Skocz do zawartości
marco

Wybór Domyślnej Skórki Forum

Skórki  

30 użytkowników zagłosowało

1. 1. Który skin powinien być ustawiony jako domyślny

• IP.Board
      2
    • Light
      9
    • Simplicity
      0
    • Pure-Red
      5
    • CleanCut
      6
    • Fat
      0
    • Gfx
      0
    • Professionnal Blue
      2
    • Deflection
      6
  2. 2. W porównaniu do aktualnej wersji

• Znalazłem fajniejszą skórkę
      4
    • Jest ok, porównywalnie
      15
    • Oddawaj stare!
      11

Rekomendowane odpowiedzi

Jako, że testy idą dalej, wybrałem i przygotowałem wstępnie nowe skórki które pojawią się w nowej wersji forum proszę Was o pomoc w wyborze tej która będzie serwowana domyślnie.

Wszystkie można obejrzeć pod adresem: http://forum3.purepc.pl

Więcej raczej nie będzie chyba, że ktoś znajdzie i pokaże jakąś która spowoduje opad mojej szczęki ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Light, CleanCut, Professionnal Blue, Deflection dają radę. Na jedną z nich oddam głos. Wszystkie inne mają jakieś niedociągnięcia i wady.

To drugie pytanie dotyczy skórek na tym forum czy na forum3?

Edytowane przez stivo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Deflection - niezły, tylko co robią zielone przyciski w niebiesko-czarnym skinie?? Albo niebieski albo zielony - zdecydujcie się lub zróbcie 2 oddzielne skiny.

Professional Blue - całkiem fajny.

Gfx - powiało blogiem nastolatki mającej skłonności depresyjne, lubiącej noc, gwiazdy i krainę snów.

Fat - duża czcionka, czyli pozytywnie. Ale znów pomieszano zielony i niebieski. Niech zostanie tylko niebieski.

CleanCut - zielony z niebieskim! Oduczcie się tego...

Pure-Red - 3 kolory. Cytowanie na zielono jest w każdym kolorowym?

Simplicity - całkiem niezły.

Light - świetny, tylko zabierzcie tą bitmapę w ukośne linie - wali po oczach jak koszula w kratę. No i wersja niebieska bardziej by do mnie przemówiła. Lub czarna (czarne ramki, białe tło).

IPBoard Lo Fi - przyzwoity, chociaż czcionka (rozmiar) w podglądzie listy działów lekko przesadzona. W postach ok.

IPBoard jest tragiczny - powiew lat 90-tych. Słabiutko i to bardzo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zagłosowałem na Light'a bo nowość byłaby fajna, ale chyba bardzej udanym pomysłem jest PureRed do którego ludzie przywykli.

ULLISSES IPBoard może wyglądać bardzo przyzwoicie, zajrzyj na forum komunikatora AQQ jak fajnie scustomizowali tego właśnie skina.

/edit

Swoją drogą marco, skoro zaczynasz myśleć o stronie wizualnej to już niedługo możemy się spodziewać update'u? Yupikayey!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oddawaj desert storm.

Nikt nie zrobił, ja się nie czuje na siłach. Za to ponawiam ofertę: jeśli ktoś by chciał deserta wzorowanego na wiadomo którym stylu przygotować stawiam zestaw gadżetów Pure (koszulka, kubek, smycz).

Tak samo. Nie można dodać darkness?

No tak jakoś są niekompatybilne ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Imho.. sensowne themy to Light, Deflection, CleanCut, reszta jest niepraktyczna (np. SimpliCity jak już Poca powiedział) albo zbyt kolorowa i przebajerzona ;).

Głos idzie na CleanCut.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Deflection bym zamienil przyciski Logowanie, Rejestracja i Pomoc na jakies na czarnym tle (albo w ogole pozbawil je tla - vide Professional Blue), bo obecne wygladaja IMHO oblesnie.

Jako domyslna - Light albo Pure-Red, z lekkim wskazaniem na ten pierwszy. A ja i tak bede jechal na Deflection (ktory niestety wyglada jak eksplozja w fabryce farb), skoro porzadnego ciemnego skina nie ma...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Praktycznie cały ciemny, a wiadomość "użytkownik xxx edytował ten post..." wali po oczach białym tłem. Do poprawki ;]

BTW:W Professional Blue grafika na górze wjeżdża na ścieżkę " PurePC.pl - Forum Dyskusyjne > Najważniejsze > O forum". Ubuntu + FF 3.0.13.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak OT: w ogole nie jestem w stanie czytac nowego forum... nawet jak sie zaloguje, to nie moge wejsc glebiej niz strona glowna, bo forum wywala, ze jestem niezalogowany.

Cethin wyglada zachecajaco, ale z powyzszego powodu moge sie wypowiedziec jedynie o stronie glownej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak OT: w ogole nie jestem w stanie czytac nowego forum... nawet jak sie zaloguje, to nie moge wejsc glebiej niz strona glowna, bo forum wywala, ze jestem niezalogowany.

Cethin wyglada zachecajaco, ale z powyzszego powodu moge sie wypowiedziec jedynie o stronie glownej...

Jak się zalogowałem na nowym forum to mnie wylogowało z tego i na odwrót, więc może o to chodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok ponieważ jest sporo miłośników ciemnych tematów doszedł jeszcze jeden - Cethin

Podoba mi się. Lepszy od Deflection. Jedna tylko uwaga. Czerwone pole na górze działu z informacją ma czerwone tło i czerwone litery. Zlewa się to.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...