Niemiec Opublikowano 12 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2016 u mnie wybudzała myszka Logi Marathon i nawet wyłączenie opcji "pozwól na wybudzanie" nie pomogło na to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 25 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2016 Witam. może mi ktoś powiedzieć czy jest możliwość aby uruchomienie danej aplikacji zmieniało opcje zasilania systemu? Chodzi mi konkretnie aby nie zbijał taktów proca w grach? Taj jak to jest w pulpicie? Albo był mniej czuły na zmiany obciażenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2016 1. Zrób schemat zasilania jaki chcesz. 2. Odpal cmd.exe a w nim komendę powercfg.exe /list 3. Następnie w notatniku naskrob coś takiego: powercfg.exe /setactive <GUID> - gdzie <GUID> to GUID planu, który ma być użyty podczas grania z polecenia w pkt. 2 start /wait <ścieżka do binarki gry, która ma być uruchomiona powercfg.exe /setactive <GUID> - GUID planu, który ma być uruchomiony po zakończeniu gry 4. Zapisz plik z rozszerzeniem .bat i uruchamiaj grę korzystając z tego skryptu. Możesz wrzucić go do katalogu z grą, utworzyć do niego skrót na pulpicie a we właściwościach skrótu zmienić ikonę, żeby było ślicznie To jest najprostsze rozwiązanie. Można też napisać prosty skrypt w powershell, który będzie uruchamiany przy logowaniu, a który będzie wypatrywał procesów z listy i w przypadku uruchomienia takiego, automatycznie zmieni plan. Pewnie też znajdziesz sporo freeware'owych aplikacji do tego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logimen Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2016 K**** co chwile coś nowego :/ Zaktualizował się windows 10 do AU i od teraz nie dość, że jest jeszcze gorsze menu start to odpalając apke nie wywala mi na wierzchu tego komunikatu z UAC czy chcę zezwolić na zmianę ble ble ble... Muszę klikać po pulpicie aż się pojawi. No żesz.... Któs ma podobnie i jakoś sobie z tym poradził ? A już się oswoiłem z 10ką, a tu ten sp******** updejt wyszedł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2016 A u mnie wyszło, że mam najstarsze W10 chyba na świecie :) win10.bmp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2016 Zaktualizował się windows 10 do AU i od teraz nie dość, że jest jeszcze gorsze menu start Z tym Menu start to pojechali... Tamto bylo ok, a tu taki syf :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkSoul88 Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2016 AU zainstalowane za 5 komputerach u mnie w rodzince i ani jednego problemu. Ogolnie mam w10 na tych kompach odkąd wyszedł i z żadnym błędem sie nie spotkałem. Widać mam farta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2016 Tez nie mam problemow jednak stare Menu start bylo znacznei lepsze... Teraz ciagle straszy lista wszystkich aplikacji, z czego ostatni raz korzystalem xxx lat temu :/ Nawet mozliwosc schowania tego nei dali. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logimen Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2016 (edytowane) Większych problemów to i ja nie mam. Pomijając ten, który opisałem. A, czasem nie mam dźwieku w grach z obu głośniczków. Ale nie wiem czy to wina systemu czy sterowników. Wystarczy, że wyłączę i włączę kartę dźwiękową i jest ok. EDIT: Wrzuciłem FH3 na SSD i miałem wrażenie jak by gorzej ścinała niż na WD RED. Włączyłem vsync, zblokowąłem FPS na 60 i jakoś da się grać, ale do ideału to jeszcze daleko. Potrafi się też wykrzaczyć przy surfers paradise. Generalnie optymalizacja leży i kwiczy moim zdaniem, chociaż kumpel na i7 6700k mówi, że nie ma takich problemów. Edytowane 1 Października 2016 przez logimen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 1 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2016 Niech zgadnę. I nie wiedzieliście wcześniej, że Anniversary Update to gów*o ? Ja do teraz tego nie instaluję. Min dlatego, że podobno są problemy z SSd. i? Skąd pewność, że problemy z SSD? Bo mam Samsunga 830 i nic nie zauważyłem. Jakieś dowody, że to zdecydowanie "gów*o"? Bo inaczej to post z d*py wyjęty... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logimen Opublikowano 1 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2016 Łooo jezu dopiero zauważyłem, że post o FH3 dałem w złym temacie :D Ja problemów z SSD nie zauważyłem u siebie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 1 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2016 http://www.pcworld.pl/news/405982/Windows.10.z.Anniversary.Update.wiesza.sie.Microsoft.ma.problem.z.SSD.html WIęc możesz nic z d*py nie wyjmować. : ))) Faktycznie, nic z d*py wyjmowac nie będę, ale zapewne problem dotyczy niewielkiej liczby urządzeń o konkretnej specyfikacji. Bo ile w rodzinie windowsów 10 tak zero problemów z SSD po AU. Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 2 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2016 U mnie też jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 2 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2016 Ja również niemal od początku zrobiłem przesiadkę z 7 Pro na 10 Pro i NIGDY nie miałem żadnych problemów, może dlatego, że to firmowe Delle, nie najnowsze :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 8 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2016 To bardzo prosimy, nie korzystaj. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 18 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2016 No i skusiłem się... dokładnie to na KB3194798. I mam loopa. Bo syn chciał w Forze m6 demo zagrac. Sciągnąłem(po włączeniu fw i wu oczywiscie) - 1 proba przy instalacji na dysk d - komunikat o błędzie 0x7xxxxx .... 2 próba - instalacja na systemowym - działa! 