Kinslayer Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 Przegladam ten dzial juz od jakiegos czasu i tak przymierzalem sie do wstawienia swoim wypocin, sa to zdjecia z 5th of November z pokazu sztucznych ogni oraz nie tylko. Zdjecia robione za pomoca Sony Cybershot DSC-N1. Jako, ze jest to moj pierwszy w zyciu aparat prosze o wyrozumialosc :wink: ps. zdjecia pomniejszone sa do rozdzielczosci 1024x768, zajmuja nie duzo wiec nie powinno byc problemow (60-100kilo) 1) 2) 3) 4) Jako takie makro ;) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 Makro trochu nie ostre IMO. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 D350+ Zenitar 50mm :) Autoportret. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Ładne, ale szkoda trochę uciętego buta na dole :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Czy ja wiem czy ta rynna jest taka fotogeniczna ;) No i uciety but i za blisko rekaw z prawej strony. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 Następnym razem spróbuję coś poprawić:) Tu taki kawałek, z miesiąc ma. Niestety, częściowy brak ostrości, dużo zabawy z kolorami i kontrastem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 Czy ja wiem czy ta rynna jest taka fotogeniczna ;) No i uciety but i za blisko rekaw z prawej strony. Pozdro Rynna dodaje to "coś" do zdjęcia. Jakby jej nie było to zdjęcie było by takie niemrawe. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 Rynna ma w sobie coś, co uzupełnia zdjęcie ale uciąłeś but niestety.... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 (edytowane) Dawno nic nie wstawiałem bo poziom się tak wysoki zrobił, że szok w trampkach. Piękne zdjęcia, przypominają mi te wcześniejsze np: porywające i oszałamiające, prezentujące super zegarek na ręku. Co to jest? Edytowane 24 Listopada 2006 przez qqrydza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samedi Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 Twoja sciana? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrek Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 Tapeta :) Pierwsze zdjęcie byłoby fajne gdyby je wykadrować odpowiednio w jakimś PS-ie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 (edytowane) Własnymi ręcamy wykonana strukturka na ścianie. :cool: Może to do działu budowlanego. :wink: Edytowane 24 Listopada 2006 przez qqrydza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrek Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 (edytowane) Własnoręcznie? Masakra, świetnie wyszło! :) Coś ode mnie : Edytowane 24 Listopada 2006 przez andrek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 (edytowane) @ Hipo Zamek naprawde PRO !!! @ AKa Ciekawie zrealizowany autoportret. @ qqrydza Fajna sciana:) niezły klimat , podoba sie. @ andrek Kotek jak kotek, niebo lepsze aczkolwiek miasto, osiedla sux, psują strasznie zdjecia, cos o tym wiem, przynajmniej takie "zwykłe" bloki ;) Cos ode mnie, pstryk. "Ewelina" "Pasja" Edytowane 28 Listopada 2006 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 (edytowane) "Wschod slonca przy magazynie nr 28 - MTMG" Dawno nic nie wrzucalem ;) Edytowane 27 Listopada 2006 przez SKRYTOBOJCA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 (edytowane) http://skrytobojca.info/DSC00117a.jpg "Wschod slonca przy magazynie nr 28 - MTMG" Dawno nic nie wrzucalem ;) troche zaszumiane i wyżarte przez sharpenes ;] Edytowane 27 Listopada 2006 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Bałagan na strychu ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Na zdjęciu też ;) Nie ma naczym zawiesić oka ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 troche zaszumiane i wyżarte przez sharpenes ;] Jak na telefon to szum jest w miare ok. Gdzie tam widzisz cos wyzartego??? USM 250% i prog 0.3 i nie ma nic wyzartego w tym zdjeciu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truman20 Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 (edytowane) To ja też się pochwalę moimi pierwszymi krokami w dziedzinie "zabawy fotografią", wcześniej nie miałem sprzętu żeby osiągnąć zdjęcia, które później można obrabiać :( Edytowane 28 Listopada 2006 przez truman20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 Według mnie tzw. kicz :] Takie zabawy kolorami to w przedszkolu ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truman20 Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 (edytowane) jak napisałem "pierwsze kroki", nie bądźmy więc rozrzutni ;) btw na tej stronie (84) powyżej jest kilka zdjęć różnych użytkowników, co w nich takiego niezwykłego ? ;) Edytowane 28 Listopada 2006 przez truman20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 (edytowane) MaciekCi - Byłeś pierwszy :wink: Wszystkie zdjęcia jakby takie same - na każdym wydzielony 1 kolor ... Żeby zdjęcie było fajne nie potrzeba żadnego obrabiania. Te pierwsze zdjęcie jeszcze by uszło, ale gdyby był tylko 1 liść i trochę większy IMO. Drugie do [gluteus maximus] ;) Sraczkowato to trochę wygląda. 3 nie ma nic ciekawego. 4 ... Coś ci nie poszło usuwanie koloru ;) Drzewo ma kolorowe liście ;) Edytowane 28 Listopada 2006 przez BLANTMEN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 jak napisałem "pierwsze kroki", nie bądźmy więc rozrzutni ;) dokladnie... pomysl ciekawy, fajne zdjecia mozna zrobic za pomoca takiej zabawy, ale trzeba pracowac.... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truman20 Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 [gluteus maximus] bez obróbki, to które jest lepsze ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 (edytowane) [gluteus maximus] bez obróbki, to które jest lepsze ? Oczywiście to ostatnie :] Poprostu zabawy z usuwaniem i wydzielaniem koloru fotki są dla mnie kiczowate. W Fotografii chodzi też o łapanie kontrastów a nie robienie ich "po chamsku" w komputerze ... szukaj tego , pracuj nad tym. :) Mi prędzej spodobałoby się takie coś : Jeszcze do tego ładna ramka i cacy :] Edytowane 28 Listopada 2006 przez MaciekCi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 A wlasnie, MaciekCi, kiedy wrzucisz cos nowego, bo ostatnio u Ciebie bieda :>. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truman20 Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 MaciekCi : każdy ma inny gust, dodatkowo różnimy się tym, że Ty masz więcej doświadczenia ode mnie ;), btw dzięki za pomysł, a zdjęcia są by Sony DSC-W30, więc ciężko z samego aparatu wyciągnąć coś ciekawego, dlatego trzeba sobie pomagać panem Gimp'em ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 st1ch -> czekaj na odpowiedni moment :] Aktualnie mam inne sprawy niż fotografia ... truman20 -> Wiesz, ten Sony wcale nie jest zły :) Ćwicz a osiągniesz perfekcję ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...