Skocz do zawartości
ath

Windows 7 Beta / Rc / Rtm

Rekomendowane odpowiedzi

Tylko czy Virtual PC obsługuje 64bit? Czy system na którym uruchamiasz VPC jest 64 bit? Poczytaj w FAQ/pomocy do Virtual PC. To ewidentnie jego wina.

Przeciez oczywistym faktem jest ze VPC nbie obsługuje systemów x64 jako gosci, a wiec nie ma szans na emulacje czegos takiegho.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Mój system to Windows 7. Zależy mi na tym, żeby wszystkie pliki tymczasowe (m.in z instalek) były przez instalator wypakowywane na partycji E:, ponieważ na systemowej (C:) momentami zaczyna brakować mi miejsca. Czy jest takie coś możliwe?

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro tak, to przenoszę temat tutaj:

Drukarka HP Deskjet 3550 a Seven, Sterowniki ;/

Mam problem z drukarką Hewlett Packard Deskjet 3550, ponieważ po zainstalowaniu Windowsa 7 RC niby jest zainstalowana, ale z wykrzyknikiem i nie ma w menedzerze urządzeń sterowników.

Jest to troche dziwne, bo ostatnim razem (po ostatniej instalacji Sevena) sterowniki zainstalowały się same i wszystko było git, a teraz są problemy.

Sterowniki od XP nie działają, a pod Vistę nie ma.

Czy ktoś ma pomysł, lub sterowniki pod Sevena do tej drukarki?

post-118533-1248621716_thumb.jpg

Edytowane przez SanDiego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbuj skorzystać z Windows Update. A z tym brakiem sterów dla Visty, to "trochę" mijasz się z prawdą...

Tutaj jest wiele sterowników do wyboru:

http://h200003.www2.hp.com/bizsupport/Tech...&taskId=135

Jeden z nich powinien działać. Pamiętaj o wybraniu dobrej ilości bitów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z Windows Update korzystam i NIC mi do tej drukarki nie wynalazł

Co do tego linku, to już patrzyłem tam wcześniej i tam są tylko jakieś żałosne porady które nic nie daję (robiłem obydwa sposoby i [gluteus maximus])

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eh, rzeczywiście. Można się wkurzyć. Ja w przyadku IP 1600 instalowałem sterowniki do innego modelu i o dziwo działało.

W przypadku 3550 można spróbować wrzucić sterowniki z innego modelu z tej serii 35xx - np 3520/3535.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam mam zamiar dzisiaj zainstalować W7 64 i mam parę pytań:D

-czy programy 32 bitowe beda chodzić na 64 bitach

-czy jak komp jest nowy to trzeba wszystkie sterowniki łącznie z grafa i reszta instalować czy

wystarczy sama 7

-jak wam sie sprawuje RC (7100) 64

-jak jest z grami czy wszystkie śmigają

-muszę wpisać IP a na Vivcie nie mogłem znaleźć

-jakie macie antywirusy

wiem ze pytania sa banalne ale ja nie wiem a chce sie przerzucić na Svena :D Dzięki

Edytowane przez FanAnime

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

- tak

- Windows 7 ma większość sterowników wbudowany, napewno przyda się wgranie sterowników do karty graficznej

- u siebie mam RC od daty wydania (marzec, kwiecień? - nie pamiętam kiedy wydali RC :)) i wszystko działa, zadnych zwiech itd.

- najnowsze tak, że starszymi nie wiem

- ??

- Avira

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z Windows Update korzystam i NIC mi do tej drukarki nie wynalazł

Co do tego linku, to już patrzyłem tam wcześniej i tam są tylko jakieś żałosne porady które nic nie daję (robiłem obydwa sposoby i [gluteus maximus])

Żeby WU miał szanse jakiś sterownik dobrać musisz najpierw odinstalować ta drukarke w menagerze urządzeń. Zresztą ta metodą odinstalowania i ponownej próby instalacji rozwiązywało sie problemy też na XP i Vista. Czasem nie załapie za pierwszym razem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba się też upewnić, że pobieranie sterów z WU jest włączone. Kiedyś w oknie dialogowym wyłączyłem, bo mnie wkurzył, gdy pobrał do TP-Linka stery od Atherosa i sypnął BSODem, a potem szukałem, gdzie to się włącza (właściwości systemu/sprzęt/ustawienia instalacji urządzeń) :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Chcialem przed chwila zainstalowac windows 7 rc na komputerze stacjonarnym. Po ustawieniu kolejnosci dyskow plytka sie odpala i wszystko dziala, jednak do momentu w ktorym powinno pokazac sie okienko z wyborem jezyka. Mianowicie, zamiast niego wszystko stoi. Jest "pulpit", moge ruszac myszka(nie ma "koleczka" ktore oznacza wczytywanie danych) jednak nie ma wyboru jezyka, wiec nie moge kontynuowac instalacji. Jednak na laptopie nie ma takiego problemu. Wszystko dziala jak powinno, wiec to nie wina plyty. Komp stacjonarny to Athlon 2x 64 5600, Radeon 4850, 2G ramu, dysk na SATA II, plyta Gigabyte ga-m57sli-s4 i sb audigy . Mam na nim Xp z sp 3 i ubuntu. Natomiast laptop to arcer e machines e510, rowniez z xp ale sp2. Ma ktos pomysl, co moze "blokowac" W7 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Komp podkręcony?

Nie, wszystko w biosie ustawialem na fabrycze.

Edit. Grafika byla podkrecona, ale raczej to nie ma nic do rzeczy.

