Rikki Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 (edytowane) Chemik, nie działa wiele funkcji. To, że jest aż tyle błędów wskazuje na to, że admini nad czymś praują. Wyluzuj się. /popraw double posta Edytowane 26 Września 2008 przez Rikki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 Prace trwają i generalnie różne rzeczy mogą się losowo wysypywać podczas ich trwania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 Generalnie przerw już być nie powinno. Zmieniliśmy w znaczący sposób metodę generowania URLi co powinno rozwiązać problem występujący z przechodzeniem do konkretnych postów/stron w niszowych przeglądarkach. Zmiany są bardzo głębokie i mogły wygenerować nowe błędy za zgłoszenia których będę wdzięczny. Dodatkowo testowo na skórce Ip.Board Pro pojawiło się testowo wyświetlanie podobnych tematów do obecnie przeglądanego. Również testowo uruchomiłem integracje sesji invision boarda z portalem - teoretycznie będąc zalogowanym na forum powinniście na portalu widzieć swój login i komentarze mieć automatycznie podpisane swoim loginem. Więcej możliwości z tym związanych mam nadzieje niebawem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 O 9.52 + xp sp3 i odziwo goto lastunread zaczelo dzialac :) thanks almigthy ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 O 9.52 + xp sp3 i odziwo goto lastunread zaczelo dzialac :) thanks almigthy ;) No mówiłem, że niszowe przeglądarki ;) Aktualnie pracuje nad przekierowywaniem pomiędzy starymi a nowymi adresami, żeby nikt nie uświadczył 404 po wejściu z google / bookmarków (sorry, moja praktyczna umiejętność pisania regexpów jest taka sobie więc może to chwilkę zająć) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 No mówiłem, że niszowe przeglądarki ;) masz calkowita racje :P BTW. widze ficzers pt. brak szybkiej edycji posta. Dziwne, u mnie dziala :P costi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 masz calkowita racje :P BTW. widze ficzers pt. brak szybkiej edycji posta. Dziwne, u mnie dziala :P costi Poprawiłem około 1 rano. Strasznie dziwne, ip.board generował linki do javascriptów bez / na początku, ale tylko do niektórych. Podmiana ustawień i template.xml nie pomagało, pomogła metoda znana jako "większy młotek" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 Zmiany są bardzo głębokie i mogły wygenerować nowe błędy za zgłoszenia których będę wdzięczny. Nie moge teraz odtworzyc sytuacji ale rano wywalilo mnie z raportow razem z przegladarka... Chociaz watpie ale lepiej dmuchac na zimne, prawada? ;[ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 Nadal występuje błąd podczas raportowania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 Nadal występuje błąd podczas raportowania. Powinno być już ok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 Powinno być już ok.Powinno i jest ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 (edytowane) Osobiście mam problemy z wchodzeniem do różnych tematów z przycisku "Zobacz nowe posty" - stare tematy/ kilku stronowe otwierają się bez problemu, ale nowe założone niedawno, otwierają się - ale są całe puste (nie widać żadnego postu), trzeba wyjść do podfolderu wyżej i wejść jeszcze raz - wtedy jest dobrze. Edit: XPSP3, Avant Browser 11.6 build 20 Edytowane 27 Września 2008 przez Thomas Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 Osobiście mam problemy z wchodzeniem do różnych tematów z przycisku "Zobacz nowe posty" - stare tematy/ kilku stronowe otwierają się bez problemu, ale nowe założone niedawno, otwierają się - ale są całe puste (nie widać żadnego postu), trzeba wyjść do podfolderu wyżej i wejść jeszcze raz - wtedy jest dobrze. Edit: XPSP3, Avant Browser 11.6 build 20 Szczerze mówiąć nie rozumiem opisu - możesz go proszę podejrzeć linkami, screenshotami czy screencastami? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 Chodzi chyba o to, że po wejściu do tematu Thomas widzi tylko belkę z tytułem tematu (ta na której jest menu Opcji tematu) i nie ma widocznych żadnych postów. Ja tak miałem raz, podczas tych wczorajszych intensywnych prac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 (edytowane) Wchodzę w "Zobacz w nowe posty" i wybieram któryś z tematów (te z więcej niż jedną storną otwierają się ładnie) i widzę coś takiego (odświeżanie nic nie daje); więc wchodze wyżej do całego podkatalogu/kategorii i wchodze ponownie do tego tematu: i wszystko jest cacy (widze wszystkie 13 postów w tym przypadku) (może tylko ja tak mam, nie wiem, musialbym sprawdzić swoje konto na innych komputerach) Edytowane 27 Września 2008 przez Thomas Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 Wchodzę w "Zobacz w nowe posty" i wybieram któryś z tematów (te z więcej niż jedną storną otwierają się ładnie) (...) Screenshot 1 i 2 są identyczne. Szczerze mówiąc nadal nie łapie do końca... Standardowo nagrałem screencasta: http://screencast.com/t/weJ8GcQUj Czy tego typu operacje próbowałeś przeprowadzić i w którym miejscu się różnią? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 Szczerze mówiąc - już się naprawiło ;) :/ i mam nadzieję że nie wróci, w razie czego drugi screenshot wyglądał tak: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 (edytowane) Zmieniliśmy w znaczący sposób metodę generowania URLi co powinno rozwiązać problem występujący z przechodzeniem do konkretnych postów/stron w niszowych przeglądarkach. Zmiany są bardzo głębokie i mogły wygenerować nowe błędy za zgłoszenia których będę wdzięczny. No to 2 błędy, które zaobserwowałem dziś (wcześniej ich nie widziałem). 1. Bardzo często, gdy wejdę w Zobacz nowe posty, wyświetlają się normalnie tematy, a gdy chcę przejść na drugą stronę ładuję mi się tj drugi raz pierwsza strona. Dopiero za drugim razem udaje się wejść na drugą stronę. 2. Przy otwieraniu niektórych tematów "generator URL" dodaje na końcu &st=25Nie byłoby w tym nic dziwnego, jakby nie dodawał tego do tematów mających po 1, 3, 5, czy 12 postów. Ale jednak dodaje to &st=25 i ładuje się coś takiego: Teraz dopisałem sam, bo dodaje to tylko do niektórych linków. Loteria. Firefox3.0.2 Edytowane 27 Września 2008 przez kwasior500 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 (edytowane) W szybkiej odpowiedzi wciśnięcie przycisków do Linków i Obrazków nie robi nic... Opera 9.6 (b. 10439), XP SP3 IP: 83.21.25.125 Czas: teraz Temat: każdy Edytowane 27 Września 2008 przez stivo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 wiecej info klikam Zobacz nowe posty pojawia sie taki url: http://forum.purepc.pl/index.php?act=Search&nav=lv&CODE=show&searchid=aee17815540b78b15a49b58040252bb4&search_in=topics&result_type=topics&lastdate=0otwiera sie pierwsza strona klikam dwojke, zeby przejsc na druga strone dwojka ma taki link: http://forum.purepc.pl/index.php?act=Search&nav=lv&CODE=show&searchid=aee17815540b78b15a49b58040252bb4&search_in=topics&result_type=topics&hl=&st=25po zaladowaniu strony na pasku adresu wyswietla sie: http://forum.purepc.pl/index.php?act=Search&nav=lv&CODE=show&searchid=aee17815540b78b15a49b58040252bb4&search_in=topics&result_type=topics&hl=%26st%3D25a ja wciaz jestem na pierwszej stronie teraz dwojka ma taki url: http://forum.purepc.pl/index.php?act=Search&nav=lv&CODE=show&searchid=aee17815540b78b15a49b58040252bb4&search_in=topics&result_type=topics&hl=&st=25&st=25klikam i na pasku adresu pojawia sie: http://forum.purepc.pl/index.php?act=Search&nav=lv&CODE=show&searchid=aee17815540b78b15a49b58040252bb4&search_in=topics&result_type=topics&hl=%26amp%3Bst%3D25&st=25i teraz jestem na drugiej stronie moze troszke zagmatwane ale da sie zrozumiec o co (mi) chodzi ;) drugi problem (&st=25) teraz mam screena jako dowod: kursor (znika przy printscrn) na linku zaznaczonym efektem sepia odpowiedzi 3, a forum usilnie chce ladowac posty zaczynajac od 25-go co skutkuje tym co samym co na screenie w poprzednim moim poscie firefox po aktualizacji [3.0.3] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 W szybkiej odpowiedzi wciśnięcie przycisków do Linków i Obrazków nie robi nic... Jaki skin? Poprawiałem to wczoraj w nocy i *wydaje* mi się, że rozwiązanie powinno działać w każdej skórce. Jeśli tak nie jest to jestem wysoce rozczarowany ;) wiecej info Dzięki za szczegółowy opis. Nie udało mi się tego problemu niestety zreplikować (tj. na każdym odnośniku jaki sprawdzałem nie dodawało tego nieszczęsnego 25). Czy ktoś może potwierdzić występowanie tego problemu na innej skórce niż Pure-Red / Pure-Blue? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 Potwierdzam problem opisany przez kwasior500. Skórka IP.Board pro. Trzeba 2 razy kliknąć dalej lub nr strony bo za pierwszym razem ładuje się strona nr 1. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 Chyba zmniejszacz obrazkow sie popsul - post kwasiora sie rozlazi. FF3.0.3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 Dziala wam lista uzytkownikow? :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 (edytowane) Jaki skin? Poprawiałem to wczoraj w nocy i *wydaje* mi się, że rozwiązanie powinno działać w każdej skórce. Jeśli tak nie jest to jestem wysoce rozczarowany ;)Na rooq nie działa. Dziala wam lista uzytkownikow? :|404 Edytowane 28 Września 2008 przez Barthezzo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 Jaki skin? Poprawiałem to wczoraj w nocy i *wydaje* mi się, że rozwiązanie powinno działać w każdej skórce. Jeśli tak nie jest to jestem wysoce rozczarowany ;) Dzięki za szczegółowy opis. Nie udało mi się tego problemu niestety zreplikować (tj. na każdym odnośniku jaki sprawdzałem nie dodawało tego nieszczęsnego 25). Czy ktoś może potwierdzić występowanie tego problemu na innej skórce niż Pure-Red / Pure-Blue? Na defaultowej to samo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 Dzięki za szczegółowy opis. Nie udało mi się tego problemu niestety zreplikować (tj. na każdym odnośniku jaki sprawdzałem nie dodawało tego nieszczęsnego 25). Czy ktoś może potwierdzić występowanie tego problemu na innej skórce niż Pure-Red / Pure-Blue? darkness Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 Czy ktoś może potwierdzić występowanie tego problemu na innej skórce niż Pure-Red / Pure-Blue?Tak. Darkness. Chyba zmniejszacz obrazkow sie popsul - post kwasiora sie rozlazi. FF3.0.3Potwierdzam, O9.60 Dziala wam lista uzytkownikow? :|404 Not Found Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 Już wiem kiedy dodaje się to ;st=25: ◘ w momencie gdy kliknie się dwójkę i zostanie się na pierwszej stronie (tak jak to wcześniej opisałem), to potem wszystkie posty mają dodane ;st=25. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 Witam. I ja cos dorzuce od siebie , od paru dni mam taka akcje http://forum.purepc.pl/kupic-f59/Gainward-....html&st=25 Wbijam po komendzie nowe posty i...zamiast tematu mam Tak samo jest w innych przegladarkach , wczoraj szukalem tematu po google , znalazlem , wszedlem i to samo co wyzej. Zauwazcie , ze temat zgadza sie z tym co jest w adresie www , ale obraz juz nie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...