Skocz do zawartości
paulo

Firefox

Rekomendowane odpowiedzi

po 20-30minutach bezczynnosci, tj np zostawie kompa i wroce po takim czasie albo wlacze gre firefox przestaje wczytywac strony - klikam na linka i nic sie nie laduje.Internet dziala,bo gg i inne programy internetowe chodzą a przegladarka przestaje spelniac swoja funckje. Internet Explorer z kolei pokazuje error nie mozna wyswietlic strony.Pomaga restart.

win xp, skanowalem system

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

ja mam inny problem, gdy wchodze na strone serwera pewnej gry gdzie jest tabelka z graczami ktorzy aktualnie sa w grze, to wyskakuje mi bład parsowania i tabelka nie ładuje sie, spotkał sie ktos moze z tym problemem ?

z gory dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem co może być przyczyną problemu, dlatego tak szukałbym rozwiązania :

Tools --> Extensions --> w menu kontekstowym dajesz na rozszerzeniu 'disable' --> restart FF --> sprawdzasz czy problem dalej występuje.

Robisz kopię profilu (jego lokalizację masz w pierwszym poście) --> kasujesz profil --> po restarcie FF założy nowy profil --> sprawdź czy problem dalej występuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam taki mały ale upierdliwy problemik ze swoim FF. Od jakiegoś już czasu zrobiło się tak że każde okno przeglądarki nie otwiera się na full tylko na jakies 3/4 ekranu. Do tego nie działa szukajka w FF. Próbowałem przeinstalować FF ale nic to nie dało :( f**k...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Czy jest jakakolwiek mozliwosc odzyskania tymczasowych plikow internetowych z firefoxa?

Wiem ze pliki tymczasowe znajduja sie w: "C:\Documents and Settings\NazwaUsera\Dane aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles\ciąg_znaków.default\Cache", jednak jaka jest szansa na ich odzyskanie?

Pliki te zostaly wykasowe z przegladarki(stosowna opcja) oraz usuniete przez usera recznie (wykasowanie katalogow). Prosze o pomoc z tym problemem, gdyz jest to bardzo wazne.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stary, zasobożerny Firefox :wink:

+ RSS obsługiwane przez zewnętrzne czytniki(strony lub programy)

- Zamknięcie kilkunastu zakłądek nie zmniejsza uzycia ramu(tak samo jak w 1.5.x...)

- Wywala praktycznie wszystkie rozszerzenia zainstalowane na wersji 1.5.x(dobrze ze mozna je włączyc ponownie w starym FF)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zalety:

-Strony na gołej przeglądarce ładują się szybciej niż na Operze i Firefoxie z zainstalowanym Fasterfoxem!

-Przełączanie między wieloma kartami nie ma już laga, jeśli już się zdarza , to sporadycznie i właściwie niezauważalnie.

-Słownik sprawdzający błędy w standardzie.

wady:

-Dodano debilny przycisk na zakładce, do jej zamykania. Można ją łatwo przypadkowo zamknąć. Pomyśleli o tym, więc dodali przywracanie zakładek. Ale to wszystko zabiera czas!

-Każda zakładka ma określoną szerokość, gdy jest ich za dużo to są ukrywane poza oknem przeglądarki i trzeba je przewijać. Głupia opcja, wcześniej było wygodniej.

-nie da się zmienić tych ustawień tak aby były jak w bieżącym 1.5.0.4

-Nadal żre RAM aż miło ;/

Zmiany jak dla mnie są mierne! Programiści powinni się skoncentrować na szybkości przeglądarki w połączeniu z pluginami. Takie zmiany, to żadne zmiany. Większość z nich jest dostępna poprzez pluginy. Więcej popsuli niż naprawili, chodzi mi o zakładki ;). Mam nadzieję, że będzie można jakoś powrócić do starych ustawień...

Edytowane przez nieo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

mam mały problem z Firefoxem, robiłem formata i po instalacji firefoxa chciałem sobie pobrac nowe motywy więc weszłem kolejno w narzędzia>motywy>pobierz więcej motywów, zawsze sciągałem motywy i wszystko łądnie chodziło a dzisiaj coś takiego sie pokazało, wie ktoś co to może być??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi