LPKorn3324 Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 DOBRY CZŁOWIEKU, DZIĘKUJE CI :) Teraz mogę pograć w 1024x768 i wszystko oprócz shaderów na high :) moim skromnym zdaniem Crysis z shaderami na medium wygląda jak podrasowany mocno far cry, a nie killer graficzny z przełomu 07/08... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@nita Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 Sorry za lamerskie pytanie ale czym lub jak robić screeny w tej grze ?,jakoś do tej pory tego nie robiłem ale grafa w tej grze jest tak ładna że sami chyba rozumiecie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Ran'dall_ Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 Ja dopiero teraz zassalem Crysisa wrażenia : Bezcenne :) A na serio to : Gamplay jest według mnie świetny , szczególnie pomysł z kombinezonem ( niewidzialność rlz) pozatym reszta jak w farcry . Grafika , tu lekko sie rozczarowalem ale to pewnie dla tego ze naogladalem sie świetnie wyladajacych trailerow i teraz ogladajac giere na 1024*768 all medium nie bylo aż tak ślicznie acz nadal ladnie ( cos jak wspomniał powyżej kolega podrasowany FarCry ), niektore efekty są świetne a Woda miażdży. Co do płynności to spodziewalem sie czegos gorszego na wyżej wymienonych detalach gra hula ( w benchmarkuGpu Średni Fps: 26 ) i nie odczuwam wogole tej niewielkiech ilosci klatek . Nie odpalalem na high by niepsuc sobie dobrego humoru :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość felek111 Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 moim skromnym zdaniem Crysis z shaderami na medium wygląda jak podrasowany mocno far cry, a nie killer graficzny z przełomu 07/08... Dokładnie mam takie samo wrażenie. Jendak gra mi się przyjemnie. I nie zamierzam jak narazie pchać się w lepszą grafikę i Vistę aby obejrzeć efekty pod dx10. Jakoś mnie to nie rajcuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość OpenSource Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 http://www.gametrailers.com/player/27393.html trailer 30 sekund a streszcza cala fabule :P żart, żart :) fajny tv spot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quintrix Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 Znalazłem porównanie Crysis w wersji 32 i 64bitowej. http://www.techarp.com/showarticle.aspx?artno=468 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 nie ma to jak moc 64bitów, buhahaha porazka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość OpenSource Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 (edytowane) 64bity 64bitami ale jesli nie chce sie naprawde skorzystac z wielu zalet tej architektury to pozniej jest jak jest. tata przeszedl demko Crysis, jakos nie reagowal entuzjastycznie, przeszedl glownie unikajac rozwalki czolgajac sie przez spora czesc wyspy ( raz zrobil rozrobe taka ze komp nie wyrabial i zginal wiec sie powstrzymywal ) :) Edytowane 2 Listopada 2007 przez OpenSource Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 n jak narazie to chyba malo kto wykorzystal 64bity :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 W jakich DX to było testowane? Tylko DX9.0? .... A to dobre pytanie. Poprostu kliknąłem na benchmarka pod jedym systemem i pod drugim, a co się odpaliło to nie mam pojęcia, choć Vista chyba domyślnie odpala dx9,ale tego nie wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dragonlore Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 (edytowane) moim skromnym zdaniem Crysis z shaderami na medium wygląda jak podrasowany mocno far cry, a nie killer graficzny z przełomu 07/08... a czego sie spodziewales po swoim konfigu i medium??- kup nowego kompa co udzwignie very high to pogadamy,bo na medium to mozesz co najwyzej przeleciec sobie po mapie a nie oceniac grafe sredni konfig=srednia przyjemnosc :lol2: Edytowane 2 Listopada 2007 przez dragonlore Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 a czego sie spodziewales po swoim konfigu i medium??- kup nowego kompa co udzwignie very high to pogadamy,bo na medium to mozesz co najwyzej przeleciec sobie po mapie a nie oceniac grafe sredni konfig=srednia przyjemnosc :lol2: sama mądrość przez ciebie przemawia doprawdy szkoda, że nie potrafisz za dobrze czytać ze zrozumieniem, ponieważ nigdzie nie napisałem, że gram na średnich detalach. No to sobie nie pogadamy bo moim życiowym priorytetem nie jest kupno kompa pod crysisa lol Aha i tak całkowicie na marginesie- trochę to smutne, że jedna opcja zmieniona z high na medium w prawie 2008 roku cofa grafikę do poziomu z 2005/6 chyba nie o to chodziło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dragonlore Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 sama mądrość przez ciebie przemawia doprawdy szkoda, że nie potrafisz za dobrze czytać ze zrozumieniem, ponieważ nigdzie nie napisałem, że gram na średnich detalach. No to sobie nie pogadamy bo moim życiowym priorytetem nie jest kupno kompa pod crysisa lol Aha i tak całkowicie na marginesie- trochę to smutne, że jedna opcja zmieniona z high na medium w prawie 2008 roku cofa grafikę do poziomu z 2005/6 chyba nie o to chodziło. skoro ktos robi gre gdzie na pierwszym planie ma byc wlasnie grafa i aby zobaczyc ja w calej okazalosci nalezy miec wypasiony config,to po co placz i zdziwienie pozniej jak sie odpala gre na komputerze biurowym.CHcesz grac na slabym kompie?