Skocz do zawartości
kucyk

Battlefield 2

Rekomendowane odpowiedzi

kup joya

1497518[/snapback]

eeee :| moge analogowego pada podlaczyc. chlopaki powinni ten model lotu zrobic tak, zeby nie trzeba bylo zmieniac kontrolera w czasie gry.

ja sobie gram na 2800+ s754, gigabyte na nf3, 512ramy, R9550 325/240 i gra chodzi swietnie na 1024 med.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ale i tak nie moge ustawic wiecej niż low i drawdistance niż 75.czyli co zrobić??

1497701[/snapback]

kup karte z normalnymi shaderami? [;

to jak panowie dzis sie umawiamy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wiec chwilke pogralem i zeby nie pisac za duzo stwierdzam nastepujace rzeczy:

-Dzwiek - 9/10.Bardzo mi sie podoba

-Grafika/wydajnosc - 6/10.Tu jest juz gorzej.Teren co prawda jest spory,ale grafika jest nadal gorsza niz w Far Cry'a i jest wg mnie poziomu sredniego.Co do plynnosci,to podogrywa na poczatq 10 s i czasem kiedy przesiadam sie np za stery jakiegos dzialka,ale nie jest zle.Na 768 ramach mozna grac spokojnie na high,natomiast na medium textures nie ma ani jednej zacinki a graficznie sie wcale tak bardzo nie rozni wiec jest dobrze.Natoamist jak skonczy dogrywac to chodzi super plynnie w 1024 na high wiec przynajmniej tu jest dobrze,ale i tak jest lepiej niz myslalem,przed odpaleniem,tylko szkoda,ze troszq wgrywa level,ale tragicznie tez nie jest.

-Grywalnosc - 9/10.Czyli tak jak oceniam pod tym wzgledem CSS.

-REASUMUJAC - 8/10 przez wymagania, a scislej mowiac przez to, ze gra jest bardzo pamieciozerna i ze nie chodzi na GF4Ti4600 a chodzi na radkach 9250SE 64 bitowych,a jak wszyscy wiedza karty te roznia sie wydajnoscia wlasciwe o 100%.To tyle :) Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie wiem co wy tak strzelacie z kaka na tą grafikę. Odpalacie na high all? Ja mam all na high a tekstury tylko na medium i wyglada to bardzo ładnie. Taki samolot na pokladzie lotniskowca jest kozacki i naprawde nieźle sie prezentuje, a to ze tekstury są MED to widze dopiero z bliska jakiegoś obiektu.

Aha, włączyłem jak narazie AAx2 i.... nie widzie różnicy w płynności grania, a gra dograła mi sie ostatnio w 4 sekundy. :) Potem żadnej zaciachy a tylko 512MB

I jeszcze: Udało mi sie wylądować migiem na lotniskowcu samolotem marinse (ej, jaki to jest dokladnie model bo nie wiem) na lotnisku ikrajczyko-podobnych zarówno lądując jak i... LĄDUJĄC PIONOWO... ale to jest cholernie trudne i jesteś bardzo podatny na zestrzelenie. Helikopterem ląduje gdzie wam dusza zapragnie, wiec jakbym dzisiaj z Wami grał to transport macie zapewniony gdzie tylko chcecie. Umiem też nim unikać rakiet i nurkować. Kolesie myślą, że sie rozbieje i wyskakują, a ja helikopter wzbijam tuż nad wodą i lece nad jej taflą a nastepnie tych, którzy sie nie przestraszyli wysadzam na plazy.... reszta sobie płynie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eeee  moge analogowego pada podlaczyc. chlopaki powinni ten model lotu zrobic tak, zeby nie trzeba bylo zmieniac kontrolera w czasie gry.

latac mozna mysza bardzo wygodnie, ale po prostu guzik zrobisz a nie wygrasz dogfight z kims kto ma joya - nie da sie, po prostu nie jest to mozliwe, ja na joy beczki cobra krece, amerykanskim mysliwcem laduje na wiezyczce lotniskowca - zrob to samo mysza..

