Sweeper Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 Dobra nie wytrzymalem i musze cos napisac:) Wqrzaja mnie kolesie ktorzy chyba czytaja ostabnie 2 strony calego tematu a potem wychodzi ze tak naprawde gow... wiedza o tej karcie!!! po 1 czytajcie caly temat a potem sie wypowiadajcie bo polowe postow to bym wywalil w kosmos tutaj (sa ciagle o tym samym i kazdego trzeba doinformowac). Zrobiliscie niezla bitwe nvidia vs ati. Chcialbym zauwazyc ze karty sa dosc podobne, ale ludzie sopjrzcie na cene, GF jest tanszy niz radeon 9800pro. Na pewno obydwie karty maja swoje wady i zalety. Juz pisalem ze kumpel ma radeona 9800pro i u niego w testach byly 23 klatki a u mnie 35 w timedemo D3_c17_12 (jakos tak:P) roznica jest troche w procku miezdy nami natomiast on ma lepsze pamieci i nforce2 - nie wazne. Testy Focusa wydaja mi sie b dobre, chociaz chce sprawdzic Colina 2005 bo tam jest ogromna roznica i zrobie to niebawem bo gierke juz mam tylko musze wrocic do chaty ze swiat ;). CHetnie przetestuje takze super "plac" w Hl2 zobaczymy czy bede mial tam 8 klatek czy ile ktos tam pisal :) co wydaje mi sie nieprawdopodobne. Nawet jak ten Gf ma 3 klatki(w testach Focusa zdaje sie) roznicy to nie zapominajmy ze ATI wspiera ta gre o wiele bardziej , wiec jak dla mnie wynik jest super. Na 3dmarka 2001 nie warto juz faktycznie patrzec mam tam 14k (kumpel z radeonem 9800pro tez) - tam sie licza przede wszystkim szybkie pamieci i fsb jk najwieksze. Karta jest dla mnie jak najbardziej ok za ta cene i tyle. Skonczcie ta chora wojne miedzy ati i nvidia bo to sie robi smieszne powoli. Kazdy broni tego co kupil :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
!exec Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 Nie drwie, naprawde. A zaraz testow poszukam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_ Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 Juz pisalem ze kumpel ma radeona 9800pro i u niego w testach byly 23 klatki a u mnie 35 w timedemo D3_c17_12 (jakos tak:P) roznica jest troche w procku miezdy nami natomiast on ma lepsze pamieci i nforce2 - nie wazne. Hmmm interesujące :) Bo wiesz o co chodzi, procesor w Half Life ma zarąbiście duże znaczenie. Zobacz co mi wysżło w testach na słabszych kartach X300 oraz GF 6200 - http://www.egielda.com.pl/?a=10&id=112 dla pentium 4 3 GHz to była granica. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazir_black Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 Moim skromnym zdaniem jeśli ktoś ma w swoim kompie 9800PRO i myśli o przesiadce na 6600GT to robi błąd. Niech zostawi tego radeona bo to naprawdę dobra karta. Jeśli natomiast ktoś chce teraz kupić sobie nową grafikę (tak jak ja :wink:) to uważam, że należy brać 6600GT i nawet się nie zastanawiać. Zastanawia mnie dlaczego ludzie faworyzujący ati jako główny mankament 6600GT przedstawiają argument niższych osiągów w hl2 od 9800PRO. Równie dobrze można to odwrócić i powiedzieć to samo o d3 i 9800PRO. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolekcjoner Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 Ma moze ktos z was bios do Leadteka 6600GT z taktowaniami 500/500 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 czytam, czytam i mam coraz wiecej watpliwosci zwlaszcza z tego powodu, ze pojawily sie 9800 build by ati w cenia ~600pln. zobacze co po nowym roku sie ruszy w kartach, bo teraz mam kociol w glowie. moze sobie wezme 6800 by leadtek, choc szkoda mi dokladac tych 300pln miedzy 6600gt a 6800. a jakbym kupil 9800 to by styknelo na nowego silencera 3 i jeszcze bym mial na zgrzewke ;] ktos pisal o cienkiej wydajnosci 9800pro w hl2. jest to ewidentnie wina ramu. ja na 9500pro na 256ramu moglem grac plynnie w 800med a teraz na 512 moge sobie grac w 1024 max bez aa i af. procek to duron 2,1ghz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość per3z Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 a przesiadka z 9800 pro na 6800 LE najlepiej asusa bedzie oplacalna?a przesiadka z 9800 pro na 6800 LE najlepiej asusa bedzie oplacalna?a przesiadka z 9800 pro na 6800 LE najlepiej asusa bedzie oplacalna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość per3z Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 