kamilo23 Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 DObrze mu tak nakradł to teraz pokutuje :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajgon Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 Mi sie wydaje, ze znalazl sie na niego solidniejszy hak, anizeli te bzdury z Jarucka czy lewe akcje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stregobor Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 (edytowane) To nie jest czat wiec zakoczne moja dyskusje. Widac, ze moje poglady sie roznia od twoich. Odpocznij, wyjdz na spacerek, bo jescze przejdziesz przez kable i mnie udusisz. Coz - oto typowa postawa Polaka, jak cos mi sie nie podoba, to zapewne gada bzduwy :/ edit Do moderatora - Dlaczego moj post zostal skasowany? Edytowane 14 Września 2005 przez stregobor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 Mi sie wydaje, ze znalazl sie na niego solidniejszy hak, anizeli te bzdury z Jarucka czy lewe akcje. 1649329[/snapback] ja sadze ze to odwrocenie uwagi od grubszej sprawy. jak rywin wyplynal to w tle pamietam tez cos sie dzialo niezbyt uczciwego ale zniknelo to przy rywinie. moze chca odwrocic uwage od kontraktu niemcy-rosja na gaz albo od prywatyzacji pgnig Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 w parlamentarnych nie wiem na kogo bede glosowal, ale w prezydenckich juz na 95% nie bede wogole, bo nie widze nikogo na to stanowisko. lapper odpada w przedbiegach, Giertych za romka a "kreskowek" tez nie widze na tym stanowisku - nie przemawiaja do mnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 po prostu zaczal przegrywac, widzial ze szanse niewielkie to zrobil zadyme zeby odejsc z hukiem i odciagnac uwage od jakiejs afery 1649201[/snapback] ostatnio w sondarzach na wybory2005.wp.pl poszedl w gore i w niektorych wojewdztwach doganial tuska... DObrze mu tak nakradł to teraz pokutuje :lol2: 1649262[/snapback] prosze mi powiedziec jak nakradl i przedstawic dowody Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 (edytowane) w parlamentarnych nie wiem na kogo bede glosowal, ale w prezydenckich juz na 95% nie bede wogole, bo nie widze nikogo na to stanowisko. lapper odpada w przedbiegach, Giertych za romka a "kreskowek" tez nie widze na tym stanowisku - nie przemawiaja do mnie. 1649497[/snapback] Co do wyborow parlamentarnych to glosuj na PO, a w prezydenckich na Tuska, bo powiedz, nie lepiej oddac glos, na osobe, ktora sie wydaje sie byc OK, i moze sprawic, ze w ciagu swojej 4-letniej kadencji bedzie lepiej, czy zmarnowac swoj glos, i nie oddac na nikogo :wink: ^_^? BTW :arrow: w ogole, na wypadek, gdybys nie wierzyl :arrow: Edytowane 15 Września 2005 przez M@Ly Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 ostatnio w sondarzach na wybory2005.wp.pl poszedl w gore i w niektorych wojewdztwach doganial tuska... prosze mi powiedziec jak nakradl i przedstawic dowody 1649586[/snapback] Tak czytam ten temat i czytam i mnie aż krew zalewa jak patrzę na niektóre wypowiedzi. Jak w tym kraju ma być lepiej jak parę osób chciało na czerwonego zagłosować :| …Cimoszewicz, od zawsze działał po lewej stronie, stary komuch, ojciec ubek coś więcej trzeba dodawać? Jeszcze to jego zachowanie, najpierw odmawia przesłuchiwania i wychodzi. Ja przepraszam bardzo, ale ktoś kto ma chyba nawet doktorat prawa nie powinien w ogóle tak postąpić. Ludzie na poziomie powinni się jakoś zachowywać, a to co zaprezentował nie najlepiej o nim świadczy. I wyszło na jaw, że włodek wcale taki opanowany nie jest jak to zawsze próbował pokazać. Zaraz się odezwą głosy, że go tam opluwali itd. I ciekawe jak ja bym postąpił. Nie ważne jest kto zasiada w tej komisji, komisja ma za zadanie przesłuchać i tyle, a skoro złożył przysięgę nie ma prawa ruszyć tyłka dopóki mu nie pozwolą. Dla mnie żenada. I jeszcze to jego zeznanie podatkowe – śmiech po prostu. To tyle odnośnie samego cimoszewicza. Co do Ciebie mkl ciesze się, że nie masz prawa głosu – tylko byś go zmarnował :/. Ja osobiście zagłosuje na tandem Tusk + PO. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 Co do wyborow parlamentarnych to glosuj na PO, a w prezydenckich na Tuska, bo powiedz, nie lepiej oddac glos, na osobe, ktora sie wydaje sie byc OK, i moze sprawic, ze w ciagu swojej 4-letniej kadencji bedzie lepiej, czy zmarnowac swoj glos, i nie oddac na nikogo :wink: ^_^? w prezydenckich pewnie zaglosuje na tego, kto ma najmniejsze poparcie tylko po to, zeby frekwencja byla. choc do pazdziernika moga jeszcze jakies brudy na innych powyciagac :lol: BTW :arrow: w ogole, na wypadek, gdybys nie wierzyl :arrow: 1649587[/snapback] moj blad ;] sorka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 Ja osobiście zagłosuje na tandem Tusk + PO. 1649741[/snapback] Ja takoz - jedyna sensowna kombinacja, dajaca jakas nadzieje na zmiany... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 Nie ma czegoś takiego jak minimalna frekwencja w wyborach na prezydenta. Minimalna frekwencja występuje na przykład w referendum i jest to bodaj 50%, natomiast w referendum lokalnym może być mniej, ale nie dam głowy. W Konstytucji będzie na pewno odpowiedź. 1649102[/snapback] W przypadku referendum lokalnego (przykładowo o odwołanie prezydenta miasta czy wójta) warunkiem ważności jest oddanie głosu przez min. 30% uprawnionych do głosowania (przy czym nie jest ważne czy głosy te sa ważne). Do rozpisania referendum lokalnego wymagane są podpisy przynajmniej 10% uprawnionych do głosowania. Reguluje to ustawa o Referendach lokalnych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 Ja takoz - jedyna sensowna kombinacja, dajaca jakas nadzieje na zmiany... 1649865[/snapback] popieram;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mizc Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 Ech, już mieliśmy taki tandem (SLD i Kwaśniewski). Kółka wzajemnej adoracji, grupy trzymające władzę, przekręty itd itp. Robili co chcieli, bo władza była w rękach jednej strony. Ja to osobiście najchętniej bym widział u władzy PO, ale lewicowego prezia, tylko nie ma na kogo głosować :/ Lepper? Hahaha... Borowski? Wyżej Tuska nie podskoczy, a uciekając z tonącego okrętu raczej się nie popisał. W ostateczności zagłosuję na Tuska. Lepszy Donald od krasnala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 (edytowane) PIS of Shit. Z dwojga złego wolę PO, albo nie pójdę na wybory. Korwin na Prezydenta!!!! :D Edytowane 15 Września 2005 przez Slayer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 ja w prezydenckich zaglosuje na goliszewskiego, lub an bochniarz i tak nic to nie zmieni (w razie czego tusk bedzie w 2 turze) a bede mial czyste sumienie w parlamentarnych.....znowu bedzie wybor mneijszego zla :/ PD sie nei dostanie.....na po glosowac nei chce....zaglosuje na sld lub na jakis zielonych czy cus :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajgon Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 