pozatym, jak sobie wyobrazasz lot na 60% ciagu [najwieksza zwrotnosc i duczo czasu na przycelowanie] bez opcji przepustnicy? nie da sie - trzeba rytmicznie walic k.. lawiature

serio - moj joy to wydatek 29.95 w MM - warto bylo, choc ja i tak gram w Forgotten Hope [mod do bf1942]

ps. wiecej piechocincow rozwalilem taranujac ich samolotem niz zabijajac ich z tego durnego dzialka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z punktu widzenia osoby nie widzącej na oczy poprzednich części: dzisiaj odpaliłem demko,na sprzęcie z podpisu,nic nie kręcone chodzi super płynnie w 1024x768 MEDIUM DETAIL.Ale grafa jest cienka mimo wszystko,jakaś taka dziwna :).Grywalność bardzo duża,aczkolwiek troszkę niższa niż w CS:S.Natomiast co mi się najbardziej podoba to pojazdy,fajnie jest wsiąść do czołgu i powymiatać :D .Moje pierwsze wrażenia oceniam na 8/10.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dzisiaj znów troszq popykałem i co stwierdziłem:

Helikoptery to potężna broń , ale jakoś mnie do nich nie ciągnie , polatałem troche strasznie zarzuca , ale jak ktoś się będzie w tym względzie trenował to taki członek teamu będzie bardzo wazny , ahh te desanty na tyłach wroga

Samoloty - na początku myślałem , że to będzie mój konik , ale jak polatałem to faktycznie bez joya troche lipa , a zresztą mnie nigdy nie ciągneło w strone powietrza wiec w BF2 chyba też sobie odpuszcze

Czołgi - Moje ulubione pojazdy , w sumie sama walka podobna jak w BF1942 gdzie też preferowałem czołgi , tylko te sa bardziej zwrotne i szybsze więc można robić szybkie najazdy na bazy pzeciwników , minuem jest to że poprzez słabą siłe rażenia pocisków ostrzeliwywanie np z pagórków celów mija się z celem i walka raczej toczy sie na mniejszym dystansie

Pojazdy opancerzone - W sumie szybkie , mobilne , wytrzymałe , w walce z piechotą dużo lepsze niż czołgi , w sumie dużo nimi gram i coraz bardziej się do nich przekonuje

Hammery , samochody - zawiodłem się , Hammery szybkie ale słabo opancerzone inne pojazdy tylko do szybkiego przemieszczenia w walce mało użyteczne

Piechota - na początku myślałem , że piechociaze będą najsłabszym ogniwem w tej grze , ale po dłuższej grze stwierdzam ,że mogą zagrozić wszystkim pojazdom , a w połaczeniu z pojazdami opancerzonymi czy helikopterami moga bardzo szybko przemieszczać się na pole bitwy i atakować na tyłach wroga

No to lece grać dalej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To na jakim serwerku gramy? ;] a co do pilota helikoptera i myśliwca, ja jestem dobry na klawie ;] a co do minigun'a na helikopterze desantowym to strasznie słaba broń :/ podajcie Ip serwera ok?

Ps. Także robie to samo tyle że piruety heli, a co do myśliwca lece nisko by mnie nie zauważono ;]

Ps.2 jednym zdaniem Battlefield 2 jest tak samo grywalny jak Battlefield 1942 ;] ale o wiele bardziej dynamiczny ;]

Edytowane przez Drunk_ZoZol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze ja sprubuje szczescia :) 212.122.206.150 port :default haslo: tweak

serwer stoi i zapraszam

jeszcze 5 minut male zmiany musze zrobic

-----

update nie wiem czy bedzie przekierowanie dzialac ale mozna juz prubowac

-----------

cos raczej nie dziala:( bo nikt jakos sie nie zaladowal:(

---------

czy ktos z was moze pingowac taki adras 10.20.100.113 (to jest za natem wiec pewnie nie , bo na tym adresie tez moge zalozyc, ale szanse sa zadne ze sie polaczycie:(