2 filmy i zonk, "wczytywanie nie powiodło się" myślę no dobra, może jakiej poprawki brak...zaryzykuję...no i wuj, mam loopa. W dodatku ten świetny sklep się wcale nie odpala...może dlatego że dałem wcześniej grze 1 gwiazdkę. Dobrze że nie kupowałem Forzy3 bo bym po ścianach chyba z synem łaził... Co by nam pomogło, cza zrzucić trochę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 18 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2016 Tak sie koncza zabawy w blokowanie. Jak masz wersje pro to mozesz zachowanie WU zmienic - opisywalem w tym temacie. W sumie na internecie jest stream jakiegos goscia jak podczas rozgrywki w csgo system zaczal sie updatowac :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2016 Steam dal informacje w csgo, aby wylaczyc dsr w tej dziadowskiej apce xbox i teraz wszelkie pelnoekranowe gry smigaja bez problemow :) a wczesnie czasami trzeba bylo kilka razy okno minimalizowac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heisenberg Opublikowano 25 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2016 (edytowane) Witam. Od kilku dni mam problem z aktualizacją definicji dla Windows Defender. Podczas próby aktualizacji pojawia się taki komunikat: Ma ktoś podobny problem? Edytowane 25 Października 2016 przez Heisenberg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 25 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2016 Dlaczego masz napis "niektórymi ustawieniami zarządza Twoja organizacja"? Masz kompa w domenie, było coś grzebane w gpedit.msc albo w rejestrze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rahi Opublikowano 26 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2016 Moi Drodzy, Ostatnio po reinstalacji Windowsa 10 postanowiłem jeszcze rozłożyć kompa i zrobić porządek z kablami. Teraz po ponownym złożeniu system uruchamia się zauważalnie wolniej (żadne dodatkowe programy nie były instalowane, stan jak z przed rozłożenia kompa). Widoczna różnica jest na początku ładowania BIOSu (tj. na oknie gdzie można wybrać sobie wejście do UEFI, itp.). Może mieć na to wpływ kolejność podłączenia dysków do płyty? Kolejność bootowania na pewno jest ustawiona dobrze. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 26 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2016 Za pewne przepiąłeś dysk do innego kanału SATA i wyłączyła się w biosie opcja UEFI ultra fast boot. Zerknij np. tu czy może to być to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heisenberg Opublikowano 26 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2016 Dlaczego masz napis "niektórymi ustawieniami zarządza Twoja organizacja"? Masz kompa w domenie, było coś grzebane w gpedit.msc albo w rejestrze? Nic nie było grzebane. Jestem jedynym użytkownikiem kompa. Działam na koncie lokalnym, nie na Microsoft. Czy to może mieć znaczenie? Do tej pory nie miałem problemów z aktualizacjami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 26 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2016 Jakiś soft do wyłączania telemetrii typu DoNotSpy, WinPuryfy był w użyciu? Lub komponent antywira o analogicznym działaniu? W programie Insider uczestniczysz? Jaką wersję windowsa użytkujesz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rahi Opublikowano 26 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2016 (edytowane) Za pewne przepiąłeś dysk do innego kanału SATA i wyłączyła się w biosie opcja UEFI ultra fast boot. Zerknij np. tu czy może to być to. Włączyłem to Ultra Fast Boot, zapisałem zmiany i mam loop, cały czas włącza się UEFI. Nie chce załadować systemu. Bez problemu wchodzi na fast boot, ale to już miałem wcześniej ustawione. W przypadku tej opcji Ultra, jedyna zamiana to rozdzielczość tego ekranu BIOSu, który pojawia się pierwszy. Edytowane 26 Października 2016 przez Rahi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 26 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2016 Grafa wspiera UEF GOP? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2016 (edytowane) Ktoś miałproblem z updatem do 1607? W sensie zaczyna update i pozniej wraca do starej wersji. Pozniej znowu chce sie aktualizowac i znow tak samo? Edytowane 14 Grudnia 2016 przez Małpożer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2016 Ja nie. Póki co jakoś to działa. Sklep naprawiłem. Co jakiś czas trzeba zresztą...Głupie, mało intuicyjne w dodatku się wywala... Z innej beczki. To padło ma chyba memory leak. Juz kilka razy zdażyło mi się że zwiecha i komunikat "run ot of memory". W grach ofc. OFC W WIN7 problemu nie ma... Gry to GTAV no i Americas army PG(UE3 engine). Zdażyło się też zdaje się w WarhamerzeTW i w jakiejś innej, ale nie pamietam co to było. Mam 16gb ramu. Mam swapa(bo podobno potrzebny...) mam zarezerwowane 1gb na ramdisk. Gry jak je odpalam mają po 4gb-6gb max, goły system żre z 4-4.3GB(jak tera, z przeglądarką i Steam odpalonym. Odpalam grę max zużycie widziałem 60%-70%. I potrafi wywalić. A w win7 problemu nigdy nie widziałem z brakiem ramu... Jakieś sugestie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2016 Moze jakis pogram w tle? U mnie krzyczal o ram i zamykanie apek, gdy ponad 75% ramu bylo zajete - wirtualka + gra na hoscie + chrome i ze 30 kart ;) Swoja droga vmWare ma cos skopane z zarzadzaniem ramem dla wirtualek, bo zre go jak najety i nie zwalnia - ustawione maks. 4gb a on wpierdziela 8gb o,O Wywal z autostartu co zbedne, sprawdzenie plikow systemowych albo nawet refresh z ustawien. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 20 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2016 Mam pytanie. Czy opłaca sie przechodzić na Windows 10 z Windows 7 ?? Ważna jest dla mnie stabilność systemu. Muszę kupić nowego laptopa i póki co są jeszcze dostępne modele z Windows 7 ( sterowniki itd.). Od czasu do czasu czytam o problemach z Windows 10 i byłby to dla mnie problem jakby brakowało mu stabilności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...