Znalezione w sieci Włodzimierz Cimoszewicz ułożył się wygodnie w hamaku, zamknął oczy i westchnął. Dawno już nie czuł się tak rozluźniony jak teraz, dlatego z jego twarzy nie schodził uśmiech. Zaczynało się lato, pierwsze lato od dłuższego czasu, kiedy nie miał nic ważnego na głowie. Odkąd zrezygnował z udziału w życiu politycznym, a akcje, których był udziałowcem przynosiły coraz większe zyski, zauważył, że nie ma wrzodów na żołądku, ani żadnych innych niepotrzebnych zmartwień. Gwizdnął przeciągle w przypływie radości i podrapał się po głowie, zganiając przy tym siedzącą na czole muchę. Z włączonego radia dochodziły do niego odgłosy wiadomości, w których podawano, że zaczęła się właśnie kampania prezydencka, ale informacje te wpływały do jednego ucha pana Włodzimierza, a drugim wypływały. Ożywiał się dopiero wtedy, gdy słyszał jakąś piosenkę Moniki Brodki. Od jakiegoś czasu był jej wielkim fanem. Słońce tymczasem świeciło coraz mocniej i Cimoszewicz wiedział, że wkrótce będzie za mocne, aby dalej wylegiwać się w hamaku. Pech chciał, że w przestronnym ogrodzie nie było ani jednego innego miejsca, do jego zawieszenia. No, ale jeszcze kilka minut mógł w spokoju poleżeć. Nagle poczuł chłód i podświadomie wyczuł, że coś zasłoniło mu słońce, a jego twarz zaczęła tonąć w cieniu. Otworzył oczy. - Co pan tu robi? - Zapytał Cimoszewicz, patrząc się zdziwionym wzrokiem na oblicze przybysza. - Darujmy sobie to "panowanie". Jestem tu prywatnie. - Daj mi spokój. Dałem już sobie z tym święty spokój. - Przejdę od razu do rzeczy w takim razie. Można zarobić. - Nie interesuje mnie to. A teraz możesz mnie zostawić w spokoju? - Można dużo zarobić. - Jak dużo? - Cimoszewicz chwilowo dał za wygraną. - Nie tyle, żeby do końca życia byczyć się na Jamajce, ale w stosunku do ryzyka, które jest praktycznie żadne, to dość pokaźna suma pieniędzy. Tajemniczy przybysz wyjął z kieszeni kartkę i podał ją Cimoszewiczowi. - Połowa teraz, połowa potem - dodał, przyglądając się minie Cimoszewicza na widok wypisanej na kartce okrągłej sumy. *** - Odbyłam poważną rozmowę z panem Cimoszewiczem - triumfowała Pierwsza Dama - i udało mi się go przekonać do startowania w wyborach prezydenckich. To oficjalna informacja, że od tej pory, kandydatem SLD na urząd prezydenta, jest pan Włodzimierz Cimoszewicz. *** Mijały dni i tygodnie, a kampania prezydencka nabierała coraz szybszego tempa. Im bliżej wyborów, tym pętla zarzucana przez politycznych przeciwników Cimoszewicza, zaciskała się coraz bardziej na jego szyi. Czuł wyraźnie, że wkrótce nie będzie mógł oddychać. Do wyborów nie zostało już wiele, ale bycie od miesiąca w centrum zainteresowania wszystkich, męczyło coraz bardziej kandydata SLD. Wojna na oszczerstwa, pomówienia i zarzuty, przesłaniała już całkiem rzetelną walkę wyborczą. Decyzja nie była łatwa, ale po dwóch nieprzespanych nocach z rzędu i rozmowie z Prezydentem Kwaśniewskim, Cimoszewicz w końcu podjął ciężką decyzję o wycofaniu się z kandydowania. *** Był to prawdopodobnie jeden z ostatnich ciepłych dni tego roku i Cimoszewicz postanowił wykorzystać go na swój ulubiony relaks w hamaku. Jeszcze nie przebrzmiały echa jego decyzji, ale on zaszyty z dala od cywilizacji zdawał się tym zupełnie nie przejmować. Założył ręce za głowę i słuchał radia wystawiając twarz do słońca. Nie dane mu jednak było w spokoju korzystać z darów złotej polskiej jesieni. Parę minut po tym jak się położył, znów poczuł na swojej twarzy cień. Tym razem jednak nawet nie otwierał oczu. - Spóźniłeś się. - Spotkanie się przedłużyło. - Masz to ze sobą? - Jasne. Umowa jest umową - odparł nieznajomy i wręczył Cimoszewiczowi czarną walizkę. - Jaki jest kod? - 666 - uśmiechnął się tajemniczo nieznajomy. Cimoszewicz ustawił podany kod i otworzył walizkę. Sięgnął do środka i wyjął jeden z kilku znajdujących się tam plików pieniędzy. Zaczął liczyć. - Nie ufasz mi? - Oj Donald, Donald. Zaufanie zaufaniem, ale biznes is biznes. - Jest co do grosza, możesz być pewny. - Opłacało się? - Oczywiście. Parę dni do wyborów, SLD zostało bez swojego kandydata, jednego przeciwnika mniej. Uwierz mi, lepiej było wydać te pieniądze w ten sposób niż na kolejne billboardy w jakiejś dziurze w kieleckim. - Ale te 13% poparcia przekażę komu chcę. - Oczywiście, taka była umowa. Nie jest to aż tak dużo żeby się o to zabijać. Zresztą, sam wiesz jak jest. - Wiem, wiem. Sprytnie to sobie wykombinowałeś, muszę ci to przyznać. "Wystartuj do wyborów, zrobimy nagonkę na ciebie, wycofasz się, nikt się nie zorientuje o co chodziło, wszyscy będą ci współczuć, a jeszcze zarobisz", sprytnie, bardzo sprytnie. Tyle tylko, że stołka ci to nie załatwi. Został Kaczor, opalony wieśniak został... - Pozwól, że opowiem ci pewną historię - przerwał Cimoszewiczowi Donald. - Dawno, dawno temu na Węgrzech rządził Janos Kadar. Znany był z tego, że opracował pewną technikę negocjacji, która polegała na tym, że... - Też byłem na studiach - syknął Cimoszewicz. - No tak - pokiwał głową Donald. - To może ja już pójdę. - Nie skończyłem liczyć. Wiesz co, idź do kuchni, nalej sobie kompotu, a jak skończę liczyć to cię zawołam. OK? - OK - odparł Donald i poszedł napić się kompotu. Ciężki dzień jeszcze się dla niego nie skończył, a w samochodzie czekało na niego jeszcze kilka czarnych walizek. Teraz, kiedy tow. Cimoszenko sie wycofal, z czystym sumieniem moge zaglosowac na Korwina 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 (edytowane) jak by byl Cimoszewicz to bym chyba na niego zaglosowal ale teraz to nie wiem Tuska i PO nie popre bo mi sie te podatki 3x15 nie podobbaja!! bedzie pewnie PiS i jakis gostek z konca listy na prezydenta:P ps. podoba mi sie nazwisko Falfus:P Edytowane 15 Września 2005 przez Fidel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Shinigami] Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 jak by byl Cimoszewicz to bym chyba na niego zaglosowal ale teraz to nie wiem Tuska i PO nie popre bo mi sie te podatki 3x15 nie podobbaja!! bedzie pewnie PiS i jakis gostek z konca listy na prezydenta:P ps. podoba mi sie nazwisko Falfus:P 1650858[/snapback] FALFUS - FA*FUS :D no fakt fajne nazwisko :D "Oto nasz prezydent Fa*fus, o przepraszam Falfus" :D Prezydent fafik ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 A moze kandydat na senatora czy posla Pan Jaroslaw Podyma? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 ostatnio w sondarzach na wybory2005.wp.pl poszedl w gore i w niektorych wojewdztwach doganial tuska... 1649586[/snapback] Poszedł w górę :?: Możliwe. A wiesz, że w Bochni w parlamentarnych wygrał... PSL :?: :blink: Widać, że sondaże mają ogromny wpływ na wybór Polaków. Wszak jest mnóstwo osób, które wolą zagłosować na tych, co mają najwięcej obecnie, a nie na tych, na których w innej sytuacji by zagłosowali. Co do wyborow parlamentarnych to glosuj na PO, a w prezydenckich na Tuska, bo powiedz, nie lepiej oddac glos, na osobe, ktora sie wydaje sie byc OK, i moze sprawic, ze w ciagu swojej 4-letniej kadencji bedzie lepiej, czy zmarnowac swoj glos, i nie oddac na nikogo :wink: ^_^? 1649587[/snapback] Moim zdaniem lepiej jest zagłosować na taką partię, której program i styl Ci odpowiada. Do Tuska zgoda, jest ok. Ale już PO ma zbyt dużo "grzechów", zbyt dużo nieracjonalnych wypowiedzi i dziwnych zachowań. Kto jest na bieżąco z polityką ten wie, albo domyśla się co mam na myśli. W przypadku referendum lokalnego (przykładowo o odwołanie prezydenta miasta czy wójta) warunkiem ważności jest oddanie głosu przez min. 30% uprawnionych do głosowania (przy czym nie jest ważne czy głosy te sa ważne). Do rozpisania referendum lokalnego wymagane są podpisy przynajmniej 10% uprawnionych do głosowania. Reguluje to ustawa o Referendach lokalnych. 1649871[/snapback] Nie pozostaje mi nic innego jak się zgodzić z marco. :) w parlamentarnych.....znowu bedzie wybor mneijszego zla :/ PD sie nei dostanie.....na po glosowac nei chce....zaglosuje na sld lub na jakis zielonych czy cus :D 1650146[/snapback] Już kiedyś o tym pisałem, o tak zwanym "syndromie straconego głosu". Czy lepiej jest głosować niejako "wbrew sobie" na partię, która nam nie odpowiada :?: Czy może lepiej zagłosować tak, jak serce i rozum podpowiada :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yooguruto Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 W zasadzie to szansę na prezydenturę mają tylko Cimoszewicz, Tusk i Kaczyński, z czego największe szanse, moim zdaniem, ma ten pierwszy. Pomimo, że raczej żaden nie odpowiada moim przekonaniom, wybrałbym Cimoszewicza. M@Ly: powiedz mi, dlaczego my mamy się mieszać do spraw Białorusi? 1608897[/snapback] Post z 23 sierpnia ale patrzcie jak sie wszystko moze zmienic :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 http://www.wp.pl/r/5k1191 :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 Po pierwsze trzeba czystki zrobić. Ja głosuje na Kaczyńskiego. Wszystkich podsumuje i wywali ze stołków. Niech na premiaria idzie z PO Jan Rokita PO spaliło się dla mnie, ponieważ jeśli sie przyjżeć i nie trzeba być politologiem, że maja bardzo zbliżony Kierunek do Lewicy. Tak, tak. Po drugie, było głosowanie żeby zwiększyć kary dla Pedofilii i Zboczeńców wszelkiej maści, teraz jest do 20 lat kara. PIS i Reszta mocnej prawej strony chciała od 25 w góre tak jak USA. Nie przeszła ustawa bo PO sie nie zgodziła. GNIDY JEDNE. Niech wychodzą dalej średnio po 7 latach. Po drugie PO, jest za bardzo zachodnia, czytaj raczej nie prorodzinna. Za ich kadencji będą związki Homo, Eutanazja i inne. Stowrzy sie z Polski taka Holandia. Zresztą zobaczymy. Ja ide i głosuje na PiS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymoon Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 Wiesz co ja nie mialbym nic przeciwko Polsce jak Holandii. A co gwarantuje PiS ? gowno, do demagodzy tacy sami jak Lepper i Giertych, operuja tylko i wylacznie haslami, po nich raczej nie mozna sie spodziewac zmniejszenia obciazenia podatkami - co najwyzej zwiekszenia na ta ich prorodzinna polityke. Ja nie lubie byc uszczesliwiany na sile, wole sam decydowac o tym na co wydawac pieniadze i nie mam zamiaru finansowac biedakow, ktorym sie nie poszczescilo w takim stopniu w jakim jest to robione obecnie. A co do wywalenia wszystkich ze stolkow za KAczynskiego - ty naprawde jestes taki naiwny ? Przeciez kazda nowa opcja polityczna wywala poprzednikow ze stolkow i na ich miejscach sadza swoich ulubiencow. Tylko wiekszosc tym sie nie chwali... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 Kiedyś sobie obiecywałem, że nie będe się wdawał w polemikę na takie tematy ale nie wytrzymałem... Po pierwsze trzeba czystki zrobić. Ja głosuje na Kaczyńskiego. Wszystkich podsumuje i wywali ze stołków. No tak w tym akurat są nieźli. TKM rulez ;) PO spaliło się dla mnie, ponieważ jeśli sie przyjżeć i nie trzeba być politologiem, że maja bardzo zbliżony Kierunek do Lewicy. Tak, tak. To mnie zabiło. Do lewicy w czym? W poglądach gospodarczych? Czy może w poglądach społecznych (już widzę rząd Jana Marii Rokity legalizujący związki homoseksualne) Akurat PiS w sferze gospodarczej jest partią lewicową promującą gospodarkę sterowaną i tzw. "sprawiedliwość społeczną" (patrze ChRL - rower dla każdego) Po drugie, było głosowanie żeby zwiększyć kary dla Pedofilii i Zboczeńców wszelkiej maści, teraz jest do 20 lat kara. PIS i Reszta mocnej prawej strony chciała od 25 w góre tak jak USA. Nie przeszła ustawa bo PO sie nie zgodziła. GNIDY JEDNE. Niech wychodzą dalej średnio po 7 latach. W polskim prawie nie ma możliwości posadzić kogoś na min 25 lat. Kodeks karny wyróżnia tylko: - grzywne - karę ograniczenia wolności - karę pozbawienia wolności - 25 lat pozbawienia wolności - dożywotnie pozbawienie wolności Taki postulat wymagał by zmiany Kodeksu karnego który jest podstawowym dokumentem i w którym grzebanie nie wróży nic dobrego. Zresztą tak swoją drogą to w 1997 niespełna 20 osób głosowało przeciwko jego przyjęciu. Zapewne również spora część aktualnych PiSowców była za..... Problemem nie jest brak paragrafów tylko nastawienie sędziów i często nieudolność prokuratury. A tego się ustawą nie zmieni Po drugie PO, jest za bardzo zachodnia, czytaj raczej nie prorodzinna. Za ich kadencji będą związki Homo, Eutanazja i inne. Stowrzy sie z Polski taka Holandia. 1651910[/snapback] Miły mój chyba mylą Ci się programy partyjek skrajnie lewackich i różnych oszołomów w postaci UL, UP czy innych Zielonych których poparcie oscyluje w granicach błędu statystycznego a największym osiągnięciem w historii było wprowadzenie pani Jarugi-Nowackiej na stanowisko wicepremiera (naszczęscie nikt nie kazał się jej niczym konkretnym zajmować). Naprawdę gratuluje jeśli w programie PO znajdziesz zapewnienia o realizacji tego typu propozycji. Śmieszy mnie też określenie zachodnia. Rozumiem, że uważasz przykładowo CSU/CDU która jak najbardziej jest partią z kraju "na zachodzie" za partie która kiedykolwiek zgodziła by się na eutanazje? A może jest nią hiszpańska PP? Czy też amerykańscy republikanie? Niestety to co mówisz wskazuje, że mylisz pojęcia. Zachodnie nie oznacza automatycznie lewackie Liberalne w znaczeniu z języka polskiego nie znaczy lewicowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 Po drugie, było głosowanie żeby zwiększyć kary dla Pedofilii i Zboczeńców wszelkiej maści, teraz jest do 20 lat kara. PIS i Reszta mocnej prawej strony chciała od 25 w góre tak jak USA. Nie przeszła ustawa bo PO sie nie zgodziła. GNIDY JEDNE. Niech wychodzą dalej średnio po 7 latach. W polskim prawie nie ma możliwości posadzić kogoś na min 25 lat. Kodeks karny wyróżnia tylko: - grzywne - karę ograniczenia wolności - karę pozbawienia wolności - 25 lat pozbawienia wolności - dożywotnie pozbawienie wolności Nie pisz mi o roku 1997, ja mówie o głosowaniu które bylo w tym roku. Nikt z PO niezagłosował. Była przygotowana zmiana. Świetna depata była na tvn24. To właśnie jest te liberalne podejście. Nie dziękuje postoje. Zachodnie nie oznacza automatycznie lewackie Liberalne w znaczeniu z języka polskiego nie znaczy lewicowe. Przepraszam tolerancyjne. Jakoś coś co u nas nie jest do pomyślenia, na zachodzie jest codziennością, właśnie dzięki partiom takim jak PO. Czy to jest złe czy dobre to zależy od punktu widzenia. już widzę rząd Jana Marii Rokity legalizujący związki homoseksualne) No nierozumiem, nigdy niepowiedział tak, nigdy nie powiedział nie. Niewypowiedział się w tej sprawie, a jeśli tak to mnie poucz, wtedy będe mieli jedn głos więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 Nie pisz mi o roku 1997, ja mówie o głosowaniu które bylo w tym roku. Nikt z PO niezagłosował. Była przygotowana zmiana. Świetna depata była na tvn24. To właśnie jest te liberalne podejście. Nie dziękuje postoje. Dlatego tłumacze, że to jest PiSowski oszołomizm. Nie można wprowadzić kary 25+ na określone przestępstwo bez noweli całego kodeksu karnego. No nierozumiem, nigdy niepowiedział tak, nigdy nie powiedział nie. Niewypowiedział się w tej sprawie, a jeśli tak to mnie poucz, wtedy będe mieli jedn głos więcej. 1652114[/snapback] Tusk wypowiedział się przeciwko legalizacji związków homoseksualnych. Jednocześnie podkreślił, że najważniejszą kwestią jest szacunek dla preferencji seksualnych. W przeciwieństwie do SLD, które chce zalegalizować związki homoseksualne, równocześnie ich nie szanując, o czym świadczy wystąpienie posłanki Błochowiak w czasie obrad sejmowej komisji śledczej, PO opowiada się za poszanowaniem godności wszystkich ludzi. O samym wystąpieniu pani Błochowiak przewodniczący Tusk nie chciał mówić: ,,Albo chce się śmiać, albo jak chciałoby się komentować, to właśnie odechciewa się komentować." Donald Tusk wyraził zdanie, że Polsce nie jest potrzebna kolejna wojna aborcyjna. Obecna ustawa gwarantuje polityczny spokój wokół tej kwestii. Sygnały Dnia - Polskie Radio Program I Zresztą czy my naprawde nie mamy w Polsce poważniejszych problemów niż rozdrapytanie poraz n-ty kwestii aborcji i podobnych. Doszliśmy to w miare sensownego stanu i myśle, że w interesie zdecydowanej większości jest zachowanie status quo a zajęcie się bardziej palącymi problemami. (Cytując B.Clintona "Gospodarka, głupcze!") Ale w mniemaniu niektórych polityków ich ignorancje w naprawdę istotnych tematach lepiej zamaskować pseudo ideologicznymi wypowiedziami na tematy społeczne. I przepraszam naprawdę szlag mnie trafia jak słysze kolejnego przedstawiciela Giertych-Jugend który z radością do kamery mówi mi "Że 2 pederastów to nie rodzina" i chrzani coś o leczeniu tych ludzi. Osobiście mam w nosie czy ktoś jest gejem czy nie. Pod warunkiem, że jest to samodzielna decyzja 2 DOROSŁYCH ludzi i nie zmuszają innych do przyjmowania swoich poglądów. A w własnym łóżku co robią to mnie nie interesuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 niko2003: Przestan patrzec tylko na Holandie, bo chyba Ci ona obraz Zachodu wykrzywia... Nie kazdy kraj jest taki hurratolerancyjny jak oni (a nawet powiedzialbym, ze malo ktory). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 dzizas.... wlasnie zoabczylem caly, dlugi spot polskiej partii narodowej.... ten z tymi rycerzami :D ja pierdziele....to sa ludzie z problemami vchyba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...