Odpinalem wszystko co nie jest potrzebne (lacznie dysk) i za kazdym razem jest to samo.

Edytowane przez M55

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chcialem przed chwila zainstalowac windows 7 rc na komputerze stacjonarnym. Po ustawieniu kolejnosci dyskow plytka sie odpala i wszystko dziala, jednak do momentu w ktorym powinno pokazac sie okienko z wyborem jezyka. Mianowicie, zamiast niego wszystko stoi. Jest "pulpit", moge ruszac myszka(nie ma "koleczka" ktore oznacza wczytywanie danych) jednak nie ma wyboru jezyka, wiec nie moge kontynuowac instalacji.

Jak długo czekałeś, aż w końcu coś się ruszy?

Tak się składa, że miałem ten sam problem. Nie wiem jak długo czekałem, ale po jakimś czasie wszystko ruszyło. Oczywiście później też były momenty, że wyglądało to tak jakby się komputer zawiesił. Nie mam pojęcia dlaczego instalacja tak się "ciagnęła", niemniej jednak Sevena udało się zainstalować (czasami miałem wrażenie, iż trwa to wieki ;)).

Moja rada jest następująca: kiedy już pojawi się ten "pulpit" i będzie to wyglądało, jakby się komputer zawiesił, idź zrób sobię herbatę/kawę, przeczytaj jakiś artykuł, zrób sobie coś do jedzenia albo co tam jeszcze chcesz. :P Po prostu przeczekaj ten moment (i kilka późniejszych), a system się zainstaluje (no chyba że "zawiesi" się na dłużej niż 30 minut). Powinno się udać, powodzenia. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potwierdzam. Instalowałem wiele różnych systemów (nie tylko 7) na różnych konfiguracjach i czasami Windows tak ma, że potrafi bez widocznego powodu zatrzymać podczas instalacji, aby kilka sekund/minut później ruszyć jak by nigdy nic. Tylko w nielicznych wypadkach system już nie ruszał - wtedy okazywało się, że jest coś nie tak ze sprzętem lub nośnikiem. W pozostałych wypadkach wszystko dalej przelatywało bez problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potwierdzam. Instalowałem wiele różnych systemów (nie tylko 7) na różnych konfiguracjach i czasami Windows tak ma, że potrafi bez widocznego powodu zatrzymać podczas instalacji, aby kilka sekund/minut później ruszyć jak by nigdy nic. Tylko w nielicznych wypadkach system już nie ruszał - wtedy okazywało się, że jest coś nie tak ze sprzętem lub nośnikiem. W pozostałych wypadkach wszystko dalej przelatywało bez problemu.

Ja tez mam taki problem. Zauwazylem 2 rzeczy. Na becie tej sytuacji nie bylo. Pojawila sie powiedzmy od RC. Druga sprawa to to, ze po dolozeniu 3 dysku do macierzy tez zaczal wystepowac ten problem. Jedynie na W7 mam takie komplikacje. I jest to troche wkur. Widac zle winda sobie radzi na roznych konfiguracjach :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziekuje za pomoc :)

Zainstalowalem W7, jednak pojawily sie kolejne problemy. Windwa sie wiesza. Z poczatku dzialala stabilnie, zrobilem update, sciaglem Opere, i narazie tyle. Potem chcialem zrobic update ATI, jezyka pl i tu zaczely sie problemy. Potem winda wieszala sie na np tescie kompa, czy na przegladaniu opery. Casami wiesza sie zaraz po animacji 4 kolorowych okienek windowsa, a czasem po tym, na napisie "welcome". Jest to W7 64 bitowy(zapomnialem dodac wyzej). Mam 1 teorie. Instalowalem sterowniki do plyty jako pod Viste, a nie xp, i nie wiem czy to nie po tym zaczely sie problemy. Jednak, sa one juz odinstalowane, a problem dalej sie pojawia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

Zainstalowalem W7, jednak pojawily sie kolejne problemy. Windwa sie wiesza. Z poczatku dzialala stabilnie, zrobilem update, sciaglem Opere, i narazie tyle. Potem chcialem zrobic update ATI, jezyka pl i tu zaczely sie problemy. Potem winda wieszala sie na np tescie kompa, czy na przegladaniu opery. Casami wiesza sie zaraz po animacji 4 kolorowych okienek windowsa, a czasem po tym, na napisie "welcome". Jest to W7 64 bitowy(zapomnialem dodac wyzej). Mam 1 teorie. Instalowalem sterowniki do plyty jako pod Viste, a nie xp, i nie wiem czy to nie po tym zaczely sie problemy. Jednak, sa one juz odinstalowane, a problem dalej sie pojawia.

No dobrze że od Visty, przecierz z XP ten system nie ma wiele wspólnego. A sprzęt masz na 100% stabilny?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak najbardziej. Na xp i ubuntu nie bylo problemow. Postawilem narazie 7ke drugi raz, dziala stabilnie. Instalowalem tylko SB Audigy, sterowniki od grafiki, opere + wszystkie update od 7ki, x-fire i dziala poprawnie. Moze przy instalacji sterownikow od plyty niepotrzebnie instalowalem pelny pakiet, ponoc sa problemy z IDE/RAID po instalacji sterow od nvidi. Dzieki za pomoc w kazdym razie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie z kolei nie mogę zainstalować sterów do klawiatury - sterowniki niby pod vistę a przy istalacji wywala, że sterownik jest blee i koniec instalacji :/ Z kolei sterowniki do k.muzycznej i mobo znalazł bezbłędnie sam i póki co działa to bez zarzutów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...