Kyle Opublikowano 2 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2011 Kiedyś jak miałem kartę z bardzo małą ilością pamięci (nie zintegrowana) to różnica była wyraźna, przy karcie z dużym VRAM ta różnica zanika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 2 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2011 ja mam gtx480 i tekstury na ultra nic nie przycina, byc moze doczytywane sa czasem z ramu ale jakis zacięć poza lagami nie zauwazyłem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dwd89 Opublikowano 2 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2011 powiedzcie mi jaka jest różnica w wydajności BF3 przy rozdzielczości 5760x1080 dla kart GTX580 SLI 1,5GB vs GTX580 SLI 3GB ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathTomahawk Opublikowano 2 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2011 Nie wiem co wy macie z tym SWAP-em. Nie korzystam od kilku lat. I jak nie miałem problemów z 4GB tak nigdy nie miałem problemów z 8GB. A z tym co widuje na tym forum to prawie nie powinienem ściągać przycisku z resetu... Pozdrawiam 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shadoweye Opublikowano 2 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2011 (edytowane) Dodajcie do plutonu [aplikacja wysłana] Nick: Longodor Edytowane 2 Listopada 2011 przez Shadoweye Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cahir- Opublikowano 2 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2011 Ok teraz na szybko, ktoś pytał o zmianę nicku w grze, da radę podobno link - tutaj możesz to zmienić, próbowałem to zrobić ale mój jest zajęty ;/ czyli trzeba zostać z tym co mam Sterowniki, o dziwo instalacja 11.10 whql sprawiła że fps jest 50-60fps, i podkręcanie grafiki w ccc nie powoduje chronicznego zawieszania się gry. Jak dam radę to zrobię porównanie sterów ale to w późniejszym terminie, może w weekend się zabiorę za to. A odnośnie jakości grafiki 10.10 tak była widoczna słabsza jakość efektów ale jedynie minimalnie. Co w sumie było na plus wszystko się jakby mniej świeciło i dostrzeżenie przeciwnika było łatwiejsze. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaKLeZ Opublikowano 2 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2011 (edytowane) Czy ktos moze dac linka do testu BF3 pod kątem procesorow? Bo cos nie moge znalesc usyawien by mies stale min 50 fps na moim configu w 1680x1050 ... mam dac wsio na low?:) Bo chyba 2 jajka to zdeka juz malo dla tej gry :( Nie ma szans na stabilne FPS przy dwóch rdzeniach. Benchmark Results: CPU Scaling : Battlefield 3 Performance: 30+ Graphics Cards, Benchmarked Edytowane 2 Listopada 2011 przez RaKLeZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZielonyTBG Opublikowano 2 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2011 Co do statusu weterana,to wystarczyło popykać chwilkę w BP4F i wszytko już jest jak trzeba łącznie z BF3 :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fisher Opublikowano 2 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2011 (edytowane) Witam Wątek jest dość obszerny więc pewnie pytanie już padło. Znalazł ktoś lek na ciągłe crashe "bf3.exe przestał działać" Już mam dość tego, pograć nie można spokojnie. catalyst 11.10 Edytowane 2 Listopada 2011 przez Fisher Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 2 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2011 Zmieniłem sobie Origin ID z Kawasawa na PL_Corso. Będzie łatwiej mnie rozpoznać. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpectatorX Opublikowano 2 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2011 Witam Wątek jest dość obszerny więc pewnie pytanie już padło. Znalazł ktoś lek na ciągłe crashe "bf3.exe przestał działać" Już mam dość tego, pograć nie można spokojnie. catalyst 11.10 Jak masz dodatkową kartę dźwiękową to podobno pomaga wyłączenie zintegrowanej karty. Według mnie jest to mit, ale jednemu znajomemu podobno to pomogło, przed zrobieniem tego co kilka minut miał crashe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fisher Opublikowano 2 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2011 Mam integre z którą mam problemy, mianowicie czasami dźwięk się zacina i wyłącza, możliwe że to ona wywołuje te crashe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZielonyTBG Opublikowano 2 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2011 Pany czy mi się wydaje czy ten javeli i igła to jedna wielka kupa :blink: Słabe to jest jak strzałki ze strzelby :blink: a krasze,kampy z M249 itp lezące w krzakach zniechęciły mnie do gry.Dzieciaki niszczą grę i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 2 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2011 Tyle zescie pisali dzis o wylaczania Swapa wiec sprobowalem , sprzet z podpisu moze to byl naprawde duzy zbieg okolicznosci ale gdzies po godzinie grania podczas zmiany mapy sprzet zaliczyl Reset'a pierwszy Restart od ponad miesiaca czasu , dziwne ? nieprawdaz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathTomahawk Opublikowano 2 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2011 dziwne ? nieprawdaz Jakby Ci brakowało pamięci to by system zamknął BF-a, a nie restart kompa. Szukaj gdzie indziej. Pozdrawiam 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzieju Opublikowano 2 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2011 Panowie na moje problemy z Eye Finity znalazl sie fix .. Profile 11.9 od AMD dla ATI waga okolo 0.5MB mnie pomoglo i sterownik 11.10 . Gralem dzis prawie 2h bez problemow i zmiany ustawien grafiki w grze nie konczyly sie freezami czy wyjsciem z gry . Polecam jak ktos ma takowe problemy . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2011 Panowie po wymianie sprzetu, na srednich detalach, na servie po 64 sloty, oraz na mapie przeprawa przez sekwane nie spada mi ponizej 35 fpsow ;) jest pieknie i plynnie, uh, ah, uf :D Kuzwa 2 nocy a mnie dalej ciagnie na granie ;) Chyba sie skusze o 6 na basen wiec moze dam rade ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2011 (edytowane) Sekwna, ze wszystkich map, ma chyba najlepszy fps.Przynajmniej dla mnie nz tej mape gra wydaje się szczególnie płynna, na respie RU. Edytowane 3 Listopada 2011 przez KaszaWspraju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vinoo Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2011 (edytowane) Sterowniki, o dziwo instalacja 11.10 whql sprawiła że fps jest 50-60fps, i podkręcanie grafiki w ccc nie powoduje chronicznego zawieszania się gry. Jak dam radę to zrobię porównanie sterów ale to w późniejszym terminie, może w weekend się zabiorę za to. A odnośnie jakości grafiki 10.10 tak była widoczna słabsza jakość efektów ale jedynie minimalnie. Co w sumie było na plus wszystko się jakby mniej świeciło i dostrzeżenie przeciwnika było łatwiejsze. Porównałem 10.10, 11.7, 11.8, 11.10p3, 11.10final na HD4770 i nie widzę różnicy w klatkach, graficznie także identycznie. Edytowane 3 Listopada 2011 przez Vinoo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shadoweye Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2011 Wczoraj zainstalowałem Bf3 na dysku SSD [a tak zobaczyć co i jak] i ... moje wielkie zaskoczenie. Miałem wrażenie że sama gra płynniej chodzi nie wspominając że jak zmiana mapy jest to wczytuje mi się jako 1 :P SSD to Adata 32gb 250 mb odczyt więc taki średniak ciekawi mnie czy była by jeszcze jakaś różnica przy szybszych dyskach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2011 ja mam gtx480 i tekstury na ultra nic nie przycina, byc moze doczytywane sa czasem z ramu ale jakis zacięć poza lagami nie zauwazyłem Też mam gtx480. Do jakich temperatur nagrzewa ci się grafika? U mnie dochodzi do 92-93 stopni i wentylator wyje już dosyć głośno i nie wiem czy jest sens walczyć z chłodzeniem czy nie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2011 (edytowane) Wczoraj zainstalowałem Bf3 na dysku SSD [a tak zobaczyć co i jak] i ... moje wielkie zaskoczenie. Miałem wrażenie że sama gra płynniej chodzi nie wspominając że jak zmiana mapy jest to wczytuje mi się jako 1 :P Co z tego, że jesteś 1 skoro i tak musisz czekać pół minuty na rozpoczęcie rundy. Ja nawet na HDD czekam na początek rundy. A co do płynności to raczej placebo. @birdman Jak ci się grafa grzeje to włącz v-sync. Nie ma sensu by grafa kręciła nadmair FPS'ów, który i tak nie wpływa na jakośc rozgrywki. Poniżej 40fps np. 35 to czuć takiego laga na celowniku jakby się ruszało myszką w smole. Powyżej 40 jest wystarczająco płynnie by urywać każdemu głowę razem z trampkami z każdej broni. Edytowane 3 Listopada 2011 przez radiergummi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2011 (edytowane) Dokładenie, od 40FPS w górę spokojnie starcza, ja mam 50FPS, a na małych mapach koło 70. Ustawienia ULTRA i wszystko dobrze + AA 2x. Serwer: Wszyscy się już wpisali na listę na serwer? Na ile miesięcy robimy zrzutkę na początek? 3 miesiące? Na i3D.net serwery są dostępne w: Amsterdam, Rotterdam, Frankfurt, London, Paris (Europe), Virginia, Texas, California (USA), Sydney (Australia) and Tokyo (Asia). Osobiście obstawiam Frankfurt, jest tak pomiędzy ;) Edytowane 3 Listopada 2011 przez M1siek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2011 Dokładenie, od 40FPS w górę spokojnie starcza, ja mam 50FPS, a na małych mapach koło 70. Ustawienia ULTRA i wszystko dobrze + AA 2x. Serwer: Wszyscy się już wpisali na listę na serwer? Na ile miesięcy robimy zrzutkę na początek? 3 miesiące? Na i3D.net serwery są dostępne w: Amsterdam, Rotterdam, Frankfurt, London, Paris (Europe), Virginia, Texas, California (USA), Sydney (Australia) and Tokyo (Asia). Osobiście obstawiam Frankfurt, jest tak pomiędzy ;) Chyba mnie coś omineło. :blink: Gdzie ta lista jest, to się dopiszę. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2011 Tutaj: Welcome to Google Docs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2011 Ok, dodałem się do listy. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2011 Co z tego, że jesteś 1 skoro i tak musisz czekać pół minuty na rozpoczęcie rundy. Ja nawet na HDD czekam na początek rundy. A co do płynności to raczej placebo. @birdman Jak ci się grafa grzeje to włącz v-sync. Nie ma sensu by grafa kręciła nadmair FPS'ów, który i tak nie wpływa na jakośc rozgrywki. Poniżej 40fps np. 35 to czuć takiego laga na celowniku jakby się ruszało myszką w smole. Powyżej 40 jest wystarczająco płynnie by urywać każdemu głowę razem z trampkami z każdej broni. Mi się coś strasznie długo doczytują mapy. Zawsze jak skończy się wczytywać mapa to wszyscy już grają, no chyba że jest kolejna runda na tej mapie. METRO w becie wchodziło szybko (5sek.), teraz to parę min. Nie wiem co jest grane. Tak mam w przypadku 4gb ramu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2011 Mi się wszystkie mapy wczytują jeszcze przed startem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pwael Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2011 Dokładenie, od 40FPS w górę spokojnie starcza, ja mam 50FPS, a na małych mapach koło 70. Ustawienia ULTRA i wszystko dobrze + AA 2x. Serwer: Wszyscy się już wpisali na listę na serwer? Na ile miesięcy robimy zrzutkę na początek? 3 miesiące? Na i3D.net serwery są dostępne w: Amsterdam, Rotterdam, Frankfurt, London, Paris (Europe), Virginia, Texas, California (USA), Sydney (Australia) and Tokyo (Asia). Osobiście obstawiam Frankfurt, jest tak pomiędzy ;) Jaki bylby to serwer? Prywatny, publiczny, rankingowy? Ile slotow? Bardziej do ffa czy do grania 8v8, 4v4 itp? UPC najlepiej pinguje do Frankfurtu, tez popieram ten wybor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fisher Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2011 Poważnie tylko ja mam problem z "bf3.exe przestał działać" ? Już mnie to dobija. Kupiłem dzisiaj kartę dźwiękową Xonar DG bo podejrzewam że mam zwaloną kartę na płycie. Jak to nie pomoże na crashe to już nie wiem, kolejny format? : / Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...