Ancient Opublikowano 20 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2015 (edytowane) Kiedyś w ogóle inaczej robiono seriale z racji że oglądało się je głównie w tv każdy odc musiał indywidualnie zainteresować widza, stąd ówczesne seriale w większości były proceduralne i miały inną dynamikę. W dzisiejszych serialach jak nie obejrzy się jednego epizodu to można wiele stracić.SG-1 w sumie fajnie zamknęli, na zakończenie choćby filmem równie dobrego Atlantis nie ma szans, a przydałoby się.Stargate Universe-tu nie tracę jeszcze nadziei, mimo że serial imo start miał fatalny(próbowano zrobić drugie Battlestar) to pod koniec działo się sporo.Rekwizyty serialu niestety sprzedano i kontynuacja wymagała by odwagi ze strony stacji...może jak w końcu dolecą do następnej galaktyki. Edytowane 20 Lutego 2015 przez Ancient Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 20 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2015 (edytowane) Wystartował 3 sezon Wikingów. :D Edytowane 20 Lutego 2015 przez kelcior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 20 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2015 (edytowane) The Blacklist The Black Sails The Supernatural The Elementary The Forever The Person of Interest The Constantine The Game of Thrones The Homeland The Mentalist The Dracula The Originals The Big Bang Theory The Arrow The Flash The Agent Carter Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D Da Vinci's Demons The Penny Dreadful The Breaking Bad The 12.Monkeys The Suits i wiele innych jak serie Stargate, Farscape, X-Files... Edytowane 21 Lutego 2015 przez NostradamuSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 20 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2015 Stargate Universe-tu nie tracę jeszcze nadziei, mimo że serial imo start miał fatalny(próbowano zrobić drugie Battlestar) to pod koniec działo się sporo. Rekwizyty serialu niestety sprzedano i kontynuacja wymagała by odwagi ze strony stacji...może jak w końcu dolecą do następnej galaktyki. Wyrywam sobie włosy do dziś dzień :) Taki potencjał, ogromne możliwości. W drugim sezonie było pare niezłych odcinków, szczególnie pod koniec. Ale serie spieprzyli na maksa. Zamiast jakiejś akcji na ekranie były godzinne dyskusje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2015 Stargate Universe moim zdaniem po prostu przeliczyli się z targetem i myśleli, że poprzedni wytrzymają z tym "dramatem". Mnie o wiele bardziej przypadł do gustu Battlestar Galactica Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2015 Vikingowie dalej trzymaja poziom. Podczas bitwy mozna zauwazyc w swicie wroga gostka co tylko patrzy na swego wladce. Brak reakcji na wroga :) @NostradamuSek niestety ale Arrow i Flash sa dosc przecietne. I nie mowie tu o efektach ale caloksztalcie. Mnie zaczynaja juz nuzyc i ogladam je dalej tylko i wylacznie z ciekawosci albo moze po prostu przyzwyczajenia - to samo walking dead... A jesli chodzi o czolowke seriali to BB, GoT i Vikingowie (x-files obejrzalem kilka odcinkow, musze nadrobic, wiec nie bede ocenial). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2015 (edytowane) Person of Interest, czwart sezon jak dotąd najlepszy. Trzeci był ok, drugi bardzo fajny, jednak ostatni - nie było słabego odcinka moim zdaniem. Edytowane 21 Lutego 2015 przez KaszaWspraju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2015 (edytowane) @NostradamuSek niestety ale Arrow i Flash sa dosc przecietne. I nie mowie tu o efektach ale caloksztalcie. Mnie zaczynaja juz nuzyc i ogladam je dalej tylko i wylacznie z ciekawosci albo moze po prostu przyzwyczajenia - to samo walking dead... Generalnie lecę ze światem Marvela, wybitne seriale to to nie są, ale lubię sf, fantasy i to taka odskocznia od bardziej ambitnych produkcji jak chociażby Marco Polo, House of Cards. Raczej wypisałem listę tego co obecnie oglądam. Zacząłem też The Strain, Scorpion, Sleepy Hollow, State of Affairs, Gotham i inne Trzeba szukać co wejdzie pod gust :P Niedawno zrobiłem sobie maraton z http://www.filmweb.pl/serial/Tae+Wang+Sa+Shin+Gi-2007-406817 tak, że staram się ogarniać różne kwiatki. Edytowane 21 Lutego 2015 przez NostradamuSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2015 Jak ty znajdujesz czas na to wszystko :D Praca/uczelnia -> seriale -> praca/uczelnia? Gdzie sen? Jak zyc? :D A wlasnie, house of cards 1 sezon czeka na obejrzenie juz od dluzszego czasu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2015 (edytowane) Średnio 5h/dzień wychodzi na sen w tygodniu. Oglądam zazwyczaj 2-3 odcinki przed snem, ale fakt mam braki. Hahaha. Najgorzej, że będę musiał wygospodarować 1-2 h na siłownię, bo ta robota przy kompie daje w kość, a typowe prace wokół domu to za mało, za lekkie. Będzie trzeba odświeżyć znajomość z martwym ciągiem i siadami. Edytowane 21 Lutego 2015 przez NostradamuSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2015 ...A wlasnie, house of cards 1 sezon czeka na obejrzenie juz od dluzszego czasu :) Za tydzień 3 sezon wychodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2015 Jak sie wkrece to pewnie szybko dobije, ale na kompie mam jeszcze kampanie braci (jakos po 4 odcinku mnie odrzucila, chociaz z poczatku mocno zassala), rzym , soprano (utknalem w polowie 3 sezonu, jakos nudno i az dziw bierze ze bylo baaardzo popularne), x-files, fale zbrodni. A jeszcze mam z kreskowek johnego bravo, sumarai jack i swiat wg. ludwiczka (tak wiem, stary chlop a bajki oglada, ale wlasnie w tych starych sie teraz dostrzega pewne przemycone przez grafika rzeczy, ktore tylko starszy dojrzy, a i mimo wieku dalej przyciagaja). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2015 Jak napisałeś Rzym to od razu mi się seria Spartacus przypomniała, haha. Bajki jak najbardziej, może nie seriale, ale pełnometrażówki z polskim dubbingiem są perfect. Jedynie co ostatnio oglądam z serii animowanych to.. Star Wars Rebels :P Co do kreskówek, haha... Strusia nic nie przegoni, ale fakt te ponad 30 lat temu mieliśmy inne animacje i Plastusiowy pamiętnik, Pomysłowy Dobromir, Reksio, Krecik, Rumcajs, Pszółka Maja ... no tak, to jeszcze miało wychowywać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2015 Spartacusa obejrzalem. 2 sezon mocno odstawal od pozostalych. Dodatkowo do konca cizia Crixusa oraz od 2 sezonu laska z ktora krecil Spartacus tak wnerwialy ze czekalem az w koncu uciszy je po wsze czasy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2015 Może odstawał, ale forma zachowana, a tą surową formą mnie przyciągnął. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2015 Zaczalem House of cards. Pierwszy odcinek dosc chaotyczny + nietypowy sposob ukazywania mysli gl. bohatera troche utrudniaja poczatkowy odbior. Ale jestem juz po 3 odc. i daje rade, nawet zaczyna powoli zasysac ;) Jak tylko go nadgonie to zaczne Better Call Saul Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2015 Ja obejrzałem dwa pierwsze odcinki Better Call Saul i zapowiada się całkiem nieźle. Nabrałem ochoty na więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2015 Wlasnie czekam az wiecej ich wyjdzie, bo ogladanie kilku seriali w odstepach tygodniowych misza w wydarzeniach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2015 House of cards specyficzny, ale dobry. Mnie wciągnął, zresztą jak wszystko co wyśmiewa i ogołaca politykę i jej kulisy. A taaakie to zacne towarzystwo przecież wybrane przez lud. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2015 A ja się kapnąłem przy pierwszym odcinki HoC że czegoś nie pamiętam z drugiego sezonu... i wyszło na to że nie pamiętam 2 ostatnich ep, bo ich nie obejrzałem w ogóle.. :DNadrabiam od dziś, mam nadzieję, że będzie znośny, gdzieś pisali, że 3 sezon jakiś kiepściawy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agr Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2015 Jak lubicie klimaty House of cards (a kto nie lubi) to polecam tez - http://www.filmweb.pl/serial/Boss-2011-616572 Boss byl wydany 2 lata przed HoC i ja na szczescie widzialem go jako 1 i bardzo mi sie podobal. Nie wiem jak bedzie w druga strone bo seriale podobne, a Boss starszy i z mniejszym budzetem - co abosulutnie nie znaczy, ze slaby, wrecz przeciwnie ja go doceniam conajmniej na rowni z HoC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2015 (edytowane) Jak macie czas i chęci to seriale policyjne polecam: The Wire, The Shield Tylko one muszą spowodować załapanie bakcyla i wejść w gust i wasze kllimaty. Swego czasu podchodziłem do Losta jak pies do jeża.. ale w końcu załapałem bakcyla, haha. Teraz mam tak z Boardwalk Empire, bo mnie te lata nie pasują. Edytowane 3 Marca 2015 przez NostradamuSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2015 Jak macie czas i chęci to seriale policyjne polecam: The Wire, The Shield The wire nie musisz polecać, wszyscy chyba znają. Dobra okazja to łyknąć ten nowy release w hd, jak ktoś nie widział. The shield też świetny serial, mogę polecić. Za jego powstanie odpowiadał między innymi Kurt Sutter, ten sam co za sons of anarchy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2015 Dominion - próbowałem, ale mnie w ogóle nie wciągnął. Sleepy Hollow - Początek ok, ale potem nuuda. Badam teraz Constantine, na razie może być. Polecam też Originals, Dracula, Strain, Black Sails, Blacklist. Penny Dreadful Podszedł mi też Da Vinci Demons i Forever. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heisenberg Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2015 Od siebie polecam The Affair, The Red Road, Rectify, Orphan Black, Black Mirror, Ripper Street oraz Bates Motel. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2015 Zazdraszczam tyle czasu na seriale :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2015 Nie ma co zazdrościć, najczęściej 1-2 odcinki przed snem, kładzenie zazwyczaj ok północy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2015 Dokładnie, albo nawet później tak ok 1ej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2015 Mhm, jest tylko jeden problem wstać muszę o 4.30 :zonk: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2015 2 sezony HoC za mna. Od poczatku trzyma w miare jednakowy, dosc wysoki poziom i co najwazniejsze wciaga :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...