Lysyn Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2008 (edytowane) Zainstalowałem właśnie Windows Vista SP1 RC Refresh 2 6001.18000 na Vista 64 Premium PL. Na dole nie pojawia sie juz teraz zaden komunikat o bulidzie :) Edytowane 27 Stycznia 2008 przez Lysyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2008 Ehhh , żeby tylko nv zrobila stery do xp z wsparciem purevideo hd i śmierć tej viście. Dla rozwiania wątpliwosci powiem czy jest oc czy go nie ma występuje ta sama sytuacja czyli pulpit wywala się w powietrze , bo inaczej tego nazwac nie mozna ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2008 A próbowałeś podmienić jakieś inne stery do grafiki? U mnie to było tak: 1. Mam stery nr 1(nie pamiętam numerków). 2. Nadinstalowałem stery nr 2 - wszystko gra. 3. Usunąłem wszystkie stery i zainstalowałem na czysto nr 2 = PROBLEM. 4. Przywracanie systemu do sterów nr 1 - ok 5. Nadinstalowałem nr 2. Wszystko gra. Nie twierdże, że to ma bezpośredni związek ze sterownikami go grafiki, ale u mnie tak to właśnie się odbyło. W piątek robiłem czystą instalację Visty i dawałem od razu sterowniki 169.28 beta. Konieczne dla mnie, bo na oficjalnych 169.25 UT3 ma kilkusekundowe zacinki w losowych momentach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 Mnie się tez wydaje , że to problem sterowników , bo na jakiś starociach tego nie zauważyłem kiedyś , ale teraz na każdych najnowszych to u mnie występuje. Zainstalowałem oficjalne 169.25 widocznie mogłem jeszcze te bety dać , ale już podarowałem sobie vistę i wróciłem do xp ;). Dam jej kolejną szansę za 6 miecha ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 Vista4Experts -> czy jest jakiś inny sofcik pod viste x64 który za jedym klikiem wyłączy czy włączy wszystkie niepotrzebne rzeczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sou Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 wstep: Jakis zuszny mod z kompleksami zablokowal mi temat bo najchetniej zalozyl by tematy o 10 programach MS i tam wszystko wrzucal lol. Wiec pytam tutaj: Mialem to na laptopie i mam to na kompie swoim wiec pewnie wiecej ludzi to ma. Pracuje sobie pracuje i nagle jeb, pasek na dole gdzies mi znika po lewej stronie ekranu, wszystkie okna sie dupcza, nic sie nie da robic. Trzeba zamknac explorer.exe i znow odpalic i sie naprawia. I tak mam co godzine czasem. Strasznie wkur... Wie ktos jak to naprawic?! P.s I nie piszcie "zaktualizuj system" jak jakis madry mod bo kazdy wie ze jak sa bledy to sie aktualizuje. Ja mam aktualny i blad jest dalej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 Za to nie kazdy wie ze aktualizacje są nie tylko na windows update i istnieje strona z opisem najczestszych i zgłoszonych problemów... Ale przeciez twój problem jesty jedyny i niepowtarzalny i trzeba załozyc nowy temat bo po co uzywac wyszukiwarki... http://support.microsoft.com/kb/932406/pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 mam siec ad-hoc miedzy pc a laptopem, pod xp mam ustawione automatyczne laczenie sie z ta siecia, a pod vista musze robic to recznie. jak wymusic automatyczne laczenie z wifi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 @Sou ta poprawka nic nie daje co SGJ dał CI do niej linka ;) parę postów wyżej jest o tym batalia więc użyj scrola i podjedź wyżej to będziesz wiedział co i jak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 Daje tylko nie u kazdego ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 (edytowane) wstep: Jakis zuszny mod z kompleksami zablokowal mi temat bo najchetniej zalozyl by tematy o 10 programach MS i tam wszystko wrzucal lol. Wiec pytam tutaj: Mialem to na laptopie i mam to na kompie swoim wiec pewnie wiecej ludzi to ma. Pracuje sobie pracuje i nagle jeb, pasek na dole gdzies mi znika po lewej stronie ekranu, wszystkie okna sie dupcza, nic sie nie da robic. Trzeba zamknac explorer.exe i znow odpalic i sie naprawia. I tak mam co godzine czasem. Strasznie wkur... Wie ktos jak to naprawic?! P.s I nie piszcie "zaktualizuj system" jak jakis madry mod bo kazdy wie ze jak sa bledy to sie aktualizuje. Ja mam aktualny i blad jest dalej... modem nie jestem ale tak na mój gust to procenciki za impertynencję i lenistwo oraz zaśmienanie wątku uwagami nie związanymi z tematem na początek, i sam szybko znajdziesz odpowiedzi na dręczące Cię pytanie (tym bardziej że na forum jesteś nie od wczoraj, a wrażenie jakbyś się dziś rano pierwszy raz zalogował) Edytowane 30 Stycznia 2008 przez