Skocz do zawartości
Pr0^^ | LoleX*

Profesjonalne myszki - rozmowy, opinie, porady

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie nie wiem jakbym już ją brał to którą: laserową czy optyczną. Nie jestem zbytnio w temacie myszek. Czy ta akceleracja to w sumie taka ważna jest? Podobno laserowe myszki są z reguły lepsze od optycznych dlatego nie wiem..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie nie wiem jakbym już ją brał to którą: laserową czy optyczną. Nie jestem zbytnio w temacie myszek. Czy ta akceleracja to w sumie taka ważna jest? Podobno laserowe myszki są z reguły lepsze od optycznych dlatego nie wiem..

Odpowiedź znajdziesz strone wcześniej. Mniej więcej w połowie wysokości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie skierowane do posiadaczy X-708 oraz X-750F.

Jak sprawuja sie ww myszki na low-sensie i QcK? Bo zastanwiam sie nad wymiana lekko zuzytego UltraX ( akceleracja wsteczna potrafi zdenerwowac :? ) na cos lepsiejszego. I czy 3xFire sprawdza sie? W teorii widze m4/ak i 3F ale jakos nie przekonuje mnie ten shit.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

posiadaczem zadnej z w/w myszek nie jestem ,ale pewnie ten burst to tak jak w cs ... ze 3 lata temu jarałem sie skryptami (cfg po milion kb :D) i wlasnie mialem skrypta na rozne serie strzałow ,ale w ogole to sie nie sprawdzało chciales zasprejowac to efekt byl taki jakbys chcial walic fullauto z famasa @ burst,wiec mysle ze i tu ten 3xfire to tylko zbedny bajer (ale moge sie oczywiscie mylic)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O Ile w CS'ie 3xfire może sie przydać (nie wiem, nie grałem), to w Call of Duty 2 chyba nie ma to zbytnio większego sensu, bo tutaj da się strzelać szybciej niż pistolet/pół automat zmienia naboje, zapewne tak samo jest w Wolfie ET (chociaż tutaj nigdy nie byłem za dobry w waleniu automatem z pistoletu :P)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamówiłem tę myszkę i od razu dla kumpla druga sztuka ;]

Jedyną grą w jaką okazyjnie gram to właśnie Wolf ET i mysle ze moze sie tam przydac, w windowsie przyda sie tez to jako dwuklik :]

skomentuję jak wypróbuję

pzdr

aha, mówiąc "tę" miałem na myśli x-718F ;]

Edytowane przez poadi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja testowałem te myszki...

W CS'a ten przycisk 3xFIRE jest dość "niszczycielski" ...

ale trzeba się do niego przyzwyczaić ... dość niewygodnie się go używa natomiast efekt jest hmmm .. troszkę cziterski :]

Np w 1.6 famas i strzelanie na auto jak z burst... m4 z tłumikiem też jest dość przykre (dla Enemy oczywiście)...

A teraz z innej beczki.

Wie ktoś czy jest jakaś różnica między "Steel S&S Padsurfer wersja uniwersalna" a " Icemat Padsurfer 2 wersja uniwersalna " ???

Powycierały mi się w nieśmiertelnym IE 3.0 i nie wiem czy jest jakakolwiek różnica czy to ten sam produkt inaczej zapakowany ?

( Jeżeli nie to które są twardsze/dłużej wytrzymują ? )

Edytowane przez letrev

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm czy warto graficznie to nie jest nowosc oczywiscie ale klimat rozgrywki imo jest 50 x lepszy niz w source,chyba 5 rok gry mi leci w cs'a no i nie moglbym zniesc tej 'cukierkowatej' grafiki i tej calej smiesznej fizyki gry (nie wiem czy jakims updatem to załatwili bo grałem w to kiedy dopiero sie pokazał i 120pln na hl2 poszło w sumie w błoto ;))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bezprzewodowość dla graczy - czy aby herezja?

KLIKNIJ TUTAJ

Logitech G7 to myszka nieco słabsza od G5, ale głównie przez wzgląd na materiał wykonawczy. Poza tym niemiłym akcentem myszki w zasadzie się nie różnią i są równorzędnymi partnerami. Osobiście wolę przewodowe myszki, nie mam żadnych uprzedzeń wobec myszek bezprzewodowych. Po prostu nie widzę zastosowania, oprócz tego, że myszka wybornie służyła mi jako pilot (potęgując i tak za duże lenistwo). Poza tym kable w myszkach przeszły pewną ewolucję – są elastyczniejsze, lżejsze i cieńsze. W serii X7 A4Techa obecność przewodu jest praktycznie niewyczuwalna. Jeśli ktoś jednak potrzebuje bardziej mobilnego podzespołu, wówczas G7 jest bardzo dobrym wyborem. Przyznam ponadto, że po napisaniu artykułu nie wróciłem do Logitecha G5 (lub do MS Lasera 6000), G7 służy mi nadal. Znamienne. W związku z tym Logitech G7 – jako produkt całkiem udany – otrzymuje I poziom wyróżnienia.

Dołączona grafika

Buźka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

myślę dalej nad zakupem myszki. Chyba najbardziej by mi odpowiadał kształt Microsoft Inteli Mouse Explorera 4.0.

Dlatego chciałem się zapytać, czy rzeczywiście zawsze w niej pada lewy przycisk i coś podobnego???

Jeżeli tok to czy to uznają jak oddam gwarancję?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

myślę dalej nad zakupem myszki. Chyba najbardziej by mi odpowiadał kształt Microsoft Inteli Mouse Explorera 4.0.

Dlatego chciałem się zapytać, czy rzeczywiście zawsze w niej pada lewy przycisk i coś podobnego???

Jeżeli tok to czy to uznają jak oddam gwarancję?

Nie zawsze, bo w mojej przez 1.5 roku nie padl ;)

Co do ew. gwarancji - moim zdaniem powinni to jak najbardziej uznac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@goldenSo

Bede sie opierac na cod1 bo 2 nie mam. Mozna zmienic rate of fire automatu na pojedynczy strzal i wtedy mamy 3 kule o malym rozrzucie...Chyba [;

@letrev

Bardziej interesuje mnie m4/ak47 ( z naciskiem na europejska produkcje [; ) oraz.... mp5 :twisted:

Zamowilem i czekam na przesylke. Mam nadzieje na wtorek [;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@goldenSo

Zluzuj - gralem chwilke w sp wiec pratycznie nic nie wiem nt rozgrywki cod mp ;]

@letrev

Ktos kiedys wspominal ze za fuksa powinienem miec dozywotnie bany na serwerach ^_^ Maly skill + dobry sprzet ma szanse wygraz z beznadziejna myszka w rekach pr0 ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@letrev

Ktos kiedys wspominal ze za fuksa powinienem miec dozywotnie bany na serwerach ^_^ Maly skill + dobry sprzet ma szanse wygraz z beznadziejna myszka w rekach pr0 ;]

Tak sie mowi :wink: Ja w takim pojedynku stawialbym zdecydowanie na pr0 :wink:

Btw kiedys widzialem gre 2 kolesi w cpma na lanie, z tym ze wlasnie jeden byl zdecydowanie lepszy niz drugi. Po 10min grze zamienili sie na kompy (lacznie z klawa i mysza), z tym ze ten "pro" dosiadl badziewnej myszki radiowej, a newb gral na starym boomslangu. Oczywiscie wynik byl praktycznie tak samo miazdzacy dla zwyciezcy pierwszej rundy. Najlepsze bylo jednak to ze w ostatniej 1,5min gry padly baterie w myszce radiowej, a koles i tak byl w stanie tak efektywnie spier*&^ po mapie na samej tylko klawie ze nie stracil nawet fraga :wink: (bieganie tylem itd). No i ten slabszy zawodnik nie byl taki slaby wcale, poprostu ten lepszy byl duzo lepszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aerial

Widocznie zapomnialem o tagu [; przed ma szanse :wink:

Szanse sa zawsze. Dobry gryzon - mowie o pasujacym a nie drogim urzadzeniu - i ratio moze utrzymywac sie powyzej 1.0 :lol2:

A na ffa trzeba albo miec wielkiego skilla albo improwizowac. ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zgadzam sie z aerialem ;) oczywiscie,ze skill > sprzet

co do ffa ,to wiesz moze ktos miec staty kosmiczne - fakt umie strzelac,ale przeciez w tej grze strzelanie polowa sukcesu - mozg to jest to ;) czyli na cw juz sie tak nie wykarze bo bedzie biegał jak glupek po mapie i tylko bedzie chwytał glowy :D

Edytowane przez gib

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgodze sie z wami chlopaki ze skill jest wazniejszy ale przy sporych umiejetnosciach slaba myszka staje sie smycza ograniczajaca gracza ;]

Dobrze mozemy skonczyc ot o pr0 gejmerach ;]

Size jak ten x7 nie bedzie dzialac prawidlowo na qck to kogos zabije.

BTW :arrow: Bawil sie ktos micejudge? Bo moje ultrax wypadlo blado ( 62 punkty ) ;]

update

Odkladam? 5 bro i masz konto hl2+css+hl2:dm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi