zzizzy Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2011 (edytowane) PS, paradoksalnie, jest kiepski w tonowaniu HDR. Już lepiej obrobić w Photomatiksie, a podciągnąć w PS. Tutaj moje podejścia (robię to po raz pierwszy "na poważnie", wcześniej było to przesuwanie suwaków, więc i efekty były dość słabe): 3 zdjęcia (+2, 0 -2EV), Nikkor 18-70 3 zdjęcia (+2, 0 -2EV), Nikkor 18-70 1 zdjęcie, wywołane jako 3 16-bit TIFy, Nikkor 50mm f/1,8 (zdjęcie przy f/5,6) 1 zdjęcie, wywołane jako 3 16-bit TIFy, Sigma APO 70-300 1 zdjęcie, wywołane jako 3 16-bit TIFy, Nikkor 18-70 Dziś byłem na hałdzie, zrobiłem dwie panoramy (po raz 1. w życiu!) i parę zdjęć, które postaram się systematycznie obrobić i wrzucić do tego albumu. Stay tuned :twisted: Edytowane 11 Kwietnia 2011 przez zzizzy 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
°°° Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2011 zzizzy Pierwsze i ostatnie - klimatycznie z lekką nutą enigmatyzmu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwscore Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Widziałbym to bardziej w ujęciu pionowym, nieco szerzej. Ew. makro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S_Works Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Odnoszę wrażenie że w tym zdjęciu chodzi głównie o kolor - i jest naprawdę ładnie pokazany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek_edzio Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwscore Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
°°° Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2011 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwscore Opublikowano 1 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2011 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KnoogeR Opublikowano 2 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2011 (edytowane) Dobra czas coś pokazać :S Eh, jakość ;/ Krytykować ! Dobre opinie co zmienić i czego spróbować zawsze się przydadzą. Edytowane 2 Maja 2011 przez KnoogeR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
°°° Opublikowano 2 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2011 (edytowane) Edytowane 2 Maja 2011 przez KATTANA 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 2 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2011 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g00dMan Opublikowano 2 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2011 na ostatnim brakuje mi na tym badylu jakiejś tabliczki lub czegoś innego zawieszonego ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 2 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2011 Nastepnym razem bede szukal badyla z tabliczka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 2 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2011 Dobra czas coś pokazać :S No ja ciągle szukam, gdzie coś pokazałeś, bo jak dla mnie to właśnie... nic. ;) Krytykować ! Dobre opinie co zmienić i czego spróbować zawsze się przydadzą. Może zacząć od podstaw ? Książki National Geographic są przystępnie napisane, podglądać kolegów i koleżanki na galeriach internetowych, no. 1x.com czy onephotonet. :) Albo nawet i tu inspirować się większością na początek... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 3 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2011 (edytowane) Każdy odczuwa pociąg do czego innego, ale w moim wypadku, gdy zaczynałem, najbardziej kręciły mnie plenery - aparat w dłoń i na żywioł, co i rusz znajdowałem "coś pięknego, godnego uwagi i ujęcia". Kilkaset zdjęć dziennie nie było problemem, gorzej z selekcją. Edit: @KATTANA - Starsze (nie chcę mi się sprawdzać EXIFów, o ile nawet istnieją), czy Twojej okolicy jeszcze nie dopadł 'zimowy' klimat? :) Edytowane 3 Maja 2011 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
°°° Opublikowano 3 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2011 (edytowane) Edit :@AragornPL : Jakoś nie dopadł i oby śniegu nie było, gdyż moja wisteria sinensis jak i inne rośliny są w fazie rozkwitu i szkoda by było... Edytowane 3 Maja 2011 przez KATTANA 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwscore Opublikowano 4 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2011 Jakoś nie dopadł i oby śniegu nie było, gdyż moja wisteria sinensis jak i inne rośliny są w fazie rozkwitu i szkoda by było... Kobita dzisiaj robiła oględziny w ogrodzie,aż żal patrzeć :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 4 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2011 Moja matka poleciała do ogrodu z agrowłókniną jak tylko wysłałem jej 3. maja rano SMSa o sytuacji na Dolnym śląsku. Jak dotąd nie narzekała na straty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwscore Opublikowano 9 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2011 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 13 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2011 Picasa Web Albums - slavOK Picasa Web Albums - slavOK Picasa Web Albums - slavOK taki potwornicki mi się dzisiaj podczas koszenia trawy napatoczył w ogrodzie :) robione telefonem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 13 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2011 Albo mieszkasz w Afryce, albo komuś prezent komunijny czmychnął :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 15 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2011 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 15 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2011 a cóż to ? Krakowskie przedmieście ? :lol: 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 15 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2011 Grunwald Panie, Grunwald i pokaz zwizany z Noca Muzeow. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwscore Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2011 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g00dMan Opublikowano 19 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2011 Motoryzacyjnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 28 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2011 (edytowane) Gdyby ktoś chciał zobaczyć całą galerię z ostatniej przejażdżki po wioskach - http://www.sendspace.com/file/zf24fx Edytowane 28 Maja 2011 przez Harry Lloyd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g00dMan Opublikowano 2 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2011 Randka z Pomarańczą... 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek_edzio Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2011 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...