jonathan Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2013 Ale za to poczatek 4 sezonu zapowiada sie soczyscie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2013 (edytowane) mi ktoś polecił "the good wife", całkiem niezły z gatunku "political drama" final game of thrones słaby, przedostatni odcinek powinien być finałem po czymś takim ciężko o mocną końcówkę Edytowane 13 Czerwca 2013 przez aerial 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fructo Opublikowano 15 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2013 "Rectify" - coś kompletnie innego. Jeśli masz dość schematów, klasycznych rozwiązań i nie przeraża cię melancholia, smutek, zaduma - spróbuj. 1 sezon to 6 odcinków. Jestem świeżo po obejrzeniu pierwszego sezonu i trudno będzie mi teraz dogodzić. Takiego czegoś było mi potrzeba. Serial opowiada o mężczyźnie, który za młodu został oskarżony o gwałt i morderstwo swojej dziewczyny. Odsiadywał wyrok czekając na śmierć. Nagle pojawiają się dowody, które anulują wyrok. Daniel wraca do świata żywych... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yearman Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2013 (edytowane) Revenge - kończę 2 sezon. Pierwszy tak jak pisałem naprawdę super. W 2 sezonie poziom poleciał na mordę. Gra o tron sie zakończyła więc zasiadam po zakończeniu revenge. Następnie Vikings. Edytowane 27 Czerwca 2013 przez Yearman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yearman Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2013 (edytowane) nudno w tym wątku jak w 3 sezonie Gry o Tron. W niedzielę ruszył ostatni sezon Dextera i nowy Top Gear. Edytowane 4 Lipca 2013 przez Yearman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwykły User Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2013 A jak tam nowy Luther? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FoX 13 Opublikowano 6 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2013 (edytowane) Nowy Dexter nie zawodzi już od 1 odcinka :) Edytowane 6 Lipca 2013 przez FoX 13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 6 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2013 Czy ja wiem, bylo tyle dobrych seriali ostatnio ze ten Dexter wypada blado. ;) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yearman Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2013 House Of Lies - bardzo fajny serial drama/ comedy (z anstawieniem na to drugie). Utarty schemat: Mamy tu geniusza danej profesji (tym razem konsultant) który ma swój zespół. Razem rozwiązują ciekawe przypadki a główny bohater ma wiele rozterek rodzinnych. Brzmi cholernie znajomo prawda? House, Mentalista, itd, itd, itd. ale to się sprawdza. + naprawde kilka ładnych pań. Na razie kończę pierwszy sezon i jest naprawdę dobrze. Polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2013 (edytowane) Ja jestem po 4 odcinkach The Americans, i moge z czystym sumieniem polecic. Tematyka szpiegowska, polskie watki. (solidarnosc itp.) Bez relewacji, ale mocne 7/10 bym dał. Edytowane 9 Lipca 2013 przez kelcior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 9 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2013 Ostatnio oglądam Fringe (kiedyś przestałem po paru odcinkach pierwszego sezonu, nie wiem czemu), i co mnie lekko zbiło z tropu. Postać agenta Francisa, który ginie, występuje wcześniej w całym pierwszym sezonie. Gdzieś w połowie drugiego sezonu, normalnie pojawia się w jednym z odcinków, tak jak gdyby nigdy nie zginął.. WTF? Jak sobie wygooglowałem, okazuje się, że był to epizod z pierwszego sezonu, którego nie dali rady wyemitować, to postanowili puścić to gdzieś w środku sezonu drugiego, ignorując jak to wygląda w całej fabule. Pierwszy raz spotkałem się z takim przypadkiem w serialu. Dobrze że jest google, bo bym się pewnie zastanawiał jeszcze długo "co przegapiłem" :) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 9 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2013 Też się na to niedawno natknąłem, ale jakoś nie szukałem odpowiedzi. Dzięki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 15 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2013 Podsumowanie sezonu 8 dextera: 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 15 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2013 Dobry jest dobry. Kierunek mi się podoba. Oby nic nie spieprzyli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 15 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2013 (edytowane) Skończyłem Fringe. Uczucia mieszane, dość nierówny serial. Dobry sezon 3, mieli chyba największy budżet na pościgi i fajne efekty, jednocześnie akcja w 2 różnych rzeczywistościach itp. W sezonie 4, strasznie słaby pierwszy epizod, kilka kolejnych też nie powalało. Do tego stopnia, że premiera 4 sezonu, zebrała tragicznie niski rating, dużo ludzi przestało po tym oglądać serial. Reszta sezonu ok, szczególnie od drugiej połowy. Ale jak to mówią "damage was done". Na sezon 5 już dostali jakiś okrojony budżet, połowa mniej odcinków, mniej na efekty, dużo scen w pomieszczeniach, albo w.. lesie Przypominają się stare sezony stargate. Jeżeli w serialu sci-fi kręcą odcinki w lesie - wiedz że nie jest najlepiej z budżetem Zakończenie całkiem nieźle pomyślane. Ogólnie serial jako całość dość dobrze się zamyka w jakąś logiczną opowieść, co jest rzadkością w przypadku takich seriali, gdzie albo zostają skasowane za wcześnie, i fabuła się urywa/kończy na siłę, albo "doją" tytuł w nieskończoność i robi się taki tasiemiec, że nikt nie wie na końcu o co chodziło. Cały serial to 5 sezonów, po 20-22 epizody, 4 sezony, piąty połowa tego. Razem równe 100. Dałbym z 7/10. Edytowane 15 Lipca 2013 przez aerial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 17 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2013 Jest już 1 odcinek 3 sezonu The Suits. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 20 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2013 Downtown abbey - zna ktoś? Oglądał ktoś? Warto? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 20 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2013 Ja teraz oglądam Hannibal. Jest tego jeden sezon. Całkiem niezły: http://www.imdb.com/title/tt2243973/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łopian Opublikowano 20 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2013 Jak dla mnie ma fajny klimat ale zbyt mało się dzieje, przegadany i miejscami nudny. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 20 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2013 Podsumowanie sezonu 8 dextera: Akurat to mozna dwojako rozumiec... ;) Ja sie tylko zastanawiam gdzie sie podzial genialny klimat starego dobrego dextera. W nowym sezonie nawet dialogi sa jakies jalowe i bez polotu, mimo ze sporo sie dzieje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 20 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2013 Downtown abbey - zna ktoś? Oglądał ktoś? Warto? Żona mnie zmusiła hehe ;) Ogólnie z oporem podchodziłem, a po zakończeniu trzeciego sezonu chciałem więcej. Serial dość ciekawie pokazujący życie i zasady panujące w dwudziestowiecznej Anglii (początek wieku), oczywiście na nie wiadomo jaką akcję nie ma co liczyć, ale można się wciągnąć :) pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2013 Oglądałem z dziewczyną Downton Abbey i jest była prze-szczęśliwa. Dla mnie na początku super ale drugi sezon mnie już nudził a w połowie trzeciego odpadłem i nawet nie chce mi się już tego kończyć. Dla mnie to nic więcej niż porządniej nakręcona telenowela. Wykonanie conajmniej 5 poziomów wyżej od naszej szmiry, ale tak samo jak w M jak miłość w kółko dzieje się to samo, te same postacie ciągle mają podobne problemy akcja w 90% to wiecznie spanikowane rozmowy na temat jakiejś ciężkiej sytuacji w rodzinie, toczące sie przez 3 sezony praktycznie tylko w którymś z pomieszczeń tego samego domu. Dobrze pokazuje Angielską arystokrację i Wielką Brytanię w tych czasach, ale tylko tyle można dobrego powiedzieć. Typowo babski serial, nie oglądać bo wam wacek zwiędnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2013 Typowo babski serial, nie oglądać bo wam wacek zwiędnie. Jakbym miał wybór... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 23 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2013 (edytowane) Ktos tam wczesniej polecal The Killing, jestem po 1 sezonie - doopy nie urywa ale mocne 6/10. Edytowane 23 Lipca 2013 przez kelcior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 23 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2013 Po 3-letniej przerwie wróciłem do Breaking Bad i S04E01 to flaki z olejem. Rozkręca się później? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 23 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2013 Będzie lepiej. S05 też jest ciekawszy od 4. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beerd Opublikowano 23 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2013 (edytowane) Dexter 8x04, to to ja rozumiem, Dex w 4 odcinku daje rade. Edytowane 23 Lipca 2013 przez Beerd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 23 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2013 Dzięki. Ktoś poleci mi jakiegoś awaryjnego kilera? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kirekk Opublikowano 25 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2013 Dziś 2 odcinki "W garniturach" za mną. Serial dalej trzyma poziom. Już się przyszłej środy nie mogę doczekac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 25 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2013 Serial pt.Luther...od pierwszego odcinka pierwszego sezonu do ostatniego odcinka 3 sezonu jest po prostu MEGA!Mroczny,bez ubarwiania , liczne trzymające w napięciu wątki.Polecam! 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...