YogiCK Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 Klikasz PPM na Pulpit, z menu wybierasz Rozmieść ikony według i odznaczasz Pokaż ikony pulpitu. Żeby mieć u góry pasek z zawartośćią Pulpitu (chyba o to ci chodzi??) muszisz w katalogu z twoim profilem w Documents and settings znaleźć folder Pulpit i przeciągnąć maxymalnie do górnej krawędzi pulpitu. Powinien ci powstać pasek o nazwie Pulpit. Następnie klikasz na niego PPM i z menu wybierasz Autokrywanie. Żeby nie było widać paska z Menu Start, musisz po prostu we właściwościach menu start wybrać autoukrywanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maaaniek Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 dzieki wielkie, wszystko dziala tak jak chcialem,a mozesz mi jeszcze napisac jakiego programu uzyc zebym na pulpicie mial przezroczysty kalendarz wraz z zegarem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 Kalendarz XP?? Ew zabawa z Samurize. :arrow: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=39067 - tu masz fajny topik o modyfikacjach wyglądu Windows. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maaaniek Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 Jeszcze raz dzieki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusztyk Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 Czy wie ktos jak wylaczyc w windowsie 2003 to podawanie powodow? Np przy resetowaniu przyciskiem na kompie pokazuje sie przy urchamianiu to zeby podac powod resetu. Mnie to juz denerwuje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 (edytowane) Dostałem Lapka Dell Latitude J650GT , ( P3-650MHz +512MB ) ten zabytek ma uszkodzoną kartę dźwękową i ponoć również port USB ( dodatkowy USB siedzi w gnieździe rozszeżeń ) Problem w tym że podczas instalacji XPeka zawiesza się zawsze w momencie instalacji urządzeń :[ Moje pytanko ,czy jest jakiś sposób aby zmusić instalatora Windows XP aby pytał użytkownika o zgodę na zainstalowanie rozpoznawanego sprzętu , w trakcie próby instalacji owej dźwiękówki poprostu bym ją nie instalował , myślę że to mogło by pomóc. Dodam że obecnie na tym laptopie śmiga Windows98SE ,oczywiśćie bez Audio Edytowane 5 Lutego 2007 przez Mario2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Nie ma opcji w biosie zeby wyłaczyc dziwek? Moze dali. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 SGJ Własnie to bylo pierwsze co sprawdziłem , tak okrojonego biosa to Ja jeszcze nie widziałem :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusztyk Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Czy wie ktos jak wylaczyc w windowsie 2003 to podawanie powodow? Np przy resetowaniu przyciskiem na obudowie trzrba przy urchamianiu podac powod resetu. Mnie to juz denerwuje... Jak to wylaczyc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 (edytowane) Czy wie ktos jak wylaczyc w windowsie 2003 to podawanie powodow? Np przy resetowaniu przyciskiem na obudowie trzrba przy urchamianiu podac powod resetu. Mnie to juz denerwuje... Jak to wylaczyc? ■WYŁĄCZAMY ZAAWANSOWANE OPCJE ZAMYKANIA SYSTEMU run->gpedit.msc [group policy object editor]->computer configuration/administrative templates/system->display shutdown event tracker->disabled albo poprzez http://www.softpedia.com/get/System/OS-Enh...mize-Tool.shtml General --> Disable Shutdown Event Tracker Edytowane 8 Lutego 2007 przez Dj_AnT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusztyk Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Dzieki wielkie :) Tym programikiem to zrobilem bo tym sposobem pierwszym nie dzialalo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidaziom Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 Ja mam pytanko. Partycja w NTFS. Wczoraj skorzystałem z opcji oczyszczanie dysku i zaznaczyłem "kompresuj stare pliki" do usunięcia. Nigdy nie korzystałem z kompresji dysku i nie mam takiego zamiaru więc pomyślałem, że to niepotrzebne. Wszystko się elegancko usunęło, ale teraz niektóre pliki mam na niebiesko, czyli jakby były skompresowane i nie wiem jak zrobić żeby nie były... Ja widze 2 opcje. Albo zaznaczyć we właściwościach dysku "kompresuj dysk" i potem odznaczyć, ale całość trwa i nie wiem na ile jest skuteczna, albo szukać kazdego skompresowanego pliku i odznaczać... Jakiś inny pomysł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 compact /U /I /S:c:\ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 Witam, mam pytanko jest może taki programik do XP, Vista za pomocą którego po przyciśnięciu ppm na pliku graficznym pokazałoby w menu wyślij do imageshack lub rapidshare ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 http://reg.imageshack.us/content.php?page=features Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 http://reg.imageshack.us/content.php?page=features o który Ci dokładnie chodzi bo ja jakoś nie mogę się dopatrzeć :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deserted Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 Pytanie do posiadaczy Win Server 2003 R2 x64 Standard Edition. Czy posiadacie 'spaczowany' plik uxtheme.dll ?? Próbowałem już kilku programików: UXTheme Multi-Patcher 4.0 (Neowin Edition), wersje 5.0 też, Universal UXTheme Patcher 2.1 i jeszcze jakiś... żaden nie chce działać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Didymos234 Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 Ja natomiast mam lamerskie pytanie, ale muszę być pewien: Czy posiadając teraz Windows XP mogę zainstalować na 2 partycji Windows 2003 Server i czy dopisze mi się ładnie do bootloadera? Czy nie zepsuje mi dostępu do XPeka ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 Nie dopisze bo nie ma takiego systemu. Ale jesli zainstalujesz Windows Server 2003 to sie dopisze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Didymos234 Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 Nie dopisze bo nie ma takiego systemu. Ale jesli zainstalujesz Windows Server 2003 to sie dopisze. Dzięki mądralo (no offense ofkors B-) ). W takim razie instaluję tego Windowsa Server 2003 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nick126 Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 Witam, załadowałem sobie łatke upiększającą i pozmieniała mi ona ułożenie większości folderów, ikon itp w tym ułożenia ikon w Mój Komputer. Oryginalnie to wygląda tak - http://www.pckurier.pl/archiwum/artykuly/s...001_24_20/3.gif a ja mam teraz tak - http://img340.imageshack.us/my.php?image=kompcp6.png Chciałbym przywrócić to do oryginalnego stanu, jak to zrobić?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 Kliknąć w widok i wybrac inną opcję... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nick126 Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 No chyba nie... EDIT: dobra już doszedłem do tego :D Nie wiem czemu przedtem to mi nie wychodziło, bo próbowałem już tego. Jak zrobić, żeby folder był folderem prywatnym? Czy ta opcja pozawala na wprowadzenie hasła do folderu? :unsure: dostep.bmp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 cześć straciłem gdzieś naklejke z serialem do mojej windy :/ chciałbym zrobić reinstall i nie wiem czym wyciągnąć z windy aktualny serial dzięki za pomoc btw. jest szansa że microsoft polska podesle mi takową naklejkę mając dowody zakupu etc. czy nie bardzo ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 Odczytać seriala można za pomocą Everesta lub Windows KeyReader autorstwa SGJ. Co do naklejki :arrow: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...amp;hl=naklejka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 (edytowane) dzięki mistrzu świata, będę działał ;) pozdr edit. dzwonilem do MS i okazalo się, że wystarczy się zgłosić do sprzedawcy a on już bez problemu dostarczy nam duplikat naklejki do naszego systemu pozdr Edytowane 27 Marca 2007 przez 05_03_1992 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter.a Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 (edytowane) Witam Czy normalne jest to, że system używa 170mb pamięci fizycznej? (żadna aplikacja nie jest uruchomiona) Jeśli nie to da się temu jakoś zaradzić? Edytowane 3 Kwietnia 2007 przez peter.a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Na starcie przy minimalnych ustawieniach to norma IMHO ^_^ No chyba ze nozmawiamy o naprawde odchudzonej wersji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Mam taka mala propozycje do Faq'a. Jest tam sekcja ■OPÓŹNIANIE AUTOSTARTU i w niej wyjasnienie ze chodzi o Windows Script Hosting, jako ze nie kazdy moze bawic sie z latwoscia na skryptach proponuje dorzucenie tego programu, jak alternatywnej formy opozniania autostaru. Bardzo przyjemny programik Startup delayer Rowniez sekcja ■USŁUGI jest opisana po macoszemu i dosyc ogolnikowo. Tu zamieszczam liste uslug, wraz z opisami ktore mozna spokojnie wylaczyc (jak cos sa opisy i kazdy sam zadecyduje) [MU]Do porania plik *.doc (opisy do uslug autorstwa picasso) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macr0n Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...p;#entry2566871 problem z wyjsciem tv, moglby ktos pomoc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...