Buu Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 (edytowane) Jezeli ma conroe (demek) to niech ma co to zmienia? dzizus sa wazniejsze rzeczy niz kupno conroe, np. wybranie i kupienie dobrych opon do auta :wink: Edytowane 18 Lipca 2006 przez Buu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sew Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 dajcie mu juz luzu. bedzie chcial powiedziec to powie i tyle. gdybacie i marudzicie jak stare baby. jest juz malo smieszne, denerwujace i upierdliwe. zulu, Yoto i Daron maja cnr i niech to wam wystarczy. ja tez sobie moge napisac, ze mam cnr i mi tez nie bedziecie dawac spokoju i pitolic trzy po trzy?? opamietajcie sie troche. Wyluzuj Niemiec, nie widze powodu zeby sie tak wsciekac i unosic. Wywiazal sie mala dyskusja + podejrzenia i to wszystko, te kilka postow Ci tak przeszkadza? Spokojnie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 A ile tańszy/droższy :D będzie ten E4300. Może wydajnością będzie troszkę odbiegał, ale ciekawe jakz ceną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 Oprocz virtualizacji maja w 4x00 chyba tez obciac pare innych rzeczy jak rozszerzenia 64bitowe i EIST. Byla jakas mala dysksja o tym z 20 stron temu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 Oprocz virtualizacji maja w 4x00 chyba tez obciac pare innych rzeczy jak rozszerzenia 64bitowe i EIST. Byla jakas mala dysksja o tym z 20 stron temu.Przeciez wyraznie widac na fotce od "intela" że 64 bit maja byc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 Oprocz virtualizacji maja w 4x00 chyba tez obciac pare innych rzeczy jak rozszerzenia 64bitowe i EIST. Byla jakas mala dysksja o tym z 20 stron temu. obcinaja tylko VT - tak trudno to zroumiec z obrazka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 dlatego najlepiej zaczekac na E4300 lub Kentsfield a moze 4x4 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glo Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 będe miał conroe - lubcie mnie kufa! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 będe miał conroe - lubcie mnie kufa!I co w zwiazku z tym ? I jak mozesz to pisz w jezyku polskim, aby mozna bylo cos zrozumiec z tego co piszesz. :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 (edytowane) będe miał conroe - lubcie mnie kufa!juz to robimy! nawet ci odstapimy nasze dziewczyny bo jestes "taki" :gitarzysta2: gosc! Edytowane 18 Lipca 2006 przez demek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p0rNfLaKe Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 @p0rNfLaKe gdzie tak napisalem, ze go mam? pfff co za roznica gdzie ;p napisales i juz. a czy to prawda czy napisales to juz inna sprawa :P @Santi a tam gdzie jest napisane cos o conroe ? logicznie mozna wyciagnac takie wnioski z twojej wypowiedzi pare postow wczesniej :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 pfff co za roznica gdzie ;p napisales i juz. a czy to prawda czy napisales to juz inna sprawa :P poka poka gdzie logicznie mozna wyciagnac takie wnioski z twojej wypowiedzi pare postow wczesniej :P to lepiej nie wyciagaj juz wnioskow... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 Czy można już coś powiedzieć czy E6600 czy A64 X2 DualCore 4200+ ? Cenowo mniej więcej tak samo. Czy m oże Am2 omg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 No co za czlowiek.... JASNE ZE E6600 !!! A do kalkulacji dodaj sobie jesio roznice ceny mobacza. Dodam tylko, ze E6300 bedzie o wiele lepszy od 4200+ Oba po podkreceniu naturalnie. Jak ktos sypnie linkiem do Cinebencha 2003 64 bit, dostanie screena w zamian :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 (edytowane) www.google.com To że masz core 2 duo nie daje Ci prawa do bycia tak leniwym :P Edytowane 18 Lipca 2006 przez wisnia666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 Jak ktos sypnie linkiem do Cinebencha 2003 64 bit, dostanie screena w zamian :) http://www.maxon.net/jp/jppage/download/benchmarks.html :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glo Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 Czy można już coś powiedzieć czy E6600 czy A64 X2 DualCore 4200+ ? Cenowo mniej więcej tak samo. Czy m oże Am2 omg Lechu jeśli 4200+ stanieje do 600zł (w porównaniu do ~1200zł za E6600) to można się zastanawiac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 cos dawno wr nie bylo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrus_6 Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 Lechu jeśli 4200+ stanieje do 600zł (w porównaniu do ~1200zł za E6600) to można się zastanawiac :) Ta pewnie a 3000+ to za darmo będą dawać :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 Ta pewnie a 3000+ to za darmo będą dawać :mur: lol ? przeciez ceny x2 bedą ciete o połowe czyli wałaśnie tyle wychodzi. Co do wr ja czekam na pierwszy wynik z ósemką z przodu (nie ważna na jakim procku) :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 cos dawno wr nie bylo Cicha woda brzegi rwie :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrus_6 Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 (edytowane) lol ? przeciez ceny x2 bedą ciete o połowe czyli wałaśnie tyle wychodzi. Co do wr ja czekam na pierwszy wynik z ósemką z przodu (nie ważna na jakim procku) :lol: Ostatnio o 3800 pisali za 600 zł a ty wyskakujesz z 4200 , zaraz FX będą po tsysta ;) A najlepiej poczekać i zobaczyć a nie pierd....ić o cenach. Edytowane 18 Lipca 2006 przez cyrus_6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 (edytowane) Pilarczyk wyraźnie wypadł z obiegu.Najbardziej rozbawił mnie tekst u nich w artykule: Na dokładkę wielowątkowych gier jest obecnie tyle, co kot napłakał, a tylko w tych "4X4" złoi skórę Conroe.Wielowątkowe to już jest na poziomie API w którym gra jest napsiana <rotfl> np obsługa klawiatury, wyświetlanie jednocześnie scen, obsługa myszki itd. Oni chyba nie wiedzą co to znaczy wątek :lol: Już nie mówiąc, że samemu trzeba tworzyć wątki w grze, bo inaczej sie nie napisze masy rzeczy. Także zapewniam ich, że każda komercyjna gra jest wielowątkowa [; Chcieli chyba napisać, że gra korzysta z bibliotek wielowątkowych, które nie wspierają wielordzeniowych procesorów... bo np. standard POSIX w linuxie/unixie wspiera! A na odzielne jajka i tak jądro systemu musi dzielić wątki... Edytowane 19 Lipca 2006 przez ojejku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 Bo ostatnio coś z wydajnością Conroe w grach nie było za wesoło, no ale jak tak to tak :P Tylko cena E6600 musi być max 1200zł :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 Bo ostatnio coś z wydajnością Conroe w grach nie było za wesoło, no ale jak tak to tak :P Tylko cena E6600 musi być max 1200zł :D Mógłbyś rozwinąć tą złotą myśl, bez powoływania się na teścik ze sklepu (pardon, vortalu :lol: ) benchmark.pl? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seraf Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 Ostatnio o 3800 pisali za 600 zł a ty wyskakujesz z 4200 , zaraz FX będą po tsysta ;) A najlepiej poczekać i zobaczyć a nie pierd....ić o cenach. Jezeli amd przejdzie na 0.65 bedzie w stanie produkowac wiecej i taniej niz intel. Core ma jedna powazna wade ktora podwyzsza koszty produkcji. Duza kasze ktora juz przy wielkosci 2mb jest sporo wieksza od samego jadra. Nie mowiac juz o wersji 4mb. Wyprodukowanie procka z taka iloscia kaszy wcale nie jest proste. Jadro x2 to tylko 2 x 512. Wiekszy uzysk poprawnie dzialajacych procesorow z jednego wafla, przy zastosowaniu tej samej technologii. Dzieki temu sadze ze za jakies pol roku gdy szczesliwie wyjda pierwsze procesory amd w 65 nie powinno byc zle. Oczywiscie intel ma wiecej kasy i stac go na ciecie cen. A procek z taka iloscia kaszy w stosunku do x2 jest sporo drozszy w produkcji. Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_ Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 Bo ostatnio coś z wydajnością Conroe w grach nie było za wesoło, no ale jak tak to tak :P Tylko cena E6600 musi być max 1200zł :Dnie rozumiem? niby dlaczego jest słaby? Napisz co masz dokładnie na myśli Co do A64 w 65 nm - przy aktualnej wydajności X2 i jeśli ceny Core 2 Duo tych najniższych faktycznie będa wynosić około 800 - 900 złotych to Athlon X2 3800+ będzie musiał kosztować tak ze 600 złotych - jeśli tak będzie to faktycznie niemalże każdy w domu będzie miał dwa jajka - mówię o tych komputerowych ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 Czytałem jakiś artykuł i bodajże FX-60 był w grze tylko o 1-2 fps słabszy ale z jakim to było conroem porónywane to Ci nie moge powiedziec, bo nie wiem :| Póki co na 1 miejscu u mnie w prockach jest E6600 w kolejce do mojej budy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_ Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 Czytałem jakiś artykuł i bodajże FX-60 był w grze tylko o 1-2 fps słabszy ale z jakim to było conroem porónywane to Ci nie moge powiedziec, bo nie wiem :| Póki co na 1 miejscu u mnie w prockach jest E6600 w kolejce do mojej budy. wiesz jeśli ten test był zrobiony w stylu benchmarka - czyli grafika ograniczyłą wydajność ze względu na użycie benchmarku bądź wbudowanego testu to się nie ma co dziwić. w takim splinter Cellu chaos theory nigdy nie wskażesz szybszego procka bo tam w czasie benchmarku znaczenie procesora jest równe niemal 0 - podczas gdy w grze nie. Trzeba umiejętnie przeprowadzić test by pokazać rzeczywiste różnice. Jakby wziął X2 3800+ i X2 4800+ dorzucił do tego X1300 pro - zrobił test w 1280 x 1024 w np. takim oblivionie to jeśli nie wyjdzie różnica (bo tak będzie) to uznasz, że obydwa procesory są równie wydajne? albo ten 4800+ jest szybszy o 1% bo taka różnica wyjdzie? Wiadomo, że nie - problem tkwi w odpowiedniej procedurze testu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 Dokładnie nie pamiętam, czyli najlepiej jakby zrobili test X2 4800+ vs E6600 z Nvidia geforce 7950 ? Povczekamy zobaczymy dobre testy i prawdziwe... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...