a przesiadka z 9800 pro na 6800 LE najlepiej asusa bedzie oplacalna?a przesiadka z 9800 pro na 6800 LE najlepiej asusa bedzie oplacalna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość per3z Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 a przesiadka z 9800 pro na 6800 LE najlepiej asusa bedzie oplacalna?a przesiadka z 9800 pro na 6800 LE najlepiej asusa bedzie oplacalna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość per3z Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 a przesiadka z 9800 pro na 6800 LE najlepiej asusa bedzie oplacalna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość per3z Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 Przepraszam bardzo za powielone posty,ale byly problemy z dzialaniem forum i odswiezalem strone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazir_black Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 Myślę, że tak a jeśli jeszcze udało by ci się odblokować dodatkowe potoki to już napewno będzie udany zakup. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość per3z Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 Dowiedzialem sie ze te nowe LE sa skutecznie blokowane przed modowanie.CZY ABY TO PRAWDA?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 focus_ Po raz kolejny czytam jak piszesz że 6600 ma "4 potoki na dwa TMU". Układu 4x2 nie kwestionuje, ale skąd to nazewnictwo ??? Skoro karta ma po 2 jednostki na każdy z 4 potoków to tak piszmy{albo cztery potoki renderujące, a w każdym z nich po dwie jednostki mapujące tekstury TMU, albo 4x2, albo 4/2} . Tutaj to mniej się rzuca, ale jak piszesz, że radek ma 8 potoków na 1 TMU to od razu nasuwa i piszesz "potoki na TMU", ale kurcze jak ktoś nie zna się lub jest "świeży" w temacie to się może z lekka pogubić i nie zrozumieć ...sorki, że się czepiam rzeczy formalnych...... A co do tematu - zgadzam się z Nazir_blackiem, że przesiadka z 9800 na 6600GT nie ma sensu. Nawet dodam, że obecnie jak dla mnie z 9600pro/xt na 6600GT a i na 9800pro też za bardzo nie ma sensu (no chyba, że dopłata nie większa niż 200 zł). Niemiec - te radki 9800 to ponoć wcale nie built by ATI, tylko by coś tam w Chinach. Tyle że powered by ATI. Gdzieś w necie natknąłem się na taką myśl, że architektura 6600 to unowocześniony i poprawiony 5900, co Wy o tym myślicie ??? Oczywiście, nie zmienia to faktu, że jest to aktualnie najciekawsza karta graficzna w swojej klasie cenowej. Mam takie wrażenie, że Ati osiadło na laurach a teraz może zacząć zbierać cięgi za to. Ale to dobrze, bo monopol nikomu nie służy. P.S. Poprawiony ortografik :oops: [/color] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazir_black Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 Mam takie wrażenie, że Ati osiadło na laurach a teraz może zacząć zbierać cięgi za to.Może dojść do takiej sytuacji jaką nvidia przechodziła za czasów serii FX. ps. ...zgadzam się z Nazir_blackiem, że ...piszcie samo "nazir", nazwa mojego konta to "nazir_black" bo samo "nazir" było już zajęte :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sweeper Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 DObra nie moge juz tego czytac:) Przetestuje radeona jak znajde chwile czasu u siebie na procku. Niemiec co do kwesti ramu, to sie nie wypowiadaj bo wiadlo ze chodzi nam o to , ze jak ktos ma malo ramu wczytuje timedemo pare razy zeby nie doczytywal podczas sprawdzania...wiec to jest wykluczone. Te radeony 9800 za 600zl to sa przeciez 128bitowki chyba nie ? mam nadzieje ze nikt nie mysli ze tyle kosztuje radeon 9800pro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 Otóż nie są to 9800pro a zwykłe 9800 (325/550) ale z szyną 256 bit. Kręcą się ponoć na prawie pełne pro. Rdzeń pójdzie nawet lepiej. Problem w tym, że producent nie znany a i cena coś podejrzana. Może to jakieś poserwisowe.......A poza tym, zdaje się, że już ich nie ma....... Z drugiej strony radki 9700pro w komputroniku też były tanie...... P.S. Na PCI-E Ati to już zupełnie dostaje lanie. Jeśli faktycznie 6200 jest takie rewelacyjne to w prawie każdym przedziale cenowym nVidia ma lepszą propozycję. No może wyjąek stanowią najdroższe egzemplarze, ale i to jest raczej remis. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sweeper Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 Jestes pewny ze 256bit szyna? ja widzialem w paru cennikach ze 128... no coz ciekawe gdzie twki pomylka, w sklepach to jest chore ze mozna zobaczyc zdjecie nie tej kary co chce sie kupic(inna wstawia) albo daja nie takie taktowania z innego modelu... tak jest w przypadkach radeonow 9600pro, albo do winfasta arest.pl daje ze ma taktowania 500/500 zamiast 500/450 :/ tak to jest jak sie kopiuje z dizwnej strony a potem bledy sie powielaja ;) wiec nie ma czegos takiego jak winfast geforce 6600 gt 500/500 pamietajcie... ma byc wersja extreme niebawem tej karty tak a propos. Pojawily sie tez radeony 9700 pro w arescie :) looknijcie sobie jaka cena.. jak chcialem ta karte kupic to jej nigdzie nie bylo, nie wiem skad to wykopali. Ciekawe jest tez to http://sklep.benchmark.pl/pelny_13505.html 16 potokow :) za dosc fajna cene;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_ Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 focus_ Po raz kolejny czytam jak piszesz że 6600 ma "4 potoki na dwa TMU". Układu 4x2 nie kwestionuje, ale skąd to nazewnictwo ??? Skoro karta ma po 2 jednostki na każdy z 4 potoków to tak piszmy{albo cztery potoki renderujące, a w każdym z nich po dwie jednostki mapujące tekstury TMU, albo 4x2, albo 4/2} . Tutaj to mniej się rzuca, ale jak piszesz, że radek ma 8 potoków na 1 TMU to od razu nasówa się myśl, że ma 1 jednostkę teksturującą w sumie. Wiem, że chodzi Ci o: architektura [potoki/TMU] i piszesz "potoki na TMU", ale kurcze jak ktoś nie zna się lub jest "świeży" w temacie to się może z lekka pogubić i nie zrozumieć ...sorki, że się czepiam rzeczy formalnych...... Jak najbardziej Cię rozumiem i się z Tobą zgadzam. Jeśli jest błąd to trzeba go poprawić :) Dzięki za uwagę :) Co do 9800 PRO to z tego co pamiętam to on miał takie dziwne taktowania bo rdzeń miał taktowany zegarem 325 MHz pamięci zaś 290 MHz. Jeśli są inne to najprawdopodobniej nie jest to produkt ATI. Należy jeszcze pamiętać o jednej rzeczy. Nie mówię, że będzie ona miała też iteraz zastosowanie, ale pamiętam jak HURTOWO wracały na serwis ostatnie rewleacje czyli Radeony 9700 niby OEM od Herculesa, a w reczywistości były to Build by ATI. Osobiście ja bym się dwa razy zastanowił przed tym 9800 PRO, tymbardizej, że jak piszecie ma takie dziwne taktowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dvie1 Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 Pojawily sie tez radeony 9700 pro w arescie :) looknijcie sobie jaka cena.. jak chcialem ta karte kupic to jej nigdzie nie bylo, nie wiem skad to wykopali. nie wiem co to ale ma tylko szyne 128 bit wiec to nie jest to samo co oryginalny PRO a no i ma tylko 12 miesiecy gwarancji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaronek Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 nie jestem pewien ale chyba szyne pamieci w radkach 9800 okreslano po ulozeniu - L-shape bylo 256 a I-shape 128. Ale widzialem jeden taki artykul wiec moge sie mylic ;) 6800le powinny sie juz odblokowac rt 15.3 bo dziala dobtrze (chyba ze rzeczywiscie maja uszkodzone potoki) - winfasta 6800 polecam, nie odblokowal sie ale za to sie mocno podkrecil ;)) i wyszlo prawie na to samo hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_ Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 Pojawily sie tez radeony 9700 pro w arescie :) looknijcie sobie jaka cena.. jak chcialem ta karte kupic to jej nigdzie nie bylo, nie wiem skad to wykopali. nie wiem co to ale ma tylko szyne 128 bit wiec to nie jest to samo co oryginalny PRO a no i ma tylko 12 miesiecy gwarancji. Tutaj znalazłem ciekawą ofertę : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=37944751 Gratulacje dla panów za podawanie taktowania rzeczywistego :) Zaś najbardizej się mi spodobał ten oto fragment: Serwis bardzo chwali tą kartę. Stwierdziliśmy zdumiewający fakt, że karta doskonale i bez problemów pracuje na płytach wyposażonych w AGP 8x/4x takich jak ASUS, Gigabyte, ABIT, EPOX. KArta jest porównywalna do prduktów innych firm: ASUS, Sapphire, XPERTVISON. Uwaga nie jest to wersja ATI9700 tylko prawdziwa 9700pro. Hmm XPERVISION to jest markowy produkt ? hmmm no tak ECS też :D Ale