Lanc Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 Ja u siebie w FF 1.5.0.4 też mam ten kwadracik całkiem po prawej, a wcześniej był po środku... Ale to tylko taki detal, do którego się da przyzwyczaić :) Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 Dziś znów forum się nie ładowało. Były błędy mySQL co się dzieje z forum? Tak samo miniaturki jedne działają a drugie nie ? WTF 0.o Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 TAk był problem z rana znów z bazą ale w kilka minut tym razem naprawiliśmy problem. Miniatury powinny działać dobrze, jeśli nie działają gdzieś to zgłaszaj do fly'a zgłoszenie z podaniem miejsca występowania błędu i danych co do zdjęć. Bez tego będę chodził po omacku po 2 milionach postów i pięknej ilości linii kodu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 No dobra jak będę widział to pozgłaszam ;) A czy te zwolnienia serwerów i problemy wyleczycie na dobre? Jak tak to kiedy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 TAk był problem z rana znów z bazą ale w kilka minut tym razem naprawiliśmy problem. Miniatury powinny działać dobrze, jeśli nie działają gdzieś to zgłaszaj do fly'a zgłoszenie z podaniem miejsca występowania błędu i danych co do zdjęć. Bez tego będę chodził po omacku po 2 milionach postów i pięknej ilości linii kodu. co chwile forum dostaje muła :lol2: przed chwilą też tego doświadczyłem :mad: zobaczymy czy jutro rano jak pójdę do roboty będzie działać forum, jak nie, to chyba znowu będziemy mieli rewolucję :lol2: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 Nie przesadzaj jeszcze mi z rewolucją. W tym momencie każda kopia tego forum na dzień dobry była by zamknięta przez prokuraturę. Wiem co mówię no chyba, że lepiej się znamy od prawników. Muł nieraz jest ale to wynik liczby zapytań, które po prostu wytniemy i skończy się mulenie serwera. Tu dołożenie ramu nic nie pomoże, trzeba będzie zmienić dyski i dać dwurdzeniowca jeśli będzie potrzeba i po kłopocie. Kiedy się skończą zamuły, hmm powiem tak po pierwszym sierpnia wiele się wyjaśni i zaczniemy działać co do hardware serwera. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 Nie przesadzaj jeszcze mi z rewolucją. W tym momencie każda kopia tego forum na dzień dobry była by zamknięta przez prokuraturę. Wiem co mówię no chyba, że lepiej się znamy od prawników. Muł nieraz jest ale to wynik liczby zapytań, które po prostu wytniemy i skończy się mulenie serwera. Tu dołożenie ramu nic nie pomoże, trzeba będzie zmienić dyski i dać dwurdzeniowca jeśli będzie potrzeba i po kłopocie. Kiedy się skończą zamuły, hmm powiem tak po pierwszym sierpnia wiele się wyjaśni i zaczniemy działać co do hardware serwera. nie wiem, ale skoro to wina proca, to moze zanim bedzie zmieniony, mozna by podkrecic go troche ;] w koncu to forum o podkrecaniu, no chyba ze płyta nie ma opcji, to troche problem, ale zawsze mozna clockgenem oile jest cos takiego pod linuxa (bo pewnie serw jest na linuksie...) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 Kszonek, ta kwestia byla poruszana juz wielokrotnie. Serwer nie bedzie podkrecany! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 Z tego, co pamiętam to marco pisał, że nawet nie ma opcji podkręcania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 Serwerów się nie podkręca no chyba, że chcecie aby nas wywalili z serwerowni :> Tu trzeba wszystkiego dedykowanego więc kosztuje kasę ale spokojnie zainwestujemy w serwery. Baza po prostu jest tak duża, że ma prawo każdego serwa zamulić i z tego te problemy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 Wlasnie (dokladnie minute temu) przy probie otwarcia forum dostalem "500 - Internal Server Error". Po odswiezeniu bylo juz OK. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=2225876 http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=2225889 zrobcie cos z tymi miniaturkami, bo ja nie moge w takich warunkach pracowac ;) jezeli by sie dało to mozna wylaczyc miniaturyzowanie w tym temacie, bo tam nie bedzie zadnych duzych zdjec, tylko te małe z imageshack. (mam nadzieje ze wam tez sie to wali, a nie tylko u mnie, w kazdym razie wszytkie zdjacia sa linkiem tesktowym bardzo dlugim, gdzies na erwer ppc, ktore prowadza do errora.) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David666 Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 Chciałbym się dowiedzieć czy normalnym jest to że podczas nowego wyświetlania powiększonych miniaturek , przy próbie lekkiego scrolla obciązenie procesora skacze mi do 100% i wogóle zaczyna się niemiło przeglądać forum. Operea 8.54 , Athlon XP 1800+ , 768MB RAM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 U mnie to samo (procek jest na 2400mhz, reszta jak w podpisie, FF 1.5.0.4, XP SP2) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 No u mnie max do 50% - komp z sygnaturki, XP Sp2 FF 1.5.0.4, procek 2700mhz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 Proc 1800+ @2400+ i brak takiego efektu. Nowe miniaturki wielu niby przeszkadzają. W niedziele wieczorem jak w 4 będziemy rozmawiać to obgadamy ten temat i sprawdzimy co może być przyczyną i czy faktycznie zmienić je na wcześniejsze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 U mnie max 50% P4 3.0 Northwood @ 3.8 Abit IC7-G 1GB Hynix Opera 9.0 WinXP SP2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 (edytowane) dlaczego ?? Przepraszamy, ale