mrozu Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Ja jak i jonathan, czekam na "Gre o tron" - ciekaw jestem jak wypadnie w porównaniu do książki. Z tego co widzę niewiele o tym było pisane w temacie, może dlatego, że serial jeszcze nie jest emitowany :) W książce było multum bohaterów, wątków, intryg - pierwszy raz czytałem coś takiego. W dodatku bez wyraźnego podziału na bohaterów pozytywnych i negatywnych - a przy tym fajnie wszystko ogarnięte. W jednym tomie kogoś nie cierpiałem, a w kolejnym wręcz przeciwnie. Są tutaj wojna, zemsta, intrygi, sex, przedni humor i dialogi, ironia, sarkazm, zdrada a nawet odrobinę magii, aczkolwiek dopiero w późniejszym czasie. Więc zachęcam do oglądania :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwykły User Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2011 V goście czy jakoś tak mnie teraz zafascynował, kosmici w skórach ludzi to takie naciągane ale mi się podoba i tylko 2 sezony na razie szkoda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Ja jak i jonathan, czekam na "Gre o tron" - ciekaw jestem jak wypadnie w porównaniu do książki. Z tego co widzę niewiele o tym było pisane w temacie, może dlatego, że serial jeszcze nie jest emitowany :) W książce było multum bohaterów, wątków, intryg - pierwszy raz czytałem coś takiego. W dodatku bez wyraźnego podziału na bohaterów pozytywnych i negatywnych - a przy tym fajnie wszystko ogarnięte. W jednym tomie kogoś nie cierpiałem, a w kolejnym wręcz przeciwnie. Są tutaj wojna, zemsta, intrygi, sex, przedni humor i dialogi, ironia, sarkazm, zdrada a nawet odrobinę magii, aczkolwiek dopiero w późniejszym czasie. Więc zachęcam do oglądania :) A ile tomow masz za soba?? ;] Niektorych pewnie zacheci do ogladania Sean Bean - hle hle hle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S_Works Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Kiedyś były pogłoski o serialu bądź filmie osadzonym w universum Mechwarrior'a - szkoda że nic z tego nie wyszło... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Serial Chaos po 2 odcinkach odpuściłem, jak dla mnie nuda. :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Gra o tron no nie powiem... serial z rozmachem robiony czekam niecierpliwie na kolejny odcinek 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzej Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2011 dla tych co ogladaja burn notice - w niedziele byl film(?), specjalny odcinek(jak zwal tak zwal) o samie - the fall of sam axe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2011 House S07E19 Przyjaźń Housa i Wilsona jest idealna. Są niesamowici. A poza tym to... fetch! Game of Thrones S01E01 To będzie potwornie mocna pozycja. Oj będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Mnie nadal the killing miażdży. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Ostatni odcinek Stargate Universe jak dla mnie świetny. Straszna szkoda że kończą ten serial, bo ma swój oryginalny klimat. Brakuje troche eksploracji planet czy lepszej głównej fabuły, ale mi ogląda się bardzo przyjemnie. Myślałem że za tydzień będzie koniec, ale doszły jeszcze dwa odcinki do listy (właśnie 18 mi coś nie pasowało). Mam nadzieję, że chociaż zakończą jakoś sensownie. Mam też nadzieję, że znajdą się pieniądze na zrobienie SG-1 w HD (trzeba wszystkie efekty od nowa, w pierwszych siedmiu sezonach, a i w późniejszych niektóre rzeczy były w SD), bo kosztowało by to dużo kasy i czasu, ale na pewno by się sprzedały, tak zresztą jak i Star Treki. Pierwsze osiem sezonów oglądałem dwa razy (9 i 10 i te całe Ori to porażka), strasznie bym chętnie ponownie obejrzał, ale przyznam że DivX-y wyglądają bardzo kiepsko na TV, a DVD nie wiele lepiej (jako że widescreen). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2011 ale zakręcili w TVD - masakra jeden odcinek i mamy materiał na 3 sezon :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Jeszcze ten materiał na S03 nie jest aż tak dobrze przygotowany ale historię zagmatwali ostro. Podoba mi się to, że Damon wraca do swojego starego, dobrego stylu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2011 (edytowane) Oj tak, ciekaw jestem co się będzie działo. W nim zło aż się gotuje. :D Zdjęcie finału odcinka "As I Lay Dying" http://img696.imageshack.us/img696/3711/damonandelenaphoto.jpg Pytanie kto to jest K czy E ? :wacko: Edytowane 23 Kwietnia 2011 przez kamilo23 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2011 (edytowane) Fajny odcinek Supernatural, podobnie jak poprzedni. Trochę siły jeszcze w tym serialu drzemie. :) Zaczął się 6 sezon Doctor Who! :) Edytowane 23 Kwietnia 2011 przez borsuczy_król Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S_Works Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Gra