Jump to content
mikogth

R5 7600 PBO ust.

Recommended Posts

nie wiem czy to dobry wątek ale chyba tak otóż ja z kolei chcę zainstalować tę aktualizację, która dodaje parę fpsów w grach, o której była mowa tutaj https://www.purepc.pl/test-procesora-amd-ryzen-7-9700x-na-windows-10-22h2-vs-windows-11-23h2-vs-windows-11-24h2-preview-bedzie-wzrost-wydajnosci?page=0,11 w windows update zrobilo mi aktualizację do 23h2 ale to chyba nie ta co dodaje tych parę fps, w win update pisze ze wszystko mam aktualne szukac gdzies na stronie? Czy w jakims god mode win 11 o ktorym piszą tutaj https://www.chip.pl/2024/09/windows-11-24h2-tryb-god-mode

Jakby ktos wytlumaczyl lopatologicznie jak zrobic pbo na 7600 bez x to tez bym się nie zasmucił pozdrawiam

11 godzin temu, Kordian2 napisał(a):

w windows update zrobilo mi aktualizację do 23h2 ale to chyba nie ta co dodaje tych parę fps, w win update pisze ze wszystko mam aktualne szukac gdzies na stronie?

Aktualizacja 24H2 jest dostępna jako preview, czyli musisz włączyć sobie "windows insider program".

• Upvote 1

18 godzin temu, Kordian2 napisał:

Jakby ktos wytlumaczyl lopatologicznie jak zrobic pbo na 7600 bez x to tez bym się nie zasmucił pozdrawiam

Ale co chcesz uzyskać przez PBO? Undervolt? OC? Jedno i drugie? Chcesz z 7600 zrobić 7600X? Nie ma to nic wspólnego z update Windows...

Updacik zrobiłem dzięki Obsceniczny 

Hm szczerze mówiąc liczyłbym na małe oc, chlodzenie mam dobre na waty nie zwracam uwagi - szczerze to dobrze nie wiem za co ten pbo odpowiada, ale z nazwy to jakis optymizer, ktory udostepnia amd - jeśli gra jest nie warta swieczki to się za to nie biorę. Jeszcze rok temu moglbym wiecej powiedziec bo sie wtedy tym interesowalem zanim zbudowalem pc - raz sciagnelem jakies oprogramowanie amd do optymizacji (chyba) procesora - to test mial trwać ok 4h więc za to podziękowałem, nie zagłębiałem się bardziej w to bo uznalem ze czekac 4h dla jakiegos 100mhz jeszcze w dodatku nie bylem pewien co to za narzedzie - więc zrezygnowałem

Te pbo to sie ustawia w biosie czy tez na poziomie systemu??

Ps to warto czekac w tym ryzen masterze? Bo rysuja mi się trzy możliwosci oc procesora - w biosie recznie standardowo, ryzen master (czy to tez oc?) i trzecie te pbo (gdziekolwiek by to bylo) ;> ?

Edited by Kordian2