Skocz do zawartości
kucyk

Far Cry

Rekomendowane odpowiedzi

hehe.... i znowu ja inaczej... moze to dlatego ze nauczylem sie rozwalac wsio po kolei po drodze...hihi...

Gdy zeskoczysz ze skalki to wyjdz na lewy brzeg i porzucaj troche kamieniami tak by cie zauwazyl ten wielkolud i przyszla KONIECZNIE ta malpa co spotkales u gory skaczac do wody... gdy sie juz zaczna do Ciebie zblizac odchodz w strone rzeki tak by Cie widzieli az w koncu dojdziesz do niej, wejdz i spokojnie czekaj... w koncu zejdzie sie ich wiecej boi i ci z prawej tez nadejda i jeden drugie niechcacy zacznie zpychac w wode... a przeciez wiemy ze oni nie lubia wody...uuuuuhahahaha

Wiec pierwsze pole masz czyste... i o to chodzi...pozniej plyn przy dnie rzeka do tego helikopterka i stamtad jak chlopaki pisali....rozwal tych przed i za Toba...wsluchaj sie w muzyke... ona mowi czy ktos Cie zachodzi czy nie ... przynajmniej na moim stopniu trudnosci podpowiadala...hehe

Pzd

EDIT

PS Chlopaki rzuccie jakims tytulem bo wzialem sie juz za Hitmana i CoD'a... ten drugi nawet nawet... lepsze to niz nic....hlip hlip (placze !)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy moglibyście zapodać jakis sposob na przejście ostatniej misji Volcano. Chodzi mi o fragment po pokonaniu duzego facia. Bo jak dla mnei ta misja jest z [gluteus maximus] strasznie. Gram na normal i nie moge sobie poradzić. Probowalem na hardroce biec przez calą plansze i dobiegłem do przyisku aktywującego winde ale jak to zrobilem to chyba nie stało sie nic szczególnego oprucz tego ze mnei zabili. Dajcie mi jakieś wskazówki. Bo mam juz dosc prubowania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładuje sie do jakby zbrojowni, ide przechodze przez podwojne dzwi po chwili przychodzi kolos z bazuką. Na mapie pełno jest tych gosci i jacyś ze snajperek mnie chyba łądują. Przedemną jest jakby urwany most do jakiejs wiezyczki. To jest jaki mi sie wydaje sam koniec gry.

Edytowane przez Krysti@n

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak się przejdzie na prawo to jest takie miejsce ze jak strzelaja to albo trafiają w ziemie przed toba albo za tobą. Wtedy trzeba tylko uważac na tych zwykłych strzelajacych z daleka i w miare szybko pozbyć się tych dyżych wchodzących pod góre. Na tych którzy podchodzą najlepszy jest taki wielki automat(nie pamietam jak to się nazywało).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sqi po takim opisie to nawet slepy by przeszedl ta plansze... :D

teraz na temat... tak myslalem te jestes po korytarzu, a wiec po zaopatrzeniu sie w zbrojowni lecisz do drzwi i birzesz do lapy snajperke. Gdy otworzysz drugie to od razu kucnij by miec stabilna reke gdy bedziesz celowal. Zalatw goscia mniej wiecej na wprost ale bardziej po lewej stronie i natychmiast poloz sie by sprzatnac goscia ktory jest calkiem po lewej przy takim wejsciu na jakim sam jestes. Nastepnie zmieniasz bron na Uzi i ladujesz sie w sam kat przy prawej stronie bo za moment dojdzie do Ciebie ten jednooki dryblas... prawie na styk zza murka walisz do niego dwa magazynki w reke-bo ja najwiecej widac...czekasz na kolejnego i znowu ladujesz w niego tym razem z jakiejs innej szybkoszczelnej...ja prolem z takiej co ma 30 w magazynku i celownik duzy prostokatny... i pozniej w trzeciego i czwartego zalatwiasz pozniej po wyjsciu zza drzwi ale przed nim nie zapomnij ucelowac goscia z wejscia po prawej stronie...mysle ze po zalatwieniu tych trzech reszte sam jakos rozgryziesz.

Wskazowka... celnie strzelaj gdyz w tej planszy konczysz z postymi magazynkami !!! Ja fuksem przeszedlem mlocac granatami...hehe

Hejka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak się przejdzie na prawo to jest takie miejsce ze jak strzelaja to albo trafiają w ziemie przed toba albo za tobą. Wtedy trzeba tylko uważac na tych zwykłych strzelajacych z daleka i w miare szybko pozbyć się tych dyżych wchodzących pod góre. Na tych którzy podchodzą najlepszy jest taki wielki automat(nie pamietam jak to się nazywało).

1228561[/snapback]

Jedyne co musisz wziaszc to jakis szybkoszczelny karabin (M60 dla mnie to i tak za duzo :twisted: ) i snajperke. Zaraz po wyjsciu szybko sciagasz 2 skaczacych ze snajpy. Kiedy pokaze sie grubas wyciagasz M60 i mlucka mu w leb padnie po 40 naboju z seri. pozniej juz tylko stuj na gorze i sukcesywnie sciagaj grubych ( 3 strzaly w glowe [ze snajperki of course :) ) pozniej schodzisz nizej kladziesz sie kolo wielkiego glazu i znow to samo z pozostalymi 2. na gorze juz tylko M60. tym sposobem jest mozliwe ze nie stracisz nic z zycia i ic z pancerza (tak jak ja :lol: )

Edytowane przez Szela

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szybkie pytanko , cio jest , zrobiłem obraz i nie mogę odpalić 5cd wersji ==> CD/DVD emulation has been detected.Please disable all CD/DVD emulation software and re-start game. ;/

1247187[/snapback]

Odinstaluj wszytskie programy typu: Clone CD, Nero, Alkohol :) itp. zostaw tylko JEDEN program Virtual CD i wtedy wszystko powinno smigac :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainstalowałem ta grę normalnie i ciągle mi wyskakuje ten błąd z emulacją CD/DVD , czy coś się tej grze nie poje*** czasem ;/ NIech ktos coś poradzi

Odinstalowałem wsio i nadal wyskakuje ten bład ;/ A tym Virtual Cd zanim zrobi obraz , to mnie wiosna zastanie :P , już ponad godzinę leci i dopiero 2% :(

Edytowane przez Pinioo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainstalowałem ta grę normalnie i ciągle mi wyskakuje ten błąd z emulacją CD/DVD , czy coś się tej grze nie poje*** czasem ;/ NIech ktos coś poradzi

Odinstalowałem wsio i nadal wyskakuje ten bład ;/ A tym Virtual Cd zanim zrobi obraz , to mnie wiosna zastanie :P , już ponad godzinę leci i dopiero 2% :(

1247604[/snapback]

Nie wiem co Ty robisz ale ...

Rozumiem ze masz gre w postaci 5 cd w plikach iso lub image cd. Wiec najpierw musisz odinstalowac ta gre z kompa. Potem rowniez odinstalowujesz wszystkie programy majace wplyw na CD/DVD ROM typu : nero, clone cd, alkohol :) zostawiasz tylko jeden program dzieki ktoremu bedziesz mial jeden wirtualny naped do odczytywania wlasnie plyt zapisanych w postaci obrazow CD. Dopiero teraz mozesz zainstalowac gre od nowa i cieszyc sie nia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rany boskie, instalujesz gre z obrazow czy z cd?!? jak z cd to wywal wszystkie virtuale, jak z obrazow to tez je wywal i zostaw tylko daemon toolsa (takie cus do podmontowania pliku z obrazem) bo go gry nie wykrywają jako virtuala, zrob tak i bedzie chodzic na 100%.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W ogole to wqrwiajace jest.... Mam oryginalna gre i musze wywalac programy do kopiowania zeby sobie pograc :evil: :evil: Używam CloneCD dość czesto i za każdym razem musze instalowac od nowa, mimo ze nie robie nic nielegalnego :evil: Pisałem juz do nich maile, ze to zabezpieczenie jest jakies porypane i zeby usuneli je w kolejnym patchu ale zapewne nic to nie da:/

Edytowane przez und3r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łeee , zamontowałem obrazy Deamon tools i [gluteus maximus] :P , to samo ;((

Chyba zostaje format i nie wgrywać teraz clonów i reszty ;/

Wystarczyło zainstalować Clona spowrotem i wyłaczyć opcję Ukryj nośnik CDR :)

Edytowane przez Pinioo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łeee , zamontowałem obrazy Deamon tools i [gluteus maximus] :P , to samo ;((

Chyba zostaje format i nie wgrywać teraz clonów i reszty ;/

Wystarczyło zainstalować Clona spowrotem i wyłaczyć opcję Ukryj nośnik CDR :)

1248244[/snapback]

SORRY ZA OFFTOP.. chyba nie zlinczujecie :oops:

Jak dokładnie? mozesz mi PM wysłać? Mam oryginala Splinter (dostalem z kartą).. i Nie chce pujsc bo wyskakuje to samo..

PLS HELP

EDIT: Aha.. czemu jak uruchomie r_HDRRendering 7 to widze przez ściany??? nie da sie grac:/ o co chodzi... wczesniej bylo dobrze.. a teraz cos skaszaniłem :oops:

EDIT2: Oki.. doszedlem:/ lipa panie:/ HDR gryzie sie z Antialiasingiem.. wiec albo HDR albo AA:// ja wole AA...

Chyba że jest coś o czym nie wiem.

EDIT3: Wyszedł Patch 1.31 :) TUTAJ

dotyczy MultiPlayera

Edytowane przez peseq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak juz wczesniej podawalem wreszcie skonczyli patcha dla Far Cry'a dla posiadaczy AMD 64, niedlugo bedzie do sciagniecia

na stronie sa pokazane roznice miedzy zwyklym farem a farem dla AMD 64 roznice sa jak dla mnie calkiem calkiem, przedewszystkim szczegolowosc grafiki i zasieg patrzenia, wydajnosc pewnie sie nie zmieni...

http://www.amd.com/us-en/Processors/Produc...1_10543,00.html

juz czekam na to cudo ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktos moglby mi wyslac save'a na poziomie midium ( bez komentarza prosze ;) z tego miejsca co opisywal

gacie12 gdzie sie ma tylko 10 kul w karabinie i jest sie na skalce : cytuje

hehe.... i znowu ja inaczej... moze to dlatego ze nauczylem sie rozwalac wsio po kolei po drodze...hihi...

Gdy zeskoczysz ze skalki to wyjdz na lewy brzeg i porzucaj troche kamieniami tak by cie zauwazyl ten wielkolud i przyszla KONIECZNIE ta malpa co spotkales u gory skaczac do wody... gdy sie juz zaczna do Ciebie zblizac odchodz w strone rzeki tak by Cie widzieli az w koncu dojdziesz do niej, wejdz i spokojnie czekaj... w koncu zejdzie sie ich wiecej boi i ci z prawej tez nadejda i jeden drugie niechcacy zacznie zpychac w wode... a przeciez wiemy ze oni nie lubia wody...uuuuuhahahaha

Wiec pierwsze pole masz czyste... i o to chodzi...pozniej plyn przy dnie rzeka do tego helikopterka i stamtad jak chlopaki pisali....rozwal tych przed i za Toba...wsluchaj sie w muzyke... ona mowi czy ktos Cie zachodzi czy nie ... przynajmniej na moim stopniu trudnosci podpowiadala...hehe

Pzd

lbogdanowicz@o2.pl

Edytowane przez wampir

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zakładając nowego tematu, mam nadzieję ze dostane odpowiedz :)

Taki little problem mam z tą gierką. U kuzaja ciorałem w 1024x768 przy mediumach, calkiem si (Athlon 2000+, 512 Ram, GF 4Ti 4200) gierka mi sie poprostu widziala :D Jak dostałem nowego sprzęciora, kazałem sobie ją przywiezc do chaty :) Caly najarany odpalam ........ Kolory jakieś jaskrawe strasznie :angry: co chwila jakiś bubel typu: krzak nie jest krzakiem tylko kwadrawtem z konturami krzaka :mur: Nie czaje co jest...sprzęt jak niżej, odpalałem w 1024x768 Very High, ale na mniejszych było to samo :/ Gierka chodzi plynnie, ale takie buble :|? Acha mam wersje 1.0 i stery 66.93 .Czy czasem nie trzeba walnąc patcha 1.3 aby ten 6600 jakoś ją obsluzył? Help

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi