Havoc Opublikowano 17 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2012 (edytowane) Bo przepisy dają kupującemu miesiąc na przerejestrowanie, ale nie mówią co w przeciwnym razie... i nie ma komu tego prawa egzekwować ;) Tyle to ja wiem, inaczej bym pewnie przerejestrował już dawno ;-) Chociaż jeśli ktoś wie gdzie szukać to niech zerknie na przepisy. Ponoć od 14lutego weszły zmiany i mogą za to ukarać. Nie szukałem bo o ile wiem prawo wstecz nie działa. A co do gaśnicy, w każdym aucie szukałem miejsca blisko fotela na takową. A wszystko po jednej kontroli drogowej. Kazano mi pokazać te pierdółki. O ile trójkąt wygrzebałem to gaśnicę miałem (akurat przewoziłem coś) pod stertą rupieci w bagazniku, pod wykładziną, za kołem zapasowym...szybciej bym ją chyba wygrzebał dostając się do bagażnika przez koło zapasowe. Policjantka odpuściła i kazała po 5minutach przestać szukać ;] Dajmy na to że potrzebowałbym jej wtedy i....zonk. A tak wożę obok tyłka i jak nie do pożaru to do wybicia szyby się przyda. Edytowane 17 Marca 2012 przez Havoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemn2 Opublikowano 17 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2012 Gasiłem kiedyś auto na parkingu-nie swoje. Poszła moja gasnica i chyba ze trzy inne te małe samochodowe.Zapaliła się tylko instalacja elektryczna pod maską.Kierowca myślał,ze woda mu się zagotowała i podniósł maskę no i się zaczęło.Jeden klient miał gasnicę którą zrobił pstryk i nic nie wyleciało z niej.Udało się to ugasić dopiero taką większą gasnicą z pobliskiego zakładu,która jak ogień się skończył to też się skończyła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 17 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2012 Pewnie kto chciał - widział: http://www.youtube.com/watch?v=2j91LpRmduo http://www.youtube.com/watch?v=RKhm8bFNJn8 Tak, mam gaśnicę :lol: @jonas: Widziałeś żeby gdziekolwiek sprawdzali ten zawór? Jeżeli tak, daj mi ich adres - podjadę :lol: 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 17 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2012 A tak wożę obok tyłka i jak nie do pożaru to do wybicia szyby się przyda. Oczywiście masz ją przymocowaną na tyle mocno, że przy uderzeniu nie zacznie latać i nie rozbije Ci głowy zamiast szyby? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Modd Opublikowano 17 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2012 Ta, wisi na lusterku zamiast choinki zapachowej. 4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 17 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2012 Wniosek nasuwa się jeden, gaśnica (samochodowa oczywisicie) jest dobra, żeby wybić z głowy komuś pomysł gaszenia zamiast 'ucieczki' ;) Nie ma to nic wspólnego z nie udzieleniem pomocy oczywiście.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 17 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2012 (edytowane) Oczywiście masz ją przymocowaną na tyle mocno, że przy uderzeniu nie zacznie latać i nie rozbije Ci głowy zamiast szyby? Zamocowałem ją zamiast gałki zmiany biegów, więc jest zawsze (dosłownie) pod ręką :-D Edytowane 17 Marca 2012 przez Havoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 17 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2012 Pewnie kto chciał - widział: http://www.youtube.com/watch?v=OnfXcCwnVbQ&feature=related Pierwszą pustą gaśnicą można było wywalić szybę w tym Citroenie i go wypchnąć. Patrzęc na to z innej strony, palą się tylko francuskie, strach się bać :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 17 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2012 nie tylko :D tutaj ulubiona fura jonasa też plonie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludovic Opublikowano 17 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2012 (edytowane) nie tylko :D tutaj ulubiona fura jonasa też plonie Panie, jakie płonie? Już dawno sprzedane w Polsce, klepane u Ruskich, jeżdżone przez dentystę emeryta kobietę, który mieszkał w Niemczech jako drugi samochód, sprowadzone ze Szwajcarii, po wymianie rozrządu, wraz z kompletem opon letnich i zimowych, serwis tylko w ASO, sprzedane bo powiększyła się rodzina. Edytowane 17 Marca 2012 przez Ludovic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 17 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2012 Panie, jakie płonie? Już dawno sprzedane w Polsce, klepane u Ruskich, jeżdżone przez dentystę emeryta kobietę, który mieszkał w Niemczech jako drugi samochód, sprowadzone ze Szwajcarii, po wymianie rozrządu, wraz z kompletem opon letnich i zimowych, serwis tylko w ASO, sprzedane bo powiększyła się rodzina. hahaha, lepiej powiedz, z którego roku i z jakim motorem jest ten Golf co go kupujesz :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 18 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2012 ten Golf co go kupujesz :lol2: Mówisz - masz. :wink: http-~~-//www.youtube.com/watch?v=qkWaxSztbBg&list=FLY3Unwvr_rVNIVFR4lAJ3VA&index=34&feature=plpp_video http-~~-//www.youtube.com/watch?v=LgXl9d7-neo&feature=related Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2012 Sportowy nissan wjechał w barierki na Wisłostradzie jakbyco, to nie ja 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2012 Koledzy mam pytanie. Mam dwa komplety kół (felga + opona). Czy powinienem wyważać je przy zamianie ? Spotkałem się z wieloma opiniamim. Jedni twierdzą że nie trzeba, inni że trzeba, a jeszcze inni że nie trzeba ale warto ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2012 Pylniesz się i jeżeli bije to znasz odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2012 Nigdy nie wyważałem kół po zmianie lato/zima i nie było problemów, czy to matiz, czy mondeo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2012 ała... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2012 "znajdź wąż paliwowy i go urwij" to doyebał gość tą poradą... ostatnią rzeczą jaka bym zrobił to wpychanie łap do diesla rozkręconego do 10tys obr, po za tym to się olej wypala nie paliwo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Modd Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2012 To już było. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2012 Stare. Koleś jedynkę wrzucał przy (slavOK) 6000 obr/min :D Nie wiem co bym zrobił. Chyba kable od wtrysków bym rwał albo próba z 5 biegu zdławienia silnika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwykły User Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2012 Zamiast tych kabli od wtrysku to wolał bym jednak 1 z 2 klem od aku zerwać jeśli akurat dal bym rade gołymi rekami. Lub wyciągać wszystkie bezpieczniki jak leci w skrzynce z bezpiecznikami możne jakiś akurat był by od pompy wtryskowej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba_999 Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2012 Nie wiem, może się mylę, ale co to da? Diesel ma zapłon samoczynny i rwanie klem imo nic nie da. Poza tym tu nie jest problem nieodciętej pompy podającej paliwo, tylko nieszczelności turbosprężarki i olej silnikowy dostaje się do komory spalania? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2012 I co byś osiągnął zrywaniem klem? Jedyny rozsądny sposób to dławić na 5 i modlić się żeby skrzyni nie ubić przy tym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2012 A może wystarczy zatkać czymś dolot i go udusić? Brak tlenu = brak spalania o.O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2012 zatkać dolot? Czym? NIE REALNE szmata, ręka inne ciach!ły nie dadzą rady. Gaśnica CO2 rozwali silnik (ostudzenie tłoków) Jedynie jak napisał KHOT 5bieg i modlić się... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2012 (edytowane) Zapchać tłumik, wrzucić taki bieg żeby skrzynia przetrwała (u mnie bezpośredni to chyba 4), hamulec do dechy i puszczamy sprzęgło (teraz dylemat czy szybko, czy powoli, jak za szybko to może szlag je trafić). Takie gdybanie i tak jest nic nie warte do czasu, aż się nie przeżyje takiej sytuacji ;]. Edytowane 20 Marca 2012 przez OCM4n14k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Modd Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2012 Kupić benzynę /problem solved A co zrobić jak się ma diesla i automat (nieszczęścia chodzą parami)? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludovic Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2012 Ja w takiej sytuacji wszedłbym na to forum poczytał powyższe posty i dodatkowo poprosił jeszcze o poradę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwykły User Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2012 (edytowane) W dieslach które zmam są elektromagnesy w pompie, odcinające/przekierowujące dopływ paliwa pod wysokim ciśnieniem do wtryskiwaczy lub odcina sam napęd pompy. Efekt silnik gaśnie i bez podania znów prądu nie zaskoczy. Pomijam kwestie teraz tych nowoczesnych diesli gdzie nie ma pompy napędzanej mechanicznie a są jakieś pompo wtryskiwacze itp <span style='color: red;'>[ciach!]</span>a na prąd. Edit Z reszta jak to sobie wyobrażacie ze jest skrzat w samochodzie który po przekreśleniu kluczyka zatyka dolot palcem lub wsadza wala w końcówkę wydechu czy tam opcjonalnie wrzuca 5 i dusi silnik modląc się do allaha? Edytowane 20 Marca 2012 przez Zwykły User Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2012 Gościu, Ty na prawdę nie rozumiesz że paliwo z baku ma g**no wspólnego z chorobą wściekłych diesli?! Olej chłodzący silnik cieknie przez uszczelkę w turbinie i jest zapodawany razem z powietrzem z turbiny do silnika gdzie się spala jak paliwo. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...