najlepsze jest "zdumiewajacy" fakt, że karta działa w plycie AGPx8 8O 8O 8O 8O Ja myślałem, że robili je na PCI-E x32 :D - widać się myliłem :D Tak czy owak panowie migli dać zdjęcie Radka 9500 PRO i by tak samo wyglądał :) nie musieliby sie tłumaczyć :) Kolejny fakt to taktowania "Prawdziwy Radeon 9700 PRO" ma zegary 325 / 320 MHz. W opisie istnieją nieco inne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 Allegro.......... Od jakiegos czasu zaglądam tam tylko po to aby się pośmiać :) . Tak wracając do tych nieszczęsnych jednostek, to może skrócona forma w stylu np. "4 jednostki po 2 TMU" byłaby krótka i czytelna ...... P.S. Oczywiście, że chodziło mi "4 potoki po 2 TMU". Ten dzień był kiepski......... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_ Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 Allegro.......... Od jakiegos czasu zaglądam tam tylko po to aby się pośmiać :) . Ja zawsze tam po to zaglądałem :D Tak wracając do tych nieszczęsnych jednostek, to może skrócona forma w stylu np. "4 jednostki po 2 TMU" byłaby krótka i czytelna ......Ja się przystosuję :) 4x2 albo 4 potoki po 2 TMU albo samo 4x2 Bez różnicy dla mnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 Jakiś dzisiaj mam kiepski dzień, cały czas chodzę i się wszystkiego czepiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Squik Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 kłócicie sie o to 6600 gt,porównujecie do 9800 pro a to nie ma sensu.6600 oferuje najnowszy silnik,nie jest rewelacją bo dyskwalifikują go 4 potoki 128 bitowa szyna.Szczytem głupoty byłaby przesiadka z 9800pro na 6600gt bo praktycznie nic na tym się nie zyska.Silnik gt jest tak nowy,ze wiekszosc gier go nie nie wykorzysta a z wykorzystanie shaderów w wersji 3.0 naprawde beda problemy.Na razie gt są jeszcze drogie.Warto poczekac aż wejdą normalne 6600 na agp.Według mnie powinny byc tansze od gt o co najmniej 30% a wtedy nie bezie dyskusji bo 6600 bedzie najlepszym wyborem dla tych co przesiadają sie z maluchów takich jak np ja z 9200 czy inni z 9600... Jezeli 6600 na pcx są juz pok 500zł to nie widze powodu dla którego te grafy na agp (oczywiscie po jakims czasie,bo marketing rządzi ) bedą kosztowały tyle samo a te ati 9800pro to juz ostatki i trzeba uważać bo najczęściej są to wersje 128 bitowe.Fakt, że mają 8 potoków ale w takim wypadku wąskim gardłem jest szyna Kupowanie na siłę teraz wersji gt jest bez sensu,Trzeba poczekac troche na klasycznego 6600.Zawsze da sie podkręcić a powinna byc dużo tansza a oferująca ten sam układ i silnik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 1. powiedzmy sobie wprost - ten NIBY 9700PRO , to nic innego, jak 9500 (moze i nawet pro) z biosem od 9700 i zanizonymi taktowaniami - zeby dzialala :P ... przeciez 9700pro mialy 256bit - zawsze 2. sprawa opisow - najlepszy chyma jest "4 potoki po 2 TMU " 3. co do tanich 9800 np - to jest 128mb, 256 bit - i mojemu znajomemu poszedl wyzej niz standardowy 9800pro, choc niestety nie pamietam dokladnie na ile sie podkrecil 4. "wojna" 9800pro vs. 6600gt - gf jest tanszy i chyba dlatego mozna go kupowac, ale jesli ktos ma kupic 6600 za wiecej niz 800zeta, to chyba poprostu nie wie co robic z $$ - jak sie ma 800 na grafe, to 1000 tez sie znajdzie i mozna wtedy kupic 6800 (le, albo zwyklego - zalezy jak dobrze sie szuka) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 mialem takie 9800 w lapkach i poszlo na zegary XT. dzisiaj po paru piwkach doszedlem do wniosku, ze chyba kupie sobie winfasta 6800 modowalnego za 1100. to jest najlepszy wybor miedzy 9800 a 6600gt ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PFK Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 mam jakies biale kropki w pierwszym tescie w 3dmarku05, miejscami na podlodze, miejscami na skrzynkach... ktos tez ma takie problemy? wymieniac grafe czy tak jest na wszystkich 6600gt?(mam leadteka) grafa niezaleznie czy krecona czy nie, zawsze pokazuje biale kropki w 1 tescie... do tego gdy odkrece na 350/350 z 500/450 to tez sie pokazuja 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siuks Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 Spróbuj z innymi sterownikami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...