Drozda Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Pewnie uszkodzoną z popsutym laserem na allegro kupił (były po 150zł) myślał że laser kupi za grosze i bedzie miał konsole :D Heh tez tak chciałem ale dobrze że tego nie zrobiłem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaon Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Takie małe pytanko. NA + czips pozwalający butować (jak ta nazwa ładnie brzmi :rolleyes: ) konsolkę z twardziela lub memorki ile kosztuje? P.S. Nie szukam na necie, bo nie zależy mi na odpowiedzi, a tymbardziej na szybkiej odpowiedzi, lecz ciekawi mnie to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 NA - okolice 120zl za nowy, uzywane (jesli sie uda trafic) oczywiscie taniej, ale raczej nie nizej niz 80. Chip - Ripper 3.41 to jakies 80zl + montaz. H2O (ok. 50zl) nie wiem jak sie w grubych sprawuje (i czy wogole sie nadaje), do Modbo (okolice 40zl) jestem mimo wszystko uprzedzony jako do chipow, ktore w poprzednich wersjach byly zalosnymi podrobami. Mozesz tez probowac dorwac starsza wersje Rippera (od 2 w gore obsluguja boot z memorki jesli dobrze pamietam). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaon Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Czyli i tak drożej wychodzi niż nowy laser. Chyba, że ma się zamiar oszczędzać oryginały i grać na kopiach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 rippera 2 nie proponuje mam go w swojej v7 i za h.. nie moge dojsc jak cokolwiek zbotowac z memorki:] na 100% jestem pewnien ze to ripper 2 bo jak kupilem konsole to byl to jedyny chip umozliwiajacy boot z memorki a ja mialem tak jakos juz nagrany media player i wszystko smigalo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 gdzie kupic tanio komponent do ps2 RGB->VGA chce do LCD podlaczyc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 (edytowane) rippera 2 nie proponuje mam go w swojej v7 i za h.. nie moge dojsc jak cokolwiek zbotowac z memorki:] na 100% jestem pewnien ze to ripper 2 bo jak kupilem konsole to byl to jedyny chip umozliwiajacy boot z memorki a ja mialem tak jakos juz nagrany media player i wszystko smigalo ponoc ripper 2 nie moze bootowac z memory Edytowane 16 Sierpnia 2006 przez Pluskwa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 moze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Jest jakis emulator n64 na plejpudle? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namod Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Ma ktoś tego nowego Swap Magic'a 3.8? Jak to się sprawuje i czym różni od wersji 3.6? Może przypadkiem obsługuje większy TOC płyt?(<--- dobrze by było) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Nie rozni sie niczym oprocz tego ze ma jakas funkcje w stylu Action Replay Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Jest jakis emulator n64 na plejpudle? Chyba nie ma... :( W kazdym razie http://www.zophar.net/consoles/ps2.html nic o tym nie wie - choc trezba przyznac, ze strona wyglada na dawno aktualizowana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namod Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Nie rozni sie niczym oprocz tego ze ma jakas funkcje w stylu Action Replay Wiesz to z bezpośredniego użytkowania czy tylko gdzieś czytałeś? Jeśli to prawda, to widzę, że nie ma się co napalać - nie lubię używać kodów do gier. Myślałem, że może dodali obsługę większego TOC... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pentliczek Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 http://www.gram.pl/news.asp?id=2381 xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Namod: nie mam, ale mozesz mi wierzyc na slowo :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaon Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 (edytowane) http://www.gram.pl/news.asp?id=2381 xD Biorąc pod uwagę, że niemam sprzętu do grania (już stary, biurowy pecet, aż wstyd się przyznawa, że ja go składałem i brak konsol) + lubie czasem rzeczy "pedalskie" (jestem nieomal zakochany w w pewnej różowej ramie do roweru z napisem "I love my pussy" :lol2: ) + licze, że w Polsce się pojawi na troche przed świętami lub ciót później, urodzinkami + i tak nie wiem na co wydawa kase, więc ją zbieram To chyba idealne dla mnie :lol2: Potem tylko zwołac kumpli na impreze i gitara :lol: P.S. a będzie może różowa karta pamięci?? Edytowane 21 Sierpnia 2006 przez Xaon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueVanDal Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Panowie, mam małe pytanko. Z PS2 otrzymałem zwykły "czinczowy" kabel video. Zdałoby się go zmienić na coś lepszego i tutaj dochodzę do sedna. Czy może to być, powiedzmy, byle jaki kabel Multi-AV<->SCART (do PSX/PS2 oczywiście) czy powinienem się czemuś dodatkowo przyjrzeć? Jak się zapytałem w sklepie elektronicznym o ten kabel koleś powiedział że Sony robiąc swoje własne wyjścia doprowadziło do tego, że te o wiele tańsze od "Sonowskich" kable mogą powodować jakieś błędy (???) i że już wiele ich klientów było z nich niezadowolonych (a takie sprzedawali) i przychodzili je oddawać. Teraz to wręcz ostrzegają kupujacych. No właśnie, czy gościu ma chociaż odrobinę racji? Czy mogę spokojnie zamówić sobie na Allegro kabelek np. taki? I jeszcze, czy ten kabel EURO rzeczywiście powoduje dużą poprawę jakości? Gram sobie i jakoś mi jakość obrazu nie przeszkadza chociaż czcionki są lekko rozmyte (ale tego praktycznie nie widać jak się siedzi 2,5 metra od TV...). Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Kable s-video sa lepsze od euro. A czy mocno poprawia jakosc obrazu to juz ci nie powiem bo nie widzialem :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueVanDal Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Kable s-video sa lepsze od euro. A czy mocno poprawia jakosc obrazu to juz ci nie powiem bo nie widzialem :]Tylko gdybym miał taki kabel S-video to i tak podłączyłbym go to TV przez przejściówkę na Euro (w TV gniazdka na S-video brak niestety :( ). Ale czy można kupić kabel jak najtańszy czy rzeczywiście te tanie kable powodują jakieś (sam ne wiem jakie) problemy? Wiem też że mógłbym jeszcze zainwestować w kable ze stykami poktytymi złotem ale to już chyba lekka przesada ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 glupie pyt bo juz jestem zdezorientowany czy sa dzialajace na pc emulatory ps2? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 glupie pyt bo juz jestem zdezorientowany czy sa dzialajace na pc emulatory ps2? Oczywiscie ze tak. Zalezy tylko co masz na mysli pisząc działające.... :lol: Bo grywalnych nie ma :ploom: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burro Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Jestem teraz w wilekiej brytani, a ze nudy straszne chcialem sobie kupic ps2. W zwiazku z tym mam pytanie: czy taka konsola bedzie bez problemu dzialala w Polsce ? tz. czy czyms sie rozni oprucz zasilacza ? Sorry za ortografie ale mam malo czasu, bo z biblioteki pisze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueVanDal Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Jestem teraz w wilekiej brytani, a ze nudy straszne chcialem sobie kupic ps2. W zwiazku z tym mam pytanie: czy taka konsola bedzie bez problemu dzialala w Polsce ? tz. czy czyms sie rozni oprucz zasilacza ? Sorry za ortografie ale mam malo czasu, bo z biblioteki pisze. Jeżeli chodzi o system to i tam i u nas jest PAL więc tu spox. Prąd u nich chyba też taki sam jak u nas (230V), ewentualnie inna wtyczka może być (inne gniazdka ale nie wiem bo nigdy nie byłem :oops: ). Poza tym to nie powinno być problemów żadnych. Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Z tego co wiem to roznica tylko we wtyczce jest. Poza tym wszystko to samo. Przejsciowka do polskiego gniazdka to groszowe sprawy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 burro: zasilaczem sie nie rozni bo ten jest ten sam na calym swiecie. Inny jest tylko kabelek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sialala Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 burro: zasilaczem sie nie rozni bo ten jest ten sam na calym swiecie. Inny jest tylko kabelek. Kabelek jest taki sam, tylko wtyczka inna ;) Wtyczka do gniazdka. BTW - zeby pograc na PS2 w Polsce wystarczy odlaczyc kabelek laczacy prawie kazdy magnetofon z gniazdkiem i podlaczyc go do zasilacza PS2. Polskie wtyczki da sie wetknac w angielskie gniazdka, w druga strone jest to juz niemozliwe. @genghiskhan Probowalem takiego emulatora (nazwy nie pamietam) - jakies 2 miesiace temu. Na moim konfigu (Pentium D830, X1800XL, 2GB RAM) udalo mi sie odpalic Tekkena 5 - mialem podczas filmikow ~16FPS, a podczas gry ~10-14FPS, wiec bylo to absolutnie niegrywalne. Burnout 2 chodzil znacznie lepiej i byl najlepiej dzialajaca gra z tych, ktore testowalem, z jednym zastrzezeniem: dzialal z predkoscia ~20-23FPS, ale problem polegal na tym, ze dzialal jakies 2-3 razy wolniej ;) Dodam, ze nie udalo mi sie uzyskac dzwieku w przypadku zadnej gry (ale mam wbudowana dzwiekowke), plus fakt, ze odpalalem te gry w rozdzialce 800x600 - bez AA i bez AF. Moze gdyby emu wykorzystywal dwa rdzenie sprawa wygladalaby inaczej. Ogolnie - gra niewarta swieczki moim zdaniem. Gdyby ktos pytal: emu wywalilem, a znalezc je w sieci dosc latwo, google Twym przyjacielem. Jedyny problem moze sprawic zdobycie BIOSu konsoli czy co to tam jest. RE4 nie poszedl, tak samo ICO. SOTC nie sprawdzalem. Po co Ci emu skoro masz PS2? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 kumpel probował mi wmawiac ze nie trzeba ps2 kupowac bo na pc przeciez sa emulatory i dziala to tak samo wysmialem go ;P ale chcialem sie upewnic:P teraz go mieszam z blotem;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sialala Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 kumpel probował mi wmawiac ze nie trzeba ps2 kupowac bo na pc przeciez sa emulatory i dziala to tak samo wysmialem go ;P ale chcialem sie upewnic:P teraz go mieszam z blotem;D Jesli by mowil o PSXie, to bym sie mogl zgodzic (choc granie w niektore gry - np. seria Resident Evil na PC w rozdzialce 1280x1024 moze spowodowac odruch wymiotny, podczas gdy na PSX czy nawet PS2 nadal wyglada nie najgorzej), ale jesli chodzi o PS2 to przypomina mi sie hydro ;) Swego czasu gral na PC w Burnouta 3 na emu PS2. Coz - u mnie Burnout 3 uruchomil sie tylko do logo EA. Potem byla zwiecha. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 gadalismy o ps2 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaon Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Probowalem takiego emulatora (nazwy nie pamietam) - jakies 2 miesiace temu. Na moim konfigu (Pentium D830, X1800XL, 2GB RAM) udalo mi sie odpalic Tekkena 5 - mialem podczas filmikow ~16FPS, a podczas gry ~10-14FPS, wiec bylo to absolutnie niegrywalne...To mi przypomina, jak załatwiłem sobie Devil May Cry 3 (byłem hepi jak niemowle z grzechotką, bo skombinowanie tego trwało chyba ze dwa miechy) i uradowany wkońcu znalazłem również bios (chyba dopiero przez emule(cikompa :P )). Ogpalam i... Jak dobrze pamiętam to zobaczyłem tylko Dantego, albo to była któraś z pierwszych klatek filmiku, albotło menu. Już nie pamiętam. Ale chyba rozumiecie moją reakcję na to, iż dwa miechy oczekiwań pełnych nadzieji (a wręcz pewności, że sobie zagram) poszły się j... paść. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...