mikogth Posted September 3 Report post Posted September 3 Jak prawidłowo ustawić PBO dla R5 7600 Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Bonusso3 Posted September 3 Report post Posted September 3 Proszę! A co sprawdzałeś i co poszło nie tak? Co chcesz osiągnąć? Pytanie jest tak ogólne że ciężko odpowiedzieć Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Kordian2 Posted September 3 Report post Posted September 3 nie wiem czy to dobry wątek ale chyba tak otóż ja z kolei chcę zainstalować tę aktualizację, która dodaje parę fpsów w grach, o której była mowa tutaj https://www.purepc.pl/test-procesora-amd-ryzen-7-9700x-na-windows-10-22h2-vs-windows-11-23h2-vs-windows-11-24h2-preview-bedzie-wzrost-wydajnosci?page=0,11 w windows update zrobilo mi aktualizację do 23h2 ale to chyba nie ta co dodaje tych parę fps, w win update pisze ze wszystko mam aktualne szukac gdzies na stronie? Czy w jakims god mode win 11 o ktorym piszą tutaj https://www.chip.pl/2024/09/windows-11-24h2-tryb-god-mode Jakby ktos wytlumaczyl lopatologicznie jak zrobic pbo na 7600 bez x to tez bym się nie zasmucił pozdrawiam Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Obsceniczny Posted September 4 Report post Posted September 4 11 godzin temu, Kordian2 napisał(a): w windows update zrobilo mi aktualizację do 23h2 ale to chyba nie ta co dodaje tych parę fps, w win update pisze ze wszystko mam aktualne szukac gdzies na stronie? Aktualizacja 24H2 jest dostępna jako preview, czyli musisz włączyć sobie "windows insider program". 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Bonusso3 Posted September 4 Report post Posted September 4 18 godzin temu, Kordian2 napisał: Jakby ktos wytlumaczyl lopatologicznie jak zrobic pbo na 7600 bez x to tez bym się nie zasmucił pozdrawiam Ale co chcesz uzyskać przez PBO? Undervolt? OC? Jedno i drugie? Chcesz z 7600 zrobić 7600X? Nie ma to nic wspólnego z update Windows... Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Kordian2 Posted September 4 Report post Posted September 4 Updacik zrobiłem dzięki Obsceniczny Hm szczerze mówiąc liczyłbym na małe oc, chlodzenie mam dobre na waty nie zwracam uwagi - szczerze to dobrze nie wiem za co ten pbo odpowiada, ale z nazwy to jakis optymizer, ktory udostepnia amd - jeśli gra jest nie warta swieczki to się za to nie biorę. Jeszcze rok temu moglbym wiecej powiedziec bo sie wtedy tym interesowalem zanim zbudowalem pc - raz sciagnelem jakies oprogramowanie amd do optymizacji (chyba) procesora - to test mial trwać ok 4h więc za to podziękowałem, nie zagłębiałem się bardziej w to bo uznalem ze czekac 4h dla jakiegos 100mhz jeszcze w dodatku nie bylem pewien co to za narzedzie - więc zrezygnowałem Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Bonusso3 Posted September 4 Report post Posted September 4 (edited) No to daruj sobie, jak 4h to za długo 😉 Ryzen Master zapewne. PS. Nawet per core na 7700 nie trwa to 4h i w tym czasie możesz robić inne rzeczy. Edited September 4 by Bonusso3 Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Kordian2 Posted September 4 Report post Posted September 4 (edited) Te pbo to sie ustawia w biosie czy tez na poziomie systemu?? Ps to warto czekac w tym ryzen masterze? Bo rysuja mi się trzy możliwosci oc procesora - w biosie recznie standardowo, ryzen master (czy to tez oc?) i trzecie te pbo (gdziekolwiek by to bylo) ;> ? Edited September 4 by Kordian2 Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...