KAX_ Opublikowano 3 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2017 Jaka jest zaleta hothatcha? Prócz osiągów to funkcjonalność :lol: Nawet skrzynia umcy umcy wrzucona przez poprzedniego właściciela nie przeszkodziła w załadowaniu zimówek ;) Chociaż i tak niebawem wyleci bo wątpię aby narty weszły razem z subem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 3 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2017 (edytowane) Tak prezentują się moje stalówki po renowacji. W przyszły piątek wrzucam na auto. Edytowane 3 Listopada 2017 przez radiergummi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 3 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2017 Vectra na saabolotowych felach, to bydzie ciś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 3 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2017 W końcu silnik też z sabb'a. Za tydzień będę je wrzucał na auto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2017 (edytowane) W latach 90 jak alu nie było jeszcze tak popularne większość producentów wypuszczała auta na srebrnych stalówkach. VW miał nawet takie małe śmieszne kołpaki przykrywające tylko śruby. Pamiętacie? :D Edytowane 4 Listopada 2017 przez KAX_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2017 W dostawczakach to dalej standard. Tylko one nie mają takiego wykończenia. Bardziej wyglądają jak po ocynku, matowe. U mnie są 4 warstwy. 2 podkłady, kolor i bezbarwny na koniec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2017 Z cyklu "po co mi musk skoro mam pozłacanom skode w tedeiku i kombiku": Tablice wręcz stereotypowo oczywiste dla modelu pojazdu i mentalności kierowcy. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2017 (edytowane) Poluzuj zwieracz, przecież ten po prawej ma wystarczająco miejsca do otwarcia drzwi i wyjazdu. A teraz coś w cieplejszych klimatach. Byłem w tym tygodniu na Monzy przy okazji wypadu do Mediolanu, bo był bardzo ciekawy event - Sei Ruote di Speranza. Charytatywna impreza dla niepełnosprawnych. Zjeżdża się mnóstwo supersamochodów i wożą niepełnosprawnych po torze. Świetna ścieżka dźwiękowa. Fotek zrobiłem tylko kilka. Nawet nie wiedziałem że Włosi mają teraz 458 jako radiowóz(zarekwirowany mafii). Huracan też był ale nie jeździł po torze. No i pierwszy raz widziałem i słyszałem Pagani Huayra. Na początku myślałem, że to Zonda, bo nigdzie nie widziałem Huayry ze spoilerem. Jakoś nie śledziłem pojawienia się wersji BC. Edytowane 4 Listopada 2017 przez Imperator Kret 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2017 Poluzuj zwieracz, przecież ten po prawej ma wystarczająco miejsca do otwarcia drzwi i wyjazdu. Mondrość z cyklu: skoro prosta droga to mogę cisnąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2017 Tu nie chodzi o ilość miejsca wokoło, tylko przyuczenie kmiotów do parkowania jak cywilizowany biały człowiek. Wszyscy na tym skorzystają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2017 <span style='color: red;'>[ciach!]</span>lisz głupoty. Jak miejsca jest dość to niech sobie staje jak mu wygodnie na wykupionym miejscu. W końcu wywalił worek złota na to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2017 Ale wykupiła raczej jedno miejsce, nie dwa, po wuj się ryje na sąsiednie miejsce? Jak każdy stanie jak człowiek, jest wygodniej wyjechać, jak z miejsca obok ałto nie włazi na twoje pole. Zresztą ten z c3 też zapłacił worek złota i płacił za miejsce postojowe a nie miejsce na c3, powinien mieć możliwość swobodnego postawienia tam większego ałta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2017 (edytowane) Komplet na przód do VC. Edytowane 8 Listopada 2017 przez radiergummi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2017 [ciach!]lisz głupoty. Jak miejsca jest dość to niech sobie staje jak mu wygodnie na wykupionym miejscu. W końcu wywalił worek złota na to.Jakby tę Skodę kmiot ustawił wygodnie tylko na swoim wykupionym miejscu, to nawet bym nie kwiknął, mimo czytelnego świadectwa niedo<span style='color: red;'>[ciach!]</span>ia mózgowego widocznego na tablicy rejestracyjnej. Naprawdę nie wiem co jest z ludźmi z tego obszaru, minimum co drugi odwala na drodze takie rzeczy, że nie wiadomo srać czy sikać. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Metzz Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2017 GWE, GKA, GKS jeden pies. Stan umysłu, a nie tablica rejestracyjna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megagames Opublikowano 8 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2017 Komplet na przód do VC. Bardzo dobry wybór do VC mam również takie w swojej. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 8 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2017 (edytowane) Przy okazji jeszcze piastę na prawym przodzie wymieniałem bo kabel od czujnika ABS był wyrwany. http://allegro.pl/lozysko-kola-piasta-fag-przod-opel-vectra-c-signum-i6366872030.html Edytowane 8 Listopada 2017 przez radiergummi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megagames Opublikowano 8 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2017 Ja piast jeszcze u siebie nie ruszałem a przy okazji roboty przy heblach warto zmienić czujnik zużycia klockow mimo tego że może być jeszcze dobry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 8 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2017 Czy napięcie ładowania na poziomie 15V to dużo za dużo? Manual serwisowy ma widełki 13.9V - 15.1V, a ja mam wrażenie, że auto wykańcza mi akumulatory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 8 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2017 Przy napięciu ładowania powyżej 14,5V mogą Ci odrzucić reklamacje na aku bo w zapisach gwarancyjnych czesto podaja max właśnie 14,5V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 8 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2017 14,4 konkretniej. Ciut dużo te 15, może pada regulator napięcia na alternatorze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2017 14,4 konkretniej. Ciut dużo te 15, może pada regulator napięcia na alternatorze? Wartości które podawałem wcześniej odnoszą się do manuala serwisowego auta. Teoretycznie ładuje w zakresie do 15.1V. Napięcie mierzone było na klemach, wczoraj zmierzyłem na wyjsciu z alternatora przy włączonych drogowych, 2tyś obr i wychodzi nawet 15.4V. Nie mam amperomierza o zakresie 150A, żeby sprawdzić natężenie jak zaleca manual. Więc trochę utknąłem, ale wygląda na to, że właśnie padł regulator. Nawet jak włącze wszystko w aucie to napięcie ledwo spada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2017 Jak najszybciej zmień regulator. Ugotujesz akumulator. U mnie jak padł podczas jazdy to napięcie poszło ponad 17v (check i reszta kontrolek + tryb awaryjny). Jakoś dojechał do elektryka 20km ale roczny akus śmietnik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@nita Opublikowano 10 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2017 GWE, GKA, GKS jeden pies. Stan umysłu, a nie tablica rejestracyjna Dodajmy jeszcze GLS. A buraki z beemek przesiedli sie do audi dla niepoznaki to co sie dziwisz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Metzz Opublikowano 10 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2017 (edytowane) O ile sie nie myę to GLS to firma kurierska. Z "lokalnych" rejestracji w tej konfiguracji może być albo GSL albo GLE. I jednych i drugich nie brakuje na ulicach Trójmiasta. I tu nie chodzi o to czy to beemka czy ałdica. Młodych gniewnych stawiam na równi z zaspanymi mamuśkami wożącymi pociechy do szkoły/przedszkola robiąc w między czasie lewą reką makijaż i mając kompletnie w [gluteus maximus] skrzyżowania równorzędne.. "przecież jadę prosto to mam pierwszeństwo!" Edytowane 10 Listopada 2017 przez Metzz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 10 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2017 Skrzyżowania równorzędne to w ogóle niezła pułapka jeśli nie ma oznakowania. Niektóre parkingi przy supermarketach są równorzędne a znak stawiają tylko przy wjeździe na parking. Na przykład Obi/Tesco w Bytomiu - https://www.google.pl/maps/@50.3214238,18.9430098,241m/data=!3m1!1e3. Do niedawna nie było żadnego znaku(na fotkach Google jeszcze nie ma), teraz już przy wjeździe jest informacja o skrzyżowaniach równorzędnych. Nie ma problemu przy tej nitce bezpośrednio przy markecie, bo wjazd jest od północy, jest jednokierunkowa i siłą rzeczy zawsze po prawej od miejsc parkingowych. Natomiast druga równoległa nitka jest dwukierunkowa i połowa miejsc jest po Twojej prawej. 99% kierowców traktuje ją jako drogę z pierwszeństwem, mimo że powinni ustąpić pierwszeństwa każdej drodze poprzecznej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 10 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2017 (edytowane) Lato i zima. Edytowane 10 Listopada 2017 przez radiergummi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@nita Opublikowano 10 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2017 O ile sie nie myę to GLS to firma kurierska. Z "lokalnych" rejestracji w tej konfiguracji może być albo GSL Oczywiście chodziło mi o GSL, moja pomyłka...takie wieśniaki z okolic Słupska... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 10 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2017 (edytowane) Lato i zima. Całkiem nieźle wyglądają te zwykłe felgi tak odstrzelone. Ile kosztowało Cię doprowadzenie ich do tego stanu? ps. swoją drogą przydały by się jakieś osłonki na piasty Edytowane 10 Listopada 2017 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 10 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2017 300 zł za taką renowacje. Do tego nowe śruby. Za to wczoraj sprzedałem oryginalne kołpaki za 100 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...