-graj, ale nie oczekuj ze dostaniesz wizualnie to samo co ktos z dobrym kompem-az dziw ze ktos tego moze nie rozumiec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 UP) wiesz wystarczyło by lekko zmodyfikować tekstury i shadery a już było by bardzo podobnie... Poprostu twórcom nie chciało się robić aby na słabszych kompach wyglądało ładnie . Weś takiego HL2 na GF4mx wyglada i dziala dobrze a tu ? Wygląda jak jakiś dżołk :( Optymalizaja pod "dobre kompy" też z resztą do najlepszych nie nalezy,,, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 dragonlore - dobra widzę, że nie ma sensu dalej z mojej strony się produkować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrumi Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 dragonlore - dobra widzę, że nie ma sensu dalej z mojej strony się produkować. dobre, dragon dalej nie załapał ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 (edytowane) Zrobilem dzis male porownanie CPU Benchmarka z Crysisa. Wszystko prawie na VeryHigh , tylko cienie na Medium CPU X2 3800+ OC 306x9 = 2753MHz Ram 250MHz Acerage Framerate 21.01 CPU Intel E2140 OC 2919MHz RAM DDR2 547MHz ( 1095MHz ) Average Framerate 21.75 Liczylem ze roznica bedzie z 15-20 % na kozysc niskobudrzetowego Intela dla przykladu w SuperPi / Sandrze proc ten jest szybszy od mojego X2 20 - 30% Widac Crysis zbytnio proca nie wykozystuje :/ Edytowane 3 Listopada 2007 przez Mario2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 I bardzo dobrze. Ta gierka uzasadni mi włożenie jeszcze kasy w grafikę na obecnej podstawce :lol2: Jeśli ten wynik cię rozczarował, to spróbuj zrobić porównanie na demku najnowszego NFS ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 Wyszło tak, ponieważ ten CPU-benchmark przy normalnych ustawieniach grafiki na dzisiejszych kartach jest benchmarkiem karty graficznej bardziej- aż takim ograniczeniem są. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 Crysis jest najlepszym benchmarkiem,3DMark 06,Sanctuary -wszystko stabilnie,Crysis- i karta ma kryzys-potrzeba obnizenia taktow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 (edytowane) Dzis spostrzeglem kolejna dziwna rzecz w demie Crysisa . Jeszcze wczoraj gralem/testowalem wysadzanie budynkow dzis na tym samym cfg z Crysisa VeryHigh tylko cienie na medium tych samych sterownikach i taktach grafiki , aczkolwiek innym mobo i CPU ( P5K-E + E2140@2952MHz ) zauwazylem ze rozwalanie a dokladniej fizyka tego zjawiska w grze wyglada jakby lepiej bardziej szczegolowo , tak jak by Crysis rozpoznawal wieksza wydajnosc platfromy ?? Czas i przyszle testy pokaza czy to tylko moje subiektywne odczucie ;) Edytowane 4 Listopada 2007 przez Mario2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 Raczej to jest twoje subiektywne odczucie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 dalej gra nie dziala poprawnie na viscie x64? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Chetau Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 A co nagle ma dzialac poprawnie ? Przeciez nie wyszedl zaden patch optymilizujacy, itp.. : > Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 (edytowane) Dziwne - udało mi się wreszcie zmusić Crysis do działania z AntyAliasem ale frame rate z ~40 fps spada do nawet mniej niż 1 !!! ( rozdzielczość 1280x960, większość opcji MED poza cieniami, postprocess gdzie dałem LOW ). Wygląda na jakiś bug w sterach. Edytowane 4 Listopada 2007 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość OpenSource Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 czy ktos probowal podplynac do okretow otaczajacych wyspe ? :) w beta MP z okretow startowali amerykanie, w demie SP okrety na nasz widok wystrzeliwuja rakiety naprowadzane. Ja jak narazie robilem skuteczne uniki łodzia ale zabija mnie "swoboda" w demie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 Ja sobie w singlu dopłynąłem bez problemu wpław. Z bliska wyglądają jak makiety. Ale za to tam głęboko :lol2: I jeszcze Prophet straszył przez radio rekinami :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 (edytowane) czy ktos probowal podplynac do okretow otaczajacych wyspe ? :) w beta MP z okretow startowali amerykanie, w demie SP okrety na nasz widok wystrzeliwuja rakiety naprowadzane. Ja jak narazie robilem skuteczne uniki łodzia ale zabija mnie "swoboda" w demie :P Wczoraj mi się nudziło - płynąłem dość głęboko pod wodą, później używając "maximum speed" wyskoczyłem spod wody prosto na pokład statku. Pełno tam niewidzialnych ścian, po samym pokładzie trudno jest się przejść, bo na podłożu też są niewidzialne bariery, ułożone skośnie, więc poruszamy się w powietrzu w oby dwu płaszczyznach. Poza tym nic ciekawego. Próbowałem też obejść (górą - skałami) miejsce, w którym demo się końcu, ale nic z tego, skrypt wyłapał moją obecność :). Edytowane 4 Listopada 2007 przez Vennor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake73 Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 Spróbujcie wrócić na początek levelu ale w dzień - ten nasz koleś z początku mapki dalej chodzi po polanie i świeci latarką jakby mu było ciemno. Poza tym czasami zauważyłem fajne zachowanie Koreańców. Szczególnie mi się spodobało ich wpadanie w panikę. Czasem nawet wsiadają / wysiadają z pojadu i uciekają ( czyli ich AI czasem nie jest taka zła ). Denerwują mnie znikające ciała martwych wrogów ( nie zawsze i nie wszystkie ciekawe czemu tak się dzieje ). Szkoda też że wybuchy nie deformują terenu jak to miało miejsce W FC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OLAF_SKARPA Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 Polecam Zime :D:D:D http://www.crymod.com/thread.php?threadid=9616 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...