RAZOR Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 Ja mam takie małe BARDZO WAŻNE pytanko. Poradźcie mi proszę jak mam sprawdzić zdalnie (przez LAN) czy na kompie w sieci jest zainstalowny SP2 na XP'ku. Czy SP2 tworzy specyficzne dla siebie pliki na C: czy coś w tym rodzaju? Pomóżcie bo inaczej czeka mnie dużo biegania od kompa do kompa... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 START :arrow: Ustawienia :arrow: Panel Sterowania :arrow: System :arrow: Zakładka Ogólne Tam powinna być informacja czy SP jest zainstalowany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tolokan_PL Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 Hejka po instalce sp2 mam taki oto bład, czy kojarzycie coś ???thx Edited by Sikor Wyrzuciłem efekty zamuły forum. thx za pomoc!!! jeszcze raz sorka za chaos na forum, ponawiam swoje pytanie odnośnie błędu, dowiedziałem sie ze to coś chyba z pamięciami ram a nie systemem wiec chyba sie przenosze na inny topic z tym prob, thx pozdro 4 sikor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAZOR Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 START :arrow: Ustawienia :arrow: Panel Sterowania :arrow: System :arrow: Zakładka Ogólne Tam powinna być informacja czy SP jest zainstalowany. Ale tu musiałbym użyć zdanego pulpitu. Tako se ne da... :cry: Chcę wiedzieć czy są jakieś charakterystyczne pliki tworzone przez SP2, tak abym mógł napisac programik który automatycznie będzie sprawdzał na kompach w sieci czy takowy istnieje. No chyba że znasz lepszą metodę... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dabek Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 To niech ci te lamki z sieci powiedzą czy mają SP2, a jak nie to napisz program, który sprawdza rejestr - napewno w rejestrze coś znajdziesz charakterystycznego dla SP2. 8) Np takie coś co się w tym znajduję - znalazłem to na szybciora HKEY_CLASSES_ROOTCLSID{C1A8AF25-1257-101B-8FB0-0020AF039CA3} Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 Własciwie to wystarczy sprawdzić wersje dowolnego pliku z windows np. explorer.exe czy shell32.dll. Dabek, co to za klucz? U mnie go nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elgreen Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 Ja mam takie małe BARDZO WAŻNE pytanko. Poradźcie mi proszę jak mam sprawdzić zdalnie (przez LAN) czy na kompie w sieci jest zainstalowny SP2 na XP'ku. Czy SP2 tworzy specyficzne dla siebie pliki na C: czy coś w tym rodzaju? Pomóżcie bo inaczej czeka mnie dużo biegania od kompa do kompa... :( katalog WindowsSoftwareDistribution jest tylko w SP2 no i plik WindowsSystem32xpsp2res.dll Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dabek Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 Własciwie to wystarczy sprawdzić wersje dowolnego pliku z windows np. explorer.exe czy shell32.dll. Dabek, co to za klucz? U mnie go nie ma. Umnie jest, tak na szybciora znalazłem - wpisałem w szukacje regedit - SP2 i pierwsze lepsze wybrałem ten klucz. 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grego3 Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 Ja mam za to następujący problem. Po zainstalowaniu SP2 kazda próba konfiguracji otoczenia sieciowego spełza na niczym. Nie jest to ani wina firewall w winie ani zewnetrznego. Sytacja dotyczy aż 4 komuterów z czego 2 było ze świerzo zainstalowanym systemem. Czy ktoś zetknał się z podobnym przypadkiem. Mówie od razu że nie dotyczy to przypadków kiedy konfiguracja otoczenia sieciowego i udostępniania plików została dokonana przed zainstalowaniem SP2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojzuk Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 witajce, no to ja mam inny problem niż dotychczas opisywane - podczas instalacji wywala mi taki blad: dodam, ze system to windows home edition ze zintegrowanym SP1 licze na wasza pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 Sluchajcie zainstalowałem XP z Sp2 (zintegrowany) i moja nagrywarka przestala dzialac. Tzn. czasami dziala z opoznieniem ok 3 minut, a czasami w ogole nie dziala (doryczy to zarowno odczytu jak i zapisu). Pod SP1 jest wszystko ok, sprawdzalem. Sprawdzalem tez inne kanały IDE i inne kable, wszystko na nic. Natomiast moj CD rom dziala bez problemow. Czy SP2 ma jakis problem z nagrywarkami? Jesli tak to jak temu zaradzic? I druga sprawa. Czy Wam tez tak dlugo defragmentuje dysk? Z SP1 trwalo to ok 10 minut, teraz dobre 45-50 minut. Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 A moze problemem jest twój program nagrywający? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zle mnie zrozumiales. Chodzi o to, ze po wlozeniu plyty do nagrywarki (np, w celu uruchomienia gry) mija okolo 3 minut nim zacznie ja odtwarzac, a czasem nie odtwarza jej wcale. Program do nagrywania nie ma nic do rzeczy, bo nawet gdy nie mam zainstalowanego takiego programu, to w dalszym ciagu problem wystepuje. No chyba, ze nastapil taki zbieg okolicznosci, ze akurat w czasie instalowania XP SP2 nagrywarka sie zepsula, w co raczej nie wierze. Dobrze ze chocaz dziala mi zwykly CD (drugi naped w moim kompie), bo inaczej byla by klapa na calego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ElBorsuko Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 Moze wie ktos albo wie gdzie znalesc po polsku jak odblokowac serwer MSSQL ? wszedzie szuakm i nigdzie nie ma jak to dokladnie zrobic:( hrlp chodzi oczywiscie o SP2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 Na pierwszej stronie powstaje pewnego rodzaju poradnik o Service Pack 2. Razem z Grimlockiem chcemy najważniejsze informację o SP2 zgromadzić w jednym miejscu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 Jest to nieoficjalny zbiór aktualizacji, które ukazały się po wydaniu Service Pack 2 dla Windows XP. Jest on przeznaczony dla polskiej wersji systemu. Zbiór zawiera wszystkie poprawki wydane do dnia 16.12.2004. Nieoficjalny zbiór aktualizacji po SP2 dla Windows XP [5,44MB] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złodziej Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 Mam pytanie. Szukałem odpowiedzi m.in. na stronie Microsoftu ale jest ona skrajnie nieprzyjazna użytkownikowi, a zresztą SP2 jest tam tylko reklamowane, o wadach tego dodatku wiele nie ma. Ale do rzeczy, interesuje mnie ten sławetny limit połączeń bezpośrednich w SP2. Mianowicie, do ilu połączeń ograniczono maksymalną ilość połączeń wychodzących i przychodzących (lub łącznie) ?? Nie bardzo mam jak to stwierdzić empirycznie, a zżera mnie ciekawość :)) PS tak na marginesie: na pierwszej stronie tego tematu jest rada na ominięcie ograniczenia - modyfikacja klucza TcpNumConnections. Nie mam takiego wpisu w rejestrze (a mam SP2), więc zmieniać... nie będę :) ale czy proponowana zmiana to zwiększenie limitu połączeń czy likwidacja tegoż ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 Wpis w rejestrze działal tylko w którejs becie. W zwykłym sp2 nie działa. z xp-antyspy Uwaga! Ograniczenie ilości połączeń nie zostało założone przez Microsoft bez powodu. Pomaga to uniknąć szybkiemu rozprzestrzenianiu się wirusów i robaków, jeżeli komputer został zakażony.. To dlatego zostało nalożone ograniczenie do 10 połączeń jednocześnie.. Niektóre aplikacje, jak na przykład narzędzia do udostępniania plików nie mogą pokazać pojemności gdy maksymalna liczba połączeń jest zbyt niskia. Proszę nie zwiększaj ograniczenia połączeń, jeżeli naprawdę tego nie potrzebujesz. Weź zobacz podgląd zdarzeń (start->uruchom 'Eventvwr.msc'->system). Kiedy widzisz wpisy ze zdarzeniem ID 4226, to znaczy, że ograniczenie połączenia miało miejsce. !!!!Zmianę ograniczenia liczby połączeń robisz na własne ryzyko!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złodziej Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 Dzięki. Swoją drogą 10 to bardzo mało - nigdy nie byłem fanem MS ale to, że trzeba się tyle natrudzić aby wyłączyć ograniczenie, to już świństwo. Powinna być do tego opcja we właściwościach połączenia internetowego... Ja np. ściągam pliki używając Download Acceleratora - przy dużych plikach (np. sterowniki ATI) tworzy on 10 połączeń. Gdybym miał włączone ograniczenie, to nawet nie mam po co przeglądarki internetowej otwierać... Ech... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 Ja wiem czy mało, u mnie jakoś chodzi p2p, tlen, przeglądarka i dodatkowo się cos czasem sciąga przegladarką i ten limit jest przekracany raz na kilka godzin. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 Wie ktoś jak wyłączyć ten denerwujący komunikat, że "komputer może być zagrożony"?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dabek Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 Wyłączyc usługe centrum zabezpieczeń :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 hehe dzięki :) grzebałem w usługach ale jakoś tego centrum zabezpieczeń niezauważyłem!! jeszcze raz serdeczne dzięki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złodziej Opublikowano 6 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2005 Az mi wstyd, że takie lamerskie pytanie ale kilka tygodni temu zainstalowałem SP2. Po formacie zresztą choć niezintegrowany. Teraz zauważyłem, że we właściwościach folderu zmieniło się okienko udostępnianie. Nie ma tych opcji co były - udostępniania folderu konkretnym użytkownikom. Co prawda do niczego mi to niepotrzebne ale jak mam otworzyć folder System Volume Information ? (i tak jest pusty ale na moim dysku nie może być plików, do których nie mam dostępu :angry: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 6 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2005 Zmiania udostępniania jest w opcjach folderów> odznacz "uzyj prostego udostępniania" System Volume Information, jezeli masz NTFS to http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=103969 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złodziej Opublikowano 7 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2005 Zmiania udostępniania jest w opcjach folderów> odznacz "uzyj prostego udostępniania" System Volume Information, jezeli masz NTFS to 1204722[/snapback] Dzięki. Działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_FK_ Opublikowano 7 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2005 Ja pytam w imieniu koleżanki... Ma ona problem z zainstalowaniem SP2 Konfiguracja kompa: P4 1.7 GHz, 512 Mb RAM SDR, dysk 40 GB, płyta główna z chipsetem VIA. Windows XP HE SP1. Legalny, żeby nie było... :D Otóż przytrafia się mojej koleżance błąd tego rodzaju, że kiedy po zainstalowaniu SP2 robi restart to się nie uruchamia się Explorer. I nie da się go włączyć przez menedżer ponieważ się pokazuje proces na chwilę i znika. Dopiero po podmienieniu pliku na ten z folderu z plikami sp2 wszystko działa jakiś czas. Potem system wysiada, np. przestaje działać luna. Koniec, nie ma opcji "styl systemu xp". Kompozycje ma włączone bo pytałam. Już kilka razy instalowała ten SP2 i za każdym razem to samo. Aha, skanowanie antywirami oraz antyszpiegami przerobiłyśmy i nic nie znalazło... Formata zaliczyłyśmy i też guzik. O co w tym chodzi ? Mnie się wydaje, że to coś z tym jej kompem wysłużonym musi być nie tak... Pomóżcie... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 7 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2005 up Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_FK_ Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 Heh, po problemie. Wystarczyło SP2 zintegrować z instalką i po zainstalowaniu ruszyła prawidłowo wredota (komp) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dani_london Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 Czy ktos wie gdzie windows ściaga SP2 przy update-cie ?Czy wogole zapisuje go na dysku?Mam także pytanie odnośnie tweak xp mianowicie mam wersje demo na 30 uruchumień czy po upływie tego czasu wszystkie zmiany przestana dzialac?Czy mógłby ktoś napisa jakie najlepiej opcje zaznaczyć?Z góry dziękuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...