika jak to grafika dość ładna. Ale nieco zwalnia na PS3 co widać gołym okiem. Grywalność No cóż nie jestem miłośnikiem tego gatunku gier TPP, ale jakoś jeszcze jestem w stanie się z tym pogodzić. Ogólnie wole czyste gry akcji z dobra fabułą bez specjalnego kombinowania. Ale tutaj to wygląda nieco inaczje niż rasowe RPG'i. Po prostu odpowiada mi sam gameplay. Więc najpierw przejdę pierwsze 2 i potem sięgnę po 3. Kto wie może przekonam się do tego gatunku i sięgnę po inne tego typu gry. EDIT: Z ciekawości pobrałem z Origin demko na PC. Różnic nie widzę prawie wcale. Bardzo podobne tekstury i modele. Co do optymalizacji to ciężko mi napisać skoro gra przez całe demko działa płynnie 60 FPS bez dosłownie najmniejszego zająknięcia czy nawet spadku do 59 klatek :o. Co oczywiście cieszy. Zreszta przy tej grafice powinno to tak działać, bo przecież szału to ona nie robi. Modele postaci oprócz twarzy wyglądają całkiem nieźle. No ale grafika jedno, a gameplay drugie. Przeszedłem drugi raz Demko i i coraz bardziej się przekonuje do tej gry. Wybiorę raczej wersje PC z racji niższej ceny i płynniejszego działania Edytowane 21 Lutego 2012 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twistet Opublikowano 21 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2012 kur*** właśnie dostałem maila od gram.pl, że nie wyślą mi edycji kolekcjonerskiej bo skończył się nakład choć zamówienie składałem miesiąc temu jak jeszcze wszystko było dostępne. Jaja sobie chyba jakieś robią Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2012 (edytowane) Wszystkich fanów ME zapraszam do obejrzenia dwudziestopięcio minutowego materiału: http://www.youtube.com/watch?v=Ri0vrJ-y2zM&list=UUy1Ms_5qBTawC-k7PVjHXKQ&index=1&feature=plpp_video W skrócie: Pewna postać, z kluczowej dla ME rasy która została zgładzona, pojawi się w grze ale tylko dla posiadaczy najlepszej opcji czyli "super hiper duper" kolekcjonerki. Będzie też do kupienia w dniu premiery za kolejne 10$. Prawdopodobnie ona może okazać się bardzo ważna dla całej fabuły. Edytowane 22 Lutego 2012 przez KaszaWspraju 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalOst Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2012 i oni chcą walczyć z piractwem? na pewno nie tymi metodami, w głowach prócz chciwości nie mają już chyba nic ... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2012 Pytanie tylko, na ile to wpłynie na fabułę. Podejrzewam, że skończy się jak zwykle, na misji pobocznej i paru linijkach dialogu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2012 (edytowane) Może i tak, ale jeśli mówimy o kluczowej rasie, o artefakcie pozostawionym przez nich który w sumie nakręcił całą fabułę po "spotkaniu" z Shepard w pierwszej części, to co cokolwiek ta postać nie miła by do powiedzenia czy zrobienia, to powinno być w grze, a nie w postaci DLC za 10$ czy dla wybranych którzy dali za grę 80$. Dokładnie od 3.20 i 12.20 w podanym przeze mnie materiale jest o tym mowa. Edytowane 23 Lutego 2012 przez KaszaWspraju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2012 Po czym wyjdzie i powie "kurr... ale mnie łeb boli, tyle lat w hibernacji, gdzie ja jestem i kim ja jestem właściwie?" ;) Pożyjemy, zobaczymy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twistet Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2012 Gdyby to nie był ME3 to pewnie grę bym sobie odpuścił, ale renoma tej serii pozwala niestety EA traktować graczy tak jak traktują. To moja ostatnia gra od EA jaką kupię jeżeli nie zmienią swojego odejścia do klientów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 29 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2012 (edytowane) Kontynuacja z postu 64:Why I think Bioware has gone too far with Mass Effect 3 http-~~-//www.youtube.com/watch?v=bey935uh0OM&list=UUy1Ms_5qBTawC-k7PVjHXKQ&index=1&feature=plpp_video Edytowane 29 Lutego 2012 przez KaszaWspraju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 2 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2012 How Well Will Mass Effect 3 Run On Your PC? : Benchmarking The Mass Effect 3 Demo On A PC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 2 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2012 Nie jest źle z tymi wymaganiami. W ogóle jakoś chyba nie zmieniają się one aż tak bardzo od czasów pierwszej części, a giera nadal wygląda kozacko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twistet Opublikowano 2 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2012 Jest może jakieś info kiedy będzie można grę pobrać z Origina? Jak by nie był to nasza europejska premiera już za tydzień więc mam nadzieję, że pozwolą nam pobrać grę szybciej żeby się potem wszyscy na raz na ich serwery nie rzucili. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 2 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2012 ME3 za drogi w UK Od znajomego, który często robi zakupy w GS, dowiedziałem się, że EA zażądało od nich aby kasowali ludzi 65Ł za grę. Odmowa skończyła się właśnie tak :( pzd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 2 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2012 Właśnie skończyłem demko, giera jak zwykle mi się podoba. Grafika nie jest najwyższych lotów ale w tej grze najważniejszy jest klimat i fabuła a to dla mnie jest bezsprzecznie nr.1! Czekam na pełną wersje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twistet Opublikowano 2 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2012 (edytowane) lol dobra sam sobie mogę odpowiedzieć na moje pytanie :P właśnie dostałem maila, że można już wstępnie pobierać ME3 na Origin :D edit: wiele można EA zarzucić, ale serwery to mają świetne średni download u mnie to 2 MB/s Edytowane 2 Marca 2012 przez twistet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalOst Opublikowano 2 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2012 http://www.youtube.com/watch?v=R2W3mif0z-Q kolejne wideo na zachętę (jakby ktoś w ogóle jeszcze potrzebował zachęty)... mam nadzieję że gra utrzyma poziom poprzednich części, nie chciałbym się zawieść, mass effect to jeden z tych tytułów, które przeżywam jak mrówka okres :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 5 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2012 (edytowane) Jak ktoś ma ochotę sobie dziś pograć, udało mi się odblokować na tym proxy: 210.6.20.247, port 3128 Mass Effect 3 M-90 Indra Sniper Rifle Giveaway Edytowane 6 Marca 2012 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azgan Opublikowano 8 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2012 Usprawnienia graficzne do Mass Effect 3 Mass Effect 3 Sharpen and Anti-Aliasing Effect Oto mój prosty sposób na poprawę grafiki w grze Mass Effect 3 może nie tyle samej grafiki, co jakości textur a dokładniej ich wyostrzenia, przez co można odnieść wrażenie, że są lepszej, jakości. Cała modyfikacja to nic innego jak NVIDIA FXAA Post Process Injector i odpowiednio przygotowane pliki oprócz wyostrzenia obrazu poprawie ulega również wygładzanie krawędzi. Instalacja: Skopiuj wszystkie pliki do folderu z zainstalowaną grą Mass Effect 3 Download : https://rapidshare.com/files/879558052/Mass_Effect_3_Sharpen_and_Anti-Aliasing_Effect.rar Ambient Occlusion Jeśli gracie na karcie graficznej NVIDII to rekomenduje dodatkowo włączyć sobie w grze Ambient Occlusion można to zrobić w sterownikach używając do tego programu NVIDIA Inspector . Dzięki temu w grze zyskamy dodatkowe cienie, czyli innymi słowy mówiąc więcej ładnych cieni. Modyfikacja pliku ini zawierająca zaawansowane ustawienia graficzne niedostępne z poziomu gry : [systemSettings] Resolution=_1920x1080 ResX=1920 ResY=1080 FullScreen=True bAllowPostProcessAA=True MotionBlur=True DynamicShadows=True MaxCharacterCinematicLightingPasses=3 SHSecondaryLighting=True MaxAnisotropy=16 BorderlessWindow=False UseMouseDampening=True AmbientOcclusion=True bEnableVSMShadows=True bEnableBranchingPCFShadows=True bEnableForegroundShadowsOnWorld=True bEnableForegroundSelfShadowing=True Bloom=True QualityBloom=True FilmGrain=True StaticDecals=True DynamicDecals=True DynamicLights=True DynamicShadows=True LightEnvironmentShadows=True CompositeDynamicLights=False ShadowFilterQualityBias=20 ModShadowFadeDistanceExponent=0.000000 DirectionalLightMaps=True Motionblur=True SpeedTreeLeaves=True SpeedTreeFronds=True DynamicShadows=True MinShadowResolution=300 MaxShadowResolution=8096 LightEnvironmentShadows=True EnableLightEnvSHLights=True MaxAnisotropy=16 MaxMultisamples=16 MaxTextureSize=4096 BorderlessWindow=False Fullscreen=True DisableAudio=False Trilinear=True EnableHighPolyChars=True LensFlares=True DetailMode=5 SkeletalMEshLODBias=-5 ParticleLODBias=-5 TEXTUREGROUP_Character_4096=(MinLODSize=4096,MaxLODSize=4096,LODBias=-1) TEXTUREGROUP_Environment_4096=(MinLODSize=4096,MaxLODSize=4096,LODBias=-1) BIOVertexShaderVersion=vs_3_0 MaxCharacterCinematicLightingPasses=3 [saveGames] Location= 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil2662 Opublikowano 8 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2012 Optymalizacja pełnej wersji jest lepsza od tej w becie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twistet Opublikowano 8 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2012 Sprawdźcie wasz origin premiera niby jutro a mi gra działa :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szela Opublikowano 8 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2012 Gra dziala, tyle ze w trybie zgodnosci bo inaczej wyskakuje mi blad dzialania aplikacji. Poza tym po chwili grania zaczyna ciac, mimo iz po uruchimieniu dziala plynnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 8 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2012 Pytanie - nie grałem wczesniej w ta gre: podobna do Crysis? strzelanka czy ? inna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 8 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2012 Strzela się, ale żeby była podobno do Crysisa to bym raczej nie powiedział ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 8 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2012 Pytanie - nie grałem wczesniej w ta gre: podobna do Crysis? strzelanka czy ? inna? Wystarczy obejrzeć filmiki na YT i samemu wyrobić sobie opinie czy jest podobna etc. Jeśli masz zamiar zagrać w ME to zacznij od 1 i 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 8 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2012 Przeleciałem prolog i jak na razie tylko tyle - nie wbija w fotel. Engine ma swoje lata na karku, tekstury mundurów na zbliżeniach wyglądają jak za czasów PS2, mimika twarzy pozostała bez zmian - znowu nikt nie potrafi się uśmiechnąć. No i kolejny klon steama - Origin. Dobrze że ME3 z Live nie korzysta... :] Na dzisiaj starczy, idę czytać Taniec ze smokami... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalOst Opublikowano 8 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2012 Mnie z początku też jakoś nie porwało ale chyba powoli gra zaczyna się rozkręcać. Graficznie jest różnie, raz lepiej raz gorzej, ale chodzi lepiej niż demko choć też czasem potrafi szaprnąć bez powodu. Trójka szybciej się uruchamia i wczytuje zapisany stan gry -znacznie szybciej niż w poprzednich częściach. Postacie czasem dziwnie się zachowują podczas walki, dostają super prędkości albo przemieszczają się w bezruchu. Ogólnie jest całkiem nieźle, spotykam starych przyjaciół, micha mi się cieszy, zobaczymy co będzie dalej... btw. Jack wygląda... zjawiskowo :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twistet Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2012 Mi po pierwszej misji na marsie wywaliło błąd i gra się zamknęła, na szczęście tylko raz, ale już czuję, że bez jakiegoś szybkiego patcha się nie obejdzie. Ogólne wrażenia bardzo dobre, nowy system ekwipunku też bardzo fajny bo trzeba planować czy chce się mieć multum gnatów przy sobie czy używać częściej mocy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2012 azgan masz jakies skriny pokazujace roznice pomiedzy standardem a poroponawanymi przez Ciebie korektami? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 10 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2012 - Metacritic - PS3: 91% (15 recenzji); 360: 94% (45 recenzji); PC: 92% (6 recenzji) - GameRankings - PS3: 91,36% (11 recenzji); 360: 93,31% (29 recenzji); PC: 94,33% (3 recenzje) W kalejdoskopie: Mass Effect 3 coś czuję, że tak jak w przypadku poprzednich części zniknę na 30h :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...