Edytowane przez Abaddon+

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kiepsko, coś mnie wykopało i nie mogłem sie połączyć :( ale zabawa była przednia ;]

1498280[/snapback]

No ba! Z zozolem siedzimy na dachu i strzelamy, nagle nad glowami leca kule, wiec leżąc uciemy czołgając się. Wpadamy na wyższy segment, czołgamy sie dalej i nagle dostaje kulke :D Padam na twarz a zozol tylko mówi "o ku.rwa" :D zamulił tylko z reanimacją mnie. Po wbiciu sie na dzwig serw sie wywalił. Zozol licze na powtórke z rozgrywki :) Moze na innym serwie bez lagów :] Fajny Co-Op i gadanko przez mic :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Sama gra zaskoczyła mnie niesamowicie. Osobiście oglądałem większość trailer'ów i wiele screenshot'ów z wcześniejszych test-wersji. Kiedy o godzinie 22:02 w piątek, 10 czerwca dostałem info "jest demo!" natychmiast przystąpiłem do download'u. Niestety przy moim nie najszybszym łączu troszkę trwało, zanim udało mi się odpalić instalację gry. Na początku... jak zwykle :) ciekawie zrobiło się dopiero wtedy, kiedy zaproponowano mi zainstalować sterowniki od nVidii. Pomyślałem wtedy, że EA robiła silnik gry bardziej pod GeForce'a :wink: Mnie osobiście to nie przeszkadzało. No więc instalacja zakończona. Teraz przyszedł czas na założenie konta... po prostu koszmar. Zdziwiło mnie to, że mój adres e-mail okazał się... za długi :blink: . Po całym procesie rejestracji i zalogowaniu się wszedłem na serwer i okazało się, iż mapki ładują mi się szybciej, niż w poprzedniej wersji gry: Battlefield 1942, w modzie Desert Combat. Ustawienia High, rozdzielczość w grze (niestety) 1024x768. Niestety, ponieważ mój monitor raczej nie lubi takiej rozdzielczości, a w Windowsie mam ustawioną 1600x1200 :-| . Jakość grafiki nie była szokująca. Realistyka została znacznie poprawiona, jednak widać kilka niedociągnięć. Dopiero włączenie Wygładzania Obrazu: 8xS & Filtru Anizotropowego x16 spowodowały, że mój komputer musiał się nieźle namęczyć. Po pierwszych próbach lotu śmigłowcem, myśliwcem i jeździe czołgami z przykrością stwierdziłem, że gra nie spełnia moich oczekiwań. Jednak już przyzwyczaiłem się do tego :) . Mogło być lepiej, ale nie jest - i tak nie jest źle. Jedyną dość rażącą rzeczą w tej grze jest to, iż wyposażenie wszelkich sił powietrznych jest bardzo skromne i starcza na tylko jeden cel. Celność wszystkich broni została maksymalnie zbliżona do tej prawdziwej. Ciekawe jest to, że jeśli chodzi o Infantry Fight to osoby, które wcześniej miały do czynienia z Battlefield Vietnam mają lepsze wyniki, niż ci, z Battlefield 1942. Rozrzut jest nieprawdopodobny. Niezwykle ciężko jest zabić przeciwnika z większej odległości. Nowe profesje całkiem pozytywnie mnie zaskoczyły. Ich możliwości "zmuszają" graczy do TeamPlay'u, co sprawia, że gra staje się o wiele przyjemniejsza. Bardzo niewdzięczne stanowisko komandera jest jednym z powodów, dla którego ta gra stanie się bardziej drużynowa. Jeśli tylko znajdzie się ktoś, kto poprowadzi cały Team do wygranej to sama rozgrywka będzie o wiele bardziej pasjonująca.

Podsumowując - jestem bardzo mile zaskoczony wymaganiami sprzętowymi, delikatnie rozczarowany grafiką i oczarowany grywalnością.

Pozdrawiam :) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi