Burning Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2008 dobra wiadomośc - sa juz bloki full cover na radki 4850: http://www.overclockers.co.uk/showproduct....20Water%20Block zła wiadomość - nie w polsce, i cena - bez wysyłki do Polski to ok 300zł :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perun Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Witam Czy mógłby mi ktoś z forumowiczów wysłać na maila perun1979@gmail.com orginalny bios do GIGABYTA HD4870. Z góry dziękuję i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2008 (edytowane) A może by tak kolega się troszeczkę zmobilizował i troszkę pomyślał? Już kiedyś wklejałem linka do strony z biosami i teraz na samym początku tej strony ponownie masz wklejonego linka. Wystarczy zmienić kartę na 4870 i oto co znalazło: http://www.techpowerup.com/vgabios/index.p...=&memSize=0 Lenistwo, lenistwo i jeszcze raz lenistwo. :) Edytowane 11 Sierpnia 2008 przez kojak_ct Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2008 to moze ktos zapoda zmodowany bios do 4870 ?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel80 Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2008 (edytowane) W przypadku posiadania karty ASUS 4870 512 MB z oryginalnymi taktami 750/900, to ktory bios moge wgrac? Czy brac ten gdzie sa takie same oryginalne takty,czy moge uzyc tego mocniejszego (815/925 - tyle ze CCC pokazuje mi max ustawienia 790/1100, wiec pamieci jakby poza zasiegiem)? Sa 4 dostepne BIOSy: BIOSy 4870 Rozumiem, ze wersje musza byc zgodne z tym co mam obecnie czyli 003? Edytowane 11 Sierpnia 2008 przez Pawel80 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2008 (edytowane) zaktualizowałem sygnaturkę bo się ktoś tam burzyłNie "ktoś tam się burzył"(co ma niezbyt przyjemny wydźwięk i sugeruje agresję) tylko ja żartowałem...połowicznie.Bo podałeś wyniki ,a nie do końca podałeś na czym.Nie kręcone 4870 i ostro modowane 4850 mogą być zbliżone na tyle wydajnością ,że zafundowałeś zgadywankę ,a akurat wyniki 4850 na v64 mnie interesują w miarę.Chcesz się dzielić wynikami?Podaj na czym to inni będą mieli odniesienie.Nie chcesz?A to wtedy bankowo mi Twoja sygnaturka nawet w oko nie wpadnie :wink: .Z całą uprzejmością więc proszę nie pisz ,że się "burzę" skoro żartem napisałem abyś sprostował co i jak z tym wynikiem ok? Edytowane 11 Sierpnia 2008 przez miron72 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2008 dobra wiadomośc - sa juz bloki full cover na radki 4850: http://www.overclockers.co.uk/showproduct....20Water%20Block zła wiadomość - nie w polsce, i cena - bez wysyłki do Polski to ok 300zł :P To akurat jeden z droższych sklepów w europie. Są lepsze miejsca np TUTAJ 10 funtów taniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Ciekawe ile będzie kosztować blok do 4870X2? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Może ktoś podać, o ile różni się pobór mocy w 3D do idle w modowanych biosach Strongmena? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Nie znam ustawień strongmena ale 2D w 0.94v zużywa 10w mniej w stosunku do domyślnego 2D(którego wartości nie znam). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bazyss Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Nie znam ustawień strongmena ale 2D w 0.94v zużywa 10w mniej w stosunku do domyślnego 2D(którego wartości nie znam).domyslna to bodajże 1.084v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burning Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2008 rafa: nie zmienia to faktu, że na cooling.pl blok na 4870 kosztuje 360zł, więc na 4850 będzie podobnie chyba zostaje przy powietrzu :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Ciekawe ile będzie kosztować blok do 4870X2? Pewnie połowe wartości samej karty... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Panowie -sam marzę o full coverze ale jak mi padła zapinka to założyłem tymczasowo badziew z CPC i na 1.21V mam max po długim wygrzewaniu FUR 56*(miałem -w najgorsze upały).Więc przyzwoite bloczki stykają skoro ten w miarę wydala.Do tego "jeżyki" na pamięci i coś na sekcję plus lekki nawiew na te elementy z 12ki choćby i jest ok.Koszta śmieszne wręcz przy tamtych cackach.Dotykając chłodzenia na sekcji sądzę ,że da radę i na Vmoda -radiator ledwo ciepły(ale bez nawiewy już mocno więc działa).Oczywiście nie ma jak dedykowane pełne bloki ale ta cena... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeretyK Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2008 robiłem pencil mod z łączeniem ścieżek ale udało mi sie tylko 1,24V uzyskać i teraz pytanie ołówek złej jakości B5 ? bo już więcej sie nie da zamalować szyba że sąsiednie dwa punkty które wygląda na to że są takie same jak te co sie maluje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bazyss Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2008 robiłem pencil mod z łączeniem ścieżek ale udało mi sie tylko 1,24V uzyskać i teraz pytanie ołówek złej jakości B5 ? bo już więcej sie nie da zamalować szyba że sąsiednie dwa punkty które wygląda na to że są takie same jak te co sie maluje a czasem nie B4 powinien być. aż sprawdze w domu bo mma taki jeden jak malowałem 7300GT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirkirst Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2008 (edytowane) sm3.0 - 6835to mój wynik. sm3.0 idento :lol2: tem. przy 750 to 48C ale kwestia napięcia bo musze je zmierzyć. Ma ktoś zapisane zdjęcie albo link do punktu pomiarowego VGPU? I jeszcze jedeno pytanko co oznacza to zielone miejsce trzeba połączyć czy jak ? Po pencil modzie mam 4.76 ale nie miałem czasu testować narazie karty w każdym razie na 770 śmigała. Edytowane 11 Sierpnia 2008 przez Mirkirst Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Ładować się w Gainwarda 4850? Znalazłem za 425zł i jak na razie niczego w podobnej cenie nie widzę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Pełno jest 4850 w przeróżnych sklepach za 430, i nie wygląda na to jakby miały potanieć w najbliższym czasie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bazyss Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Ładować się w Gainwarda 4850? Znalazłem za 425zł i jak na razie niczego w podobnej cenie nie widzę. przecierz to referencyjne wiec wszystkie takie same. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D.rek Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2008 przecierz to referencyjne wiec wszystkie takie same.Hmm.. Tak.. To czemu tak wszyscy odradzają Gigabyte..? Przekora czy jak ..? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bazyss Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Hmm.. Tak.. To czemu tak wszyscy odradzają Gigabyte..? Przekora czy jak ..? ja mam gigabyte i jestem zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Wiem wiem :P BTW. 435 nie 425zł... Zamówiłem tego Gainwarda. Mam nadzieje że na środę będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2008 z gigabyte jest tak (mialme ich Kilka wiec wiem) minimalne napiecie jakie mozna ustawic poprzez biosa w 2d to 0,88-0,92 (w zaleznosci od modelu) u innych firm jest zazwyczaj 0,96v maxymalne napiecie jakie mozna ustawic poprzez biosa w 3d to 1,17 - w kazdym testowanym gigusie - to byl MAX u innych firm np powercolor, shappiere mozliwe jest 1,20-1,21 To tyle roznic ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirkirst Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2008 z gigabyte jest tak (mialme ich Kilka wiec wiem) minimalne napiecie jakie mozna ustawic poprzez biosa w 2d to 0,88-0,92 (w zaleznosci od modelu) u innych firm jest zazwyczaj 0,96v maxymalne napiecie jakie mozna ustawic poprzez biosa w 3d to 1,17 - w kazdym testowanym gigusie - to byl MAX u innych firm np powercolor, shappiere mozliwe jest 1,20-1,21 To tyle roznic ;) A wiesz co to za zielona ścieżka na rysunku który dałem po postu? bo 800 na gpu bez problemu wychacze teraz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cjanek Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2008 (edytowane) Dla mnie gigabyte8450 to... Był u mnie 20 godzin. Dlaczego tak długo? Bo mam daleko do sklepu. Nawet pudełkowa płyta nie instalowała sterów, wyniki w smarkach = porażka. Asusik pięknie zapiął stery i pomknął, później lekki koksik, wyniki w profilu. Poczekam na nowe biosiki. Na razie jestem hepi. Edytowane 11 Sierpnia 2008 przez cjanek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość razorex Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Hmm.. ja w przeciwieństwie do przedmówcy nie jestem happy z Asusa :/ Czy to normalne, że on tak straszliwie piszczy w 3D? :/ Przy obojętnie jakiej grze ( w windowsie jest OK ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2008 miron72 jak marzysz o fullcoverze to kup sobie zalmana http://www.cooling.pl/zalman-zmgwb38503870...ukt,550714.html pcb tych kart identyczne z 4850 także na 100% pasuje szkoda tylko ze cena nie niższa tak za 150zł brałbym bez zastanowienia, no i jeszcze jeden dylemat wrócił 8800gt z servisu nie wiem co robić sprzedawać 4850 czy dziewicę w folii 8800gt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2008 (edytowane) Słuchajcie, ma ktoś może gdzieś na dysku NFS: Most Wanted? Bo mam tam artefakty, cienie drżą i ogólnie obraz nie jest najlepszy... Ale gra się nie wysypuje o dziwo. Oczywiście obniżałem taktowania, rdzeń do 625, pamięci teraz dałem na 980, ale wciąż to samo. Temperatury: max 82*C po godzinie grania. Mógłby ktoś sprawdzić? Mam stery 8.6+hotfix, ale na innych też może być... Edit Arty mam też w Crysisie, w pomieszczeniu obraz jest zielony w zależności od kątów widzenia, a COD2 i COJ śmigają bez problemów. Edytowane 11 Sierpnia 2008 przez Gi3r3k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziuinblack Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2008 (edytowane) Ja póki co narazie na GB nie narzekam. Co prawda nie bawiłem się jeszcze w głębsze OC, ale może kiedyś... W każdym razie, ponawiam pytanie: Ma ktoś opóźnienia myszki w grach? Ja w rozdzielczości 1440x900 (i wyżej, bez względu na AA i AF) mam opóźnienia myszki... Głównie w UT3, a w takiej grze nie ma mowy o opóźnieniu. Na początku podkręcałem grafe, ale to nic nie daje, potem proca i ram (niestety nie wiele mogę wycisnąć więc trudno mi powiedzieć czy to wina proca/ramu). Kolega mówi żebym zrobił formata, wkońcu nowa karta graficzna, no ale jakby nie patrzeć przerzucałem się z Radeona na Radeona, więc to raczej nie jest aż tak potrzebne. Co ciekawiej, mimo opóźnień, utrzymuje się średnio około 50fps. Jakieś pomysły? P.S Gi3r3k - edytowałeś biosa do swojego radeona? Ja na stockach i moim procu mam 1150 3dmarków... No chyba że to stary wynik ;) Edytowane 11 Sierpnia 2008 przez radziuinblack Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...