dynamiczne strony w tagach nie są dopuszczalne to jest wasz wymysł czy imageshack Obrazek pochodzi z: http://img155.imageshack.us/img155/5945/powerjo5.jpg Edytowane 19 Lipca 2006 przez romek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 OO wchodze rano i co widze : Subforum Freon nareszcie :D Teraz takie pytanie do moderów : Czy można by przenieść tematy o worklogach na temat agregatów do tego forum ?? Bo narazie niewiele projektów jest w budowie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 Sukcesywnie będzie dodawane ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=2225876 http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=2225889 (mam nadzieje ze wam tez sie to wali, a nie tylko u mnie, w kazdym razie wszytkie zdjacia sa linkiem tesktowym bardzo dlugim, gdzies na erwer ppc, ktore prowadza do errora.) Mi się to też wali, tak jak i wielu innym osobom :mur: Marco gdzieś tu pisał, że tak sie dzieje tylko kiedy robimy "Szybką Edycję" postu, przy "Pełnej Edycji" błąd nie występuje. Ale fakt faktem mogli by coś z tym zrobić ;) Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 Mi się to też wali, tak jak i wielu innym osobom :mur: Marco gdzieś tu pisał, że tak sie dzieje tylko kiedy robimy "Szybką Edycję" postu, przy "Pełnej Edycji" błąd nie występuje. Ale fakt faktem mogli by coś z tym zrobić ;) Pozdro robiłem pełną edycje...... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 To się dzieje i w szybkiej, i w pełnej edycji. Nie wiadomo kiedy, nie wiadomo dlaczego. Btw... moje błędy są bardziej pr0 niż wasze (tak, to była edycja posta z obrazkami <_< ) i nawet przez chwilę miałem gęsią skórkę :P http://img470.imageshack.us/img470/3300/skringh8.gif Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 (edytowane) Athlon XP 1800+ procek jest na 2400mhz procek 2700mhz P4 3.0 Northwood @ 3.8 To co ja mam powiedzieć :-| . Naprawcie to ,bo naprawde jest to imho lekkie lekcewazenie posiadaczy troche starszego sprzetu - nie bede kupował dwujajkowego opterona, zeby forum nie muliło :D Edytowane 19 Lipca 2006 przez MaSell Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 Dobrze chłopaki w 100% was rozumiem. Sypie takimi błędami właśnie przy edycji posta ze zdjęciami (aka miniaturkami). Testujemy dopiero ten system bo jak sami wiecie jako pierwsi wprowadziliśmy go w Polsce. Fakt wyskakują błędy i nic z tym teraz nie zrobie bo błąd może być i w przekształcaniu zdjęć (miniaturyzacji) lub gdzieś zjedzone zostało kilka liter. W niedziele wraca Marco i on musi się tym zająć bo on wprowadzał ten system i wolę nie zaglądać co on tam namieszał bo i tak nie dojdę z chłopakami bo zawsze robi taki burdel w kodzie, że nic nie można wyszukać. Pojawia się nieraz błąd 500 jak ładujemy stronę a to z tego względu, że nieszczęśliwie nasze zapytanie do bazy było nad planowe i baza odrzuciła je. Zabezpieczyliśmy się przed atakami na ilość zapytań a sama szukajka potrafi przy 2 milionach rekordów właśnie wprowadzić zamułkę jaką widzicie nieraz na forum. Restrykcję małe wprowadzimy i usuniemy ten problem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 Dobrze chłopaki w 100% was rozumiem. Sypie takimi błędami właśnie przy edycji posta ze zdjęciami (aka miniaturkami). Testujemy dopiero ten system bo jak sami wiecie jako pierwsi wprowadziliśmy go w Polsce. Fakt wyskakują błędy i nic z tym teraz nie zrobie bo błąd może być i w przekształcaniu zdjęć (miniaturyzacji) lub gdzieś zjedzone zostało kilka liter. W niedziele wraca Marco i on musi się tym zająć bo on wprowadzał ten system i wolę nie zaglądać co on tam namieszał bo i tak nie dojdę z chłopakami bo zawsze robi taki burdel w kodzie, że nic nie można wyszukać. Pojawia się nieraz błąd 500 jak ładujemy stronę a to z tego względu, że nieszczęśliwie nasze zapytanie do bazy było nad planowe i baza odrzuciła je. Zabezpieczyliśmy się przed atakami na ilość zapytań a sama szukajka potrafi przy 2 milionach rekordów właśnie wprowadzić zamułkę jaką widzicie nieraz na forum. Restrykcję małe wprowadzimy i usuniemy ten problem. dobrze, rozumiem, ze wersje testowe nie sa idealne, ale ja straciłem bardzo duzo zdjec w ten sposob! gdybym wiedizal to bym je zapisal na kompie, albo zapisal sobie linki do imageshacka, ale teraz mi sie w postach pozmianialo i sa błedy - nie dosc ze lin nie działa to jeszcze wiekszoci fot nie mam jak odzyskac, a troche sie narobilem, bo było ich sporo, a kazda sciagalem na kompa kompresowalem zeby za duzo nie zajmowala i potem uploadowalem, niby mało, ale troche zabawy było, i nie za bardzo mi sie widzi robic to od nowa :angry: mam nadzieje ze wiecej tak nie bedzie, teraz jeszcze moge wybaczyc ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 A ja sie przesiadłem na durona @850MHz z 320mb ramcu i jest znacznie lepiej :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 No nie wiem. Na kompie z podpisu (odkręconym ze względu na upały) żadnych zwiech przy wyświetlaniu obrazków nie zauważyłem. Mozilla 1.7.12, WINXP SP2. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 Nie wiem jak jest w rzeczywistosci ale wydaje mi sie, ze obrazki laduja sie teraz znacznie dluzej. prawda/falsz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 Nie wiem jak jest w rzeczywistosci ale wydaje mi sie, ze obrazki laduja sie teraz znacznie dluzej. prawda/falsz? Ja nie widze zadnej roznicy - falsz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...