Skocz do zawartości
ath

Windows Vista

Rekomendowane odpowiedzi

SP1 dla Vista PL ma się ukazać 9 kwietnia. Od tego dnia powinny być już dostępne Visty PL z zintegrowanym SP1 w sprzedaży. Wersje BOX Visty Home Premium i Ultimate mają sporo potanieć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[

A ja mam znowu inny problem - znacie sposób na wymuszenie częstotliwości odświeżania USB 1000Hz? Albo inaczej, co zrobić żeby podmienić plik usbport.sys? Sprawdzałem w awaryjnym - nie idzie... ;/

2942498[/snapback]

a jak wyłączyć cholerną akcelerację myszy w gierkach? (ochaczenie w panelu sterowania ma wpływ tylko na system...)

http://razerblueprints.net/index.php/compo...9/topic,6898.0/

Proponuję dać do pierwszego posta, każdemu graczowi (i nie tylko) się przyda!

sprawdzone, działa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SP1 dla Vista PL ma się ukazać 9 kwietnia. Od tego dnia powinny być już dostępne Visty PL z zintegrowanym SP1 w sprzedaży. Wersje BOX Visty Home Premium i Ultimate mają sporo potanieć.

Mnie ciekawi czy jest jakis filtr ip blokujacy userow z Polski przed 9 kwietnia bo w update ni cholery nie mam SP1 a uzywam legalnej wersji Bussiness po angielsku.

No nic sciagne recznie i zobaczymy jak dziala.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prośba do obcykanych.

Jak poprawnie skonfigurować DNS na Viscie Home?

Mam ustawione ręcznie IP, w tym oczywiście adres DNS ale za chiny ludowe nie mogę spingować nic po nazwie. Po IP oczywiście da się pingowac i strony wyświetlać. W centrum sieci mam wielki czerwony X i dopisek tylko lokalnie. Sieć wewnętrzna chodzi bez zarzutu.

Pozdrawiam!

Edytowane przez ajsi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://img364.imageshack.us/img364/3185/45708474js3.jpg

Kto mi powie co moj radek odpierdziela? 800mb ramu? :|

1. Czy to prawda ze systemu 32 bity nie obsluguja i nie beda obslugiwaly > 3gb ramu?

2. jesli skusze sie na viste 64 bity to jakie nieprzyjemnosci mnie czekaja?

3. Czemu nie moge zainstalowac visty z innego dysku tak jak xp? :|

4. Kto wie jak zainstalowac viste z pendrive.. naczytalem sie dzisiaj 3 godziny google i dalej lipa, wszystko robie jak kaza i mam blad ze nie znaleziono pliku ntdlr czy jakos tak, wiec pomyslalem ze go skopiuje na pendriva i moze sie odczepi.. teraz jak botuje z pendriva to po 5 sekundach komp sie resetuje... nagralem u sasiada viste i zainstalowalem a teraz patrze ze kurde jest juz sp1 wiec musze i tak reinstall zrobic wiec chcialbym juz z pendriva ;\

who help me?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedzcie mi ludzie, gdzie w ustawieniach kart sieciowej WiFi wpisuje się SSID? W XP jest to bardzo intuicyjne, a tutaj za huhu nie umiem tego znaleźć i nie mogę przez to połączyć się z netem (sieć ma wyłączone rozgłaszanie), musze najpierw wpisać SSID sieci.

Co prawda mam Windows Serwer 2008 x64, ale pewnie jest to identyczne jak w Viście.

Stery do sieciówki oczywiście zainstalowane, karta widoczna w systemie, ikona połączenia bezprzewodowego się świeci.

Z góry dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Czy to prawda ze systemu 32 bity nie obsluguja i nie beda obslugiwaly > 3gb ramu?

2. jesli skusze sie na viste 64 bity to jakie nieprzyjemnosci mnie czekaja?

3. Czemu nie moge zainstalowac visty z innego dysku tak jak xp? :|

4. Kto wie jak zainstalowac viste z pendrive.. naczytalem sie dzisiaj 3 godziny google i dalej lipa, wszystko robie jak kaza i mam blad ze nie znaleziono pliku ntdlr czy jakos tak, wiec pomyslalem ze go skopiuje na pendriva i moze sie odczepi.. teraz jak botuje z pendriva to po 5 sekundach komp sie resetuje... nagralem u sasiada viste i zainstalowalem a teraz patrze ze kurde jest juz sp1 wiec musze i tak reinstall zrobic wiec chcialbym juz z pendriva ;\

who help me?

1. Nie prawda. I nie pytaj o to wiecej bo milion tematów na forum wystarczy.

2. Zadne.

3. Czyli jak?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no xp instalujesz sobie tak: montujesz iso wirtualnie, kopiujesz zawartosc na d:/, klikasz setup.exe i lecisz.. mimo ze on kopiuje pliki na c:/ ( z tego co podgladalem ) to po ponownym uruchomieniu komputera da sie normalnie sformatowac c:/ i na nim zainstalowac xp :| za to jak instaluje sie tak viste to nie da sie formata zrobic, teraz mam 2 systemy na jednym dysku :\ wiec doszedlem do wniosku zeby zainstalowac z pendriva skoro sie nie da no i czytalem z 3 godziny na google arty i i tak nie dziala to co mi kazali.. czyt:

1 zainstalowalem kingstona d100 jako dysk zeby zrobic botowalna partycje z niego

2 zrobilem partycje, ustawilem active, ntfs

3 zgralem cala viste na niego..

4 wlaczam z biosu usb boot i wywala "ntdlr missing".. to wrzucilem z plyty ten plik na pendriva i teraz jak daje usb boot to cos czyta i po 5 sek resetuje sie komputer..

Ogolnie jestem zawiedizony ze z dysku sie nie da zainstalowac bo robie to dosyc czesto, w szkole etc, podejrzewam ze to przez to ze vista ma z 6gb i nie zmiesci sie w ramie a xp 1gb byl pakowany do ramu.. chociaz nie wiem.. czekam na info :)

edit; aha no i nie wiesz o co kaman z tym ramem w mojej grafie? w biosie nie mam ustawione zeby ram lecial na grafike..

Edytowane przez crash_zero

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedzcie mi ludzie, gdzie w ustawieniach kart sieciowej WiFi wpisuje się SSID? W XP jest to bardzo intuicyjne, a tutaj za huhu nie umiem tego znaleźć i nie mogę przez to połączyć się z netem (sieć ma wyłączone rozgłaszanie), musze najpierw wpisać SSID sieci.

Co prawda mam Windows Serwer 2008 x64, ale pewnie jest to identyczne jak w Viście.

Stery do sieciówki oczywiście zainstalowane, karta widoczna w systemie, ikona połączenia bezprzewodowego się świeci.

Z góry dzięki.

Centrum sieci i udestępniania> zarządzaj sieciami bezprzewodowymi > dodaj > ręcznie utwórz profil sieciowy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no xp instalujesz sobie tak: montujesz iso wirtualnie, kopiujesz zawartosc na d:/, klikasz setup.exe i lecisz.. mimo ze on kopiuje pliki na c:/ ( z tego co podgladalem ) to po ponownym uruchomieniu komputera da sie normalnie sformatowac c:/ i na nim zainstalowac xp :| za to jak instaluje sie tak viste to nie da sie formata zrobic, teraz mam 2 systemy na jednym dysku :\ wiec doszedlem do wniosku zeby zainstalowac z pendriva skoro sie nie da no i czytalem z 3 godziny na google arty i i tak nie dziala to co mi kazali.. czyt:

1 zainstalowalem kingstona d100 jako dysk zeby zrobic botowalna partycje z niego

2 zrobilem partycje, ustawilem active, ntfs

3 zgralem cala viste na niego..

4 wlaczam z biosu usb boot i wywala "ntdlr missing".. to wrzucilem z plyty ten plik na pendriva i teraz jak daje usb boot to cos czyta i po 5 sek resetuje sie komputer..

Ogolnie jestem zawiedizony ze z dysku sie nie da zainstalowac bo robie to dosyc czesto, w szkole etc, podejrzewam ze to przez to ze vista ma z 6gb i nie zmiesci sie w ramie a xp 1gb byl pakowany do ramu.. chociaz nie wiem.. czekam na info :)

edit; aha no i nie wiesz o co kaman z tym ramem w mojej grafie? w biosie nie mam ustawione zeby ram lecial na grafike..

Orientujesz SGJ? Bo sie rozpisalem a Ty nic :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na info o ramie nie zwracaj uwagi.

Boot z pendrive

diskpart

list disk

select disk [numer]

clean

create partition primary

select partition 1

active

format fs=fat32

exit

xcopy [dvd_visty]:\*.* /s/e/f [pendrive]:\

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłopacy które stery Nvidii brać do GF 7600GS z siga, system to Vista 32 bit ultimate SP1. Po chwilowej przesiadce na Viste odczułem spory spadek wydajności w grach, a konkretnie w CS:S. Obecnie siedze na 169.25

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w ogóle to SGJ prosiłby sie jakis faq odnosnie przenoszenia progsów na pendrivy, zrobiły sie bardzo popularne a nikt chyba jeszcze nikt w Polsce tego nie opisał, mnie by bardzo ciekawił true crypt na pendrivie i to tak zeby zaszyfrowana partycja automatycznie odpalała po włozeniu pena, sorry za offtop, ale całe purepc na ciebie liczy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Microsoft Windows [Version 6.0.6000]

Copyright © 2006 Microsoft Corporation. All rights reserved.

C:\Users\Aru>

C:\Users\Aru>xcopy f:\*.* /s/e/f e:\

F:\autorun.inf -> E:\autorun.inf

F:\bootmgr -> E:\bootmgr

F:\setup.exe -> E:\setup.exe

F:\boot\bcd -> E:\boot\bcd

File creation error - The request could not be performed because of an I/O devic

e error.

C:\Users\Aru>

:|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak ale czemu mam blad? Stary xp dziala.. ten z sp1 nie wiec moze to wina iso.. zaraz jeszcze alcoholem sprawdze bo daemonem nie dziala jak probuje pregrac

dobra nagrywa sie, zobaczymy czy skoncyz ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Jak myslicie, co bardziej sie oplaca kupic?

Vista: http://www.apollo.pl/store/show_detail/66/32068

XP: http://www.apollo.pl/store/show_detail/66/2671

Roznica wynosi 25zl a do jednego i do drugiego sie szykuja service packi wiec nie wiem, a w sumie ceny sa dobre. Poradzcie mi :) Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz co, mialem viste przez chwile ale jej nie poustawialem chyba tak jak trzeba bo dzialala jakos dziwnie. Pozatym nie instalowalem wtedy SP1 :wink: Xp w sumie mam juz dlugo a ja to na kompie i tak nie gram za wiele teraz w nowosci bo mam 7900 i monitor 22cale a jak grac, to w pelnej rozdzielczosci a wtedy to juz niestety. Kurcze nie wiem. Vista jest ladniejsza no ale nie o wyglad tu chodzi :) Mial moze ktos okaze porownywac viste z sp1 i xp z sp3? Bo to mnie najbardziej interesuje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi