Skocz do zawartości
Mardok

Conroe/Merom (Core 2 Duo) - Testy i Dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

dajcie mu juz luzu. bedzie chcial powiedziec to powie i tyle. gdybacie i marudzicie jak stare baby. jest juz malo smieszne, denerwujace i upierdliwe. zulu, Yoto i Daron maja cnr i niech to wam wystarczy.

ja tez sobie moge napisac, ze mam cnr i mi tez nie bedziecie dawac spokoju i pitolic trzy po trzy?? opamietajcie sie troche.

Wyluzuj Niemiec, nie widze powodu zeby sie tak wsciekac i unosic. Wywiazal sie mala dyskusja + podejrzenia i to wszystko, te kilka postow Ci tak przeszkadza? Spokojnie :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oprocz virtualizacji maja w 4x00 chyba tez obciac pare innych rzeczy jak rozszerzenia 64bitowe i EIST. Byla jakas mala dysksja o tym z 20 stron temu.

Przeciez wyraznie widac na fotce od "intela" że 64 bit maja byc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@p0rNfLaKe

gdzie tak napisalem, ze go mam?

pfff co za roznica gdzie ;p

napisales i juz. a czy to prawda czy napisales to juz inna sprawa :P

@Santi

a tam gdzie jest napisane cos o conroe ?

logicznie mozna wyciagnac takie wnioski z twojej wypowiedzi pare postow wczesniej :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pfff co za roznica gdzie ;p

napisales i juz. a czy to prawda czy napisales to juz inna sprawa :P

poka poka gdzie

logicznie mozna wyciagnac takie wnioski z twojej wypowiedzi pare postow wczesniej :P

to lepiej nie wyciagaj juz wnioskow...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lechu1777

Czy można już coś powiedzieć czy E6600 czy A64 X2 DualCore 4200+ ? Cenowo mniej więcej tak samo. Czy m oże Am2 omg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No co za czlowiek....

JASNE ZE E6600 !!!

A do kalkulacji dodaj sobie jesio roznice ceny mobacza.

Dodam tylko, ze E6300 bedzie o wiele lepszy od 4200+

Oba po podkreceniu naturalnie.

Jak ktos sypnie linkiem do Cinebencha 2003 64 bit, dostanie screena w zamian :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy można już coś powiedzieć czy E6600 czy A64 X2 DualCore 4200+ ? Cenowo mniej więcej tak samo. Czy m oże Am2 omg

Lechu jeśli 4200+ stanieje do 600zł (w porównaniu do ~1200zł za E6600) to można się zastanawiac :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lol ? przeciez ceny x2 bedą ciete o połowe czyli wałaśnie tyle wychodzi.

Co do wr ja czekam na pierwszy wynik z ósemką z przodu (nie ważna na jakim procku) :lol:

Ostatnio o 3800 pisali za 600 zł a ty wyskakujesz z 4200 , zaraz FX będą po tsysta ;)

A najlepiej poczekać i zobaczyć a nie pierd....ić o cenach.

Edytowane przez cyrus_6

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pilarczyk wyraźnie wypadł z obiegu.

Najbardziej rozbawił mnie tekst u nich w artykule:

Na dokładkę wielowątkowych gier jest obecnie tyle, co kot napłakał, a tylko w tych "4X4" złoi skórę Conroe.

Wielowątkowe to już jest na poziomie API w którym gra jest napsiana <rotfl> np obsługa klawiatury, wyświetlanie jednocześnie scen, obsługa myszki itd. Oni chyba nie wiedzą co to znaczy wątek :lol: Już nie mówiąc, że samemu trzeba tworzyć wątki w grze, bo inaczej sie nie napisze masy rzeczy. Także zapewniam ich, że każda komercyjna gra jest wielowątkowa [; Chcieli chyba napisać, że gra korzysta z bibliotek wielowątkowych, które nie wspierają wielordzeniowych procesorów... bo np. standard POSIX w linuxie/unixie wspiera! A na odzielne jajka i tak jądro systemu musi dzielić wątki... Edytowane przez ojejku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lechu1777

Bo ostatnio coś z wydajnością Conroe w grach nie było za wesoło, no ale jak tak to tak :P Tylko cena E6600 musi być max 1200zł :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo ostatnio coś z wydajnością Conroe w grach nie było za wesoło, no ale jak tak to tak :P Tylko cena E6600 musi być max 1200zł :D

Mógłbyś rozwinąć tą złotą myśl, bez powoływania się na teścik ze sklepu (pardon, vortalu :lol: ) benchmark.pl?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio o 3800 pisali za 600 zł a ty wyskakujesz z 4200 , zaraz FX będą po tsysta ;)

A najlepiej poczekać i zobaczyć a nie pierd....ić o cenach.

Jezeli amd przejdzie na 0.65 bedzie w stanie produkowac wiecej i taniej niz intel.

Core ma jedna powazna wade ktora podwyzsza koszty produkcji.

Duza kasze ktora juz przy wielkosci 2mb jest sporo wieksza od samego jadra.

Nie mowiac juz o wersji 4mb. Wyprodukowanie procka z taka iloscia kaszy wcale nie jest

proste. Jadro x2 to tylko 2 x 512. Wiekszy uzysk poprawnie dzialajacych procesorow z jednego wafla,

przy zastosowaniu tej samej technologii. Dzieki temu sadze ze za jakies pol roku gdy szczesliwie wyjda

pierwsze procesory amd w 65 nie powinno byc zle.

Oczywiscie intel ma wiecej kasy i stac go na ciecie cen. A procek z taka iloscia kaszy w stosunku do x2 jest

sporo drozszy w produkcji.

Pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie rozumiem? niby dlaczego jest słaby? Napisz co masz dokładnie na myśli

Co do A64 w 65 nm - przy aktualnej wydajności X2 i jeśli ceny Core 2 Duo tych najniższych faktycznie będa wynosić około 800 - 900 złotych to Athlon X2 3800+ będzie musiał kosztować tak ze 600 złotych - jeśli tak będzie to faktycznie niemalże każdy w domu będzie miał dwa jajka - mówię o tych komputerowych ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lechu1777

Czytałem jakiś artykuł i bodajże FX-60 był w grze tylko o 1-2 fps słabszy ale z jakim to było conroem porónywane to Ci nie moge powiedziec, bo nie wiem :| Póki co na 1 miejscu u mnie w prockach jest E6600 w kolejce do mojej budy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytałem jakiś artykuł i bodajże FX-60 był w grze tylko o 1-2 fps słabszy ale z jakim to było conroem porónywane to Ci nie moge powiedziec, bo nie wiem :| Póki co na 1 miejscu u mnie w prockach jest E6600 w kolejce do mojej budy.

wiesz jeśli ten test był zrobiony w stylu benchmarka - czyli grafika ograniczyłą wydajność ze względu na użycie benchmarku bądź wbudowanego testu to się nie ma co dziwić. w takim splinter Cellu chaos theory nigdy nie wskażesz szybszego procka bo tam w czasie benchmarku znaczenie procesora jest równe niemal 0 - podczas gdy w grze nie. Trzeba umiejętnie przeprowadzić test by pokazać rzeczywiste różnice.

Jakby wziął X2 3800+ i X2 4800+ dorzucił do tego X1300 pro - zrobił test w 1280 x 1024 w np. takim oblivionie to jeśli nie wyjdzie różnica (bo tak będzie) to uznasz, że obydwa procesory są równie wydajne? albo ten 4800+ jest szybszy o 1% bo taka różnica wyjdzie? Wiadomo, że nie - problem tkwi w odpowiedniej procedurze testu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lechu1777

Dokładnie nie pamiętam, czyli najlepiej jakby zrobili test X2 4800+ vs E6600 z Nvidia geforce 7950 ? Povczekamy zobaczymy dobre testy i prawdziwe...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi