Gość sialala Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Witam. Zaczne od poczatku, wiec od prehistorii. Bylo kiedys forum dyskusyjne pod adresem dyskusje.pl. Byli tam mili ludzie, z ktorymi mozna bylo pogadac na poziomie, byly to czasy kiedy malo kto mial neta w Polsce, nie bylo jeszcze pokolenia neostrady. I tam bylo sobie takie male podforum tweak. O modyfikacjach sprzetowych i innych [ciach!]lach zwiazanych z komputerami. Z czasem male forum sie rozrastalo, dyskusje z powodu natloku nowych uzytkownikow zaczely dzialac coraz wolniej, i forum sie przenioslo na wlasne podworko - i znalazlo pod adresem forum.tweak.pl Jako, ze wystarczalo mi samo czytanie (zreszta duzo do powiedzenia w kwestii komputerow nie mialem), wiec nie rejestrowalem sie na nowym forum. Ot - jak czegos potrzebowalem, zagladalem tam, znajdujac w 90% potrzebne mi informacje. Zreszta niedlugo po przenosinach z dyskusji moj domowy komputer sluzyl juz tylko za maszyne do pisania oraz przegladania netu. Nie mialem ani potrzeby ani checi zmiany sprzetu - to, co mialem starczalo mi do netu i maili, na granie czasu nie mialem w ogole (studia). No i dyskusje.pl pochlanialy mnie calkowicie. Po jakims czasie skonczylem studia, ozenilem sie, urodzilo mi sie dziecko, wyjechalem do pracy za granice - jednym zdaniem odcialem sie od netu. Gdy sprowadzilem do Walii zone z dzieckiem, nadszedl takze czas na zakup komputera - pomogl mi w tym znajomy, ktory znal sie na tym troche lepiej niz ja. Zalozylem sobie internet w domu, przypomialy mi sie adresy, pod ktore nie zagladalem cale lata, a ze w pracy na deplach siedziec mi admin nie pozwalal, wiec zalozylem sobie konto na tweaku. Szczegolnie, ze w tak zwanym "miedzyczasie" gdy bylem bez kompa, kupilem konsole (XBoxa), potem druga i zaczalem odrabiac zaleglosci w grach, wiec i mialem o czym pisac na forum ewentualnie (pod przykryciem korzystania z forum tematycznie zblizonego do mej pracy, czyli zwiazanego z komputerami). Sporo osob sie na mnie denerwowalo za me wtrety o konsolach, dorobilem sie troche procentow za glupie utarczki slowne, ale ogolnie bylo milo i przyjemnie. Pomijajac poziom niektorych gimnazjalistow jest sporo osob, z ktorymi sie poczatkowo w ogole nie zgadzalem, a z ktorymi w koncu dochodzilem do consensusu. Nastapil pad tweaka. Pojawilo sie PurePC. Potem znowu wystartowal Tweak. I cos zaczelo sie za przeproszeniem jebac. Na tym forum. Bo na tweaka zagladam z rzadka. A to tematy typu "Fuck okradli mnie", ktore jeszcze pol roku wczesniej w koncu by byly zamkniete, a to tematy w ktorych jawnie wypowiadaja sie jacys pseudofaszysci typu ten o pedofilach (wzburzenie wzburzeniem, ale nawolywanie do mordowania?!?), a to temat z [gluteus maximus] wyjety pt. "Nuda na PPC". Mam wrazenie, ze administracja z obawy przed odplywem uzytkownikow pozwala na wiecej. Na tweaku podobalo mi sie to, ze byl jakis tam rygor, ktory hamowal tematy tego typu co te wymienione przeze mnie wyzej. A teraz widze wiecej pyskowek nic nie wnoszacych do dyskusji (nawet w tematach technicznych), wieksze przyzwolenie na swobodne jazdy w strone topicow, czy wrecz jawne momentami pisanie o piractwie na forum gier... Moze jestem za stary, moze jestem jakis przeczulony, moze wstaje ostatnio lewa noga - ale nie podobaje mi sie to. Ja rozumiem, ze wiecej uzytkownikow = wiekszy prestiz forum, ale moze jednak lepiej - nawet ryzykujac odplywem sporej ilosci fragglesow - nadal dbac o poziom wypowiedzi, zachowujac rygor, jaki panowal tu wczesniej? Zamiast ilosci - jakosc. Niech ktos, kto tu wejdzie pierwszy raz nie czyta narzekania na stare forum, niech nie zraza go pyskowki, niech dostanie po lapach od admina za nieprzestrzeganie Regulaminu - moze to doceni. A jesli nie doceni, to po co ktos taki na Forum? Zeby nabijac licznik? Nie wiem, czy temat i me wynurzenia kogokolwiek zainteresuja. Po prostu chcialem to z siebie wypluc. Dziekuje za uwage osoby, ktore dobrnely az do konca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Antar1us Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 (edytowane) Dobrnalem do konca... Posluchaj, a raczej przeczytaj sobie: gdyby ktorys z moderatorow uwazal, ze nalezy zamknac jakis temat, to by to na 100% zrobil... Eot BTW, i nie przesadzaj ze swoimi tekstami... Edytowane 1 Czerwca 2006 przez Antar1us Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mac' Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Nuda na forum Ppc:))) to fajny temat. Jak na starym dobrym testowym. Powinno wrócic. Jest dobrze nie ma syfu (jak na tweaku) a ze kogos nie upilnuja no to cuz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Antar1us Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 sialala jak zwykle jest niezadowolony... [; Czlowieku, wez troszke wrzoc na luz, bo Ci pikawa stanie ktoregos dnia ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 (edytowane) @sialala Deczko dramatyzujesz, moderacja jest tak czujna jak wilk na owce, chcesz sprawdzić kliknij w raport to się przekonasz :mrgreen: Fakt faktem troche ciebie ponosi i dochodzi do ostrej wymiany argumentów. Ale szanuje ciebie bo masz troche lat i pewna wiedze o życiu. :wink: A co do tweak to możesz sam sobie na to pytanie odpowiedzieć. Tweak juz dawno umarł zobacz iel tam osób siedzi. Edytowane 1 Czerwca 2006 przez kamilo23 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Moderacja pracuje cały czas choć mamy cały czas na głowie start portalu (mowa o mnie), prace, szkołe, własne prywatne obowiązki i co jakiś czas sen. Staramy się robić forum dla ludzi, ale ludzi, którzy potrafią się wypowiadać a nie piszą dwa słowa i tyle. Możecie zajrzeć do moich postów, zobaczyć jak sie wypowiadam od kilku lat 8) Co do poziomu merytorycznego to trochę po[gluteus maximus]dł ale spokojnie dobrze o tym wiem i właśnie działam w tym kierunku, więcej będę mówił później aby konkurencja nie mogła się przygotować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 sialala ja tez jestem dziadkiem. I tez mnie drazni jak ktos pisze bzdury (nie wiem czy to kwestia wieku czy tez charakteru.) Nie moge przebolec jak ktos pisze w jezyku podobnym do polskiego. Jakosc tego forum jest i tak bardzo dobra. Zajrzyj sobie na pclaba... Ja raz zajrzalem i odkrylem w sobie instynkt zabojcy. na 99% postow nalezaloby odpisac - jestes za glupi zeby uzywac internetu. Tutaj jest dobrze. Sa osoby, ktore znaja sie na paru sprawach i o nich pisza. To forum najmniej mnie drazni, ale czasami zagladajac w dzial gry podnosi mi sie cisnienie. PS. Romek dzisiaj wyslalem list:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zajrzyj sobie na pclaba... a widziałes forum komputerowe na www.o2.pl ? po looknięciu miałem doła........ O_o i jeszcze bardziej purapc doceniłem :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 "cos sie jeb!e" Sam przykladu tez dobrego nie dajesz a od innych wymagasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 (edytowane) Luz na oślej łączce popieram, choć oczywiście wszystko musi mieć swoje granice. :) Co to tępienia offtopicu w tematach, w których być go nie powinno i jawnego pisania o piractwie absolutnie się z tobą zgadzam. Jednak nie zgodzę się z tym, że ostatnio te zjawiska się nasiliły. Nie wydaje mi się też, że moderatorzy śpią. IMO wszystko jest w porządku. Tak trzymać. :) Tak BTW. Zapewniam Cię, że gdyby temat w stylu tego o partii pedofilskiej powstał przed padem forum, odpowiedzi byłyby identyczne, więc nie ma to żadnego związku z ostatnią sytuacją naszego forum (forów?) Pozdrawiam i życzę więcej optymizmu. :) Edytowane 1 Czerwca 2006 przez Sysak13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Ja, krótko i na temat- całkowicie popieram sialalę, jego reakcja nie wydaje mi się przesadzona. Swoje zdanie wyartykułował po prostu dosadniej. Tematy, w których opuszczony przez Boga dwunastolatek opowiada o tym jak tu najlepiej komuś przywalić bejsbolem, ewentualnie pod płaszczykiem świętego oburzenia kolejny daje upust swoim emocjom pisząc o paleniu/ zabijaniu/ zakopywaniu pedofilów (których naturalnie nie bronię), to "ujma na honorze", powinny być czyszczone z takich wypowiedzi. "Nuda na ppc", hmmm nie pamiętam tak głupkowatego tematu w roku 2002 na tweaku, a przecież podobno o to w tym temacie chodzi, o powrót do korzeni... szkoda, że do tych korzeni wracają (czyt. piszą po 60-80 postów) głównie użytkownicy z 1-2 letnim stażem. Forum powinno być miejscem konstruktywnej wymiany poglądów, często doprowadza to do potyczek słownych (sialala i ja coś o tym wiemy ;)), cieszę się, że na tweaku/purepc znalazło się tylu wartościowych userów, od których tak wiele się nauczyłem i którym z czasem sam pomagałem. Dzieciom neostrady stanowcze nie! ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 (edytowane) no bez przesady :) osobiscie uwazam ze to forum nie ma az tak niskiego poziomu o jakim piszesz.. moim zdaniem nie kazdy temat musi byc o pc.. osla laczka jest po to by pisac na niej o wszystkim i o niczym :) moze nie mam jeszcze dzieci i zony... ale mysle ze moderacja na forum jest na poziomie a nie tak jak na pclab :) oprocz tego sa tu ludzie z ktorymi naprawde mozna sie dogadac i maja troche wiecej niz 12 lat :) osobiscie siedze w kompach od ponad 14 lat :) .. jednym z najlepszych znalezionych przezemnie forow to byl tweak.. ktory przez miesiac nie dziala i powstal pure :) moderacja bardzo sie nie zmienila.. moze to i dobrze bo forum na psy jeszcze nie zeszlo.. i miejmy nadzieje ze nie zejdzie :) oprocz tego do offtopicow bardzo fajnym pomyslem jest poprsotu czat ktory jak widac jest bardzo czesto wykorzystywany.. nawet do rozmow o [ciach!]lach :) Edytowane 1 Czerwca 2006 przez Neo_x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 Ja, krótko i na temat- całkowicie popieram sialalę, jego reakcja nie wydaje mi się przesadzona. Swoje zdanie wyartykułował po prostu dosadniej. Tematy, w których opuszczony przez Boga dwunastolatek opowiada o tym jak tu najlepiej komuś przywalić bejsbolem, ewentualnie pod płaszczykiem świętego oburzenia kolejny daje upust swoim emocjom pisząc o paleniu/ zabijaniu/ zakopywaniu pedofilów (których naturalnie nie bronię), to "ujma na honorze", powinny być czyszczone z takich wypowiedzi. "Nuda na ppc", hmmm nie pamiętam tak głupkowatego tematu w roku 2002 na tweaku, a przecież podobno o to w tym temacie chodzi, o powrót do