yuucOm Posted April 25, 2010 Report post Posted April 25, 2010 Koźlak i heban po 2 z hakiem ? ;o. Mocny i tani sklep. U mnie takie bro chodzą po 4,50. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Camis Posted April 25, 2010 Report post Posted April 25, 2010 Koźlak i heban po 2 z hakiem ? ;o. Mocny i tani sklep. U mnie takie bro chodzą po 4,50. Tak, jeden z tańszych, ludzie tu przyjeżdżają po piwo nawet z Warszawy. Właściciel jedzie po Polsce/świecie i sprowadza rożne odmiany piwa. Dobrze ze do tego sklepu mam tylko ~1.5KM Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
qbass Posted April 25, 2010 Report post Posted April 25, 2010 Cmx na Pomorskiej 116 jestem bardzo często ;] Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
BLANTMEN Posted April 25, 2010 Report post Posted April 25, 2010 Heniek, Leszek, Carl ... Generalnie każde w zielonej butelce (ot takie zboczenie ;) ) 1 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Carson Posted April 25, 2010 Report post Posted April 25, 2010 Heniek, Leszek, Carl ... Generalnie każde w zielonej butelce (ot takie zboczenie ;) ) Hehe dla mnie heniek i carl to takie lajtowe piwka w sam raz na grillowanie. Mozna pic pic i sie nie upic, a delikatny smak fajnie sie komponuje z kielbaska czy kurczakiem. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
klaryska Posted April 29, 2010 Report post Posted April 29, 2010 Żywiec bo dobre na grilla i na mecz Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
costi Posted April 30, 2010 Report post Posted April 30, 2010 Wczoraj pilem piwo Lubuskie, produkcji jakiegos browaru na w... niestety nazwa wyleciala mi z glowy. Bardzo zacne piwko, jasne pelne, o bardzo intensywnym, przyjemnym smaku, z lekka goryczka. Polecam. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
JROX Posted May 18, 2010 Report post Posted May 18, 2010 Jako że do mojego sklepu zawitały Kasztelany w zawrotnej cenie 9.56zł za 4 butelki przesiadłem się na nie. Gdzieś czytałem że nie ma różnicy między Niepasteryzowanym a Jasnym Pełnym, osoba ta pisała też że nie ma różnicy między, bodajże, Dębowym a Lechem. Co za brednie :-| Jasne pełne jest zdecydowanie słodsze, zresztą między innymi piwami też widać wyraźną różnice... Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Je m appelle Ferdinand Posted June 8, 2010 Report post Posted June 8, 2010 Flagowy, niepasteryzowany produkt mojego rodzinnego miasta ;) http://img33.imageshack.us/img33/1269/imgp3616o.jpg[/img] Z uwagi na niebagatelną dawkę słodyczy jaką oferuje często traktowany jako piwo "na początek". Eee, jakoś nie za wiele tej słodyczy. Czuć tylko bardzo mocno "sztuczność" tego miodu. Ogólnie zawiodłem się na tym piwie. Co prawda smak jest bardzo oryginalny, ale nie odpowiada mi. Może za jakiś czas spróbuje inne partii. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
TeLe Posted June 8, 2010 Report post Posted June 8, 2010 (edited) Eee, jakoś nie za wiele tej słodyczy. Czuć tylko bardzo mocno "sztuczność" tego miodu. Ogólnie zawiodłem się na tym piwie. Co prawda smak jest bardzo oryginalny, ale nie odpowiada mi. Może za jakiś czas spróbuje inne partii. jadłeś kiedyś prawdziwy miód ? jak dla mnie to ciechan miodowy ma smak i zapach naturalnego miodu zresztą mojego kumpla ojciec jak miał jeszcze pasiekę, to zaopatrywał Ciechana w miód Edited June 8, 2010 by TeLe Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
xmxm Posted June 9, 2010 Report post Posted June 9, 2010 Warka Strong z dużą ilością soku malinowego - wiem dziwne upodobania 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Oskaliber Posted June 9, 2010 Report post Posted June 9, 2010 Imho Ciechan Miodowy bardzo dobry jako odskocznia od standardowych piw. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
4in Posted June 9, 2010 Report post Posted June 9, 2010 Kasztelan Niepasteryzowany, najlepsze piwo ever. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Oskaliber Posted June 9, 2010 Report post Posted June 9, 2010 Kasztelan Niepasteryzowany, najlepsze piwo ever. Dziwnym zbiegiem okoliczności, wpadło mi to piwo w ręce kilka minut po przeczytaniu Twojego posta ;) Trzeba przyznać, bardzo przyjemne piwo. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
kamilo23 Posted June 9, 2010 Report post Posted June 9, 2010 Ostatnio Warka czerwona u mnie na 1-wszym miejscu. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
ur8an Posted June 9, 2010 Report post Posted June 9, 2010 (edited) Kasztelan :rolleyes: Edited June 9, 2010 by ur8an Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
feluś Posted June 9, 2010 Report post Posted June 9, 2010 Ostatnio warmjak ciemny miodowy by browar kormoran (dużo lepszy od do tej pory uwielbianego przeze mnie ciechana miodowego) i piwo orkiszowe z tego samego browaru. Olsztyński browar kormoran świetne piwa produkuje. Łomża niepateryzowana w "bączkach" 0,33l również jest super. Kasztelan niepasteryzowany taki se , nie smakuje za bardzo jak piwo niepasteryzowane brak mu "posmaku chleba" i innych nut typowych dla piw niepasteryzowanych , aczkolwiek jak na koncernową masówkę może być. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
zzizzy Posted June 10, 2010 Report post Posted June 10, 2010 Ja ostatnio Tyskie, Warkę i Żywe. Ostatnie, oczywiście, najlepsze. I to za 3.30 w moim ulubionym monopolowym. Za to Leżajsk z biedro nadaje się tylko do polewania mięsa na grillu, bo to straszny sikacz. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
costi Posted June 10, 2010 Report post Posted June 10, 2010 Kasztelan Niepasteryzowany, najlepsze piwo ever. Koncernowa masowka, jak to ladnie feluś okreslil ;) Do porzadnych, niepasteryzowanych piw jest mu bardzo, bardzo daleko. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
zzizzy Posted June 10, 2010 Report post Posted June 10, 2010 Byłem w Tesco i jednego wziąłem na próbę. Szkoda, że nie było butelek. Będzie na podwieczorek ;) Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
el_gringo_dado Posted June 11, 2010 Report post Posted June 11, 2010 Ja wczoraj wypiłem piwko Koźlak. Zacne, warte swoich prawie 5zł za butelke. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
slavok Posted June 11, 2010 Report post Posted June 11, 2010 mi ostatnio tyszczak podszedł, tak, że jakoś przerzuciłem się na ten browarek aktualnie. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
stivo Posted June 11, 2010 Report post Posted June 11, 2010 Dobra, a gdzie w ankiecie odpowiedź: otwarte? Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Oskaliber Posted June 12, 2010 Report post Posted June 12, 2010 Ankieta to już wisi tutaj raczej dla formalności. Btw, orientuje sie ktoś czy jest w Polsce w ogóle jakieś w miarę popularne piwo typu ale? Popularne w sensie, żebym zdołał je gdzieś znaleźć. Nie chodzi mi tu o jakiekolwiek piwo górnej fermentacji tylko jakiś jasny, w miarę standardowy ale. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
yuucOm Posted June 13, 2010 Report post Posted June 13, 2010 Ściągaj z UK lub szukaj w sklepach piwnych. Fartem może się trafić w jakimś supermakecie gdzie jest dużo zagranicznych piw. W PL ale jest bardzo mało popularne (jeszcze mniej jak portery czy w ogóle ciemne piwa). Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
zzizzy Posted June 13, 2010 Report post Posted June 13, 2010 (edited) Auchan ma bogatą kolekcję piw z całego świata. Nie jest może asortyment jak w jakimś sklepie będącym własnością konesera, ale tylko tam spotkałem się do tej pory z ale. Przygotuj się na wydatek w okolicach dyszki za flaszkę. edit. Szkoda, że najbliższy masz dopiero w Szczecinie. Edited June 13, 2010 by zzizzy Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
JROX Posted June 14, 2010 Report post Posted June 14, 2010 Za to Leżajsk z biedro nadaje się tylko do polewania mięsa na grillu, bo to straszny sikacz. Napij się Leżajska w szkle z dobrym terminem ;) Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
grzechuk Posted June 15, 2010 Report post Posted June 15, 2010 uwaga koneserzy z Dolnego Śląska: Lwóweckie Książęce niepasteryzowane, od kilku dni w dobrych sklepach (poluje na nie będąc we Wrocławiu, ani widu ani słychu, ale brat w Bolesławcu w domu k. Legnicy już pił i ocenia dobrze!) Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
el_gringo_dado Posted June 16, 2010 Report post Posted June 16, 2010 Na mnie dzisiaj czekają w lodóweczce Grand Imperial i Komes Porter :D Dla mieszkańców Poznania i okolic, sklep z piwami z ogromnym wyborem jest na ul. Głogowskiej 115, zaraz przy skrzyżowaniu z Hetmańską. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
oldskul Posted June 24, 2010 Report post Posted June 24, 2010 Właśnie kończę smakować zachwalanego kilka postów wyżej Kasztelana niepasteryzowanego. Dobre piwko, mimo, że to masówka od Carlsberg Polska ;). Cenowo też nieźle 2,39 zł, o 1 zł mniej niż Carlsberg butelkowy. Z pewnością będę je popijał częściej. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...