Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. kkNd! Opublikowano 16 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2012 @Mario2k, a nie ciekawi Cie jak to jest byc pedalem np? :D nie wszystkiego trzeba samemu probowac... 17 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2012 hyhyhy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Modd Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2012 @Mario2k, a nie ciekawi Cie jak to jest byc pedalem np? :D nie wszystkiego trzeba samemu probowac... QFT :D 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2012 (edytowane) Jeśli ktoś jeszcze czeka na lutowego patch'a, to raczej się nie doczeka. Twitter zh1nt0 confirms that the February patch isn't coming out in February... - Electronic Arts UK Community zh1nt0 DICE Join Date: Jun 2010 I don´t know why February was announced. To be honest, I was on vacation at that time after we launched BF3 + Karkand and I turned my phone off and disconnected from e-mails and everything. I can see a scenario where someone said "These are all the fixes we need" and someone put a tentative date on the package. Someone thought it´d be nice to tell the community and so he did. It´s a really big patch. Me and Joe Grant are going to go through the fixes and verify them with QA and the people who´ve checked in the changes to see that they are actually in and actually work. We will also try to get you guys a date although, getting a solid date has always been kind of tricky. Edytowane 17 Lutego 2012 przez KaszaWspraju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2012 (edytowane) Gdzie obecnie najlepiej kupić battlefielda 3? Wiem, że są kody na allegro, ale obawiam się, że mogą pochodzić z nielegalnych źródeł, a nie chce dostać bana. Macie jakieś pewne i niedrogie źródło? Przykładowo: http://allegro.pl/battlefield-3-powrot-do-karkand-cd-key-klucz-pc-i2120372896.html Czemu połowę taniej niż najtańsze pudełkowe? Edytowane 17 Lutego 2012 przez Sławomir Guzik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2012 Czemu połowę taniej niż najtańsze pudełkowe? To jest sam dodatek, back to karkand. Niedawno chyba byl na origin po 25 zl ;) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2012 Bo to dodatek a nie podstawka. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2012 Gdzie obecnie najlepiej kupić battlefielda 3? Wiem, że są kody na allegro, ale obawiam się, że mogą pochodzić z nielegalnych źródeł, a nie chce dostać bana. Macie jakieś pewne i niedrogie źródło? Przykładowo: BATTLEFIELD 3 POWRÓT DO KARKAND CD-KEY/KLUCZ PC (2120372896) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Czemu połowę taniej niż najtańsze pudełkowe? Dużo moich znajomych kupiło ruską wersję i gramy do dzisiaj, to samo z bc2, także nie ma powodu do obaw. Dostajesz skan klucza, pochodzą w legalnych boxów. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2012 @Mario2k, a nie ciekawi Cie jak to jest byc pedalem np? :D nie wszystkiego trzeba samemu probowac... Sprawdzemie jak to jest byc pedalem pozostawiam Tobie moze Ci zapasi . Ja jestem zainteresowany cheatami do BF3 w celach czysto Edyukacyjnych , wroga przeciez trzeba poznac , nieprawdaz ? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. kkNd! Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2012 W tych czysto edukacyjnych celach sam stajesz sie wrogiem. Pozniej sie nie zdziw jak nikt ze znajomych nie bedzie z Toba chcial grac, bo nie bedzie wiedzial czy Ci sie przypadkiem nie spodobalo widzenie przez sciany... Oczywiscie bedziesz juz tez doskonale ogarniety, jakie czity mozna wykryc, a z czym mozesz bezkarnie hasac... Sprawdzemie jak to jest byc pedalem pozostawiam Tobie moze Ci zapasi . Brzydze sie jednym i drugim. Ja nie wszystkiego musze sprobowac. Miliony much moga sie mylic ;) 12 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2012 a mi się coś popsuło ;/ tylko nie wiem czy po ostatnim update czy po update sterów od radka. Fps mi spadł o ok 10, na caspianie momentami spada do 30-40 !!! toż to grać się nie da ;/ Zmiana detali i rozdziałki niewiele pomaga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepoxx Opublikowano 18 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2012 Wiem, że to mnie lub wielu z nas nie dotyczy ... ale dlaczego Battlefield 3 podrożał na ORIGIN STORE ???????????? Tak samo Bad Company 2 ???? Koszty transportu danych są większe ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 18 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2012 (edytowane) pewnie dlatego bo ostatni patch wniósł tyle innowacji, ze chopaki z dice stwierdzili że tak dopracowana gre beda od teraz sprzedawali drozej Edytowane 18 Lutego 2012 przez ptys 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artuditu Opublikowano 18 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2012 Macie Origin? Pojawia mi się komunikat ze serwery logowania niedostępne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 18 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2012 Padły serwery autoryzacji użytkownika, nikt nie gra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artuditu Opublikowano 18 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2012 Znajomi z Irlandii widzę że grają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 18 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2012 (edytowane) Chyba już jest ok, chociaż działa ociężale. Edytowane 18 Lutego 2012 przez KaszaWspraju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szakalowski Opublikowano 18 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2012 (edytowane) pewnie dlatego bo ostatni patch wniósł tyle innowacji, ze chopaki z dice stwierdzili że tak dopracowana gre beda od teraz sprzedawali drozej Nie bądź śmieszny. Ta gra powinna kosztować pół ceny jaka była ustalona na początku. DICE wydało taki bubel, że się w pale nie mieści i jeszcze mają czelność zwiększać kwotę jaką mamy za nią uiścić? Lepiej wbijać na Allegro i kupować klucza, albo po prostu wersję pudełkową. Nie wiem jak wam, ale mi działa i Origin i BF. Edytowane 18 Lutego 2012 przez Szakalowski 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vinoo Opublikowano 18 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2012 (edytowane) Szakalowski, to była raczej ironia ze strony ptysia ;] Spójrz na poprzednie posty, nie ukrywa niezadowolenia z postawy DICE. Bubel straszny, ale kto wie cóż takiego DICE wniesie do tej gry za parę tygodni.. miesięcy.. Właściciel symthic.com otrzymał od Demize (twitter) dane zawierające przyszłe parametry broni i dodatków (forum symthic.com), które mają obowiązywać od kolejnego patcha. Wartości te mogą jeszcze ulec zmianie, ale przynajmniej widać co DICE kombinuje w kwestii broni. rendezook to nic przy tym ;] W jeden dzień gość nabił sobie 150k wyświetleń ;0 http-~~-//www.youtube.com/watch?v=LrOIgxQ--Tc Edytowane 18 Lutego 2012 przez vinoo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 18 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2012 (edytowane) Widać przy tym kombinowaniu przy broni, że "usa" m4X czy m3X sprzęty najlepsze. Po co buff G18 ? Po co nerff An-94 czy AKS-74u? Po co buff SCAR-H ? Niektóre decyzje są kuriozalne. Zmiany The files I received are more specific than the ones we had access to before. This is not a full list, I haven't analyzed all the data yet. All the changes and rest of the info that I can get out of these files will be here soon. Updates to the topic: 18th Feb. - Added G3A1 max dmg change - Categorized accuraccy changes - Added sniper chest multiplier change - Added more generic info of attachment changes - Added shotgun damage changes Red - Nerf Green - Buff 1. Damage changes Assault Rifles: All assault rifles except G3A1 Min damage 17 -> 18.4 G3A1 Min Damage 20 -> 22 Max damage 30 -> 34 Carbines SCAR-H Min Damage 17 -> 20 LMGs M60 & M240B Max damage 30 -> 34 Min damage 20 -> 22 PKP Min damage 20 -> 22 M249, M27IAR, RPK-74M Min damage 17 -> 18.4 Sniper rifles All sniper rifles: Upper chest damage multiplier 1 -> 1.25 Note that all the bolt-action sniper rifles will 1hit kill under distances of 15 meters M98B Max damage 95 -> 80 Dropoff start dist. 20 -> 15 Dropoff end dist. 75 -> 120 All other bolt-action sniper rifles Max damage 75 -> 80 Min damage 55 -> 59 Dropoff start dist. 20 -> 15 Dropoff end dist. 75 -> 100 All semiautomatic sniper rifles except SKS: Min damage: 34 -> 37.5 Dropoff start distance 12 -> 15 SKS Dropoff end distance 50 -> 