korzeni... szkoda, że do tych korzeni wracają (czyt. piszą po 60-80 postów) głównie użytkownicy z 1-2 letnim stażem. Forum powinno być miejscem konstruktywnej wymiany poglądów, często doprowadza to do potyczek słownych (sialala i ja coś o tym wiemy ;)), cieszę się, że na tweaku/purepc znalazło się tylu wartościowych userów, od których tak wiele się nauczyłem i którym z czasem sam pomagałem. Dzieciom neostrady stanowcze nie! ;) :blink: Chyba dawno na osla nie wchodzilem. Imo sialala troche dramatyzuje ;) moze nie jest genialnie ale moze byc :) Zdarzaja sie "perelki" ale je sie omija ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 Mam dokladnie takie same odczucia jak sialala . Po mojej prosbie interweniowal jon w temacie "Fuck okradli mnie" . To jest wedlug mnie wstyd , ze taki temat posiadamy w bazie a najsmieszniejsze jest to , ze wiekszosc tych pieniaczy , "bohaterow i wojownikow" ktorzy tam pisza to takie zwykle (sry za slowo) "pipki" , "kozaczki internetowe" :? Jak slysze , ze ktos poleca komus zakup giwery/pałki itp... to po prostu ogarnia mnie smiech/placz ? :blink: :lol: To samo dotyczy tematu "Nuda..." . Co to w ogole jest ? :lol: Banda postfuckerow stara sie na sile byc "Elo" . Jakies dretwe teksty w stylu "U mnie za firewallem..." itp. Wszystko na sile , takie po prostu sztuczne :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 (edytowane) Mam dokladnie takie same odczucia jak sialala . Po mojej prosbie interweniowal jon w temacie "Fuck okradli mnie" . To jest wedlug mnie wstyd , ze taki temat posiadamy w bazie a najsmieszniejsze jest to , ze wiekszosc tych pieniaczy , "bohaterow i wojownikow" ktorzy tam pisza to takie zwykle (sry za slowo) "pipki" , "kozaczki internetowe" :? Jak slysze , ze ktos poleca komus zakup giwery/pałki itp... to po prostu ogarnia mnie smiech/placz ? :blink: :lol: To samo dotyczy tematu "Nuda..." . Co to w ogole jest ? :lol: Banda postfuckerow stara sie na sile byc "Elo" . Jakies dretwe teksty w stylu "U mnie za firewallem..." itp. Wszystko na sile , takie po prostu sztuczne :-| Nie na siłę, tylko wyuczone na pamięć z bash.org.pl z pr0n.pl i innych tego typu stron..... Z drugiej strony może oni naprawdę są elo ma my/wy jestescie aż tak drętwi ;) . Nie można zadowolić wszystkich, świat sie zmienia i osoby piszące na forum również. Jedni sie zmieniają szybciej inni wolniej ;) Edytowane 2 Czerwca 2006 przez Buu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 (edytowane) zgadzam się z wami chłopaki coraz większa łobuzeria-dzieciarnia jest na forum. spójrzcie chociaż na postawe ATH'a w temacie „Test.tweak.pl, plagiat” gościu obrażał mnie jakbym mu co najmniej matkę i ojca zabił :blink: , kolesia szanowałem, ale cóż ludzie się zmieniają jak dostają skrawek „władzy” ;) draak z tobą też miałem utarczki :oops: , ale facet ja ciebie szanuje i mam nadzieję, że ty mnie też. Zauważyłem, że nie było ciebie przez jakiś czas na forum i powiem, nie widziałeś naprawdę pustych i bezmyślnych tematów zobacz to http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=200128&hl= przecież to śmiech na sali wole jak na forum jest rygor i dyscyplina :rolleyes: , niż bezmyślne gatki w stylu pclab Edytowane 2 Czerwca 2006 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 (edytowane) Dlaczego uwzięliście się na ta oślą i ten temat. Fakt faktem było tam nabijaczy ale Sikor zainterweniował i się teraz fajnie wymienia poglądy. :wink: Wiec po co tyle krzyku, ja też nie jestem zwolennikiem tego snobizmu, ale nic na to nie poradzimy. I jeszcze jedno skończcie z tym tweak, to słowo już umarło :-| teraz jest purepc :) Edytowane 2 Czerwca 2006 przez kamilo23 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 zgadzam się z wami chłopaki coraz większa łobuzeria-dzieciarnia jest na forum. ........... wole jak na forum jest rygor i dyscyplina :rolleyes: , niż bezmyślne gatki w stylu pclab To jest przypadłość dotycząca wszystkich forów. Związane jest to na pewno m.in. z dostępnością neozdrady oraz komuniami, tudzież gwiazdkami. Taki etap internetu się zaczął i tego nie przeskoczysz. Średnia wieku użytkowników internetu zdecydowanie się obniża. IMHO lepiej jest mieć efekty działania powyższego skanalizowane w jednym temacie, niż takowe efekty rozwalone po całym forum. Łatwiej nad tym panować. A dzieciaki (przynajmniej większość) znudzą się w końcu troll'owaniem i mają szansę pozostania wartościowymi użytkownikami. Co byś chciał? Przenosić każdego nowozarejestrowanego user'a do Bananowej Krainy? Toż to prosta droga do upadku każdego forum. O forum stanowią użytkownicy, a nie regulaminy i zamordyzm. Mogłoby dojść do sytuacji, że na forum zostałoby towarzystwo wzajemnej adoracji i to byłby koniec. Rygor jest i dyscyplina również. Tego nie zmienia jeden luźny temat. W tej chwili zresztą już nieco bardziej ucywilizowany. Trzeba do tego podchodzić elastycznie. Świat się zmienia, użytkownicy też. A kto się nie rozwija, ten dzisiaj cofa się w rozwoju. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 (edytowane) poskakałem troche po forum, i musze przyznac rację, rygor wydaje się być mniejszy. Temat "fuck okradli mnie" mógłby się przydac do wymiany zdań jak tego uniknąc a nie jak zabić drugiego cżłowieka, a temat "nuda na forum ppc" sam byłem niedawno przekonany ze zostanie zamknięty jako nic niewnoszący a tu prosze.. O_o Edytowane 2 Czerwca 2006 przez wirion Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 może to tylko etap przejściowy ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 (edytowane) (...) draak z tobą też miałem utarczki :oops: , ale facet ja ciebie szanuje i mam nadzieję, że ty mnie też. Zauważyłem, że nie było ciebie przez jakiś czas na forum i powiem, nie widziałeś naprawdę pustych i bezmyślnych tematów zobacz to http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=200128&hl= przecież to śmiech na sali wole jak na forum jest rygor i dyscyplina :rolleyes: , niż bezmyślne gatki w stylu pclab No fakt, nie było mnie ponad miesiąc z racji wylądowania w takim zadup*u świata, że nawet neta nie miałem :rolleyes: . A co do utarczek, pamiętam nawet, że po takiej jednej z Tobą dostałem czasowy ZPP ;) (z czego nie jestem dumny, rzecz jasna), ale i ja Ciebie szanuję. Jesteś równy chłop, masz wiedzę i przypadkowe "starcia" w niektórych kwestiach między nami, tej oceny nie zmienią- i o to chyba na forum chodzi. PS. Fakt, tego tematu nie widziałem wcześniej, ale może to i dobrze :-| Edytowane 2 Czerwca 2006 przez draak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 Mam wrazenie, ze sialala probuje nas na sile wpakowac w garnitur. Czy obecnosc czysto spamerskiego tematu w jakikolwiek sposob wplywa na poziom merytoryczny wlasciwej czesci forum (dzialow sprzetowo-softowych)? Moim zdaniem nie. Czym wiec jego obecnosc szkodzi? O ile dobrze pamietam, do dawniej bylo Testowe i takie tematy jak "plum vs blurp" - wtedy nikomu nie przeszkadzal caly dzial z roznymi glupotami, a nagle jeden temat jest sola w oku? Nie robcie z nas na sile nadetych sztywniakow - troche luzu tez moze IMHO na forum byc, oprocz wysokiego poziomu dzialow "wlasciwych" - jedno drugiego nie wyklucza. A jezeli luz sie wyleje gdzie nie trzeba, to kazdy ma do dyspozycji magiczny przycisk Raport. PS. Powyzsze jest moja prywatna opinia, prosze tego nie traktowac jako oficjalnego stanowiska moderacji ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 Jest to DOBRA opinia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sialala Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 PS. Powyzsze jest moja prywatna opinia, prosze tego nie traktowac jako oficjalnego stanowiska moderacji ;) Nikogo w garniak pakowac nie probuje, bo sam najwiecej pisze o grach, czyli o czyms z definicji malo powaznym. Jednak nawet w tematach sprzetowych coraz wiecej jest przepychanek slownych, porad typu "co kupic? 6600 czy X1300? - odpowiedz: kup 7900GT" itp itd. Nie chce mi sie szukac cytatow, ale kiedys mniej tego bylo. Pamietam, jak kiedys moderacja pisala, ze za gadki w stylu "dostalem gre od cioci z ameryki, przyszla na osiolku" beda ZPPy, a w temacie o Hitmanie co druga osoba pisala, ze jeszcze 2 godziny i paczka dotrze. W dniu premiery amerykanskiej, a nie europejskiej. Ze niby co? Kuriera sobie zamowili? Zreszta ja sie podzielilem mymi spostrzezeniami, sa to moje obiektywne wrazenia. Ot co. Nikogo ani niczego zmieniac nie zamierzam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 (edytowane) zgadzam się z wami chłopaki coraz większa łobuzeria-dzieciarnia jest na forum. spójrzcie chociaż na postawe ATH'a w temacie „Test.tweak.pl, plagiat” gościu obrażał mnie jakbym mu co najmniej matkę i ojca zabił :blink: , kolesia szanowałem, ale cóż ludzie się zmieniają jak dostają skrawek „władzy” ;) draak z tobą też miałem utarczki :oops: , ale facet ja ciebie szanuje i mam nadzieję, że ty mnie też. Zauważyłem, że nie było ciebie przez jakiś czas na forum i powiem, nie widziałeś naprawdę pustych i bezmyślnych tematów zobacz to http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=200128&hl= przecież to śmiech na sali wole jak na forum jest rygor i dyscyplina :rolleyes: , niż bezmyślne gatki w stylu pclab Oj widze, ze nie mozesz o mnie zapomniec... Na moderacje na tweak.pl zglosiles sie tylko po to, aby wynosic informacje i donoscic raporty z frontu, dla mnie jest to nie powazne i dlatego wyrazilem swoje zdanie. Jesli obrazilem Cie slowamy typu 'cwaniaczek' i 'kabel' to sorry, ale za wrazliwy jestes na ten swiat. ;] Co do moderowania na tweaku, jak juz pisalem w temacie na tamtym forum, chcialem sie jakos zrewanzowac i pomoc w postawieniu na nogi forum, ktoremu wiele zawdzieczam. Wladza - jesli sprzatanie i zamykanie niepotrzebnych tematow jest wladza to tak, jestem wladca jak najbardziej. Wracajac do tematu sialala, to pewnie nie tylko ja zauwazylem, ze w latach 05 i obecnym 06 jest bardzo duzy naplyw mlodych userow, ktorzy bardzo intensywnie udzielaja sie tylko w tematach grach/osla, tym samym lamiac gl. zalozenie forum - hardware/software & o/c. Moze wlasnie dlatego poziom merytoryczny calego forum maleje i kuleje. Edytowane 2 Czerwca 2006 przez ath Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 ..... Zreszta ja sie podzielilem mymi spostrzezeniami, sa to moje obiektywne wrazenia. Ot co. Nikogo ani niczego zmieniac nie zamierzam. Nie żebym się czepiał, ale