o tron no nie powiem... serial z rozmachem robiony czekam niecierpliwie na kolejny odcinek Też mi się spodobał, ale 7 rodzin to daje niesamowitą ilość kombinacji - czy ktoś kto to czytał może rozwiać moje wątpliwości i potwierdzi że to nie jest "Moda na sukces" lub coś w tym guście w wersji fantasy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Też obejrzałem i zapowiada się całkiem całkiem, mimo że to nie moje klimaty ogólnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2011 No raczej się nie zapowiada, pierwszy sezon ma mieć 10 odcinków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2011 A drugi już zamówiony, po pierwszym epizodzie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Hatak.pl - OFICJALNIE: Seriale The CW z nowymi sezonami! I tak zamówienie nowych sezonów otrzymały: "Pamiętniki wampirów" (trzeci sezon), (...) Yupikayay. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2011 O ile przedłużenie TVM mnie w ogóle nie dziwi, to Supernatural miał się niby skończyć na 6 sezonie... obawiam się o jakość dalszych odcinków, ten sezon był słaby, ale może w 7 ktoś stanie na wysokości zadania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Też mi się spodobał, ale 7 rodzin to daje niesamowitą ilość kombinacji - czy ktoś kto to czytał może rozwiać moje wątpliwości i potwierdzi że to nie jest "Moda na sukces" lub coś w tym guście w wersji fantasy? Pytaj a odpowiem Wiele rzeczy w serialu jest uproszczonych, lekko zmienionych. Nie widac tyle wilkorow co w ksiazce, Drogo jest tez ciut inaczej ukazany... Wiele wiele roznic, ale ogolnie ekranizacja fajna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Czy oglądanie serialu popsuje czytanie książki w przyszłości? Zainteresowała mnie ta historia a że lubię czytać to pewnie pokusiłbym się o książki za jakiś czas... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S_Works Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2011 (edytowane) @ jonathan Główne zastanawiam się czy z uwagi na mnogość możliwych kombinacji rodzinnych hollywodzcy producenci nie zrobią z tego "Santa Barbary" w stylu fantasy. So far, so good. A propos książek czy to jakaś zamknięta historia czy sprawa ciągnie w stronę takich rozwiązań jak w Forgotten Realms? Czy ktoś tu ogląda Justified? Ekranizacje na bazie prozy Elmore Leonarda wydają się być lepsze od samej prozy :-) Edytowane 27 Kwietnia 2011 przez S_Works Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Mieli się trzymać kanonu, nawet jak są różnice to mniemam, że niezbyt ważne? Justified jest ok, chociaż niby nic bardzo ciekawego się nie dzieje, a i klimatów "południa" za specjalnie nie lubię (ten akcent...) to jednak zawsze z chęcią oglądam następny odcinek. 2 sezon jakiś przyjemniejszy mi się wydaje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Serial ogladanie serialu popsuje czytanie ksiazki... Serial jest jak strzeszczenie, bardzo uproszczony... Dynastia to to nie jest. Tutaj poprostu o wladze walczy kilka rodow... Odcinek nr3 albo 4 bardzo Was zaskoczy ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Chicago Code ktos tu oglada? Przymierzam sie do niego bo podobno dobry serial sensacyjny o gliniarzach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Chicago Code niezłe, choć nie nazwałbym tego serialem sensacyjnym. Podoba mi sie że jest minimum wątków prywatnych, czego nie lubie w takich serialach. Mimo wszystko jakoś nie "czuję" tych postaci. Z tego co mówił mi znajomy to w ekipie są ludzie co robili The Shield, a to ponoć świetny serial, do którego się przymierzam. Justified super, jak dla mnie lepszy sezon niż pierwszy (który też był świetny). Postacie w tym serialu są niezwykłe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g00dMan Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2011 @ Carson Chicago Code dokładnie tak jak pisze Harry. Oglądałem, niby fajny ale jakoś koło 5 czy 6 odcinka odpuściłem bo mnie nie wciągnęło ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Ja tak miałem jakiś czas temu z Burn Notice. Dotarłem do początku 2 sezonu i pomimo obejrzenia tylu odcinków ciągle nie czułem żadnego przywiązania do postaci. Żadna mi się ani trochę nie spodobała. Niby serial był ok, ale czułem się jakbym tylko tracił czas. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Ostatnio kolega mi powiedział o zabawnym motywie z Davidem Schwimmerem w brytyjskim programie/serialu Come Fly with Me. Nie wiem co to za wytwór jest, ogólnie jakiś totalny debilizm, ale ten motyw akurat bardzo fajny. Wyciąłem jeśli ktoś zainteresowany - Download David Schwimmer on Come Fly with Me Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...