dymy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 panowie jak to jest z wifi na viscie, raz mi widzi router raz nie, nie wiem od czego to zalezy, jak juz widzi to i tak nie moge sie polaczyc, update nie moge zrobic neta mam na wifi macie jakis pomysl?? czy bede mial ciagnac kabel przez 2 pietra ;] vista ultimate btw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 a ustaw ip i bramę na sztywno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 ok dzis polukam, bo czytalem wlasnie na necie ze vista ma problemy z dhcp, mam nadzieje ze to bedzie to ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 Jaki router masz, ja na smax 704 to samo miałem, zapodałem nowy soft do routera i jest ok ;] p.s. czy jest winrar 64 bit for vista edycja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 Jaki router masz, ja na smax 704 to samo miałem, zapodałem nowy soft do routera i jest ok ;] p.s. czy jest winrar 64 bit for vista edycja Bodajże od wersji v3.50 jest w pełni kompatybilny z Vistą i zawiera w sobie zarówno wersje X86 jak i X64. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 7-zip jest x64 i nie potrzeba zadnego płatnego i gorszego winrara. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 mi na x64 dziala power archiver problem z siecie rozwiazany, problem tkwil troche po mojej stronie, zapomnialem dodac MACa do routera (mam zabezpieczenie) dodatkowo ustawienie IP na sztywno i wszystko chula :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 Bodajże od wersji v3.50 jest w pełni kompatybilny z Vistą i zawiera w sobie zarówno wersje X86 jak i X64. Czy aby na pewno winrar jest 64 bit !, bo nie mam pewności jakoś. Zapodałem tego 7-zip o którym ktoś pisał wersję x64 i śmiga aż miło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Damikor Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 Czy da sie zintegrowac SP1 z Vista x86? Szukalem w necie, znalazlem cos po angielsku, lecz niestety nic z tego nie rozumiem. vLite nie daje takiej mozliwosci bo hotfixy musza byc w rozszerzeniu *.cab , a nie *.exe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 Oficjalnie nie, nieoficjalnie da. Po polsku tez nic nie zrozumiesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Damikor Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 Wiec zainstalować Vistę i zainstalować SP1? Z tego co pamiętam to XP ze zintegrowanym SP2 chodził sporo lepiej niż XP ze zintegrowanym SP1 i zainstalowanym po postawieniu systemu SP2. Czy wszystko będzie OK? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 (edytowane) A coś już 100% wiadomo kiedy ten sp1 do visty będzie dostępny ale finalna wersja nie jakieś bety rc itp. p.s. jak jakiś odtwarzacz mp3 (coś ala winamp) pod wiste ale w pełni 64 bit . Edytowane 3 Lutego 2008 przez VIRU$ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 Jak to kiedy jutro :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2008 Firefox (Bon Echo) Community Edition Release - jest jakaś działająca wersja liska 64 bit bo większość co znalazłem nie gra coś :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2008 *(%**)(&*(*%^%$ Masz zamiar tak codziennie pytac o jakiś program? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2008 (edytowane) Nie i więcej już nie zapytam o żaden program. Edytowane 4 Lutego 2008 przez VIRU$ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SarmaX Opublikowano 7 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2008 Mam takie pytanie, czy zna ktoś może sposób jak zmienić ścieżkę do pliku z hibernacją? Chciałbym, żeby ten plik był zapisywany nie na dysku C, ale na innym. Szukałem w rejestrze, ale niestety nie znalazłem nigdzie konkretnej ścieżki w stylu "C:\hiberfil.sys"... Dzięki za pomoc ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 7 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2008 (edytowane) HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\explorer\VolumeCaches\Hibernation File nie sprawdzalem jak dziala zmiana (nie uzywam hibernacji) ale jest ;] Edytowane 7 Lutego 2008 przez greg505 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SarmaX Opublikowano 7 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2008 HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\explorer\VolumeCaches\Hibernation File nie sprawdzalem jak dziala zmiana (nie uzywam hibernacji) ale jest ;] No niestety, ale zmieniajac sciezke w rejestrze nie zapisal na innym dysku :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...