zdecyduj się. :wink: Albo są to Twoje spostrzeżenia (z założenia subiektywne), albo obiektywne. Joke, of course, no offence. Zrozumiałem o co Ci chodzi. :-P sialala, jak zobaczysz podobną do wzmiankowanej przez Ciebie piracką działalność, przyciśnij z łaski swojej klawisz Raport. Nie jesteśmy zawsze i wszędzie i nie wszystko jesteśmy w stanie zauważyć. Ja tam osobiście na Gry praktycznie nie wchodzę. Nie gram i nie czuję klimatów. Poza tym zupełnie mnie to nie interesuje. Pojawiam się tam w zasadzie tylko w ramach reakcji na zgłoszenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 Nie chce mi sie szukac cytatow, ale kiedys mniej tego bylo. Pamietam, jak kiedys moderacja pisala, ze za gadki w stylu "dostalem gre od cioci z ameryki, przyszla na osiolku" beda ZPPy, a w temacie o Hitmanie co druga osoba pisala, ze jeszcze 2 godziny i paczka dotrze. W dniu premiery amerykanskiej, a nie europejskiej. Ze niby co? Kuriera sobie zamowili? Zreszta ja sie podzielilem mymi spostrzezeniami, sa to moje obiektywne wrazenia. Ot co. Nikogo ani niczego zmieniac nie zamierzam. Sorry, ale zgłaszałes takie sytuacje? Moderacja nie siedzi w każdym temacie na każdym subforum.. Wracajac do tematu sialala, to pewnie nie tylko ja zauwazylem, ze w latach 05 i obecnym 06 jest bardzo duzy naplyw mlodych userow, ktorzy bardzo intensywnie udzielaja sie tylko w tematach grach/osla, tym samym lamiac gl. zalozenie forum - hardware/software & o/c. Moze wlasnie dlatego poziom merytoryczny calego forum maleje i kuleje.A co ma jedno do drugiego? Jeżeli udzielaja sie w danych subforach w których czują sie dobrze - nie zaniżają przecież poziomu merytorycznego innych.. No bo niby czym? Inna sprawa jest gdy ludzie nie znajacy sie na danym temacie uważaja siebie za alfe&omege.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 ...........przyciśnij z łaski swojej klawisz Raport............Takie tylko małe sprostowanie, teraz jest klawisz "Zgłoś". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukk_ Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 Nikogo w garniak pakowac nie probuje, bo sam najwiecej pisze o grach, czyli o czyms z definicji malo powaznym. Jednak nawet w tematach sprzetowych coraz wiecej jest przepychanek slownych, porad typu "co kupic? 6600 czy X1300? - odpowiedz: kup 7900GT" itp itd. Nie chce mi sie szukac cytatow, ale kiedys mniej tego bylo. Pamietam, jak kiedys moderacja pisala, ze za gadki w stylu "dostalem gre od cioci z ameryki, przyszla na osiolku" beda ZPPy, a w temacie o Hitmanie co druga osoba pisala, ze jeszcze 2 godziny i paczka dotrze. W dniu premiery amerykanskiej, a nie europejskiej. Ze niby co? Kuriera sobie zamowili? Zreszta ja sie podzielilem mymi spostrzezeniami, sa to moje obiektywne wrazenia. Ot co. Nikogo ani niczego zmieniac nie zamierzam. a ja mysle że masz naprawde odwalone na punkcie piractwa :blink: :blink: to że mieszkasz poza Polską i stać Cię na wszystko oryginalne, to nie musisz się tym chwalić :? juz Ci zresztą to kiedyś pisałem chociaż sam nie popieram pisania "mam 20%", "paczka dotarła" etc bo po prostu........nie widze sensu chwalenia się :? kto ma ten ma ale Ty z kolei wpadasz prawie do każdego tematu i od razu o piractwie..weź też wyluzuj B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 Takie tylko małe sprostowanie, teraz jest klawisz "Zgłoś".Sprostowanie: Zależy jakiego skina używasz.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...