60 Shotguns 12g Slug (Auto & Semiauto) Max damage 50 -> 75 Min damage 34 -> 37.5 Dropoff start dist. 8 -> 15 Dropoff end dist. 40 -> 50 12g Slug (Pump-action) Min damage 34 -> 37.5 Dropoff start dist. 8 -> 15 Dropoff end dist. 40 -> 50 12g Frag (Auto & Semiauto) Some weird things in the files, not 100% sure about frags yet. Looks like only the min direct damage is reduced from 10 to 5 12g Frag (Pump-action) Max direct hit damage 60 -> 67 Blast damage 30 -> 40 12g Buckshot Max damage 20 -> 12.5 Dropoff start dist. 4 -> 8 Dropoff end dist. 25 -> 30 12g Flechette Max damage 14.3 -> 11.2 Min damage 8.4 -> 8 Dropoff start dist. 12 -> 15 Dropoff end dist. 25 -> 30 2. Attachments Fore grip Basically before it reduced the horizontal recoil by 50%, in these files it reduces h-recoil only ~20-33% depending on weapon. It also increases the minimum spread 20% ~ 50% depending on stance and weapon. Suppressor Suppressors will not reduce the damage anymore. Now it will reduce the distance where damage starts/stops to drop off instead. For most weapons it will decrease the min spread by 25% instead of 50% Although looks like M60 will still have the same 50% effect. Heavy barrel For most of the weapons it decreases ADS min spread by 75 or 50% depending on weapon. Recoil is still increased by 10 or 15% and HIP min spread by 20-25% depending on weapon. It doesn't make AN94 100% accurate anymore while aiming down the sight. Reduces ADS min spread by 75% and only increases recoil by 10%, the hip fire penalty is 20% for AN94 G3A1 is same than AN94 except heavy barrel increases recoil 6.7% and hip fire is increased only 14.3% For few weapons it also makes Spread increase per shot 10% higher. It will also increase drop-off end distance by 50% making weapons more deadly at ranges between 50m and 90m, depending on weapon. Flash suppressor Will decrease recoil by 17 ~ 25% depending on weapon. For most weapons it increases hip min spread by 20~25% but some weapons don't have any hip accuracy penalty. Extended magazine There seems to be extended magazine for AS VAL which didn't exist before. With ext mag it will have 30 bullets in a mag instead of 20 I'll have complete list of all these soon -:>- 3. Accuracy changes Assault rifles AEK971 Recoil right 0.5 -> 0.3 ADS Min Spread, Not moving 0.2 -> 0.4 AK74M Recoil up 0.3 -> 0.28 FirstSRecoilMul 2 -> 1.5 AN94 Recoil up 0.45 -> 0.3 FirstSRecoilMul 1.5 -> 2 F2000 Recoil up 0.3 -> 0.26 FAMAS Recoil left 0.6 -> 0.35 Recoil right 0.6 -> 0.5 Recoil decrease 15 -> 18 FirstSRecoilMul 2 -> 2.6 G3A1 Recoil up 0.55 -> 0.45 FirstSRecoilMul 1.2 -> 1.8 L85A2 Recoil left 0.4 -> 0.3 Recoil decrease 22 -> 18 Min spread, ADS, not moving 0.4 -> 0.2 M416 FirstSRecoilMul 2 -> 2.4 Carbines AKS74u Recoil up 0.3 -> 0.28 FirstSRecoilMul 2 -> 2.2 HK53 Recoil up 0.3 -> 0.28 Recoil left 0.3 -> 0.2 Recoil right 0.5 -> 0.35 Recoil decrease 22 -> 18 SCAR-H Recoil decrease 15 -> 13 SG553 Recoil up 0.3 -> 0.25 FirstSRecoilMul 2.5 -> 2.2 QBZ-95B Recoil left 0.5 -> 0.335 Recoil right 0.5 -> 0.335 Recoil decrease 22 -> 18 Min spread, ADS, not moving 0.4 -> 0.5 LMGs M240 FirstSRecoilMul 1 -> 1.7 M249 FirstSRecoilMul 1 -> 2.2 Recoil decrease 15 -> 12 M60 FirstSRecoilMul 2 -> 1.5 MG36 Recoil decrease 15 -> 13 FirstSRecoilMul 1 -> 1.8 PKP Recoil up 0.75 -> 0.65 Recoil decrease 7 -> 13 FirstSRecoilMul 1 -> 1.5 Max spread, ADS, not moving 1 -> 3 Type88 Recoil left 0.4 -> 0.3 Recoil right 0.4 -> 0.3 Recoil decrease 15 -> 12 FirstSRecoilMul 1.34 -> 1.5 RPK Recoil decrease 15 -> 13 FirstSRecoilMul 2 -> 1.8 QBB-95 Recoil up 0.45 -> 0.37 Recoil left 0.1 -> 0.4 Recoil right 0.3 -> 0.4 FirstSRecoilMul 1 -> 2 Recoil decrease 15 -> 13 PDWs AS VAL Recoil left 0.2 -> 0.25 Recoil right 0.3 -> 0.45 Recoil decrease 22 -> 18 PDW-R Recoil decrease 22 -> 18 FirstSRecoilMul 2.5 -> 2 Min spread, ADS, not moving 0.4 -> 0.5 Min spread, ADS, moving 0.6 -> 0.8 Min spread, HIP, not moving ^ Standing 1.5 -> 2 ^ Crouching 1 -> 1.5 ^ Prone 0.75 -> 1 Min spread, HIP, moving ^ Standing 2 -> 2.5 ^ Crouching 1.5 -> 2 ^ Prone 1.25 -> 1.5 MP7 Min spread, HIP, not moving, prone & crouching 0.75 -> 1.2 Min spread, HIP,moving, prone & crouching 1.25 -> 1.5 P90 Min spread, HIP, not moving, prone & crouching 0.75 -> 1.2 Min spread, HIP,moving, prone & crouching 1.25 -> 1.5 PP-19 Recoil decrease 25 -> 20 FirstSRecoilMul 2.5 -> 2 Min spread, HIP, not moving, prone & crouching 0.75 -> 1.2 Min spread, HIP,moving, prone & crouching 1.25 -> 1.5 PP2000 Min spread, HIP, not moving, prone & crouching 0.75 -> 1.2 Min spread, HIP,moving, prone & crouching 1.25 -> 1.5 UMP45 Min spread, HIP, not moving, prone & crouching 0.75 -> 1.2 Min spread, HIP,moving, prone & crouching 1.25 -> 1.5 Pistols G18 Recoil up 0.7 -> 0.5 M9 RecoilDecrease 15 -> 30 M93R Recoil up 0.5 -> 0.4 Recoil left 0.4 -> 0.2 Recoil right 0.4 -> 0.2 FirstSRecoilMul 2.5 -> 2 .44 Magnum Spread increase 0.6 -> 0.3 Edytowane 18 Lutego 2012 przez KaszaWspraju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vinoo Opublikowano 18 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2012 (edytowane) Na scara narzekali, że został osłabiony to widać ulegli w końcu. z abakanem mało ludzi lata, sam nie próbowałem, ale jeżeli namiastka ludzi gra tą bronią to świadczy, że nie jest taka dobra, więc faktycznie dziwne że zwiększyli ten recoil początkowy. AEK dostało się również, mam nadzieję że m16a3 nie schrzanią. Edytowane 18 Lutego 2012 przez vinoo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grudzio Opublikowano 18 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2012 (edytowane) Game disconnected: you were kicked by PunkBuster. Stated reason: PunkBuster kicked player (for 0 minutes) ... RESTRICTION: Service Communication Failure: PnkBstrA.exe Od wczoraj nie moge sie podłaczyc do serwera. Po tym ostatnim patchu mnie wywala, ktos miał taki problem? Przeinstalowałem juz raz bastera i nic. update: chyba coś poprawili bo juz nie mam tego problemu Edytowane 19 Lutego 2012 przez grudzio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sens Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2012 Wiecie może czemu nie mogę zalogować się do origin? Wpisuję poprawne passy, a origin odpala się w trybie offline... Nie można przełączyć w tryb online. Na battleloga normalnie się loguję. Do gry zawsze wchodziłem przez battleloga, pomijając origin. Teraz kiedy w battlelogu wybieram serwer, wygląda tak jakby się łączył w między czasie odpala się origin i prosi o passy, wpisuję na bank poprawne i nic się nie dzieje... Coraz bardziej wpieniają mnie te originy i batlelogi... Zamiast ułatwiać życie tylko utrudniają... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeatX Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2012 mam to samo :/ cholera.. wolna niedziela - czlowiek chce pograc a tu [gluteus maximus] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2012 (edytowane) Orgin to beta czego się spodziewać, wczoraj nie działało dziś też, może jutro przywrócą pełną stabilność. Tu ładnie widać kiedy orgin beta nie działał: http://www.gamestat.co.uk/ Edytowane 19 Lutego 2012 przez KaszaWspraju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZlyDzien Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2012 @KaszaWspraju to co podales kilka postow wyzej, mozesz zapodac link? To ostatni patch, czy przyszly, ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2012 (edytowane) A mnie co 10 , 15 min wywala Punk Buster. Damn. Można jakoś w prosty sposób założyć własny serwer ? :) A najbardziej to mnie interesuje LAN, czy jest legalny sposób na własny LAN serwer ? Edytowane 19 Lutego 2012 przez MaciekCi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_OskaR Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2012 DICE nie wiedzieć co to LAN. Ty zapłacić i wynająć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2012 Do gry zawsze wchodziłem przez battleloga, pomijając origin. Teraz kiedy w battlelogu wybieram serwer, wygląda tak jakby się łączył w między czasie odpala się origin...Normalne, zawsze tak jest. Jako że mam wyłączone uruchamianie wraz z systemem to uruchamia mi się podczas próby wejścia na serwer. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepoxx Opublikowano 20 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2012 Ja podczas gry wyłączam przeglądarkę. Gdy w lewym dolnym rogu pokazuje się napis "loading level" :) Bezproblemowa taka operacja póki co. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...